rarebee Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 ciddi okuma problemlerin var. hahahah mesajını editlemen okuma problemlerin olduğu gerçeğini değiştirmez :) [Bu mesaj rarebee tarafından 05 Aralık 2005 17:49 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zamo Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Hayır Avrupanın her dediğine inanıyor musun diyor.[signature][hline]Mike, 26 Ağustos 2005 17:26 tarihinde Fenerin Şampiyonlar Ligi kurası için demiş ki: rahat 2.yiz bunu imza yapın 3-4 ay sonra hatırlatın bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 fake'e bastı :)[signature][hline]BabacumMostors, 30 Kasım 2005 23:32 tarihinde demiş ki: Rapperzâde Ceza Efendi'den geliyor diss mâkâmından; yoğurt koydum dolaba, oy sagopam, o telekler boğazına kaça [Bu mesaj sir tarafından 05 Aralık 2005 17:52 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Asteroth Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Şu yaratığa cevap vermeyin pls. Uçuşu yakındır zaten...[signature][hline][b]"I am the bringer of death. Fall to your knees and beg for mercy... Or give me a sandwich, I'm pretty hungry." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: seren000, 04 Aralık 2005 22:11 tarihinde demiş ki: [ said: fastreload, 04 Aralık 2005 16:34 tarihinde demiş ki: arkadaşım gelip bana burda terimleri öğren de gel demeden önce kendi bilgilerini ölçüp tartmanı şiddetle tavsiye ediyorum sana. laiklik, tanrıyla kul arasına girilmemesidir. yani ilkokul kitaplarına yapılan tanımla aynı değildir. ateist ezanına gelince. ülkenin yapısını benden daha iyi biliyorsan, terimleri biliyorsan ve benden daha laiksen(!) ateist ezanı okumaya kalkana sus otur diyemezsin. ezan okunur ona zaten bişey diyen yok. ama ezan okunursa ateist ezanı da okunur. ezan okunacaktır ile başlayan kısmına ise. eylemlerde provatörlerin yaptığı kışkırtıcı konuşmalara benzemiş bir şey söylemiyorum. okul hastane yapılmalı. bu ortak tek kanımız sanırım. işi buraya çekmek ne demektir ama. memlekette onca bekleyen acil olan şey varken cami yapmak niye? cami olmazsa insanlar ölmez. yada birkaç saat uğruna sıkış tıkış dursa. ama hastane olmazsa insanlar ölebilir. gece 12den gidip kuyruğa girmekten imanı gevreyebilir. okul olmazsa toplum cahil kalır. gidip abidik gubidik tarikatların yaptıkları şeylere takılır. yazık olur gençliğine. yani kısacası bunu buraya getirenler söylecek sözü olmayanlar değil asıl söylecek sözü olanlardır Bak güzel kardeşim; laiklik: din ile siyaseti ve dolayısıyla da din ile kamu yaşamını birbirinden ayırmaktır. Osmanlı İmparatorluğu zamanında siyaset dinin emrine sokulmuştu. Hatta bazen din de siyasetin emrine sokulabiliyordu. Bunun böyle olmasındaki tarihsel neden, İslam dininin kurucusunun hem siyasî ve hem de dinî lider olmasından ve bunun yıllardan beri bir gelenek haline getirilmiş olmasından kaynaklanmaktadır Akla hemen şu soru gelebilir: „Mustafa Kemal’in kamu yaşamıyla dini birbirinden ayırması kararı nereden kaynaklanmıştır?