BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Gâvur İzmir... Kürt'sen Kürt'sün, Laz'san Laz'sın, altsın üstsün falan derken... Dün şunu da öğrendik: İzmirli'ysen gâvursun... Peki nedir bu "Gâvur İzmir?" Önce oradan başlayalım... Çünkü bunların zannettiği gibi, Anadolu halkının İzmir'e yakıştırması değildir. Bizzat "Türk ve Müslüman İzmir halkı"nın kullandığı terimdir. İlk Çakabey aldı İzmir'i. Tekke'de öğretmezler... Aç bak ansiklopediyi, kimdir ilk "Türk" amirali? Ama belli ki Çakabey'den falan haberleri yok. Devam edelim... Çakabey hakkın rahmetine kavuşur, güzel İzmir, defalarca Hırıstiyan şövalyelerin arasında el değiştirir. Ama yok öyle yağma... Aydınoğlu Mehmet Bey gelir. Vuruşur, Kadifekale'yi alır, bayrağı diker. Medreseden görünmez... Kafayı uzat pencereden, o bayrağın torunudur, hâlâ orada dalgalanan... "Gâvur İzmir" lafı ilk kez o zaman kullanılır. Çünkü Kale'de Türkler yaşar, limanda Hırıstiyanlar... Bakarlar Kale'den aşağı bizimkiler, "burası Türk İzmir, orası gâvur İzmir" derler. Sonra Osmanlı... Güçlüyken durum iyidir... Ama Avrupa'nın kolunu bükmesi sonucu, İzmir'de yaşayan Hırıstiyanlar'a "ticaret imtiyazları" tanımak zorunda kalır Osmanlı. Bugün olduğu gibi... Hırıstiyanlar zenginleşir, Türkler fakirleşir... Gariban Türkler, zengin Hırıstiyan mahallelerine cigara dumanı üfleyerek, "Osmanlı'nın nimetlerinden biz değil, Gâvur İzmir faydalanıyor" derler efkârla... Burada, bir yanlışı daha düzeltelim... Hırıstiyan mahallelerinde, Fransız, İngiliz, Rum, İtalyan, Ermeni, Hollandalı, Alman yaşar. Yahudiler ise, Türkler'le iç içe, aynı mahallede... Çünkü, Yahudiler de, Türkler gibi garibandır, Osmanlı yönetiminde... Hiçbir İzmirli Müslüman Türk'ün, bugün bile, hiçbir Yahudi'ye "gâvur" dememe sebebi budur... Çünkü aslında "gâvur" kelimesi, bunların zannettiği gibi "din"i değil, "refah"ı temsil eder, o zamanlar. Ve, Dokuz Eylül... Allah'a şükür, hoş gelişler olur, İzmir kurtulur, "Gâvur İzmir" terimi ortadan kalkar. Gelelim zurnanın zırt dediği yere... Neden durup dururken İzmir'e "gâvur İzmir" demeye getirdi bunlar? Çünkü her yeri alıyorlar... İzmir'i bir türlü alamıyorlar. Peki neden? O da yarına... Kaynak: Yılmaz Özdil ---------------------------------------------------------- Malum, başbakanımız yine "ay amaaan yannış anlaşıldı bak gene, aslında şunu diyecekti" tarzında yeni bir şey daha yumurtladı geçen gün. Tarih bilmemek bir yana utanmadan, araştırmadan böyle saçmalıkları söylemek ve daha da önemlisi böyle "aslında başka anlamlara gelebilecek" ifadelerle aslında onu kastetmediğini sürekli söyleyerek nedense hep böyle "başka şeyler kastedilebilecek" şeyler söylemek... İnsan sırf bulunduğu mevkiden ötürü açar "Şu Çılgın Türkler" i bir okur Allah aşkına.[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche [Bu mesaj BlackRose tarafından 21 Aralık 2005 11:12 tarihinde değiştirilmiştir]
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Ne dedi ki abi Tayyip yine? 2-3 gündür dünyadan kopuk vaziyetteyim de, bir aydınlatır mısın beni lütfen?[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Bameso Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 yüzde yüz katılıyorum sana kendı devlet tarıhını bılmeyen bı yönetici... bu ülke iyi yere gitmiyor... Allah sonumuzu hayır etsin ne diyelim abi millet kapamıs gozunu olanı biteni seyrediyo devlet içten içe bölünüyor bence bakalım nereye kadar izliyecez...[signature][hline] Babanizin Hostu Gibi Kullanabilirsiniz.
