SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 arkadaşlar bu konuyu açarken hiçbir amaç gütmüyorum. sadece merak ettiğim şeylerden bahsedeceğim. bir de mustafa kemal'i aranızda en fazla sevenelerden biriside benim . kendisini çok takdir ederim. ona zıt görüşlü yerlerde onu savunurum. neyse fazla uzatmayacağım. şimdi biliyorsunuz tr toprakları eski yunanların,romalıların,yani bir hristiyan topraklarıydı bizim olmadan önce. tabi ki avrupalıların bunu hiçbirzaman unutmadıklarını biliyoıruz. ben şöyle bir düşünce öne süreceğim ne kadar doğru bu konuda evet veya hayır ve nedenlerini anlatın bana. türkler biliyorsunuz çok savascı millet zamanından beri bizi savas alanalrında değil masa basında hezimete uğrattılar çoğu vakit. bundan yola çıkarak kurtuluş savası öncesine dönelim. osm artık yıkıldı. ortada başkenti elden çıkmış bir arazi parçaları var. burada asıl düşündüğüm şu ittifak devletlerinin bu toprakları işgal etme gücü varken bize bizim kanacağımız şekilde verdiler. amaçları toprak değildi. türkleri yok etmekti. gerekçelerim; 1) şayet topraklarımızı işgal etselerdi. kelime uygun olursa bizi uyandırarak tamamen yeni bir amaçları yeni bir osmanlı olan türklerle karşılaşacaklardı.fransada ki gibi avrupayı baştan başa yerle bir edecek bir patlamayla gelen türkler. bu kadar olmasa da sorunlu ve çok zarar veren bir yer olacağı kesin gibiydi 2)tr yi alsalardı. bu sefer kendi aralarında savasacaklardı. 3)türkleri öldürebilirsiniz ama asla mağlup edilemezler.ben ingiliz olsaydım. türkleri savas alanlarında değil. benliklerini yani bu benliğin ilhamını aldığı dini inançların çaktırmadan değiştirirdim. 4)bugün sadece en eksi yönleriyle dinin yeniden tanıtılması ve yeni kuşaklara dini bir öcü gibi gösterip yeni ilham aldığı kaynağını aldığı dini ortadan kaldırma yada iyice zayıflatmasının girişimleri 5)türkiyenin islam devleti olmaması.(dini öcü gibi gösterenlerin ilham alması yönünden yoksa laikliğe karşı değilim) bili,yorsunuz ki bir kurbağayı sıcak suyun içine attığınızda zıplar kaçar ama suyu hafif hafif ısıttığınızda kurbağa gevşer gevşer gevşer sonra ölür. [Bu mesaj SON_SAVASCI tarafından 19 Kasım 2005 17:05 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 ittiafk devletlerinin anadoluyu işgal etmeye yetecek askeri gücü vardı evet,ama istekleri varmıydı? fransızlar daha batı cephesindeki savaşta bile savaş karsıtı kitlelelere katılıp savaşmama isteğiyle dolan askerleriyle uğrasıyordu,bide anayurtlarını korumaktan cok daha uzkataki nedenlerle geldikleri anadoluda askerleri arasında başkaldırı hareketleri başlarsa,ki başlamsı büyük olaslıktı,nasıl başa cıkacaklardı bunla? ingiliz halkıda savasın sonuna yaklastıkca barısı dahada özler olmustu,artık halklar barıs istiordu,savaasın uzadığı herbir gün için hükümetlerini sucluyorlardı,inglizi hükümetide türkiyede savası uzatabilrdi ama hem halktan hemde cephedeki askerlerinden büyük teki alırdı italyanların tek başlarına anadoluda bir güc olmata yetecek askeri kaynaklları yoktu,müttefiklerinin arkasından gelerek bişiler koparabilrdi sadece,müttefikleride anadoluda hezimete uradıkça anadoluda aradıkalrını koalyda elde edemiyeceklerini anladılar,zaten müttefiklerininde anadoluda cok güclenmesini istemyiorlardı,bu yüzden anadoluda kurtulus savası için hazırlıklar başladığında italyanlar el altından bu hareketlenmelri destekledi. kısaca,savş yeterince uzamıs,yeterince kan dökülmüştü,istense anadolu pekala işgakl edilebirdi müttefikler taradından ama halk ve askerlenin tepkisini cekerdi,ayrıca kazanclar kaybedilenlerin yanında pekte büyük kalamzdı,aaaaaayrıca zaten anadolunun yunan ordualrı tarafndan ele gecirieceğine olan inançları nedeniyle anadoluda askeri hareketi secmediler. su din hakkında ne dediğini pek anlıyamadım doğrusu aslında o kadarda oalyları büyütüp komplo teorrilerine kaçmaya gerek yok.