“ diye. Burada bir din düşmanlığından sözetmek tamamen yanlış olur. Çünkü Laiklik din karşıtı bir ilke değildir. Din, kişinin özel yaşamının bir parçasıdır. Görüyorsun ki laikliğin tanımını senden iyi biliyorum. Benim demek istediğim, laiklik ve cami arasında hiç bir bağlantı olmadığıdır. Camilerin sayısının artması tanrıyla kul arasına girmek değildir. Cami bir ibadethanedir. Nasıl ki hristiyanlar kiliselere gidip ibadet etme özgürlüğüne sahipse aynı şekilde bir müslümanda camiye giderek ibadetini yapabilme özgürlüğüne sahiptir. Merak ediyorum kiliselerin sayısı çok olsaydı bu kadar gerilim yaratabilecekmiydiniz acaba? İşte beni asıl kızdıran nokta bu. Görüşlerinizi eşit çerçevede belirleyemiyorsunuz. Peki neden belirleyemiyorsunuz? Bu sorunun yanıtını düşünün. sonuçta benim dediğim yere geliyor. tanrı ila kul arasına girilmemesi demek herkesin inançlarında özgür olması demektir. laikliğin tanımı konusunda sidik yarıştıraya lüzum yok. herkes ne kadar ibadet hakkınae sahipse, o kadarda sağlık ve eğitim hakkına sahiptir. kiliseler artarsa onlara da koyarım tepkimi. niye koymayayım. aynı noktaya 8 tane hastane yaparlarsa ordada koyarım tepkimi. 8tane okul iin de aynısı geçerli. gördüğün gibi görüşlerim eşit çerçevede said: Ateist ezanına gelirsek, ben okunmasın demiyorum. Çok istiyorsan oku. Seni tutan yok. Ama okursan bunun sonuçlarınada katlanırsın. Ben çoğunluğun inanç yapısından bahsediyorum. Kabul et veya etme çoğunluk müslüman olduğu için böyle bir şey yapmaya kalkışırsan otomatikman dışlanacaksın. e bu söylediğine dayalı kalırsak müslüman olanların büyük bir çoğunluğu laik değil.. söylemeye kalkarsam neler olacağını bende biliyorum. fazla hayal gücüne gerek yok bu konuda... said: Hastane ve okul yapımı olayına gelirsek sonuna kadar katılıyorum. Bu ülkenin daha fazla hastaneye, okula ihtiyacı var. Ama hastane, okul yapılmıyor diye camide yapılamaz diyemezsin. İkisinin yeri çok ayrıdır. Bu ülkenin vatandaşlarının hastaneyede okulada camiyede ihtiyacı vardır. islam dinininde buna itirazı yoktur. İşte bunu anlaman gerekiyor. Kur'anî mesajın "Oku" emriyle başlaması, vahyin ve İslâm'ın okumaya ve ilme verdiği önemi en güzel bir şekilde yansıtmaktadır. işte cami yeterince var. eğer yapılcaksa daha çok ihtiyaç duyulan bir yere yapılabilir illa yapıcaz deniyorsa. ben hastane, okul yapılmıyor diye cami de yapılamaz demiyorum. aciliyet sırasında verirsek 1. hastane 2. okul ... yeşil alan x. cami burda daha acil olan şeyleri yapmadan 1. sıradan x. sıraya atlamak pekte akıl karı bir iş değil. bunların dışında, rtenin bu camileri neden yaptırdığını bilecek kadar zeki olduğuna inanıyorum. dini siyasete karıştırmasıdır olay. bu şeiklde daha fazla oy alabileceğini düşünüyor. heryeri camilerle donatarak cennete gideceğini sanıyor bi nevî. ayrıca penthin de dediği gibi yargıya bir güvenip bir güvenmeyen ve daha bunun gibi pek çok düşüncesini yaptığı gaflarla belli eden bir varlıktan bahsediyoruz.[signature][hline]FASTRELOAD [b]Spidee, 03 Aralık 2005 00:49 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: Wazzz, 03 Aralık 2005 22:48 tarihinde demiş ki: ya bırakın cami yapmayıda camiden cok ülkemizinn okullara ihtiyacı var okull yapın lütfen Yahu nedir bir mahalleye 3 camii yaptırmanın mantığı ? ben normal lisede 62 kişilik hayvani bir sınıfta okurken :S[signature][hline]NecrozaN/n00bz/1xxx/4x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 işte ilk ağızdan, türkiyenin ihtiyacı olan şey budur. cuma günü kimin nereye taştığı beni ilgilendirmiyor zavallı çocuklar 60 kişi okurken! sanıyor musunuz eğer allah bu konuda söz sahibi olsaydı ilk camiyi yaptırırdı?