Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

avrupa-turkiye

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
doğru yer mi bilmiyorum ama yazıyım

osmanlı devleti çokusunu durdurmak için avrupa dan yardım istedi ve sonunda ne oldu? arkamızdan vurdular
niye tarih dersi goruyoruz? geçmişte yaptığımız hataları yapmamak için. peki o zaman neden hala avrupalı bizi kurtarıcak sole yapıcak diyoruz? hiç mi ders almıyoruz?
yanlıs anlamayın avrupa dusmanı filan değilim ama adamlar bizim uzerimizde bol yonet politikası uygulamaya çalısıyor ve biz de buna dur diyemiyoruz. neden gucumuz mu yok? var. peki neden o zaman??

tekrar soyluyorum avrupa dusmanı ya da yobaz filan deilim:D[signature][hline]the truth is out there...
Luke: I can't believe that
Yoda: That's why you failed
FB
may the force be with you
Mesaj tarihi:
osmanlı devleti zaten zor durumdaydı, direk bağlatı kurulması yanlış
sonra avrupa birliğinden yardım istemedik henüz, girince yardımda bulunacaklar.

devlet güçlü olursa bişey olmaz.
imf den borç alıyoduk, piyasalar çok kötüydü, devalüasyon oldu
şimdi imf ye hem yakın zamnada aldığımız borçları ödüyoruz hem de bundan başka ödeme yapıyoruz.
(ali babacan ın demeci bu şekildeydi)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Mesaj tarihi:
buna tarhiten ders almak değilde
hadi bu kezde deneyelim eski eskide kaldı demektir.[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak )
Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 41

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Mesaj tarihi:
Bırakalım fakir batıyı

Dönelim yüzümüzü Doğuya en kralı[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Mesaj tarihi:
öndekileri takip etmek zorundasın kaybolmak istiyorsan ben avrupanın ilerisinde olduğumuza inanmıyorum ilerliyormuyuz konusundaki görüşümü sorarsanız ewt bu konuda çok umutluyum insanlar yavaş yavaşta olsa artık bazı şeylerin farkına varmaya başladı en azından eskisinden daha çok eğitime önem veriliyor birde siyaset karıştırmasalar eğitime üniye gider her öğrenci siyasete çekilmeye çalışılmamalı adam oraya okumaya gidiyor ya hele şu siviller varya ...[signature][hline]lucifertr 61
irony 61
lucifer666 61 3 yıldır 62 charım olmadı abi:)
karakter 61
atlantigue 61
Mesaj tarihi:
bana göre tarihten gördüğüm kadarıyla yani batılı ülkeler hain doğulular ise hep en büyük olma çabasında.ikisininde ortası yok ne yazıkki.[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak )
Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 41

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Mesaj tarihi:
Yaa sen yüzyıllarca adamların anasını ağlat, topraklarını ele geçir, sonra yardım iste... Olldu canım hemen gelicekler

Türkiye Cumhuriyeti, Osmanlı'dan bağımsız bir devlettir.
(Değildir diyenlere tek cevabım: Saltanatın kaldırılması, Hilafetin kaldırılması)

Türklük bağı filan da demeyin, ozaman ne biliyim bütün Azerbaycanmış Kazakistan mış tek devlet olması lazım, ırk ve devlet aynı şey de değildir...

Bu yüzden Osmanlı'nın hatalarını tekrarlamamak için (doğu politikası=dini yönetim<->şeriat) mümkün olduğunca doğudan uzaklaşmamız, medenileşmeye, modernleşmeye çalışmamız lazım.

Eh tabi gönül isterdi ki bu konuda Avrupa ya Amerika ya muhtaç olmayalım... Ama tek yol o yani...

Bizi sömürgeleştiricekler diyenlere ise; Uyanın derim. Zaten sömürgeyiz biz eskisi gibi tepemize binip "Sömürüoruz var mı ötesi" tabelalarıyla sömürmiycekler tabi...

Adamlara hayvani ölçülerde borcumuz vardı

Bu borcu ödemek için akılları sıra özelleştirme adı altında, herbişiyimizi 2-3 yıllık karları fiyatına sattılar, yok pahasına gitti herşey...[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
  • Yeni Oluştur...