Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şebnem ferah harvesta çökmüş

Akerfeldt

Öne çıkan mesajlar

said:
Cafein, 10 Kasım 2005 11:25 tarihinde demiş ki:
....
Şebnem Ferah ve bu şarkı olayına gelirseeeek... Arak gibi durmuyor o kadar. Haydi bunu geçtim, son atılan iddia bence saçma, gidip Apokalyptica ile ortak proje bile yapan ve müziği Şebnem Ferah çizgisinde olan bir insan herhalde onu dinleyen insanların bol bol da yabancı müzik dinleyen ve Opeth'den büyük ihtimalle haberdar olan insanlar olacağını tahmin eder. O kadar kolay yemez arak.
....

cafein apocalyptica ne ki sen bize onu şebnem ferah apocalypticayla bile çalıştı diyorsun.. apocalyptica zaten başkalarının parçalarını yaylı çalgılarla çalan kankalar federasyonudur. hadi ola ki apocalyptica gosu bir grup olsun, şebnem ferah'ın onlara bir meblağ hatta büyük sayılabilecek bir meblağ sunduğunu ve bunun karşılığında ortak bir projede bulunduklarını bilmediğini görüyorum. neyse aydınlanmış oldun böylece yine bekleriz.
Son söz: Zaman zaman çoğu Türk sanatçı gibi Şebnem Ferah da arak vurmasına karşın fena bir şarkıcı değildir Tr şartlarında.[signature][hline]mahsun ibo izzet alişan özcan!! benlen poleniğe girmeyin!...[/i] kalhiae
G3NK-Ster paradayz!
Sosyal ağlarda paylaş

Benim orada dediğim şudur ki, gidip yabancı bir grupla ortak bir şey yapan insan, kendi ülkesinde de yabancı gruplar dinleyen insanlara hitap ediyordur, bu durumda öküz gibi arak yapmak yemez, belli olacağını bilir. Bu yorum "Bir şeyden anlamıyorlar diye arak yapıyorlar" diyen arkadaşlaraydı.

Şarkıda da full kopya yok ve yineliyorum belli kalıplara uyularak yapılan parçalar ister istemez benzer. TRde zaten herkesin arakçı olduğunu da mesajımda söyledim.

Neyse, çöken çökene.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cafein, 10 Kasım 2005 22:13 tarihinde demiş ki:
..kendi ülkesinde de yabancı gruplar dinleyen insanlara hitap ediyordur, bu durumda öküz gibi arak yapmak yemez, belli olacağını bilir. ..

''Belki beni dinleyen keklikler bu tip bir yargıya sahip oldukları için arak yapsamda bunlar yapmadıgımı düşünür. '' gibi bir fikri vardır ne dersin?[signature][hline]mahsun ibo izzet alişan özcan!! benlen poleniğe girmeyin!...[/i]
kalhiae
G3NK-Ster paradayz!
Sosyal ağlarda paylaş

geffen kasma abi, hiç de arak falan değil, ayrıca opeth'i sevenler ne kadar arakçı bir grup olduğunu iyi bilirler, bu onların müzisyenliğine gölge düşürür mü?hayır..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

said:
geffen, 10 Kasım 2005 22:47 tarihinde demiş ki:
said:
Cafein, 10 Kasım 2005 22:13 tarihinde demiş ki:
..kendi ülkesinde de yabancı gruplar dinleyen insanlara hitap ediyordur, bu durumda öküz gibi arak yapmak yemez, belli olacağını bilir. ..

''Belki beni dinleyen keklikler bu tip bir yargıya sahip oldukları için arak yapsamda bunlar yapmadıgımı düşünür. '' gibi bir fikri vardır ne dersin?

Paranoya?[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

ending credits ve benighted'ın camel adlı 70li yılların progresif rock grubundan arak olduğunu röportajlarında zaten okumuştum :) başka şarkılarda bazı rifflerin de alıntı olduğunu fan sitesinde okumuştum.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

[Bu mesaj sir tarafından 10 Kasım 2005 23:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
çok dinlemiş harvest ı sanırım hali ilede baya esinlenmişler çakıl taşları için

epey benziyor hatta aynısı :)
ama şu bir gerçek ki okadar çok benzer şarkı varki piyasada hangi birisine eleştri yapıcaksın..
önemli olan kaliteli çalışmalar yapabilmek
kopyalayıpda rezil eden pek çok örnek varken çakıl taşları onların yanında bence 10 numara denebilecek güzellikte bir parça

can kırıkları albümünü cıktıgı 2. gün almıstım ozamandan beri dinliyorum çakıl taşlarını laf söyletmem :)

[Bu mesaj DynamicK tarafından 11 Kasım 2005 01:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
fikrini savunamayacak kadar yetersiz olan insanlar hakaret etme yoluna gider. Madem Şebnem Ferah'ın şarkısının girişinin opeth'in harvest şarkısına benzediğini düşünüyorsunuz, bunu 'Şebnem Ferah harvesta çökmüş','opeth - harvest in girişini direk almıs koymus oraya.ayıp denen bişe var.dinneyin valla oyle.' demek yerine 'Bu şarkıalrın başları birbirine çok benziyo, Şebnem Ferah melodinin aynısını yapmış' gibisinden bir şeyler söyleyin. polemik yaratmayacak cümleler kurun.

+Hakaret etmek kolaydır. Hakaret edene haklısın demek de koalydır. Zor olan fikrini adam gibi söyleyebilmek ve insanları fikrine inandırmak, hakaretine değil.

+Gayet doğal bence başlarının benzeşmesi. Ha bütün şarkı benzer o zaman dur dersin, ama bi kısım benziyor diye Şebnem Ferah arakçı demek kaç yılın emeğini görmezden gelmektir.[signature][hline]{==:{*__*}:==}
tymaut.blogspot.com

[Bu mesaj Caranlothwen tarafından 06 Aralık 2005 00:36 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Hayvanlık geliyor!!!
Blind Guardian'ın Under the Ice'ının introsuyl Sabuhanın melodisi aynı.

Şimdi BG'nin Sabuhanın melodisini çaldığını söyleyebilir misiniz?Ya da İbrahim Tatlıses'in Under the Ice'nin girişini çaldığını(ki o zaman BG üyeleri doğmamıştı.)

Bence olay bunun gibi olabilir ya da Şebo bi yerde dinlemiştir sonra kulağına takılmıştır falan.Ama Şebnem Ferah da bir kaynak belirtme sorunu var.Filozofların sözlerini kulanarak yazdığı şarkılar var ve Cam Kırıkları da sanırım bir kitaptan ya da öyle bir şeyden alıntıymış(ama kaynakça olarak belirtilmiyor) Ha Şebnem Ferah dinlerim ülkemdeki en sağlam vokallerdendir.Dünyada da oyle ses az var.İşlediği konular da besteler de güzel.Ama kaynak belirt be kardeşim...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...