paspatur Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Sözde Ermeni soykırımı iddialarının yeniden gündemegetirilmesi üzerine Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tüm dünyaya Osmanlı arşivleri başta olmak üzere bu konudaki bütün belge ve bilgileri hazırız çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine birçok ülkenin büyükelçiliklerinden ve konsolosluklarından görevli diplomatlar arşivlere akın etti. Diplomatlar sadece Osmanlı değil, Amerikan, ingiliz, Fransız ve Ruslar'a ait belgeleri de inceledi. TTK'nin elinde, Osmanlı arşivlerinin yanı sıra 100 bin sayfa yabancı ülkelere ait belge bulunuyor. Özür dilenmeli. Belgeleri gören diplomatların neredeyse tamamı, çok şaşırdı ve ne yapacağını bilemedi. Türkiye'ye karşı önyargıyla hareket ettiklerini kabul eden diplomatlardan bazıları TTK'daki belgelerin kopyalarını alırken, bazıları da raporlar hazırlayarak ülkelerine gönderdi. Danimarka Büyükelçiliği'nden bir diplomat, İngiliz ve Fransızlara ait belgeleri görünce önyargılı olduğunu kabul etti. Diplomat, 'Türkiye'den özür dilenmesi gerekir' dedi. Türkiye'nin soykırımı iddiaları konusunda bazı adımlar atmaması halinde AB sürecinde zarar göreceği uyarısını yapan İsveçli bir diplomat, önüne konulan bir belgeyi okuyunca donakaldı. Belgede, sözde soykırımı iddialarının ortaya atılmasından sonra Osmanlı devletinin 1919'da 'dört tarafsız ülkeye'resmi bir yazı göndererek, 'iddiaları siz araştırın' diye teklifte bulunduğu yer alıyor. Teklifin yapıldığı ülkeler ise ispanya, Danimarka, Hollanda ve İsveç. Kendi ülkesinin bu çağrıya olumlu yanıt vermediğini öğrenen diplomat, mahcup bir halde TTK'dan ayrıldı. Her şeye açığız Bir Fransız diplomat da 'Near East Relief' isimli Halep'teki bir yardım kuruluşunun belgelerini inceledi. Soykırımında öldürüldükleri iddia edilen 485 bin Ermeni'nin Suriye'ye göç ettiğine, Halep'te başgösteren sağlık sorununa müdahale eden tek uluslararası sağlık kuruluşu olan Near East Relief'in, bu Ermenileri tedavi ederek kayıtlarını tuttuğuna ilişkin belge, Fransız diplomatı şaşırttı. Diplomat, soykırımında öldüğü bildirilen bazı Ermenilerin isimlerini bu belgede görünce ne diyeceğini bilemedi. TTK' ya gelen bir İngiliz diplomata da dönemin İngiliz ordusuna ait bir kripto verildi. Kriptoda Anadolu'daki nüfus yapısı yer alıyor. Belgede 1914-1919 arasında, Ankara'daki Ermeni nüfusun 26 bin arttığı, Kayseri sancağında ise 2 bin azaldığı belirtilerek, Ermenilerin, daha güvenli bölgelere kendi isteği ile göç ettiği ifade ediliyor. Ercan YAVUZ / ANKARA -Akşam Gazetesi - *******Yapmadığımız bir soykırıma savunma yapmaktan ermeni çeteleri tarafından katledilen binlerce Türk'ün hesabını soramıyoruz. Hırant Dink, Orhan Pamuk gibiler hergün demeç üstüne demeç veriyor. Medya bunların ve yardakçı işbirlikçilerinin yalanlarıyla pompalanıyor, el üstünde tutuluyorlar. AB li abilerinin kanatları altında küstahça bu ülkeye ve bu millete dil uzatıp, utanmadan bu ülkenin havasını solumaya, suyunu içmeye, ekmeğini yemeye devam ediyorlar. Satılmış mütareke basınında, yukarıdaki gerçeklere ilişkin tek bir satır yazı dahi çıkmıyor. Devlet her zamanki gibi uyuyor. Bari sizler uyumayın. *********[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Türk taih kurumunu bu girişimden dolayı kutluyorum. Yıllardır yapılması gereken de buydu. Doğruluğu kesin belgelerle karşılarına çıktığımızda apışıp kalmasalar şaşırırdım zaten. (umarım haber doğrudur, tüm söylediklerim haberin doğruluğu üstüne)[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world [Bu mesaj Elbrech tarafından 23 Aralık 2005 20:54 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 said: paspatur, 23 Aralık 2005 20:47 tarihinde demiş ki: Sözde Ermeni soykırımı iddialarının yeniden gündemegetirilmesi üzerine Türk Tarih Kurumu (TTK) Başkanı Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu tüm dünyaya Osmanlı arşivleri başta olmak üzere bu konudaki bütün belge ve bilgileri hazırız çağrısı yaptı. Bu çağrı üzerine birçok ülkenin büyükelçiliklerinden ve konsolosluklarından görevli diplomatlar arşivlere akın etti. Diplomatlar sadece Osmanlı değil, Amerikan, ingiliz, Fransız ve Ruslar'a ait belgeleri de inceledi. TTK'nin elinde, Osmanlı arşivlerinin yanı sıra 100 bin sayfa yabancı ülkelere ait belge bulunuyor. Özür dilenmeli. Belgeleri gören diplomatların neredeyse tamamı, çok şaşırdı ve ne yapacağını bilemedi. Türkiye'ye karşı önyargıyla hareket ettiklerini kabul eden diplomatlardan bazıları TTK'daki belgelerin kopyalarını alırken, bazıları da raporlar hazırlayarak ülkelerine gönderdi. Danimarka Büyükelçiliği'nden bir diplomat, İngiliz ve Fransızlara ait belgeleri görünce önyargılı olduğunu kabul etti. Diplomat, 'Türkiye'den özür dilenmesi gerekir' dedi. Türkiye'nin soykırımı iddiaları konusunda bazı adımlar atmaması halinde AB sürecinde zarar göreceği uyarısını yapan İsveçli bir diplomat, önüne konulan bir belgeyi okuyunca donakaldı. Belgede, sözde soykırımı iddialarının ortaya atılmasından sonra Osmanlı devletinin 1919'da 'dört tarafsız ülkeye'resmi bir yazı göndererek, 'iddiaları siz araştırın' diye teklifte bulunduğu yer alıyor. Teklifin yapıldığı ülkeler ise ispanya, Danimarka, Hollanda ve İsveç. Kendi ülkesinin bu çağrıya olumlu yanıt vermediğini öğrenen diplomat, mahcup bir halde TTK'dan ayrıldı. Her şeye açığız Bir Fransız diplomat da 'Near East Relief' isimli Halep'teki bir yardım kuruluşunun belgelerini inceledi. Soykırımında öldürüldükleri iddia edilen 485 bin Ermeni'nin Suriye'ye göç ettiğine, Halep'te başgösteren sağlık sorununa müdahale eden tek uluslararası sağlık kuruluşu olan Near East Relief'in, bu Ermenileri tedavi ederek kayıtlarını tuttuğuna ilişkin belge, Fransız diplomatı şaşırttı. Diplomat, soykırımında öldüğü bildirilen bazı Ermenilerin isimlerini bu belgede görünce ne diyeceğini bilemedi. TTK' ya gelen bir İngiliz diplomata da dönemin İngiliz ordusuna ait bir kripto verildi. Kriptoda Anadolu'daki nüfus yapısı yer alıyor. Belgede 1914-1919 arasında, Ankara'daki Ermeni nüfusun 26 bin arttığı, Kayseri sancağında ise 2 bin azaldığı belirtilerek, Ermenilerin, daha güvenli bölgelere kendi isteği ile göç ettiği ifade ediliyor. Ercan YAVUZ / ANKARA -Akşam Gazetesi - *******Yapmadığımız bir soykırıma savunma yapmaktan ermeni çeteleri tarafından katledilen binlerce Türk'ün hesabını soramıyoruz. Hırant Dink, Orhan Pamuk gibiler hergün demeç üstüne demeç veriyor. Medya bunların ve yardakçı işbirlikçilerinin yalanlarıyla pompalanıyor, el üstünde tutuluyorlar. AB li abilerinin kanatları altında küstahça bu ülkeye ve bu millete dil uzatıp, utanmadan bu ülkenin havasını solumaya, suyunu içmeye, ekmeğini yemeye devam ediyorlar. Satılmış mütareke basınında, yukarıdaki gerçeklere ilişkin tek bir satır yazı dahi çıkmıyor. Devlet her zamanki gibi uyuyor. Bari sizler uyumayın. ********* çok güzel bir haber. yazı olarak her satırınıda beğendim ayrıca. tebrikler :tup: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cintonik Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 helal olsun[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki: herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon [/b] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
d3n1z Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 güzel haber.[signature][hline].:Ðєภīح:. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Utterable Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Vadaaaa! Hll olsun[signature][hline]Norolim Asfaloth! www.antipopvideos.com A Elbereth Gilthoniel, silivren penna miriel o menel aglar elenath! Na-chaeredpalan-diriel o galadhremmin ennorath, Fanuilos, le linnathon nef aear, si nef aearon! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aykan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Harbidende KAPAK olsun bu yazı Eline Sağlık arkadaşım..[signature][hline]Promecium, 14 Aralık 2005 00:18 tarihinde demiş ki: yahu bu paralı siteler varya.acaba paralımı? bide nasıl satın alabiliyoz.Bide mesela netli açtım site yavaş oluyormu.Bilgisi olan varmı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 KAPAK olsun gerçekten de.. Tebirk ediyorum TTK yı :tebrikz:[signature][hline]cuytherock bir zamanlar burdaydı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 şimdi bu avrupanın gündemine oturabilecek bir haber mi? inşallah otururda günlerdir internette kapıştım yabancılar susup oturur. avrupa bunu haber yapar inşallah!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Elbrech Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 yapmazlar[signature][hline]you are the all singing all dancing crap of the world Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 E zaten adamlar ermeni soykırımının gerçek olmadığını bizden daha iyi biliyolar merak etmeyin... Sadece Türkiyeyi yıpratmak için gayet iyi bi koz olduğundan bu olayı bilmemezlikten geliyolar... Bu belgelerede bi bahane bulurlar kurtulurlar.Yada bişiyler olur belgeler unutulur işte[signature][hline] beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ReNeGaDe Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 harbi harbi kapak olmuş yani[signature][hline]A false friend and a shadow appear only sun shine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mulgear6 Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 bu ne zaman oldu daha haberlerde filan çıktı mı???[signature][hline]the truth is out there... Luke: I can't believe that Yoda: That's why you failed FB may the force be with you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bungala Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Hakikaten tam bir kapak,güzel bir yazı ve çok iyi bir haber de de de bu adamlara desekki biz nefes alıyoruz derlerki hayır Türk milleti nefes almıyor...Yerleşmiş bir kere bu önyargı(önyargı bahane para-çıkarlar onlar için şahane)...Anlatabildim sanıyorum...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola... Bunlar da noktalar... "Sonbahar-kış arası, Patide depresif havası Benim gibi eski motorları Felaket yaktı..." Dipnot:LF1Hatun for kalp badge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Milamber Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 tam kapak olmuş ohh siyasi çıkarları uğruna milletimizin şerefine tarihine dil uzatanlar gelsin şimdi[signature][hline]HisarOyun,Blog,Nysera Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Cok güzel bir yazı, takdir ettim.[signature][hline]I still feel the pain.. I still feel your love.. Satılık Yepyeni Wow | Garbage =o= FM @ wj Mayhem Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sufi Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 kapak mapak olmaz malesef, hiç boş yere sevinmeyelim. sözde ermeni soykırımı konusunun zaten pek de dayanaklı bir konu olmadığının gayet iyi farkında bu konuyu kullanmayı sevenler. tezlerimizi istediğimiz kadar ispatlayalım, yalanları çürütelim yine de kulaklarını tıkayıp aynı şarkıyı söylemeye devam edecekler. bu konunun ellerinde koz haline gelmesini zamanında engellemeliydik. şimdiki halde belgelerle ve araştırmalarla kendimizi akladığımızı düşünsek bile "şaibeli" statümüzden hiçbir zaman kurtulamayacağız. çamur at, izi kalır hesabı...[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
loop Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Önceki arkadaşa katılıyorum. Soykırım iddiasında bulunan bazı odaklar sanki bilmiyormu bunun asılsız olduğunu ? Ama ben onlara kızmıyorum. Beni üzen bazı insanlarımızında tarihimizle yüzleşelim tarzı yaklaşımları. Eğer suçumuz olsaydı tamam , erdemli olalım yanlışlarımızı kabul edelim. Ama yokki... Peki niye çanak tutuluyor Türkiye düşmanlarına...[signature][hline]Why is it every move I make turn out to be a bad one Where's my guardian angel need one, wish I had one Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Görmezden gelicekler,sonuçta bu mesela onların elinde bir koz...[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!" Bruenor Battlehammer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 çamur at izi kalır da, güneş balçıla sıvanmaz. tabi onun olabilmesi için türkiyenin güneş olabilmesi gerekiyor.[signature][hline]Ben başörtüsü takıyorum. ve başörtüsü ile paticik forumlarına giriyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 yaw ceviz kabuğunu izliyom.Ağliyacaktım yaa.çok üzülüom bu yalanlara vallahi.donan ve katledilen türkleri gösterdi içim burkuldu.insan kendi milletinin cesetlerini görünce bir garip gelio.bu adam türk mü diye düşünüp üzülüosun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MaUWw Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 23, 2005 hihi ne gsl..sevindim=) umarım akşamda yazan objektif yazmıştır ve aynen bölledir durum...yani herkeş anlamıştır örenmiştir neyn ne olduğunu... bölledir bölledir=)[signature][hline]kişisel bi şey diil bu! yaşamak zor buralarda..! kimdendi bu yara diye kalbine sorduğunda..bilirim geri gelmezler aMa en gsl güneriydi onlar hayatımınN.. [Bu mesaj MaUWw tarafından 24 Aralık 2005 01:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nostredamus Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 helal olsun süper bi haber.[signature][hline]Imposible Is Nothing... Palantis Mod Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 24, 2005 anlaşılan yine hararet basıcak burayı[signature][hline]Night Elf - Rogue lvl 52 ( Kulak ) Magtheridon = Undead [ name : Updead] Lvl 39 tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar