Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

tarih dersi neden verilmekte??


gunahkar

Öne çıkan mesajlar

bazen acı acı düşünürüm..

II.Murat(yanlış hatırlamıyosam):"Borç almaya alışan emir almayada alışır!"
---devletin haline bak..

K.Atatürk:"Eğitim ya bir ülkeyi refaha ve bolluğa götürür yada onu esirliğe ve yoksulluğa mahkum eder"

---eğitim sisteminin haline bak...

devamı war..

eğer düşüncelerimi dile getirmek anarşizmse anarşistlerin elebaşı burda!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sadece acı acı değil, aynı zamanda nitelikli de düşünebilesin diye.
gerçi bizde hafiften rejim propagandası tarih dersleri. düşünsel ders olayıysa hiç yok, gene de giriyosun işte, notunu al, ortalama kas falan.[signature][hline]not sleeping okay/drinking too much.trapped in hyperspace.?.the girl disappeared, smiling and blowing kisses. A white light flooded the room/this was the moment of awakening: the audience were relieved to find themselves in their own company...someo (text unclear) did not awaken, this was a white nightmare: faces aglow with laughing, limp complacency/apparently uninhibited...

**no more dinosaurs @montezaus
*** montezaus.deviantart.com


[Bu mesaj montezaus tarafından 26 Kasım 2005 21:33 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Tarih bir kültürdür,tarihsiz millet esir olmaya mahkumdur,
gelişim icin gereklidir, yani nası olmasa dahami iyi olurdu diyosun zaten ders kolay bi ders tarihi zorlastırıan tip hoclaar var ama allaha şükür lise2 de bi kere cıkmıstı karsıma üni deki hocoya sükür rahat rahat gectik :)[signature][hline]:))) !!!
G3NK-Peryton
........................
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu kadar sene tarih okudum özel ve devlet okullarında ama hiçbirinde ne rejim propagandası nede Türk adına bir çarptırma gördüm aksine insanlar, Kendi devletlerrine söven, onlara yapmadıkları şeyler ile suçlayan bir çok fikire sahipler. Şimdi sizce bu yapılan yanlı bir tarih dersimidir. Bunu söylemek entel bir gaflet göstergesi değilde nedir.

Bu fikre karşı çıkan varsa sadece verdiğim vakayı düşünsün. Ve desin ki: bu forumda bukadar adam var, arada böyle şaşırmışlarda çıkıyor ama bunların sayısı azınlıkta acaba bunun nedeni yanlı ve çarptırılmış tarıh anlatımı mı

ve soruya gelince: Hayır türkiyede zaten tarih dersi verilmiyor tarih dersi adı altında osmalının harem sitemi, Devrim tarihi altında ise de kongerlerin ruhsuz made sıraları öyretiliyor.
Buna tarih dersi denemez. Ya nedenir...
Bunuda başaran , kitapları amerikalılara hazıralatan ilgili hükümetler için bir dakikalık saygı duruşuna çağıryorum sizi ey aziz istanbul ve çeveresi ahalisi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

tarih dersi? verilmesi? şaşırıverdim üstüste.. Yok aslında anlam karmaşası yaşıyorum. Verilen tarih dersi tam tarih dersi niteliklerini taşımıyor. Yakın tairh içermiyor. Yorumlanabilecek bilgi içermiyor. Tartışacak bilgileri hazırlayacak temel vermiyor.
Dur yahu mukavva kağıdı tadında, lezzetsiz, boş tarih dersi neden veriliyor ki?
Biz eskiden çok fakirdik ekmek arası mukavva kağıdı yerdik. Oradan biliyorum tadının berbat olduğunu..[signature][hline]MONO(b)LOG
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bizde tarih dersleri rejim propagandası dahi yapmaz. Tarih dersleri öğrencileri bezdirmek, gereksiz bir dolu bilgiyi ezberletmek, neden-sonuç ilişkisi içinde olayları düşünmemek, verilen eksik verileri alıp ortaya ezberlenmiş kalıpları dökmek için varolur haldedir. Rejim propagandası yaparsa bir "fikir" aşılamış olur, oysa tarih dersinin görevi öğrencinin beynini uyuşturmak, bütün fikirlere kapalı hale getirmektir.

Bugün anket yapsak, sırf paticikte kaç kişi acaba tarihten ve tarih dersinden nefret etmiştir merak ederim. Ben bile tarihi sevmeme rağmen tarih derslerinden nefret ederdim. Bunun sonucu da nedir, kendi tarihinden uzaklaşan, yönlendirmeye açık olan, biri biraz inandırıcı saçmaladığı zaman peşi-sıra gidebilecek bireyler yaratmaktır.

Bu bakımdan, tarihin asıl varoluş sebebini unutmadan, olaya uyanıp biraz kendimizi geliştirmemiz lazım. Tarih, eski olaylardan ders çıkartalım, olayların işleyişini anlayalım ve ilerisi için hazırlıklı olalım diye var. Sayfaları arasında gereksiz bir dolu detaya gömülüp "Biz bir zamanlar Viyanaa kapılarındaydııııık!" diye bir yerlerde takılıp kalmak için yok.

Hepinize tavsiyem, en azından geçen yüzyılın başından itibaren kendi tarihinizi düzgünce öğrenin. Hatta 1876 itibariyle sağlamca öğrenin. Göreceksiniz ki onca senedir bazı şeyler hiç değişmemiş, bazı tehditler hala aynı, ders çıkartılacak bir sürü olay var. Kendi tarihinizi öğrenmek için de ayrı kaynaklar bulun ve ders kitaplarından uzak durun. Ansiklopedi karıştırın, internete bakın, düzgün insanların kitaplarını okuyun.Okuyup olayların gerçek yüzünü, işleyişini gördükçe zaten daha çok ilginizi çekecektir...[signature][hline]Cafein= Ultimate Crash Tester

Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
  • Yeni Oluştur...