Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okul bahçesine Mescid yapılması...

Horrible

Öne çıkan mesajlar

said:
asinanyavuz, 04 Aralık 2005 19:38 tarihinde demiş ki:
fransız ihtilali, reform, rönesans, I. ve II. Meşrutiyet. Devletin emretmesi ile olmuş şeyler midir?

+1[signature][hline]Messor, 04 Aralık 2005 18:13 tarihinde demiş ki:
ben bu ülkede cami kadar kilise de görmek istiyorum. bıktım minarelerden.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya arkadaşlar olayı tr'de kaç tane camii var klise var olayına getirmişsinz.Benim anlatmak istediğim bu değildi ki!Dİn tartışması yapmak falan da değil sadece kamusal alanlarda özellikle okullarda dini simgeler,dini görüşler yasakken mescit yaptırmak da ne demek oluyor?
Okul yönetmeliklerine göre dini görüşlerini savunduğu yada dini simgelerle gezdiği için bi öğrenci okuldan atılabiliyorsa,okul yönetiminin okula dini simge sokması saçma.Oldu olcak okulun isminin altına arapça ismini yazsınlar birde...[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

yuh ya yuuuuuuuuh
yani bu kadar olmaz. "Namaz giden tipler felan" sana ne kadar yobaz geliyosa" mescid yapılıyo cumhuriyet gidiyo" diyen tipler de bana o kadar yobaz geliyo[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için
önümüzde sonsuzluk var..
---------------
Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam?
Ben haramı helalı karıştırmam:
Seninle içilen şarap helaldir,
Sensiz içtiğimiz su bile haram
Sosyal ağlarda paylaş

@fede
mescid yapılıo cumhuriyet gidiyor demiyorum,zaten cumhuriyetin gitmesi imkansız bi olay...
Sadece olayın yanlışlığını vurgulamak istedim.
Ayrıca namaza gidenleri yobaz olarak görmüyorum.benim ananemde namaz kılıyor ona kalırsa ama hiçte yobaz değildir.Herkesin kendi inancıdır kimseyi namazına orucuna göre yobaz diye sınıflandırmam ben.
Ama eğer o insanlarla 1 gün birlikte olsan neden yobaz dediğimi anlardın.

Bi kamusal alanın içine mescit yapılmasına karşıyım.Zaten okulun 50 mtre ilerisinde camii varken mescit'İn anlamı nedir?[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

tamam da o insanlarla 1 gün birlikte değilim ve sen insanları tenefüste namaza giden tipler olarak yorumluyosun. ben bunu anlarım o zaman....madem yanlışmış anladıım ok[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için
önümüzde sonsuzluk var..
---------------
Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam?
Ben haramı helalı karıştırmam:
Seninle içilen şarap helaldir,
Sensiz içtiğimiz su bile haram
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 04 Aralık 2005 19:03 tarihinde demiş ki:
Ya ciddi diyorum, eskiden her konuda tamamen özgürlügü savunurdum.
Fakat anladim ki bazi insanlar özgürlüklerini kendi cikarlari üzerine kuruyorlar, bu baskalarinin ezilmesi, baskalarinin özgürlüklerinin istismar edilmesi anlamina gelse bile.

amerikanin baseleri duserken hala kari gibi sniperlik yapan adam bana gelmesin. antitank lazim antitank.[signature][hline]kasim 2005 seti
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Giovanni, 04 Aralık 2005 20:55 tarihinde demiş ki:
bence tayyip sux

yapıcı değilsin Giovanni...
Fikirleri tartışmak yerine kişileri tartışıyorsun. Konudan kopuksun ideolojik bir mesaj vermeye çalışıyorsun. Özetle çok gereksiz bir mesaj...
(ps: oradaki deniz baykal, mehmet ağar, ecevit olsada emin olun aynı şeyi söylerdim)[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit.
[b]International Youth Informatics Society
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Dela, 04 Aralık 2005 21:01 tarihinde demiş ki:
said:
Fakat anladim ki bazi insanlar özgürlüklerini kendi cikarlari üzerine kuruyorlar, bu baskalarinin ezilmesi, baskalarinin özgürlüklerinin istismar edilmesi anlamina gelse bile.

amerikanin baseleri duserken hala kari gibi sniperlik yapan adam bana gelmesin. antitank lazim antitank.

Bulunduğu her mevkide yetersizliğin sınırlığını zorlayan . Su adamından tut da örümceğine , sniperından tut assaultuna kadar her konuda başarısızlığın ve kahnemliğin sınırlarını zorlayan . Meclis binası düşerken sniperla tank vurmaya kasan , gerektiğinde çok iğrenç bir şekilde yerde savunmasız yatan rakibinin kafatasını sniperının dipçiğiyle parçalamaktan öteye gidememiş bir askere söylenebilecek en güzel şeyi söyledin . sçs .[signature][hline]g3nk
Sosyal ağlarda paylaş

Resmi sayılara göre mevcut cami sayısı, okul sayısından daha fazla ve binlerce cemaatsiz cami var. Ve de yüzbinlerce okula gidemeyen öğrenci.. Okuldan eve dönerken camdan bakarken sayısız cami görüyorum. Gereksiz sayıda. Ha okul yok derken bi de okulun içine dini mekan inşa ediliyor..

Uygulamalı din dersi veriliyor.. "Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi" Tamamen islam dersi.. Neden adında islam geçmeyen, sözüm ona kültür dersine gayri müslimler muaf tutulup, çocuklar ayrımcılığı yönlendiriliyor?..

Neden Kenan Evren'in yediği ***lar düzeltilip yine felsefe dersi zorunlu kılınıp, Din kültürü dersi seçmeli yapılmıyor?

Aynı ayrımcılık eğitim sisteminde de var..
Sosyal ağlarda paylaş

*Edit: demişsin zaten*. Din dersi için diyanette çalışmalar yapılıyor. Sadece islam değil diğer dinler de öğretiliyor fakat dersin temeli çoğunluğun müslüman olması nedeniyle HALK arzusu ile İslam olduğunu düşünüyorum. Bir ikincisi camii konusunda haklı olabilirsin. 50 Mt de bir cami yerine 50 Mt de bir okul görülmesi daha iyi olur. Ama camii leri tamamen kaldırmak saçmalık olur. Halkın (çoğunluk yönünde) mahallesinde dini inancını yaşaması özgürlüktür. Hristiyan içinde yahudi içinde...[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit.
[b]International Youth Informatics Society

[Bu mesaj asinanyavuz tarafından 04 Aralık 2005 21:10 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 04 Aralık 2005 18:55 tarihinde demiş ki:
Ülkede secilmis belli ibadet alanlari haricinde toplumsal alanlarda ve kamu alanlarinda din konusmak, dini objeler tasimak, dini görüslerini yansitacak semboller tasimak yasaklanmali ve bu kurala uymayanlar cezalandirilmali. Eger hepsini bir arada yürütemeyeceklerse bu dinlerin, tümden yasaklansin iste.

Baslarim böyle inanc özgürlügüne, Islam özgürlügü bu inanc özgürlügü degil. O okula mescit yapilmaya izin cikti da sanki bi adam parasini verip şapel yaptirmak istese okul izin verecek. Bi git forgiver ya, parasini verseymis.

Dini bireye indirgemek lazim acilen, toplum statüsüne ulastigi zaman böyle Türkiye'de oldugu gibi kaostan baska birsey yaratmiyor. Bir de Türk halkini birlestiren yegane unsur Islammis. Oldu.

said:
Türkiye'de inanc özgürlügü var da ne oluyor? Islam ile Hristiyanlik ayni özgürlüge sahip mi? Ideal bir sistemde, insan gibi insanlarla, bu sekilde olmali. Cünkü devlet Islam devleti degil, halkin cogu müslüman sadece. Fakat bu olay düzeltilecegine tam tersine gün gectikce din topluma daha cok empoze ediliyor. Peki ya o toplumdaki gayrimüslim kesim ne olacak? Topluma neden enjekte edersin dini, neden birey seviyesinde birakmazsin?

