Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

RAM seçimi?

Kojiroh

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün arkadaşla uyanır uyanmaz bilgisayara koştum. Gece bi şey indirmesi için bırakmıştım; sabah da onu kapatmaya çalışırken baya kastı bilgisayar. Sonra yeniden başlattım; yine kastı. Çok çabuk sinirlenen biri olduum için, bu kadar kasma bana fazla geldi ve var gücümle kasaya önden tekme attım. Kasa şöle bi 15cm falan geriye gitti; haliyle reset attı.
Açılırken "dııııt" diye ötüp ram hatası verdi. Ramlerin yerini deiştirdim, hata verdi; her ikisini de farklı slotlara taktım, hata verdi; her birini ayrı takıp denediimde de birinde hata verdi. Ramin bozulduunu anladım.
Anahtarlık yapmak üzere saklıyodum ki; ramle elimde oynarken, ortadaki boşluk kısmından ikiye ayırdım, hayatı kaydı.

Neyse; 256+256=512MB Twinmos PC3200 ram vardı. Şimdi 256MB ram ile sabır testlerine giriyorum her saniye, her dakika. Artık sabredemez seviyeye geldim ve bilgisayarın bozulmasını istemediimi çin, ram almaya karar verdim.
İlk günün gazıyla 1024+1024=2048MB PC3200 ve yine Twinmos almayı düşünmüştüm. Şimdi tam karar veremiyom; anakartın sitesine girip 2GB'yi destekliyo mu ona bakmam gerek. Ama asıl merak ettiim, oyun manyaa biri olarak; acaba 2GB Twinmos yerine 1GB Corsair alsam daha mı iyi olur?
Farklı önerilere de açıım; şimdiden teşkür ederim.[signature][hline]Today has born the seventh one
Born of the woman the seventh son
And he in turn of the seventh son
He has the power to heal
He has the gift of the second sight
He "is" the chosen one
So it shall be written
So it shall be done...

Sosyal ağlarda paylaş

1 gb Corsair derim ben.
bende almayı düşünüyorum 1gb Corsair alıcam zatende Kingstonda kafama yatmıyor değil.
Anakart ne bu arada ?[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Sosyal ağlarda paylaş

Epox 8RDA3+ Pro anakart var.

Bi ara 1GB'nin üstünün gösterişten farksız olduunu okumuştum birinin yazısında; o şey aklıma gelince Corsair'ı da düşündüm.[signature][hline]Today has born the seventh one
He has the power to heal
He "is" the chosen one
So it shall be written
So it shall be done...

Sosyal ağlarda paylaş

Öeh! XMS PC3200Pro alayım diye düşünüyodum; fiyatına falan bakmamıştım; meğer 207$+KDV imiş :(
Anakart 3GB'ye kadar destekliyomuş bu arada.[signature][hline]Today has born the seventh one
He has the power to heal
He "is" the chosen one
So it shall be written
So it shall be done...

Sosyal ağlarda paylaş

Açıkcası bende pek inanmıyorum 1gb ın üstünün fazla bi getirisi olduğuna.
Sonuçta ona yük bindirebilecek herhangi bir sistem yok.Yani render falan yapmadıkça.
Sen zaten oyun oynuyormuşsun.1gbı kasabilecek ne oynayabilirsin ki.
Aynı anakartı ben geçen gün yaktım =) değiştirdim şimdi.256 ram var acilende bunu değiştirmem gerek sıkıntı veriyor photoshop bile kasıyor eeheh[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Sosyal ağlarda paylaş

Ya işte ben de bu sistemle Need for Speed: Most Wanted oynamaya çalışmıştım. Bi bölüme girmesi 5 dakika falan alıyodu.
Yardımın için teşekkür ederim; 2GB diil de 1GB almaya karar verdim. İlerde çok gerekirse, bi 1GB daha alırım tam olur.[signature][hline]Today has born the seventh one
He has the power to heal
He "is" the chosen one
So it shall be written
So it shall be done...

Sosyal ağlarda paylaş

Bakıyorum da Anadolu Yakası için şu anda bu rami temin edebilmem pek mümkün diil. Bi süre daha bekleyebilcek miyim bilemiyorum ühü...[signature][hline]Today has born the seventh one
He has the power to heal
He "is" the chosen one
So it shall be written
So it shall be done...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...