Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'Gâvur İzmir'

BlackRose

Öne çıkan mesajlar

abi çekemiolar bızı ıste;
bırak tayyıbı ızmıre donsuzlar sehrıde denır anadolu da.

Kıskananlar çatlasın,
ayrıca ızmırde oylar partıye degıl ınsanlara gıdıyor
o yuzden akp aldı oyle oy[signature][hline]Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:29 tarihinde demiş ki:
Sarisinlar aptaldir ve zeki kiz cekilmez zaten

ondan sarisin ftw
Sosyal ağlarda paylaş

ehah şu tayyip'in her gafına bi topic açıyoruz, adam resmen post kasıyo..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Sosyal ağlarda paylaş

Her kelimesi önceden defalarca düşünülmüş, tek tek, tane tane yazılmış olan, bugüne kadar ettiği her lafın arkasından bir taş çıkan bu adamın, bu kadar kıvrak ve esnek bir cümleyi "şans eseri" kullanmış olduğunu ve hiç bir art niyet bulundurmadığını önerecek kişinin alnını karışlarım.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

bi de şey dedi
izmire söylenen yakıştırma inşallah bir sonraki seçimde değişecek.
bu ne demek ya
izmir gavurdu, sana oy verince müslüman mı olcak
sana oy vermeyen müslüman değil mi
ulan deli ediyolar adamı
bu adam cumhurbaşkanı olacak ya!!![signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

haşmet babaoğlu ne güzel anlatmış izmiri
[spo1=mail la geldi]İzmir neyin nesidir?/HAŞMET BABAOĞLU

"İzmir bir prensestir" diye yazmış Victor Hugo...

Öyledir.

Hâlâ öyledir.

O yüzden aklı bir karış havada tatlı tatlı uçmaktadır İzmir; siyaset hep
biraz aşağıda kalır.

Şair "İzmir'in denizi kız, kızı deniz/ Sokakları hem kız hem deniz kokar"
demiş ya, İzmirlilerin burnu hassastır o yüzden; siyasetin kötü kokularıyla
hayatın güzel kokularını ayırt etmeyi bilir.

Ve on yıllardır siyasal iktidarlardan ciddi destek görememesine karşın hâlâ
"Ege'nin incisi"dir.

Ya İzmirli? O da her sıkıntıda istiridye gibi içine kapanıp karanlığa
gömülmeye yatkın bir toplumun içinde inci gibi parıldar.

Kavgacı değil dalgacıdır İzmir...

Ortalık her gün ciddi çatışma-bölünme kıvılcımlarının ateşini söndürmeye
çalışırken o hâlâ "35 mi 35 buçuk mu?"ya takılmış gönlünü eylemektedir.

Terbiyesiz değil ama yaramazdır İzmir.

Heyecanı ve heyecan yaratmayı sever; o yüzden Cem Uzan'ın Genç Parti'sine
ülke barajının çok üstünde oy vermiştir.

Korkak değil keyifçidir İzmir.

O yüzden ne İstanbul'un gündelik hayat şiddetine ne de Ankara'nın bürokratik
direktiflerine geçit verir.

Kim demiş İzmir gavurdur diye?

Ömrü upuzun ve alabildigine renkli bir şehirdir.

Neden bozkır kasabaları gibi tek bir hikâyesi olsun!

Hatta bu renkli yelpazede neden İzmirli İsmail Hakkı'dan Kestane Pazarı'na
kadar onca şey unutulsun!

Hayır, İzmir gavur değildir ama 72 milletle dosttur.

Ben de biraz uzaktan, biraz yakından gözleye gözleye anladım ki...

İzmir'in özel ve güzel özelliklerine bakarak onu "solun kalesi" olarak
değerlendirip yan gelip yatan sosyal demokratlar da, yakışıksız
yakıştırmalara gönderme yaparak oy isteyen muhafazakârlar da şu konuda
yanılıyor.

Bu şehirden aslında her partiye oy ve iktidar çıkar.

Ama içinde sevinç barındırmayan sevgilere; dostluk kisvesi altında hesapçı
alışverişlere "iş" çıkmaz...

