Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Alien vs predator sorusu


Jadelith

Öne çıkan mesajlar

merhabalar
alien vs predator 2 yi de expansionu da bitirdim
fakat hikayesi hakkinda sorularim var
daha dorusu hicbir sey anlamamis durumdayim
simdi insanlar o gezegene gittiginde alienler zaten varmiydi? vardi diye biliyorum cunku orda 10,000 yildir duran ruin (turkcesini unuttu uhu) ler var diyorlar bi yerde, hatta pilot teknolojisi bile alienleri durduramamis diyolardi (cok iyiymis bu teknoloji)

eger insanlar oraya ilk gittiginde alienler varsa, nasi yapip da onlari kontrol altina almislar?

ilk predatoru ne zaman goruyolar?

expansionun predator kisminda predatorlarin o gezegene gelisini goruyoruz. sonra alienleri bulup alienlerin hivesine iniyoruz. sonra artifacti buluyoruz. bunun zamani icin incident -3,000 years diyo yani AvP 2 nin ana konusu olan alienlerin kontrolden cikmasindan 3000 yil once. fakat predator olarak artifacti calistirdiktan sonra "8 months later" diyo, ve bi bakiyoruz predatorcukler almis hertarafi. sonra gorev olarak "alien kes" diyo, biz de gidip kesiyoruz. sonra bi bakiyoruz ki alienleri durduran artifact, bozulmus. gorev "hatcherylere bak, duzelt" oluyo. gidiyorum. duzeltiyorum ve kafama o alienlerin sulugu atliyo. icime implant ettikten sonra geri donunce bi bakiyorum insan! e insanlar orda 3000 yildir mi var diye soruyorum ki sonra bi bakiyorum calan kisi expansionda kadin olarak oynadigimiz kisi (zaten exp i marine olarak oynamislar bilir). e o kadin incidentte de vardi? hatta normal AvP 2 de predator olarak oynarken kestigin general bile var. ne yani simdi bunlar 3000 yasindami? hicbisi anlamadim.

AvP 1 in hikayesini bana anlatabilecek biri var mi? ne olur anlatin su hikayeyi beynim durdu.[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

her ne kadar expansionu oynayamamış olsam da (malum korsan şeysi, bozuk çıktı 2 defa) alien evreninde insanlar dondurularak uyutulabiliyor, özellikle yıllar süren uzay yolculukları sırasında. gerçi 3000 yıl gibi abartı süreler değil, max 1-2 sene uykuda kalınabiliyor diye biliyorum. bununla alakalı birşeyler olabilir belki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ama onlar uyumuyo. yani ole bi yapmislar ki sanki 3000 yil oncesindeki olaylarla o olaylar karismis birbirine gibi. uyuma olsa bi soylerdi

avp1 in hikayesini biliyomusun? ben bilmiyorum da :) biri anlatsa onu belki bir baglanti vardir[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avp 1 de senaryo namına pek bişi yoktu,isimsiz askerdin zaten,etrafta marine fln yoktu senin dışında,oyunun 1-2 yerinde buluyodun onlarda sonra ölüyodu ,pek avp2'yle bağlantısı olduğunu sanmam zaten avpdeki marine esas oğlanın bağlantası olamaz,imkansız[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

avp 1' i evire çevire epey uzun bi zaman kurcalamış, bilimum bonus levelları, hileleri açmış ve uzun süre multi takılmış olmama rağmen aklımda senaryosuyla ilgili çok az şey kalmış :). hatırladıklarım,

- alien iken insanları hiveımızı boş sanıp ele geçirmeye çalışıyorlardı, biz de uykumuzdan uyanıp insanları yiyorduk eheh. son bölümlerde de herbiyer patlıyordu biz de bi kaçış modülüne binip rotayı dünya gezegenine çeviriyorduk :). hatta kaçış modülüne bindiğimiz gemi alien 1 filmindeki gemi idi. zaten genel olarak avsp1 alien 1, avsp2 alien 2 filmlerindeki zamanlarda ve mekanlarda geçiyor.

- marine iken ele geçirmeye çalıştığımız hive kontrolden çıkınca en bir seri şekilde tabanları yağlıyarak ortamdan sıvışıyorduk.

- predator olarak bu kanlı ortama dalıp, toplayabildiğimiz kadar kafatası topluyorduk. bizimle birlikte ortama inen, fakat alien maması olan gardaşlarımızın intikamını kraliçe alien ı biçerek alıyor (hatta şerefli bir şekilde kesmek için elektrikli silah kullanmadan, sadece speargun ve bilek bıçaklarını kullanarak) , gemimize binerek hayatta kalıp ortamdan sıvışan marine kardeşin peşine düşüyoruk.

hatırlayamadığım ya da gözümden kaçan bişey yoksa avp 1 ve avp 2 nin senaryo bazında zerre alakası olmaması lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hmn
o zaman alaka yok
nese zaten avp 2 de gezegenden hicbi human kacamiyodu
gezegen alienlerde kaliyodu
gemiye binip uzaklasanlarin arkasindan da bir predator gemisi geliyodu, sonra ekran karariyodu ve bir predatorun kafa kestiken sonra cikardigi bogurtu geliyodu :) ehue yani gelecekle baglantisi olamaz

ahhh avp nin filmi cekiliyomus yani movie.com ole diyo. sufersufer[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

AvP1 apayrı bir oyun, AvP2 apayrı.
Filmlerle alakası yok. Sonuçta oynadığımız marineler bir tek Aliens (Alien 2) filminde var. Ve o sırada filmde predatörler geçmiyor.

AvP2, AvP1'in devam oyunu değildir yanlış anlamışsın düzeltiyim.
AvP2'de, bir facehuggersın, bir engineersın. Oysa AvP1'de sıradan bir marine ve sıradan bir Aliendın.

Karakterleri, grafikleri felan filan herşeyin farklı olan bir oyunun hikayesi de farklı olur.

AvP1 ayrı oyun olarak düşünceksin. Onda ne bir hikaye var, ne bir senaryo akışı. Karşına çıkan herkesi öldür görevleri var o kadar.[hline]By Gamers For Gamers
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sen avp 1 ile avp 2 nin alakasi olmadigini soyluyorsun, ben ise ilk msgimdaki sorularin cevaplanmadigini soyluyorum.
tamam? :)[hline]All characters in this forum are fictitious. Any resemblance to actual persons, living or dead, is purely coincidental.

All paticik characters, character names, and the distinctive likenesses thereof are trademarks owned by Paticik Inc.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...