Dynun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 sağolun tavsiyeler içn =) Şükür ki yanık falan gözükmüyor. Suya tutmadım, tutarken daha kötü oluyodu çektim hemen. Biraz kendimden geçmiş gibiyim şu an itibariyle, sarhoş gibi hissediorum :-)[signature][hline]Quisalan Elevas! Our love, forever... I`m in love with my lust Burning angelwings to dust I wish I had your angel tonight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spastik_Serce Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 elektrik çarpması kötü ya, cidden çarptımı bırakamıyorsun. bırakabılmişsin iyiki. geçmiş olsun. dial up zamanlarında eve internet bağlarken telefon çalmıştı, telefon susana kadar titremiştim. volt azdı ama sallamaya yetmişti. telefon çalarken 3-4 saniye küfür ediyorum lan arama, kimsin diye filan euheu.[signature][hline]Deli333 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 o_O kaçak elektrik kullanımından ceza falan yeme dikkat et geçmiş olsun git toprağa bas çıplak ayakla hem üstündeki elektriği atarsın hemde ayakların çamurlanır(yağmur yayo heh)[signature][hline]FASTRELOAD Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 ufff parmaklarımı hissetmiorum, cidden çıkıp toprağa sokucam şimdi anamm :([signature][hline]Quisalan Elevas! Our love, forever... I`m in love with my lust Burning angelwings to dust I wish I had your angel tonight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fede Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Geçmiş olsun. Titre ve kendine gel :D[signature][hline]Ayağa kalk, uyumak için önümüzde sonsuzluk var.. --------------- Kim demiş haram nedir bilmez Hayyam? Ben haramı helalı karıştırmam: Seninle içilen şarap helaldir, Sensiz içtiğimiz su bile haram Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pingu Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Ben 4-5 kere elimi soktum prizlere =) çok hoş bi his oluo biraz kafa yapıo ama 15 dk de geçio ya, priz kırıkmış apartmanda aydınlatmayı açıcam die hep unutup sokuodum elimi =D[signature][hline]I'm your dream, I'm your eyes, I'm your pain, You know it, sad but true.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 geçmiş olsun.[signature][hline].. içimdeki şeytanın ensesindeyim.. destur deh breh,berduşa name yapma çek git ilerle milim milim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fenerbahce Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 gitti gül gibi alan yetkililiği :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Ölmedik burdayız daha[signature][hline]Quisalan Elevas! Our love, forever... I`m in love with my lust Burning angelwings to dust I wish I had your angel tonight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kartan Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Senin yolun hazırlanıyor dynun...:)Herkes gidici görüyor,bence sen umudu kes:D[signature][hline]"so now, i got a granddaughter from a son who's not me own, and a daughter o' his that's not his own. ye'd think that one of us would've figured out that half the fun's makin' tha damn brats!" Bruenor Battlehammer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 *!Allah'a havale eder*[signature][hline]Quisalan Elevas! Our love, forever... I`m in love with my lust Burning angelwings to dust I wish I had your angel tonight [Bu mesaj Dynun tarafından 25 Kasım 2005 18:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 bende yedim ama bilgisayarın psu ya giren kalın kablodan, ayak başparmağımdandı sigorta attı evin hehe yarım saat yürüyemedim.