[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 son post karşısında -273C ye düştüm, gülsem mi? ağlasam mı? karar veremedim. said: forgiver, 04 Aralık 2005 17:53 tarihinde demiş ki: bir de cami vs. (okul + hastahane) bu muhabetti anlayamadım yani cami isteyen insanlar en az cami kadar okul ve hastahaneyede ihtiyaç duyar, sanki karşıymışlar gibi bir izlenim sunulmasını anlayamadım yani hastahane ve okul yaptırmak o kadar basit bişeyse koyalım yardım sandıklarını halkın yoğun olduğu yerlere, arazisi zaten devletten beleş diyanettenden de ricada bulunalım belli bir süre cumaları bunlar için yardım toplasın oh miss, sonra x yapılsın, y yapılsın demenin ne kadar olduğunu tekrar düşünelim ayrıca hani laiktik, dinin gereklerine göre hareket etmiyorduk, (ilk emir oku)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
thelegbra Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 evet etmiyoruz, ama öyle bile hareket etmiş olsaydık sonuç değişmezdi anlamında söyledim ama tabi nereye çekilmek istenirse başarı sağlanıyor.[signature][hline]Legbra ::.. The interpreter øf gøds. Only he can translate peøples prayers and transmit them tø the invisible pøwers. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Necro Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Ha birde sevgili öğretmenler şükür etmekten bahsediyor NEDEN ÇÜNKÜ 74 kişiden 62 kişye düştü!! sınıfların geneli böyle ve bu günden sınıfımız dahi! yok konferans salonunda ders ve derslerimin iyi olmasını bekliyorlar :|[signature][hline]NecrozaN/n00bz/1xxx/4x Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BlackRose Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 arkadaşlar seviyeli tartışalım lütfen, ne kadar kızsanız da yazdıklarınızda küfür ve hakaret bulunmamasına dikkat edin rica ediyorum sonra ceza alınca özel mesajdan küfredenlerle aynı kazana atarlar sizi ;) not: cembone arkadaşımıza el sallayabilirsiniz buradan, kendisi foruma mesaj atabilecek kadar insan olmadığını gösterdi bize bugün[signature][hline]Halatsız A3 .:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:. - Friedrich Nietzsche Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 [signature][hline]All I wanna say is that They don't really care about us Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: Necro, 05 Aralık 2005 19:42 tarihinde demiş ki: Ha birde sevgili öğretmenler şükür etmekten bahsediyor NEDEN ÇÜNKÜ 74 kişiden 62 kişye düştü!! sınıfların geneli böyle ve bu günden sınıfımız dahi! yok konferans salonunda ders ve derslerimin iyi olmasını bekliyorlar :| Madem imam hatipe gitmiyorsun, sonuclarina katlanacaksin diye düsünüyor olabilirler. E haklilar, Türkiye Müslüman bir ülke, din okuluna gitmiyorsan bedelini vericeksin 80 kisi bi sinifta ders göreceksin.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
seren000 Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:24 tarihinde demiş ki: [Kiliseleri yakalim diyen mesaji bana gösterir misin surada cok merak ettim. Camilerin gereksizligini degil, yeni yapilacak camilerin gereksizligini tartisiyoruz. Daha önce yazdigim yaziyi da okursan zaten maddi durumu kisitli olan ülkemizin cok hayati toplumsal gereksinimleri varken bu araya sokulamaz. Arkadaşım; Kiliseleri yakalım diye bir şey söylenmedi zaten. Önce ne demek istediğimi anlama kapasitesine sahip ol sonra çık karşıma. Kapasiten müsayit değilse zaten hiç tartışmayalım. Tekrar yineliyorum; bir hristiyan kiliseleri yakalım diye bir cümle kurmaya yeltenmezken siz gelişi güzel kurulmuş abzürt cümlelerinizle işi bu noktaya getiriyorsunuz. Demek istediğimi anlamışsındır umarım. Hala anlayamıyorsan üzgünüm. Bu ülkenin ekonomisi iki üç cami yapımıyla çökmez bu arada. İMF'nin yaptırımları, dış borçlar vs. gibi nedenlerden dolayı ülke ekonomisi çökmeye yüz tutmuştur. Hangi iktidar başımızdayken bu ülkenin ekonomisi batmıştır? Bunu düşünelim önce. O dönemlerde başımızda olan iktidar cami yaptırmıyordu belki ama ülke ekonomisi hızla batağa saplanmıştı. Uyanık ol arkadaşım,, gözünü aç.. said: Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:24 tarihinde demiş ki: Istiklal Marsi bence gereginden fazla dini ögeler icermektedir laik bir devlet icin. Ama yazildigi dönem sartlari ve yazan kisi göze alinirsa bu gayet dogaldir. Onu elestirecek degilim, ama sacma sapan bir insan gelir de böyle bir kitasini alip kafama dayar, bunla da Türklük yaptigini, ne kadar Türk oldugunu göstermeyi basardigini sanirsa ben gayet sinir olurum. Türk Halki'ni bir arada tutan sey din degildir, milliyetciliktir, ortak kültürdür. Bu ülkede yasayan bircok gayrimüslim varken böyle sacma birsey savunulamaz zaten. İstiklal Marşı, Maarif Vekaletinden gönderilen bir Tezkereyle, TBMM'nin 26 Şubat 1921 tarihinde gündeme alınırmıştır. Mehmet Akif'in şiiiriiinin Milli Marş güftesi olması, Meclis'in 12 Mart 1921 tarihli oturumunda kanunlaşmıştır. Yüce Türk milletinin yasal marşına söz etmeye kalkışan bir kişinin milliyetçilikten bahsetmesi nasıl bir zihniyettir? On kıtasının onunada saygı göstereceksin arkadaşım. Bu milletin marşına çamur atmaya kalkışırsan çamura batarsın. said: Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:24 tarihinde demiş ki: Yanlis. Bir adam gelse benim dinim de günde 5 saat metal müzik yayini gerektiriyor dese bu adama ne diyebilirsin? Türkiye iste bu yüzden tam anlamiyla laik olamiyor, teoride kaliyor her sey. Her gün binlerce gayrimüslim ezan dinlemek zorunda kaliyor. Unutmayin ki tüm dinler esittir. Bu sekilde bir cagriyi baska bir din kullansa her gün defalarca dinlemekten hoslanir miydin sen? Eğer ki yaşadığım toplum kesiminin büyük bir çoğunluğu metal müzik dinliyorsa ve metal müzik onların öz değerlerinin içerisinde yer alıyorsa istesemde istemesemde metal müzik dinlerdim, dinlemek istemiyorsam kulaklarını tıkardım. Ezan sesinin laiklik kavramıyla alakası yoktur. Bu şekilde bir çağrıyı başka bir din kullansa ve ben o dine inanan bireylerin çoğunlukta olduğu bir yerde yaşamaya kalkışsam hiç bir şekilde hiç bir itirazda bulunmaya hakkım olamazdı. Ezanın sesinden bile rahatsız olan sen camilerin gereksizliğinden bahseden yok diyorsun. Önce neyi savunacağına karar ver. Muallakta kalmamayı dene önce. Kararlarını tam olarak veremezsen ne yöne gideceğini bilemeyen divaneye dönersin. Ben hiç bir zaman dinler eşit değildir demedim. Hak dinlerin hepsinin hak olduğuna inanırım ve benim gözümde bütün dinler eşittir. Fakat diğer dinlerin ezanı yok diye islam dinininde ezanı olmamalı diyemezsin. Hristiyanlık dinindede kiliselerde pazar günleri çanlar çalıyor. Oturduğum yerde bir kilise var ve ben kimi pazarları çan sesine uyanıyorum. Fakat bu beni rahatsız etmiyor. Çünkü kutsal bir dinin değerlerini eleştirmek bana düşmez. Ben medeni bir insan olarak büyüdüm. Umuyorum ki bir gün medeniyetten nasibini alırsın arkadaşım. said: Penthesilea, 05 Aralık 2005 13:24 tarihinde demiş ki: Basit seylere kutsal anlamlar yüklemeyin. Ezan denilen sey senin benim gibi insan tarafindan söylenir, bildigin sestir hicbir kutsalligi yoktur. Islamda sadece tanri ve onun gönderdikleri kutsaldir, bunun haricinde ne cami kutsaldir ne ezan kutsaldir. Putlastirmaya girer bu yapilan. Ezan denilen sey eski zamanlarda saat denilen sey olmadigindan insanlara tapinma saatini belirten bir uyariydi. Artik öyle bir seye gerek olmadigini hepimiz biliyoruz. İslam dini hakkında bilgin yoksa otur ve konuşma. İslam dininde caminin ve ezanın yeri son derece önemlidir. Allahın vahiy yoluyla gönderdiği kutsal kitap Kuran-ı Kerimde namazın farz olduğu bildirilmiştir. Ve namazı huşuyla kılabilmek, ibadet edebilmek için camiler yapılmıştır. İlk mescid Hz Muhammet döneminde yapılmıştır. Buradanda anlayabilirsin ki camiler bizim için önemlidir, önemli olmaya devam edecektir. Ezana gelirsek Ezan, Allahın bize farz kıldığı, bizim için kut Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 15 yeni universitenin 7 tanesine onay, diğerleri istenmedi görev alacak kadro için 2 bin kişinin yurt dışına gönderilmesi düşünülüyordu bu arada gine cami vs. okul oldu birinden birini seçmek zorunda değiliz her ikisinede kararınca ihtiyaç duyuluyor.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Diger bir özellik de quote tusunu kullanamamak olabilir. Cok yanlis düsüncelerin var ya, allah kolaylik Türkiye'ye versin senin gibilerden cok varsa. Degistirilemeyecek düsünceyi tartismaktan pek yana degilim, kisir bir tartisma olacak aramizdaki.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: forgiver, 05 Aralık 2005 22:41 tarihinde demiş ki: 15 yeni universitenin 7 tanesine onay, diğerleri istenmedi görev alacak kadro için 2 bin kişinin yurt dışına gönderilmesi düşünülüyordu bu arada gine cami vs. okul oldu birinden birini seçmek zorunda değiliz her ikisinede kararınca ihtiyaç duyuluyor. babanin parasiyla yapilmiyor onlar[signature][hline]WoW EU - Magtheridon Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: Penthesilea, 04 Aralık 2005 23:42 tarihinde demiş ki: said: VipeR, 04 Aralık 2005 21:22 tarihinde demiş ki: @Dela; ben beynimi bişeye yedirmedim ama eminim ki sizler beyninizi başka şeylere çalıştırıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti Müslüman bir ülkedir.sizler olmayabilirsiniz. ama bu böyle! ayrıyetten amirikayıda hiç sevmem. kişisel bişey bu. burda sizinle ülke müslüman mı değil mi diye tartışmıyorum çünkü bu ülke Müslüman bir ülke bunu kabul etmeniz gerek. he artık batılılaşıyo olabilir.ilim çindeyse bile gidip onu almak gerek.teknolojiye ayak uydurmak gerek. şimdi ben müslümanın gidipte ingiltere vatandaşı olsam ingiltere hristiyan bi ülkedir deme hakkım yok.eğer sizlerde hristiyan ya da başka bir dine mensupsanız bu ülke müslüman değildir diyemezsiniz.buna hakkınız yok.size müslüman olun diye dayatan mı var?dinde zorlama yoktur herkes kendi öz iradesiyle seçimini yapar ve sonucuna katlanır. lütfen artık bana cvp yazmayın ya da sözlerimi alıntı yapmayın sıkıldım bu konuyu konuşmaktan. Viper Yani 14 yasindan kücük oldugunu baz alarak ona göre anlayacagin seviyeyi asmadan anlatayim arkadasim. . bence sen sevıyenı asmadan konus..yanı buda yenı yenı oluyor bu forumda tamam bende cok eskı değilim ama surda 1 bucuk sene oldu yanı uye olarak uye olmadanda zaten takıp edıyordum patıyı..Eskıden pati insanı bırbırını ezmeye ustunluk kurmaya çalısmazdı.Sımdı ne oluyor?mıllet bırbıne ustunluk kurmaya calısıyor.Nerde o eskı gunler..[signature][hline]--Borgır-- [ quote ]zydar, 14 Ekim 2005 11:41 tarihinde demiş ki: chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ] [Bu mesaj Shagrath tarafından 05 Aralık 2005 23:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Yoo, ezdigim nereden cikti ki? Ben 9 yasindaki kuzenimle oturup playstation falan oynayan adamim, yas saplantim yoktur yani hic bir insanla muhattap olurken. Arkadasin yazisindan vatandaslik dersi almadigini cikardim sadece, e bu ders de orta 2 de verildiginden 14 yasindan kücük oldugu sonucunu cikardim. Yoksa hakaret etmek, yermek gibi bir amacim yoktu.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train Emilo, Gnome Warrior Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ruby Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 camiye ihtiyac yok,her yer cami dolu zaten. 10 tane cami varsa en cok 1 tane okul var.cahil cahil kandiralim sonra kendimizi: ''gelismekte olan ulkeyiz'' ''avrupa birligine girmek üzereyiz'' pardon ama bok gireriz ,ne okul var,ne okulda dogru duzgun egitim var. egitim istemimiz yerlerde sürünüyor.önce bunlarla ilgilensinler. yani tamam cami de olsun ama, 1 tane cami bir bölgede yetmiyor mu yaa,neden 1 okulla yetinip 10 tane camiyle yetinemiyorlar? forgiver'i da kendi haline birakin, belki bir gun duzelir.[signature][hline]kitty:) kitty kitty kittyyyy ik hou van je pascal :) jeej Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 bu cami zorunlulukmudur nedir yani anlamadım gitti yazmıyım diyorum yine yazdırıyorsunuz.namaz temiz olan heryerde kılınır camide kılınacak diye bir durum yok.ayrıca cuma namazlarında camiler taşıyor diyorsunuz.kusura bakmayın ama bazıları gösteriş meraklısı mahalle camileri boşken adam üşenmiyor evden kalkıyor merkezi bir camiye gidiyor.müslüman adam ya gösterecek etrafındakilere.yoksa mahallede camiye gitse kimse görmez.ihtiyaç varsa cami yapılsın yapılmasın demiyoruz.ihtiyaç yok sen sırf bir kesime yaranmak için cami yaptırmaya kalkıyorsun.aynı kesime yaranmak için içki yasağı da getirdin.bir mahallenin en az 3 camisi var kaç mahallenin bir sağlık ocağı var merak ediyorum.olay cami-okul-hastane tartışması değil ama böyle acil ihtiyaçlar dururken sen öncelik sırası olarak acil olmayan bir işe yatırım yapıyorsan niyetin bellidir.herkesin ne niyetle neler yaptığı ortada bunlara komik bahaneler uydurup ancak kendilerine güldürüyorlar.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 @Penthesilea; senin konuşmalarından islam dinini bilmediğini çıkardım ve bizde bu bilgiler 5 yaşından itibaren öğretilir. 5 yaş grubunun düşünceleri fikrimi değiştirmez. ayrıca İstiklal Marşı'nın önemi ve değeri çok büyük. aynı ülkede yaşıyoruz bazı düşüncelerimiz farklı olabilir ben ne olursa olsun düşüncelerinize saygı duyuyorum ama hakaret etmeden savunduğunuz şeylere. bende uzman olduğum konuda seni çok rahat ezebilrim ama buna gerek yok. insanların düşüncelerine saygı duymalısın! ben seninkilere duyuyorum ve sadece kendi fikirlerimi sunuyorum. umarın anlamışsındır.tartışacaksak bunu seviyeli bi şekilde yapalım hakaret etmek kolay bişey bunu herkes yapabilir önemli olan düzgün bi şekilde anlatabilmek fikirlerini. bu ülkede daha çok eksik var.önce onların tamamlanması gerek tabiki.buna katılıyorum. benim söylediğim şey çoğunluk müslüman ise ezan da okunur ibadet de edilir.bunu kısıtlayamazsınız.eğer başka bir dine mensupsanız da kendi grubunuzla ibadetinizi yaparsınız. demek istediğim sadece toplumdan tepki alabilirsiniz.her kesmin tepkisi farklı olur. belirtmek isterim kimseye hakaret etmedim ve bilmişlik de taslamadım bunu yapanlar açık açık görülüyor.topici baştan sona okuyun kim ne yazmış ortada. uzatmaya gerek yok saygı çerçevesinin sınırlarını aşmayalım.sizlerin görüşleri de önemli. yarın savaş çıksa omuz omuza savaşmıycak mıyız? e artık buna da hayır diyorsanız düşüncelerinizin artniyetli olduğunu düşünmeye başliycam.[signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» [Bu mesaj VipeR tarafından 05 Aralık 2005 23:33 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Camilerin dunyada hepsinin kapatilmasini gereketigini hepiniz biliorsunuzdur herhalde Cami diye birsey yoktur musmanlikta bunuda biliorsunuzdur[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Soleyin bakalim arkadaslar minareler veya camiler gercekten ibadet icin mi yapilmis ? Hz.muhamed minareye mi cikmis ? Hayir millet ne dior Hz. Muhamed daga cikti insanlarin ustunde olmasi icin hicde alakasi yok aslinda Hz.Muhamaed sesini duyurabilmek icin dagin tepsine cikti simdi teknoloji gelisti camilerde microphone var vs hadi camiyi gecin neden cami diye birsey var ki yalnis bir; sakin yalnis anlamayin Cami olacak sadece Turkiyedekini anlatiorum her mahalede cami var hic neden bole birsey var dusunudunuz mu camilikten artik olay cikmis .. Her mahalede cami olacak diye birsey mi var allah askina nerde gorulmus bole birsey..[signature][hline]www.inboxhosting.net Sinirsiz iletisim icin sinirsiz hizmet. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Aralık 5, 2005 said: senin konuşmalarından islam dinini bilmediğini çıkardım ve bizde bu bilgiler 5 yaşından itibaren öğretilir Problem de bu zaten. Insanlar dinleri kendileri ögrenip, kendileri degerlendirip kendilerine en cok uyani secmeli. Ayrica, Islam hakkinda emin ol yeteri kadar bilgim var, Kur'an'i da okumus, bilen bir insanim, tipki Incil ve Tevrat gibi. Dinlere ilgi duymak, illa onlardan birini benimsemeyi gerektirmez merak etme.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon / Pain Train Penthesilea, Level 60 Night Elf Priestess Emilo, Level 60 Gnome Warrior Elandra, Level 60 Night Elf Huntress WoW EU - The Venture Co. Penth, Gnome Warlock Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar