Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Amatörler İçin Makarna Sosları(Sos tarifi verecek?)


DeMiRMaSKe

Öne çıkan mesajlar

Evde yalnızım ve makarnayıda sossuz pek yemeyi sevmem ama aksi gibi mutfak kültürüm sadece karın doyurma tarafında çalıştığı için pek yemek yapmayıda bilmem. Eh bildiğiniz kolay lezzetli soslar varsa bir tarif verebilir misiniz?[hline]What if the prophecy is true
What if tomorrow the war could be over?
Isn't that worth fighting for?
Isn't that worth dying for?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ketçap'ı makarna sosu yaptın ya helal olsun. Ketçap'ı makarnada kullanmam kullandığım zamandaysa mutlak ıvır sıvır karışır ona. Ketçaplı makarna sux.

doyanakadar'a baktım pek bişi yok. 4 tane mi ne makarna sosu var hiç biri ilgimi çekmedi.
[hline]What if the prophecy is true
What if tomorrow the war could be over?
Isn't that worth fighting for?
Isn't that worth dying for?


[Bu mesaj DeMiRMaSKe tarafından 18 August 2003 17:49 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
bir tavaya salça koy mesela makarna yaptıgın tencereden 5 tabak makarna cıkıyorsa sen 2 yemek kasıgı salça koyucan sonra onu biraz karıştır üzerine su ilave et , ne cok cıvık nede cok koyu olsun ortasını bulana kadar su koy ve bir yandan da kısık ateşte ısıt bunu karıştır falan tuz ekle (yeteri kadar) içine kırmızı pul biber ekle iyice karıştır, salça bütün halde kalmasın su ile iice yayılsın ıssıttıktan sonrada makarnanın üstüne döküverirsin artık
basit[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net
en yararlı link
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
bak suyu kaynat makarnayı içine at biraz karıstır tuz ekle gene karıstır bekle pişsin bi 8-10 dakka neyse artık zevkine göre
sonra makarnayı cıkart süzdür
süzgeçte kalsın accık salla şöle lapa olmasın birazda üstüne su dok bırak kenara
o sırada tencerenin içine bir tatlı kaşıgı kadar yağ koy sonra salçayı suyu derken dedigim sosu hazırla
bitince bu istersen süzgeçteki makarnayı direk tencerenin içine boşalt ve karıştır
sos makarnanın heryerine gelir bida bida uraşmazsın
bayada güzel oluyo
ama sen makarnayı tabaga koyup sosu sonradan üstüne koyucam diyorsan
zaten max 2 tabak makarna yersin diye düşünürsek
salçayı 1 kasık falan koy yeter sosa 2 kasık deil[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net
en yararlı link
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

valla en guzeli ya sosisli sos yap guzel oluyo baya kendi keşfim :)
Simdi sosisleri cok cok ufak dogrican sonra ama cok kucuk olcak kokorec tarzi :) sonra tavaya biraz misirozu yagi koycan kestigin sosis kadar ama once makarnayi yap sosu hemen sonra yaparsin neyse, yag tavada azcik kizdiktan sonra sosisleri atcan karistirarak kizartcan sonra makarnayi tabagina dokcen ustunede sosisleri ve sosislerin uzerinede ketcap dokcen abi super bi lezzetmis dicen olacak :)[hline]ALI G. MY BITCH
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

makrana yapmayı bilimyodum dynamick'in tarifine bakarak makarna+sos yapmayı denedim,oldu e parmaklrımı yiyodum sosili tarifide aldım devam arkadaşlar başka yemekleride isteriz:)[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Admin
arkadaşalr universiteye gitmenin verdigi avantaj burda
1 yıl her gün makarna yiyince (uni baska sehirde eve cıktık arklarla)
makarnanın kralı oluyonuz :)
zaten bekar adam makarna , pilav, yumurta,tost gibin seylerin en kralını yapar :)

bide noodle gibi bişi yaptım makarna ile tarif ederim ama bazılarının midesi kalkıyo
gerçi tadı süper oluyo :)

makarnayı yaparken koydugun su miktarı( normalde makarnanın üstünü örtüp birka çparmak geçecek kadar koyarsın bunda 4-5 su bardagı fazladan koyuyorsun)
makarna o su içinde pişerken normalde sen kaynar suda 10 dakika pişiriyor isen 4.-5. dakika civarinda suyun içine karısık sebze çorbası(hazır paketler varya 1 litrelik) ondan veya kremalı mantar çorbası (en iyi karısık ile kremalı mantar oluyo ondan soledim) atıp pişiriyorsun, aldıgında bal gibi akıskanlık kalcak böle baya bi yogun oluyor yarım çorba ve makarna karısık bi yemek,

4-5. dakkadan sonra corbayı atıp bi 6-7 dakika karıstırıp alın ama unutmayın iice karıstırmazsanız dibine çöker , alırken dikakt edeceginiz husus suyunun tamamen gitmemesi bal akışkanlıgında bir sıvı olarak kalması
rengi garip görünüyor ama tadı süper ve baya doyuruyo
:)[hline]Grandmaster Hamburger
www.dynamick.net
en yararlı link
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hatta mikrodalga fırın varsa ufacık bi kaba 2 kaşık salça+yeterli miktarda su+tuz+nane(ya da kekik koyun o da güzel)+pul biber(isteğe bağlı) koy, mikrodalgada 45saniye ısıt al sana sos olsun. tabi bunu tavada da yapabilirsin ama tava kirletmek çok pis iş yani.
ikinci sos;
(bu sos diyil ama kesinlike muhteşem bir tat, ayrıca atletler felam yiyo bundan, o derece sağlıklı felam yane)
bi domatesi minik minik kes(küp küp) sora yanına maydanoz kıy iyice. ama ne kadar minik olursa bu o kadar iyi olur. bunları tuz ekleyip karıştır iyice.bu karışımı tabaktaki makarnanın içine katıp iyice karıştır.bunun üstüne bi kutu ton balığını makarnaya boca et. al sana muhteşem lezzet!!![hline][i]
qu est ce que c'est:viande
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...