Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türk Einstein'i Prof dok. Oktay Sinanoğlu ve Yozlaşan Türkçemiz


tardu

Öne çıkan mesajlar

Son yıllarda yozlaşması giderek hızlanan Türkçemize sahip çıkan
Oktay Sinanoğlu'nun mücadelesi arkasına gençliğimizi almaya devam ediyor bundan 5 yıl önce kurulan sitesinin 22000 üyeye ulaşmış durumdadır sitenin adresi www.sinanoglu.net anadilimizi korumak için bütün gönüllü arkadaşlara tavsiye ederim
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bende ara sıra düşünüyorum bu adam ne kadar mantıklı ,ne kadar yararlı bir düşünce yürütüyor diye.Düşünsenize herkes imla hatasız, anlatım bozukluğu olmayan cümlelerle iletişim kuruyor.Ne kadar ilginç ve güzel olurdu düşünmeden edemiyorum.Ama bu benim gibi bi Türkçe özürlü arkadaş için imkansız... (ilkokul4den beri İngilizce Grammar kastırırsanız böyle olur !)[signature][hline]No matter what situation I am in ...
Resistance will not fall and I will survive.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu zaten saf türkçe yaratmak imkansız.Kullandığımız kelimelerin 7/10 u yabancı kökenli.
Ben hernekadar türkçe kelime kullanmaya özen göstersemde yinede bir yerlerde fire (örneğin şimdi yazarke oldu=)) veriyorsun.[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Saf Türkçe yaratmak nasıl imkansız ya, öbür dillerdeki sözcüklerin Türkçe anlamları çıkarılsa , TDK iyi çalışsa bence birşeyler olurdu.BlackChaos sen 1 fire verirken ben 3ün5in hesabını yapamıyom :-P[signature][hline]No matter what situation I am in ...
Resistance will not fall and I will survive.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

"Bu site Oktay Sinanoglu'nun resmi sitesi degildir!

Bu site, Oktay Sinanoglu'nun mücadelesini tanitma ve yayma amaciyla, tamamen gençler tarafindan kurulmus bir sitedir.Bu site hiçbir siyasi görüsün ya da firkanin destekçisi degildir. Hiçbir siyasi görüsü ilke olarak benimsememistir. Bizim mücadelemiz ne sag ne sol,ne komünizm ne de fasizmdir. Bizler sadece, Türkçemize sahip çikip, dilimizi unutturmamaya çalisiyoruz. Bunun yaninda Türkiyemize dayattirilmis belalari gözler önüne serip, bunlardan kurtulma yollari ariyoruz. Bunun için de vatanimizin her kesiminden insanlari seferberlige davet ediyoruz."[signature][hline]oasis.gen.tr
Mail/MSN: [email protected] , ICQ:6254196
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oktay Sinanoğlu, günümüz Türk gençlerine şöyle sesleniyor:

"...Gençler, Türkiye' de adet haline gelmiş göstermelik işlerden kaçının.
Sırf 'üniversite bitirdi' desinler diye, ananız babanız 'Amerika'da mastır yaptı' diye öğünebilsin diye yükseköğrenime gitmeyin. Sonunda ancak kendinizi kandırırsınız.

Temel gayeleriniz, kendinizin ufak çıkarları ötesinde, kendiniz dışında, bu ülke, bu ulus, Türk dünyası, Avrasya, insanlık için olsun.Yüksek hedefleriniz için çalışın. O zaman, kendi durumunuz da kendiliğinden düzelecektir.

Maddiyat ile maneviyatı dengeleyin. Formülünüz 'bilim' + 'gönül' dür. Bu iki kanadın biri eksik olursa ne kendinize ne de insanlığa hayrınız dokunur.

Gündelik, siyaset , çıkar grupları, dışardan güdümlü gizli veya açık 'cemiyet'lerden uzak durun.

Atatürk'ün dediklerini bol bol okuyun, onları işte bu günler için demiş, yazmış. Türkiye'nin şerefli, refahlı, itibarlı ve bağımsız geleceği için Atatürk yolumuzu çizmiştir.

Dış ülkelerden, onların yerli kuyruklarından medet ummayın. Gayeleri bize yardımcı olmak değil, Türk adını tarihten silmektir.

