Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

alfabedeki değişiklikler

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
dün okulda konuşurlarken duydum;alfabemize x,q,w harfleri girecekmiş dediler. öyle saçma şey olmaz diyerek inanmadım.fakat az evvel google 'da aradım ve gerçekten bunun söz konusu olduğunu gördüm.
hatta 4.sınıf kitaplarına bu 'yeni alfabe' basılmış bile o_O
bu nasıl mümkün olabilir yaa:S
bunu yapmalarının sebebiyse avrupa birliğine 'şirin' gözükmekten başka bir şey değil tabiki. adamların soytarısı olduk.almıyorlar işte avrupa birliğine,alfabemiz değişti alırlar artık demek salaklık olur.türkiye'deki onca sorunu çözmeleri daha mantıklı olmaz mıydı ?[signature][hline]im so goth,i shit bats
Mesaj tarihi:
ha? x w q mu gelcekmiş. yavaşş gelsin bence. direkt inkilaplara, anayasaya aykırı. türkçede xwq yok ki. lan tayyip sabrımızı taşırma. çok azarsa alaşşa ederler inşallah bunu.[signature][hline]EU-Frostwhisper; No Skill Just Luckers (guild)
lvl60 Human Mage (31arcane/20fire !)
Mesaj tarihi:
said:
Fistan, 15 Aralık 2005 19:31 tarihinde demiş ki:
olmaz öyle şey. başka şeyler için sözkonusudur bu olay.hangi ülkenin hangi diline şimdiye kadar bi harf eklenmiş? örnek varmı?_

bana da çok saçma geldiği için inanmak istemedim.ama istersen google'da ara.

Diyarbakır Nüfus Müdürlüğü, İsveç vatandaşı Agnig Ailesi`nin 2 yaşındaki kızları için çıkarmak istedikleri `Helin Xunav` ismini önce reddetti.
Ardından uluslararası sözleşmelerde sorun yaşanmaması için kabul etti.
Çiseleyen yağmur anlamına gelen `Xunav` böylece aylardır eylemlere konu olan `q, w, x`in kullanılmamasını isteyen İçişleri Bakanlığı genelgesine yeni bir boyut kazandırdı

bunu da google'da buldum.
Mesaj tarihi:
bende duymustum alfabenin degisicegini ama baya bi sure once duymustum.

Insanlar zaten o harfleri Turkiyede kullaniyor. Dilimiz artik %70 turkce %30 ingilizce olmus.. Ama kanunen degisirmi? Sanmam kimse izin vermez zaten degismesine
Mesaj tarihi:
MADDE 3 - Türkiye Devleti, ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütündür. Dili Türkçedir.

Bayrağı, şekli kanunda belirtilen, beyaz ay yıldızlı al bayraktır.

Millî marşı "İstiklal Marşı"dır.

Başkenti Ankara'dır.

MADDE 4 - Anayasanın 1 inci maddesindeki Devletin şeklinin Cumhuriyet olduğu hakkındaki hüküm ile, 2 nci maddesindeki Cumhuriyetin nitelikleri ve 3 üncü maddesi hükümleri değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif edilemez.

Türk alfabesindeki harfler, kanuna göre aşağıdaki şekilde sıralanmıştır:

A B C Ç D E F G Ğ H İ I J K L M N O Ö P R S Ş T U Ü V Y Z

W Q X gibi harfler alfabemizde bulunmadığı, anayasamızın 4. ve 3. maddesi uyarıncada giremeyeceği için tartışılması bile gülünç.
Mesaj tarihi:
e koysunlar, bizde w,q,x kullanılacak kelime yokki? anca tikkyler.
"bx bgn wrya eqmq ydq"
"lan ne diyosun nece konuşuyorsun gâvurmusun kızım sen?"
"LFABYE YNİ EQLENDİ CNM! MUCX!"

ayrıca ben â nın kardırılmasına karşıyım. o bir harf değilki, işaret ê var ô var. yani harf üstüne ^ gelirse daha uzun okunur ki türkçede var böyle birşey. Saçma şekilde bu sembolü kaldırmışlar "öö türkçede â yokkkiieee!" demişler.
Aslında o normal a. ve üstündeki uzun okunacak işareti.
Misal nekadar saçma oluyor

Sabit pazar. Mesela bunu kavun okur gibi sabit okuyun yani a yı normal a okuyun, adam ismi gibi bişi oluyo oo naber sabit abii gibi."
Sâbit pazar olunca bildiğimiz saabit pazar gibi okunuyor.
gavur da aynı şey. kavun gibi okuyun hızlı okuyun gairp oluyor.
gâvur olucak doğru geavur gibi okuncah. aslında gaavur da geavur diye okunuyo:) belki ben yanlış diyorum.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
  • Yeni Oluştur...