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: Asteroth, 21 Aralık 2005 11:18 tarihinde demiş ki: Ne dedi ki abi Tayyip yine? 2-3 gündür dünyadan kopuk vaziyetteyim de, bir aydınlatır mısın beni lütfen? [spo1=Gâvur İzmir]''Gavur İzmir'' kavgası! Başbakan Erdoğan'ın İzmir'de AKP İl Teşkilatı yöneticileri ile yaptığı toplantıda, "İzmir'in üzerinde zaman zaman bazı yakıştırmalar vardır ya, inşallah bu yakıştırmaları ilk seçimde silip atacaktır" sözleri, "gâvur İzmir" imasında bulunduğu iddialarına neden oldu. CHP lideri Baykal, Erdoğan’ı sözleri nedeniyle kınadığını belirterek, "Başbakan’ın üslubu bozuk. Ama bu açıklama gösteriyor ki, sadece üslubu değil zihniyeti de bozuk" dedi. Başbakanlık Sözcüsü Beki ise Başbakan'ın sözleriyle, İzmir için kullanılan ’Solun Kalesi’ gibi bazı siyasi nitelendirmeleri kastettiğini söyledi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Başbakan Erdoğan’ın İzmir ile ilgili sözlerinin anımsatılması üzerine, çok üzüntü verici bir tabloyla karşı karşıya bulunulduğunu kaydetti. Bir başbakanın ilk kez bu nitelikte bir açıklama yaptığını belirten Baykal, Erdoğan’ı kınadığını söyledi. Baykal, şunları kaydetti: "Başbakan, ’İzmir ile ilgili yakıştırılan bazı ifadeler var. İlk seçimde inşallah bu yakıştırmaları İzmir silip atacaktır’ diyor. Başbakan düzeyinde bu söz, bizim tarihimizde ilk kez dile getiriliyor. Başbakan, bunun temelsiz, köksüz, geçersiz bir yakıştırma olduğunu söylemiyor. ’Bu yakıştırmalar var. Bu yakıştırmaları önümüzdeki ilk seçimde silip atacağız’ diyor. Bu yakıştırmaların ortadan kalkmasını, Sayın Başbakan seçim sonucuna bağlıyor. Sayın Başbakan’ın anlayışına göre eğer AKP ilk seçimde İzmir’de birinci parti olursa, bu yakıştırmalar ortadan kalkacak. Eğer öyle olmazsa o yakıştırmalar devam edecektir. Böyle bir anlayış olabilir mi? Başbakan düzeyinde, ülkenin sorumluluğunu üstlenmiş, ülkeyi, milleti kucaklamakla görevli bir insan nasıl oluyor da böyle iğrenç bir iftirayı ciddiye alarak ortaya atıyor? Bunun ortadan kalkmasını da seçim sonucuna bağlıyor. Başbakan’ın üslubunu biliyoruz. Başbakan’ın üslubu bozuk. Ama bu açıklama gösteriyor ki, Başbakan’ın sadece üslubu değil zihniyeti de bozuk." "ÇİZMEDEN YUKARI ÇIKMAYA BAŞLADI" Başbakan Erdoğan’ın öncelikle kendi tarihini öğrenmesi gerektiğini savunan Baykal, İzmir’in işgal edilmesinden 4 gün sonra Mustafa Kemal’in Samsun’a çıktığını, milli mücadelenin bu olayla başladığını anlattı. İstanbul’daki Damat Ferit hükümetinin Adliye Nazırı Ali Rüştü Efendi’nin, İzmir’in işgaliyle ilgili olarak "Yunan ordusunun başarısı için dua edelim" açıklaması yaptığına dikkati çeken Baykal, sözlerini şöyle sürdürdü: "İstanbul hükümeti ve onun destekçileri, İzmir’in işgali karşısında bu tavrı takındı. Şimdi Başbakan, ’bana oy verirseniz İzmir gavur olmaktan