Şimdi İstanbul Mecidiyeköy'de oturmuş, soğuk, puslu bir İstanbul öğle
sonrasında bunları yazıyorum.

Önümdeki ekrana Başbakan'ın dünkü gafı üzerine İzmir'deki diğer partilerin
temsilcierinin tepki konuşmaları düşüyor sürekli...

Onların lafları da nasıl cafcaflı!

Hepsi fırsat bu fırsat "malı götürme" hevesiyle öyle tepkisel laflar
ediyorlar ki, her biri ayrı ayrı gaf sayılabilir.

Halbuki kulağıma uzaktan uzağa Kordon'dan bir kahkaha geliveriyor sanki!

Karşıyaka iskelesinin oralarda biri, içine limon sıktığı midye dolmasını bir
çırpıda ağzına attıktan sonra bıyıkaltı gülümsüyor.

Bornova'da üniversiteye yakın bir kahvenin garsonu bir yandan televizyondaki
haberlere bakıyor bir yandan da yamuk duran sandalyeleri gacırdatarak
düzeltiyor.

Hepsinin de içinden tek bir laf geçiyor, eminim: "Atma be Recep, din
kardeşiyiz!" [/spo][signature][hline]Seni sevdiğim kdr yaşasaydım,
ölümsüzlüğün adını Beşiktaş koyardım.
Sosyal ağlarda paylaş

Sabah bir Karşıyaka çarşısına,Konak meydanına ya da Pasaport iskelesine inelim..Görelim İzmir'imizn halini ne it kopuk var cirit atıyor..Sonuçta şehirlere giriş pasaportla,vizeyle değil..İstanbul'u nasıl bozdular,sıra İzmir'e gelecek...
Genç Parti muhabbetine gelince,İzmir il teşkilatı çok iyi çalıştı onların ne gariban mahalle var tepelerde hepsine erzak yardımı vs.'lerle o kadar oy çıkardılar,sağlam bir il teşkilatı çalışması yani..Sanmıyorum AKP'nin yinede bir 10 yıl 1. olabileceğini Priştina'nın yaptıklarının hatırına yerelde olsa merkezi de olsa bütün seçimlerde İzmir'den yüzü gülmez onların...[signature][hline]D'akmor
so 80's

Remember yesterday..
Walking hand in hand
Love letters in the sand..
I remember you
Sosyal ağlarda paylaş

cevır kazı yanmassın tayyıp gene kendını kaybettı

emınımkı yakında dansımanalrı buna cıp takıp beynını okuyup bazı yerlerde susturucakalr cunkı kendını kaybedınce ııce sacmalamaya abslıyor padısah hazretlerı

yada donen dolaplardan gozlerı uzakalstırıp kendıne cekmek ıcın bole ucuz numaralar kullanıyor

geldıkelrı gıbı gıdıcekler[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

Memleketim İzmir solun olmasa da aydınların kalesi olmuştur. Haşmet Babaoğlu'nun yazısını okudum bu gün gazetede yukarda bi arkadaş c/p etmiş o yazıyı. İzmir'e gavur denmesinin başka bir nedeni de işgal altında en uzun süre kalmış illerden biri olmasıdır. 15 Mayıs 1920'den 9 Eylül 1922'ye kadar işgal altında kalmıştır.
Solun kalesi falan değil bu şehirden MHP'ye de oy çıkar DYP'ye de. Bu şehirde ülkücü de çoktur. Ancak bu şehrin ülkücüsü de hoşgörülüdür ve hepsinin bir kaç gayrimüslim tanıdığı, arkadaşı vardır. İzmir'de bilmem kaç yüzyıldır Yahudiler, Hristiyanlar ve Müslümanlar birlikte yaşamıştır. Hiç bir statü farkı olmadan. Hoşgörülü olmak mıdır gavurluk?
Belediye seçimlerine gelince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığını iki seçimdir sol partilerin kazanmasının sebebi önceki seçimde DSP'nin Apo'nun yakalanması konusunda yaptığı prim ve Priştina'nın İzmir'de tanınan ve güvenilen biri olmasıdır. Ayrıca herhalde güzelim Kordon'u taşla doldurup denizin gözükmesini engelleyen bir insan bir daha belediye başkanı seçilecek değildir. Konak, Karşıyaka vs ilçelerde de aynı şeylerden dolayı DSP kazanmıştır. Son belediye seçimlerinde ise DSP kendisini yoketmiş olduğu için DSP'ye oy çıkmamıştır. Rahmetli Priştina CHP'den aday olduğu için değil bir önceki dönemde İzmir'i yeniden İzmir yaptığı için oy alımştır. Ayrıca insanlardaki genel "iki oyum da aynı partiye gitsin" mantığıyla CHP ilçe belediyelerinde de başarılı olmuştur. Ancak sanmıyorum ki bir dahaki belediye seçimlerinde durum böyle olsun. Çünkü İzmir Belediyesi, rahmetli Priştina'dan sonra eskisi gibi olmadı. Şu yeni başkandan pek memnun değil halk.[signature][hline]Wanqhinox, 29 Temmuz 2005 01:55 tarihinde bana attığı özel mesajda demiş ki:
bu balondan ne zaman kurtuluoz kocum ya yeni damgam ne kadar devam etcek daha ?