[signature][hline]bencede. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 sanki adamlar savasmadan cekilmis gibi konusmayin . ellerinde ne varsa denediler yemedi iste . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 dogmeat dahadoğru söylemiş..yıllarca savaşan halklar artık yeter diyodu yurdunu savunanlar dışında tabi...ama yinede 1 şanslarını denediler ve anladılar ki bu kadar şeyle bi arada başa çıkamazlar nasılsa biz bunları zamanla halledederiz kasmaya gerek yok diyerekten çekildiler...durm ortada bence başardılar[signature][hline]Ex Malruthion... All I imagine is heaven on earth, I know it's you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Anadolu, Hristiyan ve Avrupa kültürünün doğduğu topraktır. Dünyanın bilinen ilk yerleşik hayat biçimi Anadolu'da olduğu biliniyor. Avrupanın tarihi bağları Anadoluda yatmaktadır. Sanzyi açısından bakacak olursak. Avrupa coğrafyası ağırlıklı olarak tarıma ve hayvancılığa elverişlidir. Sanayi ile beraber ihtiyaç duyduğu kaynağı Avrupa topraklarında bulmak kolay değil. Avrupada özellikle kuzey Avrupada en iyi işlenen ve kaynak olarak çıkartıla bilen en değerli madde demirdir. Avrupa sanayi ile gelişip kaynaklarını tüketti ve ihtiyaç duyduğunu elde edebilmek için sömürgeleştirme politikasını gütmüştür. Bunun en güçlü kanıtı Almanya'nın siyas birliğini sağladıktan sonra sanayi için İngilterenin sömürgelerine gözdikmesidir. Osmanlı ise sanayi anlamında çok geride ve dolaylı olarak kaynaklarını kullanmamış. Osmanlının bulunduğu coğrafya ticari ve stratejik bakımda da çok önemli. Almanların Osmanlıyla savaşa girmesi, İngilizlerin Anadoluya çıakartma yapması ve kuzey afrikada bir takım olaylara girişmesi ekonomik çıkarlarla da ilgilidir. Bana göre Avrupa'nın Anadoluyu almaması için hiçbir sebep yok. Avrupa devletlerinin gözünü kortkutan Anadoludaki Kurtuluş mücadelesi. Maraş, Antep, Urfa şehirleri kendi çabasıyla Fransızlara direnmesi korkuyu körüklemiş. Fransızlar o kadar aceleyle çekilmişki getirdikleri tankları bu bölgelerde bırakmak zorunda kalmışlar. İtalyanlar, Osmanlı döneminde ekonomik kaynak ihtiyacı yüzünden Osmanlıya savaş açar. Savaş sonrası yapılan anlaşmayla 12 yıl süreyle Ege denizindeki adalar İtalyanlara bırakılır. 1. Dünya savaşından sonra Akdeniz'i alan İtalyanlar, İngilizlerin Yunanlılara destek olması yüzünden tartışmalar başlar. Fransızların Askeri mağlubiyeti ve Mustafa Kemal'in ilk olrak Akdeniz'i hedef göstermesi İtalyanların çekilmesine neden olur. ( 2. Dünya savaşına Türkler, İngilizlere güvenmediği için katılmaz. İngilizlerde intikam lamka için savaş sonrası Türklerin yasal hakkı olan Adaları Yunanlılara bırakır) İngilizler ve Fransızlar batı cephesinde bütün kaynaklarını harcamış. Yardıma gelen Amerikan ordusu enerjisi tükenmiş bir Almanyaya saldırarak tam anlamıyla hazıra konmuş. Bunu Propaganda olarak kullanan Amerika, İngilizler ve Fransızlarla arası açılır. Çünkü Amerikanın yaptığı propaganda ingilizleri ve Fransızları küçük düşürmüştür. İngilterenin sarsılan itibarını kurtarması için Anadoluyu kendine bağlamaya kararlıdır. Savaşacak Askeri gücü kalmadığı içinde Yunanlıları destekler ve yasal olmayan yollarla silah desteği yapar. Antitürk düşüncesi, aşırı Yunan milliyetçiliği, Nostarjik Bizans hayali bu noktada başlar. Rusya bana göre en ilginci. Avrupa haçlı seferlerini bıraktığı noktada Ruslar haçlı seferine devam etmiştir. 