Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

'sonsuz' diye birşey var mıdır? (yeni yorumlar)

maelstrom

Öne çıkan mesajlar

Sonsuz insan beyninin kavrayamayacaı kadar geniş bir kasvramdır.
Ama verdiğin örneğe bakarak şunu anladım A={...-(1),0,1,2...}
A kümesinin elemanları 1 dışında bütün sayılardır. (yanlıs anlamıs olabilirim)[signature][hline]''Ağlamak,ruhun fiziksel dünyaya bir yansıması,bir boyut değiştirme çabasıdır...''
Sosyal ağlarda paylaş

Sonu olmayan(yada bilinmeyen) şeye sonsuz denir... Yani mesela 3 ten büyük kaç tane sayı vardır desem?

Sonsuz tane vardır 4,5,6,7,8,9,10....6578495685675...2356234562346234623463462... diye gider...[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Horrible, 23 Kasım 2005 19:33 tarihinde demiş ki:
@10nur
senin dediğin gibi olursa 1-2 falanda yoktur?
mesela 2yi ne kadar bölersen böl 1 olmuyor değil mi?
1,0000000000000000000000000000000001 oluo ama 1 olmuo :)

2/2=1[signature][hline]FASTRELOAD
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

Büyüklüğünün tanımını yapamadıımız şeye sonsuz deriz. Sonsuz tane sayının içinde 1 zaten vardır, sonsuza uzanan sayılar kümesi yokluğun başlangıcına kadar gidicek; o yüzden sonsuza 1 eklesen de eklemesen de sonsuzdur; çünkü büyüklüğünü tanımlayamazsın.
Ama sonsuzu tanımlarsan (sıfat diil de x gibi bi sabit kabul edersen) sonsuz+1 dersin; ama bu bile sonsuza bi son eklemektir.[signature][hline]"I pwned your head with my awp."
"I just pwned your ass noob!"

Murtaza, 10 Kasım 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
saklanbaç oynarken 2 abiyle kömürlüğe girdiğin hikayeyi anlatıcaksan anlatma HasMez..
Ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

yüksek matemetik görmeden anlaman mümkün değil hatta o bile yetmeye bilir mat. müh. okuman gerekebilir sen orda takıldıysan al sana: "sayılabilir sayıda sonsuz terim" al da bunla oyalan biraz :D bide bak daha güzeli var medem noktanın boyutu yok ozamn sonsuz veya belli bir uzunluğu olan bir doğruyu nasıl olurda noktalar kümesi diye tanımlarsın şlaaaak :D birazda bunu düşün gelecek yüzyıl görüşürüz :D[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam sonsuz vardır ama bence kavramı farklı.Sonsuz terimde bilinmeyen bence bu da kümenin yada evrenin genişleyebilmesinden kaynaklanan bi manyaklık...(kendi laflarımdan bişi anlamadım.Zati mat sınavındanda çaktım)[signature][hline]At-Avrat-Silah-Pc-Mp3çalar-Kola...
Bunlar da noktalar...
"Sonbahar-kış arası,
Patide depresif havası
Benim gibi eski motorları
Felaket yaktı..."
Dipnot:LF1Hatun for kalp badge
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Todesengel, 23 Kasım 2005 20:18 tarihinde demiş ki:
sonsuz - sonsuz = sonsuz dur

bunun cevabınıda şöyle açıklıyorlar hiç kimsenin sonsuzu aynı değildir.

sonsuz-sonsuz bir belirsizliktir ama mesela ilk öğretimde bir kesrin paydası 0 olamaz tamamen yalandır olur sonuç sonsuz olur yani matematik öyle iki dakkada tartışılıcak birşey değil çok derin mevzular millet matematik için kafayı sıyırmış biz şimdi burda bi forumda heba mı edelim güzelim bilimi[signature][hline]We all shine like stars
Then we fade away

[Bu mesaj Gerab tarafından 23 Kasım 2005 20:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

"n boyutlu bi varlık, en az n+1 boyutlu bi şeyi ne olgusal, ne de duyusal biçimde yaratabilir." diye duymuştum.
Stephen Hawking de evrenin 11 boyutlu olduunu söylemiş; farkına varamadığımız boyutlar da sıkıştırılmış sarmallar halinde (paket olarak) etrafta dolaşıyolarmış.[signature][hline]Ahaha
Miburo!
Whadda?!? O_o
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...