Eger o mescit müslüman bir ögrencinni hakkiysa, o okula giden hristiyan ögrencinin hakki olan tapinma mekani nerede? PEki ya yahudinin? Peki ya satanistin, paganistin, samanistin, budistin vs. (ki bir okulda bunlardan da olabilir gayet dogal olarak, bunlar da tapinak talep edebilirler) Peki ya agnostikler, ateistler, deistlerin oldugu bir yerde bu tür bir "toplum bölücü" unsura ne gerek var? Neden bir okul ögrencileri "mescide gidenler" ve "mescide gitmeyenler" olarak somut olmasa bile soyut olarak ayrilsin?

Ahanda işte bu +

Anadolu lisesinin dini olarak kategorileştirmede bi unsur olmasının saçmalığını bırakalım bi yana, bizim okulun(yani senin okulun) yanindaki (kuzey tarafi) camiye cuma namazi için gidenlerin içindeki arkadaşlarımın yüzdesinin hiçe sayılmayacak olduğunu, ve arkadas yüzdesinin geri kalanının (%70) hiçbirine yobaz gözüyle yada farklı bi şekilde bakmadığını gördüğünde esnekliğin ve açık görüşlülüğün ne olduğunu anlarsın horri.[signature][hline]in "game experience may change during online play" we trust
Sosyal ağlarda paylaş

Siz dönüp dolaşıp aynı noktaya geliyorsunuz. Bu ülkenin cami, mescit olayı dışında çok başka sorunları var. Niye onları tartışmıyorsunuz? Kininizi kustunuz, susmamak üzere hala kusuyorsunuz. Merak ediyorum, ne zamana kadar kusmaya devam edeceksiniz. Ortalığı temizlemeyi deneyin biraz.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Xaenin, 04 Aralık 2005 21:04 tarihinde demiş ki:
said:
Dela, 04 Aralık 2005 21:01 tarihinde demiş ki:
said:

amerikanin baseleri duserken hala kari gibi sniperlik yapan adam bana gelmesin. antitank lazim antitank.

Bulunduğu her mevkide yetersizliğin sınırlığını zorlayan . Su adamından tut da örümceğine , sniperından tut assaultuna kadar her konuda başarısızlığın ve kahnemliğin sınırlarını zorlayan . Meclis binası düşerken sniperla tank vurmaya kasan , gerektiğinde çok iğrenç bir şekilde yerde savunmasız yatan rakibinin kafatasını sniperının dipçiğiyle parçalamaktan öteye gidememiş bir askere söylenebilecek en güzel şeyi söyledin . sçs .
Lan Adeksin görüp gecirdigi en imba sniperdim be o aksam : )[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

Cami isteriz cami,daha fazla cami daha fazla cami.
Camiler düzeltecek insanlığı,suçlar azalacak,gasp olmayacak ananızın bacınızın yolda yürürken çantasını tutup götürmüyecekler,tecavüz etmiyecekler.
Camiler sağlıyacak bunları.
Eha.
Okulmu? sktret ya.
Sosyal ağlarda paylaş

sımdı devlet burda haklı konusunda ulkenın selametı ıcın yapıluyor o camilerin hepsı sonra kahpe bızans ıle gavurun soyu haclılar ulkemıze saldırır sultanımıza dokunur

Minareler süngü, kubbeler miğfer
Camiler kışlamız, mü'minler asker
Bu ilahi ordu dinimi bekler
Allahu Ekber, Allahu Ekber

her okula dııl her eve bır camı yapalım turkler dunyayı yonetsın[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...