1. dünya savaşının sonuna kadar sürmüştür.Rusyadaki bolşevik hareketlerini susturmak için çar'ın gerçek anlamda askeri bir başarıya ve iyi silahlarla donatılmış bir orduya ihtiyacı vardı. Rusya'nın batısı Alman işgalinde oldğundan buraya açılan en iyi kapı Karadeniz. İngilizler Çanakkaleyi alıp Rusya'ya silah yardımı yapabilseydi hem isyanı bastıracak hemde Andolunun doğusunda baskı kuracaktı. Rusya yardım alamaz ve Almanlarda Lenin'i destekleyip Çar'ı devirir. Kurtuluş mücadelesi sırasında Mustafa Kemal'i Komünist olduğunu sanan Lenin silah yardımı yapar ardından Komünist olmadığını anlayınca yardımı keser. Cumhuriyetten sonra Rusyayı tanıyan ilk ülke Türkiye olmuştur. Her halde Rusyadan silah destiği tam olarak almadığının tek kanıtı: kurulan düzenli orduda hep Mauser marka Alman silahlarının kullanılmasıdır. Bütün İngiliz desteğine karşın bazı Yunanlı subaylar işgalin saçmalık olduğunu biliyordu. Bazıları ise hala aşırı olmaya devam ediyordu. İşgal yanlısı olmayan subayların asıl nedeni kendilerine yakıştıramadıkları İngiliz maşalığı olabilir. Fakat silah ve asker olarak Türklerden iyi oldukları gerçekti. Yunanlılar bu işgal için yıllarca hazırlanmıştı. Yenilmeleri ise mitsel bir felaket olmuştur. Türkler için bakılacak olursa. 10 yıl boyunca savaşmış, büyük kayıplar vermiş, insanlar açlığını bastırmak için ekmeğe talaş karıştırmış. Düzenli orduda askerlerin değil süngüsü, ayakkabısı gerçekten yok. Atlı süvarilere ayakkabı lazım diye çoğunu piyadeye vermişler. Subaya kılıç lazım olmaz diye hepsini atlılara vermişler. Halk bütün bu sıkıntılara rağmen seferber olmuş. Torna makinalarıyla silah ve mermi yapılmış. Kadınlar sürüler halinde mermi ve erzak taşımış. Subay olmadığı için 1 ayda subay yetiştirilmiş. Yaralı olan askerler iyileşmeden orduya katılmış. Askerin ve halkın inandığı tek şey vatan ve Allah inancıydı. Bu halk sefaletin erdemiyle zafer kazandığı için gurur duyuyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 harika bi yazı olmuş caferi...sonra bazı insanlar kalkıp osmanlı hanedanı sürülmemeliydi falan diyo(bu forumda) anlamıyorum bu insanları bu kadar zor kazanılmış bi zafer var ve hala çamur atabiliyolar..neyse..[signature][hline]Ex Malruthion... All I imagine is heaven on earth, I know it's you Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nba Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 19, 2005 gerçektende bu insanlar hayla ülkesini satan bi insan için vahdettin hain değildi gibi saçma konular açıyolar herif kendi menfaati için bi ingiliz on başısından bile emir alıyo hatta şu çılgın türkleri okuyanlar bilir hani sadrazam damat ferit paşa padişahın yanına giderken bi ingiliz trafik memurunun arabasını durdurup sadarazamı tutuklayıp karakola götürmesi ve padişahın aman kızmasınlar diyip olaylara ses çıkartmaması gibi şeyler böyle bi adamın nasıl ülkenin padişahı olarak seçilidğnide anlamış değilim konuya döncek olursak diğer arkadaşların dediği gibi ingilizlerin mve müttefiklerinin anadoluyu kolayca işgal edebilecekleriydi ama zaten yıllardır savaştıklarından halk artık bıkkınlık durumuna gelmesi yüzünden pek bi şey yapamamışlar ve kukla olarak yunanlıları anadoluya sürmeleridir sonuçta türk ordularının yavaş yavaş istanbula yaklaşmaları üzerine yani bir savaşın çıkacağından ve özellikle ingilteredeki halkın artık dayanamayıp ayaklanma çıkması prestijlerinin sarsılması ve türklerin burda durdurulamazsa kolayca ingilizlere karşı büyük bir tehdit olabileceği korkusu yüzünden geri çekildiler[signature][hline]kurduğmuz hayallere rağmen değişmeyen dünyanın şerefine pati meyhanesi pati meyhanesi sevenler derneği Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 abi ben sahsen ingilizleri sevmiyorum zaten sınıfada babsı ingiliz annesi turk bir lavuk geldi abuk zbuk konuyo adamı cıldırtıyo artık daha da sinir oluyorum[signature][hline]Hakiki BullDoG benim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 son savaşçı, dini öcü gibi göstermek diyosun da, bu memlekette din sömürüsü yapıldı, inançlı insanlardan milyonlarca dolar tırtıklandı, ülkede şeriat isteyen aşırı dinci bir kesim hala varlığını sürdürmekte..bütün bunları yapan ingiltere mi? böyle bir ortamda dinden daha kuvvetli ve daha sağlam temellere dayalı bir unsur lazım insanları birleştirecek..