Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okul bahçesine Mescid yapılması...

Horrible

Öne çıkan mesajlar

Geçen yıl 1. dönem okuduğum ve ne iğrenç bi yer olduğunu anlayıp kaçtığım eski okulumun bahçesine mescit yapılıyormus o_O
Geçen gün eski bi arkadaşımla konustum o anlattı.Zaten okulda okuyan öğrencilerin büyük bir çoğunluğu (anadolu lisesi olmasına rağmen) çok kapalı,yobaz insanlar falandı ama bu kadarını beklemiyordum.
İşin ilginç kısmı ise,hükümetimizin buna hiç bir tepki vermemesi.Arkadaşım duyduğunu söyledi bana,belki söylentidir ama o okuldan beklerim yani...Zaten öğle tenefüslerinde namaza giden tipler vardı birde mescid'i düşünemiyorum.Ehh yavaş yavaş düz liselerimiz hatta anadolu liselerimiz bile imam hatip'e dönüyor galiba...[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''

[Bu mesaj Horrible tarafından 04 Aralık 2005 17:47 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

hükümet kendi eliyle yaptırdığı mescite neden tepki göstersin.[signature][hline] Evvel zaman içinde kalburmu ne işte neyse
ayayekokocambo, prawler'ın kız araması üzerine demiş ki:
bilader sevişelim?

Sonra Prawler şöyle cevap vermiş:
olmaz

ama ayayekokocambo vazgeçmemiş ve demiş ki:
pls?

We Prawler bir teklifi daha geri çevirmiş:
ı ıh

Sosyal ağlarda paylaş

bizim uninin kampüsünde mescid var, istanbul uni, yurt binasında

odtü de cami var.

imam hatip liselerinin hepsinde mescid var.

3 örnek te devlet okulu, üçüde bu huqumet dönemimde yapılmadı.
limit(laiklik, demokrasi, t.c. devleti) 1923-->2005 sbt
bu problemi çözelim şimdi.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

@forgiver
üniversite ayrı bi olay...
Liselerde dini olayların tartışılması,dini görüşlerin savunulması cart curt yasakken nasıl oluyorda bir anadolu lisesine mescit yapabiliyorlar?
İmam hatipler zaten din üzerine kurulu...[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Horrible, 04 Aralık 2005 17:58 tarihinde demiş ki:
@forgiver
üniversite ayrı bi olay...
Liselerde dini olayların tartışılması,dini görüşlerin savunulması cart curt yasakken nasıl oluyorda bir anadolu lisesine mescit yapabiliyorlar?
İmam hatipler zaten din üzerine kurulu...

imam hatip din üzerine kurulu fakat devlet okulu, din ağırlıklı normal lisedir

yani senin devlet okulundan bir farkı yok[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Messor, 04 Aralık 2005 17:57 tarihinde demiş ki:
odtüde cami yok mescit var. ezan okunmuyor.

http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=odt%FC+camisi

buraya göre söledim.

mescidde de camide de namaz kılınmadan önce ezan okunur, ezan illa hoparlör yardımıyla okuncak diye bir kaide yoktur.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

"odtüde cami var" tabiri olmadığı için dedim öyle. o cami denilen bina çok kıytı ve uzakta bu bir. ikincisi odtüde diğer dinler içinde ibadethane var, lisede de olsun o zaman ?[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

ayıracağı bir iki sınıf ne kampüsü?. ben bu ülkede cami kadar kilise de görmek istiyorum. bıktım minarelerden.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

talep meselesi. bir grup (sayıları öyle 10-15 kişi değil ama) çıksın biz kampüste sinagog, kilise istiyoruz dini inancımızı yaşayamıyoruz. Okulda kalıyoruz. Kampüs şehir merkezine uzak Pazar günleri / Cumartesi günleri gidemiyoruz desin yönetim de haklı görürse yapar. Şimdi olayı ideolojik olarak algılamayın bence....[signature][hline]Nemo est liber qui corpori servit.
[b]International Youth Informatics Society
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 04 Aralık 2005 18:19 tarihinde demiş ki:
tamam mineraler uzun ve sivri ama niye rahatsızlık versin
ki

odunu anımsatıyor belki de? heryerde olması da bir temsili belli ediyor o da ayrı.

param yok o kadar devlet kaç tane cami yaptırdıysa en azından onun dörtte biri kadar yaptırsın kilise.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Sosyal ağlarda paylaş

biz ne bilelimki
kime iletilecek bu talepler
okul müdürüne herhalde, okul bahçesine mescid yapınız diye dilekçe yaz yapsınlar
veya taksimde bir kutu hazırla, kliseye yardım kliseye yardım diye, az çok demeyelim boş geçmeyelim
devlleten arazi talep et, bi kaç tane usta bul, yaptır kliseyi
bu kadar basit :)[signature][hline]be the vanquisher, to forgive
Sosyal ağlarda paylaş

turkıyenın gelecegi cok parlak deil ataturk ılke ve inkilaplari hiçe sayılıyor.. hukumet bu yolda cok adımlar ati en son olarak
ogretmenlıkde rutbeler ayarladi ve ilahiahat( nasi yaziliyo hatırlamiyom:D) fakultesini bitirenler dier bas ogretmen olarak basliyo ve dier ogretmnelerden ustun oluyo[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili
Üç boyutlu bir dünyada
Seve seve kaybedilen
Şike şike kazanilan
Ağır siklet bir oyundur hayat...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...