çıkar’ diyor. İzmir, Türkiye’nin şerefli, onurlu, milletimizin büyük mücadelesine yeterince katkı vermiş, işgale karşı yiğitçe ölümü göze alarak direnmiş, milli mücadele ruhunun bir bayrak gibi dalgalandığı çok önemli bir kentimiz. Böyle bir kente ’gavur İzmir’ yakıştırması yapmak, Sayın Tayyip Erdoğan’ın haddi değildir. Tayyip Erdoğan, çizmeden yukarı çıkmaya başladı." Baykal, Başbakan’ın zihniyetine karşı hep birlikte mücadele edilmesi gerektiğini ifade ederek, "Türkiye’nin en temel haklarını ona buna peşkeş çekmekte tereddüt etmeyen bugünkü hükümetin, İzmir’e, İzmir’in tarihine, kimliğine söz söylemeye hakkı yoktur. Başbakan derhal İzmirliler’den özür dilemelidir ve bir daha böyle sözler söylemekten artık vazgeçmelidir" dedi. BAŞBAKANLIK SÖZCÜSÜ: ONU KASTETMEDİ Başbakanlık Sözcüsü Akif Beki, "Sayın Başbakan, ’Gavur İzmir’ ifadesini ne kullanmış ne de ima etmiştir" dedi. Beki, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın, 18 Aralık Pazar günü AK Parti İzmir İl Teşkilatı’nın yemekli toplantısında yaptığı bazı değerlendirmelerin farklı anlamlara çekildiğini bildirdi. Beki, şunları kaydetti: "Sayın Başbakan, hiç kullanmadığı ifadelerin kendisi tarafından söylenmiş gibi gösterilerek tartışma konusu yapılmasını ’siyasi bir acziyet’ olarak değerlendirmektedir. Bu durumu, siyasetin içine çekildiği tartışma düzeyi açısından da üzüntüyle karşılamaktadır. Sayın Başbakan, toplantıyı izleyen kameraların ve basın mensuplarının kayıt cihazlarının da tespit ettiği gibi ’Gavur İzmir’ ifadesini ne kullanmış, ne de ima etmiştir. Sadece siyasi hedeflerini işaret ederken İzmir ile ilgili ’O, zaman zaman bazı ifadeler vardır ya, bu ifadelerin olmadığı görülecektir. Çünkü, İzmir’in aslı bu değildir. O yakıştırmalar değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır üzerinden’ demiştir. Sayın Başbakan’ın bu sözleriyle, İzmir için kullanılan R
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: Izmir'in üzerindeki o zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler vardır ya, bu ifadelerin olmadığı görülecektir. Çünkü İzmir'in aslı bu değildir. O yakıştırmalar değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır üzerinden. Ben buna inanıyorumGerizekali olmayan (bu kisim cok önemli) her insan, bu cümlenin ne anlama geldigini, ne maksatla söylendigini anlar. Kimse gelip abik gubik diye savunmasin rica ediyorum[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess Emilo, Level 60 Gnome Warrior Elandra, Level 60 Night Elf Huntress
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 @BlackRose; Teşekkürler abi, benim yeni haberim oldu olaydan. Sağolsun "Sayın" Başbakan Erdoğan ülkeyi çok güzel parçalara ayırıyor. Alt-üst bitti, şimdi de gavur-müslüman mı başladı?[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry."
Eaglewingg Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 su ülkede adam gibi bi sehir varsa basında izmir geliyodur.Gerek sosyal demokrat,kemalist ve aydın çizgisiyle olsun,gerek okuma oranının yüksekliğiyle olsun.Ayrıca türbanlı sayısının az olmasıyla da kurtarılmış bölge ve cumhuriyetin kalelerindendir.Basbakan ne istiyo izmir sivas gibi olsun hep beraber toplanıp onlarca insanı yaksınlar veya konya gibi olsun ful akp veya islami-faşist kanadın milletvekillerini cıkarsın ,ya da baska bazı illerin oldugu gibi cogunluğu cahil it yuvası olsun ki akp oy alabilsin.Değilmi? Basbakanın acısından doğru bi laf ne denebilir? [Bu mesaj Eaglewingg tarafından 21 Aralık 2005 11:53 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Eaglewingg tarafından 21 Aralık 2005 11:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Rewendor Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Valla şu izmiri hiç göremedim. Ya içinden geçtim ya yanından bi kere küçükken fuarına gitmşim onu da hatırlamıyorum pek. Ama acaip bir saygım var... Hele şimdi yine katlandı.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
SenariouS Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 ahahh tayyip olağan aylık saçmalamalarından biri yapmış. Öküz eleman işi gücü bıraktı saçmalıyor.[signature][hline]Today you are better that the "You" of yesterday... and tomorrow you will be better that the "You" of today... Little by little becoming stronger through countless battles. That's what it means to be strong...
Absolut Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Bir başbakana yakışmayan derecede basit ve seviyesiz yorumları var Tayyibin. Daha sonra gene bir başbakana yakışmayan ve seviyesiz çevir kazı yanmasın cevapları var ki onlar daha saçma.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
huun Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: Penthesilea, 21 Aralık 2005 11:37 tarihinde demiş ki: said: Izmir'in üzerindeki o zaman zaman yakıştırılan bazı ifadeler vardır ya, bu ifadelerin olmadığı görülecektir. Çünkü İzmir'in aslı bu değildir. O yakıştırmalar değildir. İnşallah bu yakıştırmaları da ilk seçimde silip atacaktır üzerinden. Ben buna inanıyorumGerizekali olmayan (bu kisim cok önemli) her insan, bu cümlenin ne anlama geldigini, ne maksatla söylendigini anlar. Kimse gelip abik gubik diye savunmasin rica ediyorum ee sanirim bende var biraz gerizekalilik . simdi solun kalesi ni bu cumle icersine oturtalim . hoop ne oldu . " umarim ilk secimlerde izmir solun kalesi " yakistirmasini uzerinden atacaktir . siyasi parti baskani olarak bunu soylemek en dogal hakkidir . simdi ortaligi velveleye vermek istersek , agizdan cikmayan bir kelimeyi aha bunu soylemek istedi diye herhesin uzerine atabiliriz . ilginc olan izmirlilerin bunu ustlerine almasi . medyada izmirli kose yazarlarinin yazdiklarina bakiyorumda basbakanin birsey soylemesine gerek yok kendileri zaten yeterince kaniksamislar bazi yakistirmalari . izmire yapilan yakistirma diyince akillara "gavur izmir" den baska birsey gelmez mi ? gelmezmis demek . savundum . gerizekali miyim ? ihtimal ama bu ulkede medya adam olmadan bir yerlere varmamiz zor en azindan bunu biliyorum .