Dünyanın neresinde olursanız olun, kimliğinizi, Türk dilini, Türk tarih bilincini, binlerce yıllık geleneğini kaybetmeyin. Dış ülkelerde ne kadar kimliğinizi korursanız yabancılar da size o kadar itibar edecektir.

Başkasını taklit etmeyin. Kendi yolunuzu çizip azimle yürüyün. O zaman herkes sonradan sizi taklit edecektir.

Eğitimde önce bir meslek gerçek bir beceri bir altın bilezik sahibi olmaya bakın Ne yaparsanız yapın en iyisini yapın. Siyasetçinin bilimcinin en kötüsü olunacağına tamircinin parmakla gösterilen en iyisi olmak yeğdir.

Bulabilirseniz Türk okuluna, eğitimin Türkçe verildiği okullara gidin. Konulara merak sarın not için çalışmayın. O meslekte yararlı olacak bir yabancı dili öğrenin. Bülbül gibi konuşup yabancıdan ayırt edilemez hale gelmek hiç şart değil.

Unutmayın ki Türk olmak bir kafa, gönül işidir. Türk; kültürüyle, diliyle, ata sevgisiyle Türktür. Soy sop meselesi karıştırarak, o her şeyimizi borçlu olduğumuz şerefli atalarımızı karalamaya çalışan iç düşmanların kitaplarına, yaygaralarına kulak asmayın.

Kültür genleri, ırk genlerinden daha önemlidir. Vatanı, milleti için her türlü fedakarlığa hazır bir taban gerekiyor. Bu taban son elli yılda hayli eritilmiş, kafası, gönlü karıştırılmış, birbirine düşen kesimler, dışa bağımlı sahte aydınlar, içinde vatanının geleceğini düşünmeyen, daha da acısı vurdum-duymazlaşmış kalabalıklar oluşturulmuştur. Bu durumda gerçek bir önder çıkabilse bile başarılı olması pek azdır.

Şimdi yapılacak iş hızla bu toplumun yeniden kaynaşmasına, bilinçleşmesine, vatanını, milletini kendisinden önce düşünen insanların çoğalmasına önayak olmaktır. Türkiye’yi tekrar Kuvayi Milliye ruhu, Atatürk ruhu kurtaracaktır..."

Diğer yazıları için http://www.sinanoglu.net/modules.php?name=Sections&op=listarticles&secid=3
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gormo, 26 Aralık 2005 22:27 tarihinde demiş ki:
said:
LasT_SuRviVoR, 26 Aralık 2005 17:12 tarihinde demiş ki:
TDK iyi çalışsa bence birşeyler olurdu.


TDK gayet güzel çalışıyor, ne gibi bir eksiğini gördüğünü merak ettim.
çoğu kelimenin türkçe karşılıklarını bulmuyorlar yada bulamıyorlar bizde alışılmış yabancı kökenli olanı kullanıyoruz.[signature][hline]No matter what situation I am in ...
Resistance will not fall and I will survive.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Gormo, 26 Aralık 2005 22:27 tarihinde demiş ki:
said:
LasT_SuRviVoR, 26 Aralık 2005 17:12 tarihinde demiş ki:
TDK iyi çalışsa bence birşeyler olurdu.


TDK gayet güzel çalışıyor, ne gibi bir eksiğini gördüğünü merak ettim.


evet evet..çok oturgaçlı götürgeç..[signature][hline]Önce bi acıdı,geçti sonra..

Lancelion-Human Paladin-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Teknoloji ve haberleşme bu kadar hızlı ilerlediğinden dolayı yeni kelimelerin karşılığını bulsa bile yayamıyor TDK.
Örneğin yukarda çok oturgaçlı götürgeç diye dalga geçen arkadaşımız günde bir kaç kere gülmeden söylediği Buzdolabı, bilgisayar gibi kelimeleri TDK'ya borçlu. Yabancı her kelimenin Türkçe karşılığı tabir-i caizse "çıtonk" diye oturamaz.
Gazeteler fersah fersah Otobüsü Çok oturgaçlı götürgeç yaptı mal tdk haberleri çıkartmasa, bilmem kaç senedir TDK denildiği zaman "Zuhaha çok oturgaçlı götürgeç" örneği ısıtılıp ısıtılıp önümüze konmasa belki bugün "Antalya götürgeçin kaçta?" gibisinden soracaktık birbirimize.[signature][hline]rtc
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...