Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Eyvallah..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Eyvallah : "Teşekkür Ederim", "Allahaısmarladık","Evet, öyle olsun" anlamında kullanılır genellikle..

Tabii aslında çok farklı bu kelime genellikle insanlara göre ortamına göre söyleniyor işte =) neyse hayatımıza bayaı bi girdi..

mesela bi arkadaşımız vardır artık tek kelimesi sanki "Eyvallah"mış gibi

- Bilader Gs - Bjk'ya nasıl çaktı 3-2 ? haha eywallah
- ya git olm
- eywallah, eywallah
- olm git tmm yendiler tmmdır git
- eywallah ahhaha

akşam akşam açiim böle bi konu dedim konumuz eywallah :) tabi bu kelimeyi söyleyen deişik insanlarda var ortamına göre söylüyorlar onlarda var unutmamak lazım..

Eyvallah kelimesi dilimizden belki düşmez oldu.Sakız al eyvallah..

ama ben bunu Din Hocasına sordum Eyvallah nedir diye..

adamın verdiği cewap :

Eyvallah aslında genellikle Camii'de, ibadet edilen yerlerde, otururken kalkarken "Bismillahirrahmanirrahim" den sonra gelen bir kelimedir Eyvallah.. ben derim diyenleride gördüm hatta bi keresinde bi çocuk böyle saçı başı bi ayrı kendisini iyi göstermeye çalışmış piş oğlu içeri girdi çay istedi eywallah dedi sinirime dokundu tabi bu ama yine derse kalkıp ona öğretecektim.. nedense çocuk herşeyde eyvallah dedi dedi dayanamadım yanına gittim eywallah deme şuna oğlum çay alıosun alkol alıosun eyvallah diosun bari alkolün yanında deme oğlum akıllı ol falan..
neyse işte böyle kısa kesiim başınızı ağrıttım =)[signature][hline]- = There Is No Tomorrow = -
Mesaj tarihi:
Eyvallah diycektimde ben bayağı bi geç kalmışım:D

Ne demek olduğunu bilmiyodum(kullanmıyodum gerçi ama:D) sağol bilgilendirdiğin için:D[signature][hline]
beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Mesaj tarihi:
Eywallah benim yaşam tarzım..buysa kader çekerim[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
eyvallah ı ben bi çok anlamda kullanırım hatta bazen abartırım :D

-kardeş al bu dosyaları,bunlar işini görür,1 saattir arıyorum valla senin için
-eyw
-..

-kardeş uykum geldim,ben yatıyom
-eyw

-canım,seni seviyorum
-eyw
-...

-I have some chores to do today,so i wont be around much
-eyw
-huh?
-oh nothing,i will see you later

hepsi yaşanmıştır.[signature][hline]Even the most beautiful woman in the world can not give more than she has...
msn gmail
Mesaj tarihi:
Benimde sevdiğim, eksik olma anlamında sık sık kullandığım bir kelimedir. Iyi ki var...[signature][hline]Why is it every move I make turn out to be a bad one
Where's my guardian angel
need one, wish I had one
  • Yeni Oluştur...