CaNNi Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 ülkeyi bölmeye yönelik kurdukları ve dini alet olarak kullandıkları örgüt şuan meclisi istediği gibi kullanıyor. Ama ilk seçimlerde umarım bunlardan kurtulucaz. Mecliste hergün bi karar alıp oltayı atıyolar. Tepki gelirse ve yemi yemezse millet hemen geri adım atıyolar. (bknz: içki yasağı).[signature][hline]Count to Six and Die 1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6. CaNNiBaL_CoRpSe Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir. Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur.
solo_ Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: Eaglewingg, 21 Aralık 2005 11:50 tarihinde demiş ki: su ülkede adam gibi bi sehir varsa basında izmir geliyodur.Gerek sosyal demokrat,kemalist ve aydın çizgisiyle olsun,gerek okuma oranının yüksekliğiyle olsun.Ayrıca türbanlı sayısının az olmasıyla da kurtarılmış bölge ve cumhuriyetin kalelerindendir.Basbakan ne istiyo izmir sivas gibi olsun hep beraber toplanıp onlarca insanı yaksınlar veya konya gibi olsun ful akp veya islami-faşist kanadın milletvekillerini cıkarsın ,ya da baska bazı illerin oldugu gibi cogunluğu cahil it yuvası olsun ki akp oy alabilsin.Değilmi? Basbakanın acısından doğru bi laf ne denebilir? [Bu mesaj Eaglewingg tarafından 21 Aralık 2005 11:53 tarihinde değiştirilmiştir] [Bu mesaj Eaglewingg tarafından 21 Aralık 2005 11:55 tarihinde değiştirilmiştir] sevgili Eaglewingg, izmir'deki son secim sonuclarina bakarmisiniz. ozellikle genc partinin oy oranina. 26 yildir izmir de yasiyorum. Ben 1 degistiysem izmir 100 degisti. it kopuk yuvasi zaten oldu. izmir artik o eski izmir degil. bir sonraki secimde akp acik ara 1. parti cikarsa sasmayalim.
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 huun tespitinde haklısın yani o cümle illa öyle anlaşılmak zorunda değil ama böyle anlaşılma ihtimali olduğunu çok iyi biliyor bunu söyleyen kişi sırf bu ihtimal yüzünden ben bunun söyler miydim? hayır, ama o söylüyor neden? çünkü kaşımak istiyor, asıl amacı da bu zaten, bu tür şeyler söyleyip "iyi de sizin niyetiniz öyle anlamaksa biz ne yapalım, biz onu kastetmedik sizin fesatlığınız" yorumunu yapabilmenin de yolunu açmış oluyor bir değil iki değil bu, hepsi mi abartma? madem adam olmayan bir basınımız var ya da hiçbirimiz adam değiliz böyle bi tarafımızdan anlıyoruz, o zaman söylemezsin böyle şeyler, tabi kaşımak istemiyorsan...[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 ayrıca solo_'nun söylediklerini de dikkate alalım bu yorumları yaparken lütfen İzmir son seçimlerde artık hiç de öyle solun kalesi olarak anılamayacağını gösterdi sayılır, Genç Parti sol görüşlü bir parti miydi de bu kadar oy çıktı? hadi diyelim onun da arkasında bir takım maddi destekler olduğundan öyle oldu, o zaman diğer bir çok bölgede de yaptığı gibi yapar, elindeki maddi imkanı kullanırdı AKP orda da, ama olmadı... ha bu demek değildir ki gerçekten olmadı, bana kalırsa çoktan oldu, çoktan İzmir gibi bir yerden bile öyle tepki oyu geldi ki küflenmiş partilere, kimse İzmir'den böyle bir sonuç çıkacağını beklemiyordu (AKP lehinde) yani özetle o kastetmeye çalıştığı gibi durum zaten kalmadı ki başbakanın? olmayanı dillendirerek ne yapmaya çalıştığını açıklasın o zaman biz zahmet, ve de kendi ağzıyla, söylediği her şeyi düzeltmekle mükellef hale gelmiş bir sözcünün ağzıyla değil (hoş bunu da yapar akşama sabaha, meclis ne güne duruyor, bu polemikler için) yerel seçimlerde İzmirli bir arkadaşımı aradım tebrik etmek için çünkü bir onun memleketinde bir de benim memleketimin merkez ilçesinde sol partiler AKP'nin bütün çabalarına rağmen seçimi kazandılar, tebrik ettim çünkü aklımın ucundan geçmezdi egeden bu kadar destek göreceği, aklımızın ucundan geçmeyen daha neler olacağını hep birlikte göreceğiz ,sabredelim[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche [Bu mesaj BlackRose tarafından 21 Aralık 2005 12:49 tarihinde değiştirilmiştir]
huun Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 bir basbakan icin luzumundan fazla konustugu ortada , ustelik konusmalarinda gotu kalkik bir tarza sahip o da yanlis . hem sonra gecmisi ve geldigi ideoloji belli bu da konustuklarinin yanlis anlasilmasinda bir yere kadar hakli kiliyor insanlari ama adami da her agzini actiginda pisman etmemek lazim . sunu da eklim gecen secimleri fazla dikkate almayin bence zira o secime gercekten ulke olarak olaganustu durumlar atlatip girdik haliyle sonuclari da olaganustu oldu . [Bu mesaj huun tarafından 21 Aralık 2005 13:05 tarihinde değiştirilmiştir]
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 benim dinim bana senin dinin sana ve şehirler gavur olmaz insanlar gavur olur açıklamasıyla başlamak istediğim yanlış anlaşılmış beyan. gavurluğun sandıkta oy vererek silinmeyeceğini mantıksal açıdan çıkartması gereken medyanın olayı provoke etmeye çalışıp; izmir gavur mu sorusunu gündeme oturtmayı başardığı olay. tayyip erdoğanın aslında demek istediği, basın sözcüsünün de tekzip ettiği üzere solun kalesi olarak ifade edilen izmirin seçimlerde bu ifadeyi sileceğidir. asıl garip olan insanların, tayyip erdoğanın açıklamasına, izmir gavurdur gavur kalacak nidalarıyla tepkisini dile getirmesidir.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 abi o karşıyakanın tezauratı nasıl bişey öyle ya zuhauah şaklaban gibi .başka bişey bulun lan :P[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 37 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Buzx Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 said: forgiver, 21 Aralık 2005 15:14 tarihinde demiş ki: yanlış anlaşılmış beyan. Kopart bizi forgiver.
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 izmir bilir seçimde ne yapacağını...[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Konuyu açan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 İzmir solun kalesi olmayı 2 seçimdir bıraktı zaten dedik ama neyse... maksat her olayda her şekilde savunmaksa ne desek boş zaten ben buraya bir ton yanlış anlayabileceğiniz laflar edip devletin kolluk kuvvetlerince içeri tıkılabilirdim ama etmiyorum çünkü ben başbakan değilim dokunulmazlığım da yok basın sözcüm de ne kolaymış öyle yanlış anlaşılabilir sözler söylemek, bunu bile bile defalarca yapmak, basın abartabilir, başbakanın sözüne gelince mi abartır oldu basın? başbakan gazete okumaya dün mü başlamış? ilginç...[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche
Rahan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 şehirlerin gavur olmayacağını aklı başında insanlar bilir. ama türkiye de ki bi grup insan için şehirler gavur olur ülkeler de müslüman falan.. "solun kalesi" diyerekten müthiş bir kıvırtma örneği gösterdi tebrik ediyoruz, hadi yemiş olalım biz bu lafı. ama izmirlilerin yemeyeceğini sandık başında da cevabını vereceğini çok ii biliyorum.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike!
Dela Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 yok ama cidden tayyibe katiliyorum, izmir gavurdur. kime ne hayir gelmis izmirden? bakin penth var gavurun bayrak tasiyani misal.[signature][hline]kasim 2005 seti lampeggio al settore italiano del porn halatsiz iliskiye girmeyin
tashmoo Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 abı bende adam cıdden gavur ızmır dedı sandım beah
Fistan Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 Mesaj tarihi: Aralık 21, 2005 çeksin bu mazoşist türk milleti ne diyelim...[signature][hline]FİLTHY PLAY / when it rains the ground gets wet! MZ : FC Antalya United / The Paticik Cup =o= II / silkroad|troy|Washi
Öne çıkan mesajlar