geyk.net mizah sitesi - www.geyk.net - MSN:[email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

İçki yasağı filan diyolardı da ben artık Tayyipin ayık kafayla dolaştığını sanmıyorum yaa... Aklı başında bi insan böyle söyliyebilirmi

Penguen in son kapağı saçma gelmişti de şimdi tam oturmuş diyorum:D[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

izmir yıllardan beri sokimliği ie burunmuş bir şehir
türkiyenin hiçbir yerinde böyle rahatlık yok böyle yaşamı modern yaşayan insan topluluğu yok ...
millet şimdide ağzına sakız yapt izmir'i bunu kaldıramıyorum ne istiyorlar burayı ellerinde tutmak istiyorlar izmir onların eline geçersen istedikleri çoğu şeyide rahat rahat yapacaklar güven gelecek kendilerine niye çünkü solun kalesini fet edcekler...[signature][hline]gelecek gün kutsalsa,çekilen çile kutsaldır...
herşey 14 aralık için...
Sosyal ağlarda paylaş

ÇEVİR KAZI YANMASIN!

Başbakan İzmir AKP örgütüne yaptığı konuşmada "gávur İzmir" değil, (Başbakan'ın resmi düzeltmenine göre) "solun kalesi İzmir" demek istemiş!

Dün 2002 seçim sonuçlarına baktım. İzmir'de CHP yüzde 29 oy almış. Geri kalan oyların tümüne yakını AKP dahil sağ partilerin.

Bu durumda İzmir nasıl "solun kalesi" oluyor? AKP iktidarı böyle komik açıklamalarla kimi kandıracağını zannediyor?

"Çevirelim kazı da bari yanmasın" dediler! Fakat tutmadı!

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/3686530.asp?yazarid=5[signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 22 Aralık 2005 10:21 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=İzmir neyin kalesi?]İzmir neyin kalesi

DÜN Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki'yi aradım.Konu, İzmir'le ilgili açıklamasıydı.

Direkt söze girdim.

"İzmir ne zamandan beri solun kalesi oluyor?"

* * *

1954 yılından beri genel seçimlerde alınan sonuçları kendisine anlattım.

1954 seçimleri: Demokrat Parti yüzde 61, CHP yüzde 38.

1957 seçimleri: DP yüzde 54, CHP yüzde 41.

Hadi o, DP dönemiydi.

Gelelim 27 Mayıs İhtilali'nin hemen ertesine.

Yani Demokrat Parti'nin siyasetten silindiği dönemin seçimlerine.

1961 seçimleri: Adalet Partisi yüzde 55, CHP yüzde 39.

1969 seçimleri: AP yüzde 62, CHP yüzde 29.

CHP sadece 1973 ve 77 seçimlerinde sağ partilerin önüne geçebiliyor.

Yani Ecevit'in "Karaoğlan" efsanesini yarattığı iki seçimde.

O iki seçimde zaten sadece İzmir değil, neredeyse bütün Türkiye CHP'ye yönelmişti.

CHP sadece 1977 yılında yüzde 50'nin üzerine çıkabilmiştir.

1983 seçiminde Halkçı Parti ile ANAP başa baştır.

Ama Sunalp'ın sağ eğilimli MDP'sini de ANAP'a eklerseniz, yüzde 65'e yakın sağ oy ediyor.

90'lı yıllara gelelim.

1991 seçimi: DYP yüzde 27, ANAP yüzde 25, SHP yüzde 24, DSP yüzde 15, RP yüzde 5.

Sol partilerin toplam oyu yüzde 39'da kalmış.

1995 seçimi: DSP yüzde 24, DYP yüzde 23, ANAP yüzde 18, CHP yüzde 13, RP yüzde 8.

İki sol partinin oyu yüzde 37 civarında.

1999 seçimi: DSP yüzde 40, ANAP yüzde 15, CHP yüzde 9, FP yüzde 4.

Ecevit'in siyasi hayatında ikinci patlamayı yaptığı yıl, sol oylar yine yüzde 50’nin üzerine çıkamamış.

* * *

Ve 2002 seçimi: CHP yüzde 29, AKP yüzde 17, DYP yüzde 9, GP yüzde 17, ANAP yüzde 4, DSP yüzde 1.

Sol oylar daha da azalmış ve yüzde 30'a inmiş.

Evet tablo bu.

Şimdi bu tabloya bakıp "İzmir solun kalesi" diyebilir misiniz?

İzmir tarihsel olarak "Liberal sağın" kalesidir.

Adnan Menderes hareketinin, arkasından Demirel hareketinin en güçlü biçimde doğduğu yerdir.

Anlayacağınız Akif Beki'nin, Başbakan Tayyip Erdoğan'ın "Hani İzmir için söylenen bir söz var ya, onu değiştireceğiz" sözlerini düzeltmek için bulduğu gerekçe ya biraz aceleye gelmiş, ya da o sözleri düzeltebilecek başka bir gerekçe bulamadıkları için bunu söylemişler.

* * *

Dün İzmir'le ilgili bütün tepki yazılarını tek tek okudum.

Sadece İzmir kökenli yazarlar tepki vermiyor.

Aralarında Bekir Coşkun gibi Şanlıurfalıların da bulunduğu pek çok yazar ve siyasetçi aynı tepkiyi veriyor.

Başbakan adına yapılan düzeltme belli ki kimseyi ikna edememiş.

Bence bunun yerine hiç kıvırtmadan özür dilenseydi çok daha inandırıcı olunabilirdi.

Anlaşılıyor ki, Refah Partisi kökeninden gelen siyasetçilerin İzmir'le ilgili bir sorunu var.

İzmir'in "liberal sağın kalesi" olduğunu bal gibi bildiklerine göre takıntıları nedir?

Acaba asıl söylemek istedikleri "İzmir solun değil, laikliğin kalesidir" cümlesi mi?

Çünkü dinci kökenden gelen partiler bu şehirde hiçbir zaman büyük oy oranlarına ulaşamamış.

Orayı "kale" olarak tarif ettiklerine göre, demek ki arkasından "fetih" gelecek.

* * *

Son olarak, sadece AKP'lilere değil, hepimize şunu sormak istiyorum.

Çoğumuzun kafasında hálá küfür anlamına gelen bir "gavur" kavramı var.

Dinci kökenliler "gavur"u, yani "bizden olmayanı", Hıristiyan'ı, Yahudi'yi "gavur" olarak görmeye devam ediyor, ama bizler de "gavur" kelimesinin ifade ettiği her şeyi "hakaret" olarak kabul etmekten vazgeçemiyoruz.

Bunun üzerinde de düşünmek lazım...

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/3687344.asp?yazarid=10[/spo][signature][hline]Halatsız A3

.:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche

[Bu mesaj BlackRose tarafından 22 Aralık 2005 10:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

[spo1=Gâvur İzmir (Part Two)]Gâvur İzmir (Part two)

"Gâvur İzmir" i anlatmıştık dün.
AK Parti'nin İzmir'de neden seçim kazanamadığını da bugüne bırakmıştık.
Hadi buyrun...

AK Parti'nin İzmir'de 7 milletvekili var.
Biri Balıkesirli.
Biri Elazığlı.
Biri Kayserili.
Biri Mardinli.
Biri Malatyalı.
Biri Konyalı.
Biri Kayserili.
Kardeşim sizin İzmir'de hiç tanıdığınız yok mu?

O zaman sus... Ben konuşayım.
Çünkü doğma büyüme İzmirliyim.

İzmir'e "gâvur İzmir" demek ne kadar alçaklıksa, İzmir'e "cumhuriyetin yegâne bekçisi" demek de, o kadar salaklıktır.
Çünkü mesela Gaziantep, Ankara, Antalya, Trabzon ne kadar Atatürkçü ise, İzmir de o kadar Atatürkçü'dür.
Ya da Rize, Konya, Malatya, İstanbul ne kadar Müslüman'sa, İzmir de o kadar Müslüman'dır.
Aksini söyleyenin ya dünyadan haberi yoktur, ya da bölücüdür.

"İzmir diğer şehirlerden daha laiktir" diyene, sorarım: Fethullah Hoca'yı nasıl tarif edeceğiz? İlk örgütlenmesini Kestanepazarı Camii'nde kim yaptı? 12 Eylül darbesi olduğunda, kimdi Bornova Vaizi?
Hani laik İzmir?

Milli Görüş'ün en önemli ideologları Dokuz Eylül Üniversitesi'nde değil midir? Kaç tane kızı çarşafa sokup, tarikat nikâhı kıydıklarının farkında mısınız? Hadi onun farkında değilsiniz diyelim...
Türkiye'deki en etkin misyoner faaliyetin İzmir'de olduğunun farkında mısınız? Kaç gariban çocuğun cebine para koyup, İngiltere'ye okumaya gönderdiklerini biliyor musunuz?
Haberiniz var mı, kaç İzmirli genç para için Hıristiyan oldu?

Bir balta da demiş ki:
"Hasan Tahsin'in memleketidir orası."
Yuh.
Her zaman söylerim, "yurtseverin şapşalı, hainden daha fazla zarar verir yurda..."
Evet, ilk kurşunu sıkan kahramandır. Ama İzmirli değildir... Adı da Hasan Tahsin değildir zaten.

Dönelim seçime...
Rahmetli Piriştina, CHP'ye geçmeseydi, CHP İzmir'i anca rüyasında görürdü.
Bakın Piriştina vefat edince, yerine bir başka CHP'li geçti... Kimse kusura bakmasın, Atatürk bile oy vermez.

DSP çok başarılı olduğu için mi, Eskişehir'in başkanı DSP'li? Melih Gökçek AK Partili olsa ne olur, MHP'li olsa, DYP'li olsa ne olur? Yüz defa aday olsun, yüz defa seçilir. Adam 45 günde kavşak bitiriyor, İstanbul'daki 9 ayda kaldırım yapamıyor.
O da AK Partili.
Seçilebilir mi bir daha?

Çok uzattık, bağlayalım.
İzmir'i diğer şehirlerden ayıran tek fark var: Tsunami... Yani göç.

Kara kalabalıklar, İzmir'i diğer şehirleri vurduğu kadar vurmuyor henüz.
Afyon, Denizli, Uşak, Aydın, Manisa, akın akın gelen göçün bariyeri bir anlamda...
İzmir'e gelmeden, oralara yerleşiyorlar. Suç değildir, gelsinler. Herkes bizim insanımız. Ama onları, "seçim erzakı, Ramazan çadırı ve AB peyniri" yle kolay tavlayabiliyorsun.
Şehirlinin ise, karnı tok bu laflara...

Peki bundan sonra ne olur?
İzmir'de ekmek küçülüyor. İzmir fakirleşiyor. Gerçek budur... Zenginler, hâlâ Çeşme'de kıç büyütüyor. Gençlere iş yok. Kahveler, camiler dolup taşıyor... Kimi at yarışından medet umuyor, kimi yaradana sığınıyor.
Böyle giderse, görürsünüz kim geliyor...
Kaynak: http://www.sabah.com.tr/ozdil.html[/spo][signature][hline]Halatsız A3

- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...