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Din en iyi toplumsal zamktır.[signature][hline]Filozof pati, Devrik Diktatör Psikiyatrist pati, İşte ben buyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Ayrıca bir araştırırsanız, çok ilginçtirki, anlaşmanın sağlanmasına rağmen 6 ay boyunca Lozan'ı imzalamayan İngilizler Halifelik kaldırıldıktan 1-2 gün sonra hemen oylama yaptıp tek oturumda Lozanı imzalıyorlar.. Ne kadar enterasan değil mi?[signature][hline]Filozof pati, Devrik Diktatör Psikiyatrist pati, İşte ben buyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 harbi ya keşke kalsaydı halifelik di mi.. din en büyük toplumsal uyuşturucudur.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LordOfBlood Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Uyuşturucu? Bu kavramla hareket eden Sovyetler binlerce kiliseyi kapattı, dini yasakladı... ve Sovyetler yıkılır yıkılmaz bizzat Ruslar tarafından o kiliseler teker teker açıldı, ve şu anda Rusyada Büyük bir dine yöneliş var.[signature][hline]Filozof pati, Devrik Diktatör Psikiyatrist pati, İşte ben buyum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 toplumlar için uyuşturucu dedim, ancak gereksiz olduğunu söylemedim :) şu an içinde bulunduğumuz dünyada gerekli tabii ki. fakat, bahsettiğin zamk bugün işimize yarıyor mu diye bi bakmak lazım. sence yarıyor mu?bence dini toplumun içine çok fazla katıyoruz, kendimizi dinimizle tanımlamaya ve sınırlandırmaya çalışıyoruz. "herkesin dini kendine" olgusunu benimsemiyoruz ve "ben daha müslümanım" gibi komik söylemlere giriyoruz. bütün bu türban, şeyh vs. parodilerinin özünde böyle saçma bi üstün gelme iddiası, kendini haklı ve mutlak doğru kılma kaygısı yatıyo, çoğunluğu da "cennete gidicem oley" zihniyetiyle hareket etmekte. bi de bundan faydalananlar, kendine siyaset malzemesi yapanlar var tabii. onlar da mı ingiliz acaba?[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
trapt Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 20, 2005 Din insanlığın afyonudur... cihat hiç bir şekilde yararlı olmadı..bundan sonrada olmaz din kardeşliği yoktu menfaat vardı hala da öyle ve olacakta..[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes. And she's not breathing back. Anything but bother me. It takes my pain away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
caferi Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Din insanlığı kötü alışkanlıklardan korur. (Uyuşturucu gibi) Cihat yüzyıllarca haçlı seferlerine karşı koydu ve yıktı. (müslümanların dışlandığı bir dünyada yine yararı olacaktır) Din kardeşliği vardır. İbadet etmeyen, camiye gitmeyen bilmez. Hala böyle ve böylede olacaktır... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 din kardeşliği adı altında dolandırılanlar da bilir mi?[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people [Bu mesaj sir tarafından 21 Kasım 2005 08:11 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 bilir . dolandirici ile din kardesi arasindaki farki bilir . sen bilir misin ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cafein Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Din tartışmasını uzatmayalım. Ucu hiçbir zaman iyi yerlere gitmiyor. Konuya devam.[signature][hline]Working for the weekend... Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 dolandırıldıktan sonra bilmesinin anlamı yok zaten :)[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 21, 2005 İngileterenin Fransanın ve İtayanın İstedigi yıkılan osmanlının topraklılarını bi kısmında yani ege ve marmara denizini kusatan topraklara sahip kendi taraflarında olabilecek bir devletti (rusyayı engellemek icin güneyden) cıkar politiları ydı kendi topraklarından uzakta sömürgeyi bir gün kaybedebilirlerde ama orda bir ülke olsa halkı da benliklerinin kaybettirrip yeni devlete uyarlıyabilrlerse yada tamamen rum haklı olursa bu topraklarda baska bi devletin bu topraklara saldırıp almasını engelliebilerledi evet ingilizlerin gücü vardı ama nereye kadar sonuctu bu inglizler hükümet olmaktaydı ve hükümet gelip gidiciydi ve savastan bıkan halkı daha fazla zorlamak onlara ülkelerindeki gücü kaybettirebilirdi zati osmanlıla savasırken prestij kayıplarına ugradılar baya kısa sürede kazancı olmıycak bir yere daha fazla savasarak almak onların islerine gelmedi bu yüzden kendilerine baglı bi kac devlet kuralım dediler ve bazı halkara lojistik destek (para silah makina vs vs) vererek ele gecirmeye calıstılar ve bu calısmaları gelecekte sömürgelerinin bi kısmını kaybederek ödediler .....[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SON_SAVASCI Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 bu gün ufacık yerle bir edilecek denilen ırak ta dahi o kadar güçlü devlet mega devlet bilmem züper güç denilen devlet bocalamakta şu an durumlar bilmiyorum ama baya bir kayıp verdiler. amerikan askerlerinin psikolojisi bozuldu. artık memleketlerine gitmek istiyorlar.basına bakmayın basın bence çoğu zaman güçlülerin basını mesela rusyadaki örnek . şunu diyebilirim ki. din konusuna fazla dalmadan din toplumların uyuşturucusu değil dünyada ki en büyük filozofların dahi düşünemeyeceği ama yapılacak insanlık değerlerinin bir özütü olarak düşünüyporum. herkesin dini kendine ama dini öcü imajını bilerek veya bilmeyerk vermaya çalışanlara diyorumki siz alkolcü bir imama bakarak mı? dini yargılıyorsun ya da hem camiye giden hemde kumar oynayan kişilerlemi kıyaslıyorsun. arkadaşlar din garip geldi garip te gidecektir. bunun başına alimde geçse bu böyle zalimde geçse böyledir. sen zalimlere bakarak karar vermemelisin? türkler de ise vatanı için savasmak bir serefti. çünkü bunu dinin öğretilerinde öğrenmiştir. ve savascı millet olmamaız bundan dolayıdır. ve birde dini gerileten bir düşünce imajına katılmıyorum. bu bizim tembelliğimiz. islamda her iki günü aynı geçen zarardadır diye nasihatlar? vardır. eğer sen iki günün aynıysa ben tam şekilde islamın dediğini yapıyorum deme . islam da birde alimlere çok önem verilir. yani islamda ilim açısında ilerleme açısından hersey var ama bu bizim eksikliğimiz verilen nasihatlara? tam uymamaızdır. bu gibi nedenlerden dolayı eskiden din türklere çok güçlü bir vatan millet sevgisi aşılamıştır. bundan dolayı savas alanlarında her zaman genellikle üstün gelmişizdir.bu devam edilebilir. ama bizi savas alanlarında yok etseler ne olacak geriye kalan aavuç içi kadar sağlam türk dünyayı fethedeceğine inanıyorum çünkü biz zamanında milyonluk çin karşısında 40 kişiyler devlet kurmuş insanların torunlarıyız. bizim bedenimnizle uğraşanlar herzaman kaybettiler. ama bu sefer yok etme metodu çok ama çok güçlü ve ben çok yüksek oranda tutacağına inanıyorum. bu metot ise kafanın içi. örnek te verebilirim. kütleler halinde avrupaya göç eden türkler ör) bulgarlar macarlar.................... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 25, 2005 iyi guzel soyluyorsun savasci ama unutma ki mega silahlarini kullanmiyor abd orda . iraktaki durumu veri olarak ele almamanda fayda var . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar