Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Göztepe'de cami gerginliği

LathspeLL

Öne çıkan mesajlar

Kaynak NTVMSNBC

said:
İstanbul Büyükşehir Belediyesince Göztepe Parkı'na cami yapılması kararı üzerine kurulan dayanışma grubunun eylemini protesto eden bir başka gruba polis müdahale etti. 5 kişi gözaltına alındı.

İSTANBUL - Göztepe Parkı'na cami yapılmasına karşı çıkan Duyarlı Kentliler Hareketi'nce düzenlenen eyleme, yaklaşık 500 kişi katıldı. Bağdat Caddesi Göztepe ışıklarda düzenlenen eylemde, grubun başkanı Türksen Başer Kafaoğlu, yeşil alana yapılacak olan cami ya da okul hiçbir binayı kabul edemeyeceklerini söyledi.

Kafaoğlu, duyarlı kentliler olarak sağlıklı yaşam alanlarının çoğaltılmasını istedi. Bu sırada, Vakit gazetesi muhabiri olduğu bildirilen bir kişi elindeki fotoğrafları göstererek, ilçedeki başka yeşil alanlarda betonlaşma olduğunu öne sürürek Kafaoğlu'nun konuşmasına müdahale etti.

Yaşanan gerginlik, sözkonusu kişinin uzaklaştırmasıyla son buldu. Ancak, 10 kişilik bir başka grubun, "Cami hakkımız engellenmez"; yazılı bir pankartı açarak tekbir getirmesi üzerine ortam yeniden gerildi. Çevik Kuvvet gruba müdahale ederek 5 kişiyi gözaltına aldı.

Cami yapılmasına karşılık 500 kişinin toplanmış olması beni sevindirdi. Dibimde gerçekleşen olaydan haberim olsaydı bende giderdim.

Fakat birinin "Camı hakkımız engellenemez" yazan bir pankart açması resmen beni deli etti. Bu pankart açanlarda oraya cami yapılmasını isteyenlerin adamı yüzde 90.

EDIT: Şu başlığıda düzeltebilsek?[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj DynamicK tarafından 03 Aralık 2005 21:55 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

seviyorum kopyalanıp,yapıştırılan başlıkları :-P
takılıyorum sadece..

Açıkcası,İstanbul'da o kadar çok cami var kı insanı bezdiyor,hiç unutmam kuzenimle dedem'in evinin balkonundan toplam 20-21 cami mi ne saymıştık ki sadece anadolu yakası!

edit: typo
[signature][hline]Even the most beautiful woman in the world can not give more than she has...
msn gmail

[Bu mesaj chagy tarafından 03 Aralık 2005 16:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Nereye baksam kesinlikle bir cami görüyorum zaten. Ne gerek var evde de ibadet edebiliyorsun zaten, camiye gitme zorunluluğu yokki.

Hadi ezan sesi gelmiyor diyelim, ananemle dedemde hacıdır, onların yakınında cami yoktu, onlarda kablo çektirip megafonla mahalleye ezan sesini ulaştırdılar. Bu kadar basittir bu iş.

Siz ne kadar camii yaptırırsanız, cennete gitme şansınız o kadar yükselicekmi? yok ya.[signature][hline] Evvel zaman içinde kalburmu ne işte neyse
ayayekokocambo, prawler'ın kız araması üzerine demiş ki:
bilader sevişelim?

Sonra Prawler şöyle cevap vermiş:
olmaz

ama ayayekokocambo vazgeçmemiş ve demiş ki:
pls?

We Prawler bir teklifi daha geri çevirmiş:
ı ıh

Sosyal ağlarda paylaş

evinizin etrafında kaç tane kütüphane var????????????

peki kaç tane cami var?????????????????????

etraf camiden geçilmiyor,hele bi de ezan okunduğu zaman,hepsi ayrı ayrı zamanlarda okuduğu için pazar alanı gibi oluyor etraf, camiye karşı mıyım,değilim ama 50 tane cami de olmaz ki bi yerde yahu :S ?!?! bir tane iki tane neyine yetmiyor milletin anlamıyorum o.O !!!

madem yapacak durumunuz var okul yapın,hastahane yapın, kütüphane yapın. bi hasteneye gidiyosun adım atıcak yer yok,odalarda yatak yok . kütüphane desen hiç yok zaten! okullarda hala bi sıraya 3 kişi oturanlar var . onlara bağış yapsalar ya,okul açsalar ya! nerde! erdik resmen,göklere çıktık.[signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy
ik hou van je pascal :) jeej

[Bu mesaj ruby tarafından 03 Aralık 2005 19:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

caddebostan gönüllüleri olarak ailem de katıldı. onlarla ve davalarıyla gurur duyuyorum. dersanem olmasa ben de gidecektim ama.. bir kaç provakatör varmış ama onlara da ayarı vermişler sonradan.[signature][hline]msn : [email protected] / Rogues Do It from Behind..
[PS]Lightning Vortex Tutorialı
[PS]Twirling Vortex Tutoriali
Sosyal ağlarda paylaş

valla zarek niye daha önce aklımıza gelmedi ck ck..
bi işe yarar mı ülkemizde bilemiyorum, ama iyi olmuş, daha iyi bi organizasyonla daha geniş katılım sağlayabilirlermiş..[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki:
Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından;
yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça
Sosyal ağlarda paylaş

Daha öncede konuşmuştuk bu şerefsiz yobazların şerefsizlik faaliyetlerini...

Ya illede bişiy dikiceksen sevabına, harbiden git okul yap, kütüphane yap hastane yap... Sanki millet 5 vakit yatıp kalkınca adam olcak

Neyymiş cuma namazında camiler doluyomuş...

Allahın her günü hastaneler, okullar tıklım tıklım. Haftanın 1 günü değil, her günü bu eziyet çekiliyo.Ona niye müdahale etmiyolar?

Yoook biz bilinçli insanlar istemiyoruz okullar kötü kalsın, okulada gitmesinler desinler anlarız.
Her gün 100lerce kişi hastane koridorlarında sürünsün, umrumuzda değil zaten 70 milyon tane var desinler, onuda anlıyalım...

Camiymiş... O minarelerin hepsine oturtmak lazım bunları teker teker...[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

içkili restoranların şehir dışına taşınmaya çalışılması 1 bu 2.
dur bakalm ne zaman patlayacak olaylar.

olmuyor demi o camiyi park dışına, herkesin kullanım alanına sunulmuş bi yerin dışına yapsanız? insanların sizden farklı düşüncelere farklı korkulara farklı inançlara sahip olabileceğinin farkına varsanız? olmuyo mu?
niye illa ki gözümüze gözümüze sokmaya çalışıyorsunuz?

bi gün bu ülkede camileri şehir dışına taşımak isteyen "ateist şeriat" gibi bişiyin partisi kurulursa o zaman görecem ben sizi.(not;böyle bişiye destek vermiyorum anlayamayacağınız üzre) ancak o zaman çözeceğiniz yaptığınızın neresinin yanlış olabileceğini.
[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!

[Bu mesaj Rahan tarafından 03 Aralık 2005 21:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zarek, 03 Aralık 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
şu ülkede zaten cami yapımını protesto etmek dışında kimse g.tünü kaldırmaz başka bişey için.

Aklımdan aynen bu geçiyordu...[signature][hline]Gölgelerin Yutucusu
Her Zaman Arkanda...
---ASSASSIN---
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zarek, 03 Aralık 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
şu ülkede zaten cami yapımını protesto etmek dışında kimse g.tünü kaldırmaz başka bişey için.
işçi memur eylemleri, öğrenci protestoları falan eylem değil zaten hep oyun, yedikleri coplarda süngerden. bakma öyle kanadığına felan boya o.[signature][hline]Try Reality!
the invisibile and the non-existent look very much alike!
Sosyal ağlarda paylaş

eet bencede güzelim göztepe parkına istanbulda artık git gide azalan ywşilliklerin son demlerine de balta wurulması çok tasvip edilesi bi durum diil..ama işin ironik yani o kadar çok her köşe başında bir cami olmasına rağmen cuma günleri insanların camilerden dışarı taşması..ilginç dorusu..karışık karmaşık çözülesi zor bi durum..herşey bi garip şu dünyada
(kafayı yer)[signature][hline]I CrY wHeN AnGeLs DeSErVe To DİE and I wanT aNgelS to cry When İ diE..
Sosyal ağlarda paylaş

cami hakları tabii engellenemezde o kadar cami var cemaatsiz.. Hem onu bıraktım lütfen söylesin camiye giden cemaatin kaçta kaçı "gerçekten" müslüman gibi davranıyor, herşeyiyle. çok büyük bir rakam olacağını hiç sanmıyorum..[signature][hline]Today you are better that the "You" of yesterday... and tomorrow you will be better that the "You" of today... Little by little becoming stronger through countless battles.
That's what it means to be strong...
Sosyal ağlarda paylaş

@SenariouS,@cembone,@burninglife,@kturumtay:kendisi dışında kimsenin müslümanlığını sorgulamak kimsenin haddine düşmez...[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
zarek, 04 Aralık 2005 00:09 tarihinde demiş ki:
@SenariouS,@cembone,@burninglife,@kturumtay:kendisi dışında kimsenin müslümanlığını sorgulamak kimsenin haddine düşmez...

hahah türkiyenin %90 müslüman diyipte ülkenin nasıl böyle bok götürdüğünü, nasıl bu kadar kalpazanlık, hırsızlık,mafya,kapkaç , kaçakcılık, tecavüz ülke sıralamalarında en yukarılarda oynadığımızı açıklayamazsan yargılarım arkadaşım... Ha bu sırada adam gib adamlara hiç bir laf etmiyorum. Ama dediğim gibi toplam genelleme yaparsan olan bu oluyor...[signature][hline]Today you are better that the "You" of yesterday... and tomorrow you will be better that the "You" of today... Little by little becoming stronger through countless battles.
That's what it means to be strong...
Sosyal ağlarda paylaş

zarek müslümanlık evrensel kavramını benimsemişsin baya[signature][hline]FASTRELOAD
Spidee, 03 Aralık 2005 00:49 tarihinde demiş ki:
Abi sevgiline atacağın mesajı Paticik'de mi soruyorsun ? Hep beraber mi çıkacağız bu kızla ?

[Bu mesaj fastreload tarafından 04 Aralık 2005 00:22 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
fastreload, 04 Aralık 2005 00:22 tarihinde demiş ki:
müslümanlık evrensel kavramı

o nası bi kavram çeşidi yeni mi çıktı ?[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...