Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

şebnem ferah harvesta çökmüş

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bir sanatçı asla araklamaz, çalmaz

Sadece esinlenir:P
(Mustafa Sandal ında vardı öyle bi olayı:D Zaten bu "Esinlenme" olayınıda o bulmuştu:D)[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Mesaj tarihi:
said:
Anathema, 09 Kasım 2005 21:40 tarihinde demiş ki:
doğuş ta clip calmıstı :D şebnem ferah araklas ne olur :D

aynada klip çaldı in flamestende yayınlamadılar[signature][hline]when you kill a man, you're a murderer.Kill many, and you're a conqueror.Kill them all ...Oh you're a God!
Mesaj tarihi:
Dinledim ve hiç andırmadı.
Ayrıca fanı olunabilir ama burası bir forum ve fikir beyan etme yeridir.
Gerçek sanatçı olayına gelince; Şebnem Ferah, konserlerinde deli gibi detone olan bir kişidir.

[Bu mesaj yeahh1986 tarafından 09 Kasım 2005 22:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Ne elakasi var? Araklamış işte düpedüz. Emel'in bir şarkısında da gitarlı başlangıç Albeniz yani. Bizimkiler paso yapıyor nedeni dinleyenlerini kültürsüz birikimsiz görmeleri. ''Nerden duyucak lan bu Albeniz'i, Opeth'i diyerek'' vuruyorlar kırbacı. Neyse sağlık olsun.[signature][hline]mahsun ibo izzet alişan özcan!! benlen poleniğe girmeyin!...[/i] kalhiae
G3NK-Ster paradayz!
Mesaj tarihi:
Bir kere bilin ki, Türkiye'de en büyük arakçı Sezen Aksu'dur. Pek çok şarkısı mesela (Levent Yüksel'in bütün gitar olayları) Paco De Lucia'dan araktır. Kaç taneniz dinler bilmiyorum ama Paco'nun bütün konser doğaçlamalarını bir Levent Yüksel şarkısı olarak bulmanız mümkün(En ünlü örneği "Tuana"). Sezen'in bir çok şarkısında da var, başkalarına verdiği şarkılarda da. Olay sırf Paco ile de bağıntılı değil, teyzem beğendikçe araklamış. Evet belki Türkiye'nin en büyük sanatçısı, ben de severek dinliyorum şarkılarını ve özellikle eski şarkılarını beğeniyorum, ama maalesef bizim ülkemizde çok tutmamış, dinlenmeyen şeyleri (flamenco gibi) dinliyorsanız gerçekler acı oluyor.

Bir de komşu, yakın ama kimse dinlemez diye Yunan parçalarından acayip arak yapılır, bunlar da bize "Akdeniz ezgisi" diye yutturulur. Yunan müziklerine biraz aşina iseniz ne dediğimi anlarsınız.

Türkiyede neredeyse bütün sanatçılar "esinlenir", bunun nedeni de prodüktörlerin, klip yönetmenlerinin biraz "Ulan orada tutmuş, kasmayalım yapalım burada da" zihniyetidir. Bizim piyasada sürümden kazanma ve kısa sürede götürebildiğini götürme fikri hakim olduğundan kaliteli iş yapmak pek gözönünde tutulmaz.

Şebnem Ferah ve bu şarkı olayına gelirseeeek... Arak gibi durmuyor o kadar. Haydi bunu geçtim, son atılan iddia bence saçma, gidip Apokalyptica ile ortak proje bile yapan ve müziği Şebnem Ferah çizgisinde olan bir insan herhalde onu dinleyen insanların bol bol da yabancı müzik dinleyen ve Opeth'den büyük ihtimalle haberdar olan insanlar olacağını tahmin eder. O kadar kolay yemez arak.

Bir de bu işte paranoya yapmamak lazım, şarkılar bestelenirken sonuçta belli nota kalıpları kullanılır, bu yüzden benzer akorlarla benzer hızda bestelenen şarkılar birbirine benzeyebilir. Buna da dikkat etmek gerekir.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Mesaj tarihi:
said:
Madcat, 09 Kasım 2005 19:42 tarihinde demiş ki:
İşiniz gücünüz gerçekten "sanatçı" olan kişilere b.k atmak...
Bi günde şuraya şak-şuka şurdan çalıntı şuna benzio bilmem ne diye topik açın be.

şak şukayı benden çaldılar.[signature][hline]yalnızlık Tanrımın lutfu..
Mesaj tarihi:
Çalıntı diyemem buna sadece andırıyor.[signature][hline]"Zayıflar, bizi kendi gücümüzden utanmaya zorladıkları için kazandılar." - Friedrich Nietzsche.
Mesaj tarihi:
Duman-Özgürlüğün ülkesi'nin girişiyle de Pearl Jam-Spin the black circle aynı :)
Örnekler böyle türevlenebilir,arak her yerde..[signature][hline]D'akmor
so 80's
İnanmıyorum Mike!Gerçekten karın kaslarını mı çalıştırıyor?
Mesaj tarihi:
Dinlemedim ama harbiden arakladıysa oha yani =P . Bu arada bence araklayan sanatçı olamaz.Gerekten sanatçı olması için üretmesi gerekir

[Bu mesaj Mythisis tarafından 10 Kasım 2005 19:12 tarihinde değiştirilmiştir]
  • Yeni Oluştur...