[signature][hline]"bir katilin,bir hırsızın başbakan olduğu bir cumhuriyette,dürüst kişilerin yerinin ya mezar,ya cezaevi olduğunu anlayabilmek zor bir şey olmasa gerek"-Fidel Castro Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 ya kusura bakmayın yazmadan edemicem, ayayekokocambo nedir ya uzhuehauheu[signature][hline]Zegna, 21 Kasım 2005 19:40 tarihinde demiş ki: elimi sallasam ellisi pipimi sallasam tellisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 ben geçen saçkurutma makinesi yüzünden tutuldum :-p. priz kayıkmış asıldım fişe priz öne geldi tutayım dedim bi baktım samba yapıom. 30dk sonra geçti :-p ayayekokocambo bir yaşam biçimidir [Bu mesaj PrudenT tarafından 26 Kasım 2005 10:30 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 ayyayye kokkocambo ayyayye SÜLOOO ehem tabi orda sülo yok ben uydurdum unuttum dorğsunu[signature][hline]FASTRELOAD Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bungala Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Birşey soracağım bir özel gücün ortaya çıktı mı?Marvelda olur ya...Hayır çıktıysa kendimi çarptırıcam kabloyla olmadı başka yollar arayıcağım kendime özel güçlü elemanlarla dolu bir ordu kurup dünyayı ele geçiricem nihahahah.(tamam farkındayım uçtum biraz).Neyse... Şakası bir yana geçmiş olsun....Yaşıyormuşsun sevindirici bir haber zaten bir tane alan yetkilimiz var onuda kaybetmek istemeyiz...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola... Bunlar da noktalar... "Sonbahar-kış arası, Patide depresif havası Benim gibi eski motorları Felaket yaktı..." Dipnot:LF1Hatun for kalp badge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zergling Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 said: Dynun, 25 Kasım 2005 17:55 tarihinde demiş ki: ufff parmaklarımı hissetmiorum, cidden çıkıp toprağa sokucam şimdi anamm :( 1 metre kazacan oyle sokacan topraga : ))[signature][hline]Ride... die... sacrifice! Along the river of bloody tears the mighty steel shining in my hands Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Whiskey Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 geçmiş olsun. [spo1=ELEKTRİK ÇARPMALARINDA İLKYARDIM :]ELEKTRİK ÇARPMALARINDA İLKYARDIM : Elektrikle çarpılmak için akımın vücuttan geçerek + ve - kutuplar arasındaki devreyi tamamlaması gerekir. Pil, batarya, ve akümülatörler doğru akım üretirler. Doğru akım 20-30 volttan sonra çarpılma hissi vermekte ancak tahribat yapmamaktadır. Pil ve oto aküsü ile çarpılmak olası değildir. 30 volt üstü doğru akım (DC) kaynakları tehlikelidir. Evde kullanılan elektrik alternatif akım (AC) tipindedir. Alternatif akım, 15 volt üstünde çarpılma hissi verir, tahribat yapmaz. 20 volt üstü tehlikeli sayılabilir. Elektriğe temas eden noktalar arası mesafe kısa ise arada kalan doku şiddetle ısınır ve yanar. Yanık, elektrik akımının kuvvetine bağlı olarak artar. Alternatif akım, kalp üzerinden geçecek olursa, kalbin sinirsel ileti sistemini bozar, kalp durur. Allternatif akımla çarpılma çok kolaydır. Prizdeki aktif kutba değildiğinde, vücut devreyi tamamlamak için yere basan ayakları kullanır. Su, elektrik akımını iyi iletir. Kuruyken iletken olmayan tahta, plastik gibi maddeler ıslanınca iletken olurlar. Elektrik çarpması ile kas krampları, kırıklar, sinir felci, solunum merkezinin felci, solunum ve kalbin durması olabilir.Yıldırım, doğal elektrik kaynaklarıdır. Yıldırım havadaki durağan elektriğin bir ark ile boşalması demektir. Bu nedenle çocukların yağışlı ve fırtınalı havalarda uçurtma uçurmaları tehlikelidir. Çünkü ıslanan uçurtma ipi iletken hale gelir ve elektirk, ipi elle tutan kişi üzerine boşalabilir. Ülkemizde yerleşim alanları üstünden geçen ve zaman zaman evlerin çok yakınlarına kadar gelen yüksek gerilim hatları başka bir tehlike kaynağıdır. Bu gibi yerlerde televizyon antenlerin düzeltilmesi için dama çıkılması başlı başına ayrı bir tehlikedir. Bu hatlara 20 m. den daha yakına gelmek son derece tehlikelidir. Elektrik çarpmalarında yapılması gerekenler : + Elektriği kesmek için sigortaları kullanın. + Kuru tahta, sopa, ip, deri kemer ya da kuru gazete tomarı ile yaralının elektrik teli ile olan ilişkisini kesiniz. + Lastik tabanlı ayakkabı giyin, kuru bir lastik eldiven takın. + Elektrik akımını iletmeyecek kuru bir cismin üzerine çıkın. + Hastayı giysilerinden çekerek bölgeden uzaklaştırın. + Şuursuz ve soluk almıyorsa, ağızdan ağıza yapay solunum yapınız. + Şuursuz fakat soluk alıyorsa, şok durumunu önleyin, ayaklarını yukarı kaldırın. Gerekiyorsa kapalı kalp kompresyonu yapınız. + Şuurlu ve soluk alıyorsa, sakin olarak dinlendiriniz ve bir çay kaşığı yemek sodası ve bir çay kaşığı tuzu 1/3 litre suda eritip, ilk yarım saat içensinde içiriniz. Kendisine gelince ambulansla hastaneye gönderiniz. + Varsa yanık tedavisi uygulayınız. Elektrik çarpmalarında yapılmaması gerekenler : + Elektrik çarpan kişiye kalın lastik tabanlı ayakkabınız yoksa dokunmayın. + Sigortaları kapatmadan yaralıya temas etmeyin. + Çıplak elle çarpılmış kişiye dokunmayın. + Çocukları olay yerinden uzak tutun. + Dokunmak için iletken cisimler kullanmayın. [/spo] Edit :@Bungala ben patide o laz potansiyelinde bi adamla karşılaşmadım :) [Bu mesaj Whiskey tarafından 26 Kasım 2005 12:42 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bungala Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Yardım yazısı yararlı olmuşta bazen iyi niyet kötüdür.Örnek... Ayakkabısına giren taşı çıkarmak için ayakkabısını eline alan ve bir elektrik direğine bir elini yaslayan vatandaşımız,yoldan geçen bir laz vatandaşımızın adam çapılıyor diye kafasına odunla vurması ile diğer tarafı bulmuştur(laz elektrik çarpmasın diye direkt temastan kaçınmış).Böyle bişeydi işte...Neyse kaptınız siz geyiği...[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola... Bunlar da noktalar... "Sonbahar-kış arası, Patide depresif havası Benim gibi eski motorları Felaket yaktı..." Dipnot:LF1Hatun for kalp badge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
RaidenXelRu Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 geçmiş olsun[signature][hline]no signature... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
HymnOfSnuk Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 geçmiş ola. ben çukulata yerdim.[signature][hline]That is not dead which can eternal lie, And with strange aeons even death may die. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khalad Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Geçmiş olsun birşey olmaz herhalde bir süre sonra geçer.[signature][hline] _Kusuk_ Aut disce aut discede. İçimdeki Sarı Kapaktan İlham Alıyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Caranlothwen Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 yüksek voltaj tehlikesi olan yerlerde sol elinizi cebinize sokun. Hayatınızı kurtarabilir. Tek elle yapın işinizi o da sağ el olsun. Hatta ayaktaysanız tek ayak üzerinde durun. Bu da hayatınızı kurtarır[signature][hline]{==:{*__*}:==} tymaut.blogspot.com Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Neyse :) 1 gün geçti ve hiçbişiyciim kalmadı oh oh =)[signature][hline]Quisalan Elevas! Our love, forever... I`m in love with my lust Burning angelwings to dust I wish I had your angel tonight Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bungala Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 26, 2005 Bişi sorcam bi anlıkta olsa öte tarafı görmek(ohe) nasıl bi duyguydu...Bi an hiç naneyi yedik bu ateşlerde ne die düşündün mü?[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola... Bunlar da noktalar... "Sonbahar-kış arası, Patide depresif havası Benim gibi eski motorları Felaket yaktı..." Dipnot:LF1Hatun for kalp badge Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar