Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

3DO iflas etti...


karpuz

Öne çıkan mesajlar

28 Mayıs 2003'te iflasını isteyen 3DO'nun bu isteği San Francisco mahkemesi tarafından onaylandı. Satışa çıkarılan firmaya aralarında Microsoft, Eidos ve UbiSoft gibi devlerin de yer aldığı 7 farklı isim talip .. 18 Ağustosta yapılacak olan ihaleye katılacak bu firmaların 3DO'nun hangi bölümlerini satın almak istedikleri belirsizliklerini koruyor.
Efsanevi Might&Magic konseptinin yaratıcısı ve Army Men gibi başarılı oyunların yapımcısı olan 3DO tarafından yapılan son resmi basın açıklaması; 13 Mayıs 2003 tarihinde, bu yılın ilk çeyreğinde elde edilen cironun beklentilerin 10.000.000$ altında olduğu yolundaydı.

Ewet yıllarca might and magic ve türevleriyle büyümüş biri olarak 3DO nun bu iflasına aşırı derecede üzülmediğimi söylesem kendimi kandırmış olurum... (heyt be cümleye bak) evet yılların oyun firması 3DO iflas etti ve ben depresyondayıııım unutulduuum :P[hline]ö?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kim alırsa alsın bence yine de 3do yazısını ve sesini koymalı/koyar/koyacak (umarım).
Aaaah ah. Nerde o eski mm 6, homm2, army men :)[hline]Eeht, 07 May 2003 22:02 tarihinde demiş ki:
Ayıdan post gavurdan dost olmaz.
Gallant, the Macho 14 June 2003 01:20 tarihinde demiş ki:
Kadın dediğin istanbul gibi olmalı, fethi zor fatihi tek

DiaBoLiC, 18 July 2003 10:02 tarihinde demiş ki:
HUGO PARMAKLARINIZIN UCUNDA
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yapıp da tuttuğunu gördükleri her oyuna devam oyunu çıkardılar.. (Bakınız heroes, m&m, army man) Yine bu oyunların hepsine zilyon tane expension çıkarıp oyuncuyu ticari salak yerine koydular. (Bakınız, army men in space, army men in ww2, army men the great war, army men zor army men zart, heroes the darkness of bilmemne...) Herne kadar kült olmuş oyunlar yaratmış olsalarda, devam oyunları, ek paketleri tam bir fiyasko oldu. Son yıllarda da yeni birşey yaratmak konusunda pasif kaldılar. Çok üzülmedim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

gimli tam benim duygularımı ifade etmiş elinden sıkmak istiyorum...

ayrıca westwood kapandı, bullfrog kapandı... 3DO'yu da EA alırsa şaşırmam. Herhalde EA ve microsoft'a karşı bir blizzardımız, bir de sierramız kaldı. (Interplay ve black isle demek isterdim ama fallout ve planescape tadında bir oyun daha yapamadılar)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The_Guardian, 15 August 2003 19:26 tarihinde demiş ki:
Ilk ondan geldi kendi adaminin ustune esya koymak fln.
ilk homm 95-96 dami ne geldi Diablodada kullanildi bu ozellik ve oda 97 fln ciktiydi sanirim.


yawaşşş....
ssi oyunları var babalar gibi. menzoberranzan, darksun, eye of the beholder...

3DO olayına gelince. gimliye katılıyorum. adamlar tadında bırakmayı bilmiyolar. sayılı oyunu var bence 3DO nun. homm 2 ve 3, M&M 6 ve 7 ve ilk armyman. gerisi (özellikle bıdıbıdı of might and magic adıyla çıkan 6. sınıf action oyunları) sux. heroes 4 ise tam bi fiyasko oldu. böyle hata yapanı affetmeyen bi ekonomide fiyasko oyun çıkarmak böyle sonuçlar doğuruyo haliyle. kendileri ettiler, kendileri buldular...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ULAAAN heroes 5 geliodu 1-2 ss bile yayınlanmıştı nolcak şimdi HULEAAN

*!tansiyonu çıkar*

http://mm-world.gamesurf.tiscali.de/heroes5/Screens.shtml



[hline]-

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 15 August 2003 21:09 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 15 August 2003 21:09 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 15 August 2003 21:10 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 15 August 2003 21:15 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 15 August 2003 21:16 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj -MrBomb- tarafından 15 August 2003 21:17 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

birkac damla gozyası suzulur ...
fırmanın sadece el degıstırecegını ,
yenı sahıbının adam gıbı hmm5 ve mm10 cıkaracagını umar ...
kendını avutur ...
zaten herkes benı terk etmektedır 3do nıye etmesın ...[hline]* tells "drizzt" wıth fear ...
* tells "do'urden" wıth the head of man who said 'drizzt' ...
*sevdaki ,onu egilmeden tasıyabilene yakısır ...
*kazanmak neye yararki , kaybeden oldugunda ...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3do firması heroes 3 ve might&magic 7 den sonra sıçmıştır.
heroes 1-2 ve 3 ü gerek hot seat gerek single saatlerce oynadım ama 4 iğrençti,aynı şekilde m&m serisi mükemmeldi ama 7 den sonra o da bozuldu.nediyelim yanlış yaptılar..en güzel 2 oyununuda bozdu..sonuç ortada..
-strateji oyununa grafik kasılırmı?
-m&m gibi bir oyun counter a çevrilirmi?
cevabı 3do iflas masasında verdi.[hline]My purpose is a very clever answer to a situation you couldn't understand.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bir daha "TİRİİİ Dİİ OOO" sesini duyamıcaz. Ancak HoMM ve M&M serilerinin yapımcısı New World Computing. 3DO sadece dağıtıcı şirket. Tabi NWC'nin sahibi 3DOydu. İhalede bi şirket NWC yi alıp HOMM ve M&M serilerini devam ettirecektir kesinlikle. Microsoft da Eidos da UbiSoft da bunu yapabilcek seviyede.[hline]Kezbananım bi ara demiş ki:
Ben kedi beslemekten korkmam. Ama kedilerden korkarım. Sorun istemiyorum Deniz Bey
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

3DO ya cok uzuldum bende valla Army men (1-2-3) Heroes (1-2-3) ve might and magic ( 8 e kadar) tum oyunlarını salyalarım akarak oynamıştım ama bence 3D0 nun devam oyunları mm8 le birlikte bitti mm8 en son oyundu cunkı tum might and magicler birbirine baglı cok guzel bir hıkayeye oturtulmuşlardı ornek olarak heroes 1 de lord ironfist için savaşıp enroth u fethetmiş heroes 2 de ironfistin 2 oglu Archibald ile Roland in taht kavgasına şahıt olmuş roland ın kazanmasıyla oyun bitmişti sonra mm6 da roland ın erathialı bir prenses ile evlendigini nurtopu gibi bir cocugu oldugunu ama roland ın şeytanlara yaptıgı seferde kayboldugunu karısı Cathrine in de ulkesıne babasının cenazesıne gıttıgını ogrenmiştik sonra mm6 da pek çok iş başarmıştık ama Archibaldın hapisaneden Kaçtıgını gormüştük sonra heroes 3 geldi kocasından umudunu yıtıren Cathrine babasının topraklarına yelken açmış ve babasının krallıgını Erathia yı yenıden duzene koymuştu mm7 de Erathia nın mistik topraklarında Archibald ın deyja necromencer larının başına gectıgını ve savaşa hazırlandıgını duymuştuk ama şeytanların liderini yok etme gorevine giderken Archibald la karşılaşmış ve kardeşinin şeytanların elınde oldugunu ogrenmiştik Archibald bize bir blaster vermişti hatta sonra Roland ı kurtarmıştık sonra Heroes 3 Armegeddons blade geldi Yeni kurtula Rolandın liderleri olunce sinirlenen şeytanlarla savaşan karısına eşlık etmeye gittigini gormuş ve armegeddons blade i ele gecirmiştik sonra mm8 geldi ama cok vasat geldi ana hıkaye ile ufacık bir irtibatı vardı sadece ve sonra 3DO anlamsız bır suru expansıon cıkardı mm9 facıa oldu Erathıa yı aptal bır elfın elındekı kılıc sayesınde parcaladılar heroes 4 te ve orda bitti işleri

şimdi asıl merak ettıgım New World Computing e ne oldu heroes ları onlar haırladı cunkı eger onlar batmamışsa belki umıt vardır[hline]Just as somethings can be right and useless at the same time Cant something be wrong and... Priceless?
--------------------------------------
Armaden Dewild UO Lead HC
www.Frp-tr.net yi ziyaret ettinizmi? Etmediyseniz kılıcım pesinizde olucaktır
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...