Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Evet, Atatürk Sucludur! - A. Taner Kislali

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
:)

ha bir de ortaya; profesörler devleti oluşturan insanlardan oldukları için üniversiteye başörtüsüyle girerlerse bu laikliğe aykırıdır, ama öğrenciler - ki bu insanlar devleti değil halkı oluşturan insanlardır - başörtüsüyle giremezse; bu da aykırıdır.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
said:
Sly-One, 20 Kasım 2005 21:19 tarihinde demiş ki:
bana kalırsa da yasak olmamalı ama. azalır o zaman. ben şahsen başörtülü hiç bir yaşıtımla muhabbete dahi girmiyorum. dışlandıkları anda çıkarırlar. genç kızlarımızın güzel saçlarını görmek istiyorum ben.saç fetişistiyim.

aeh biliyordum altından böyle birşey çıkçağını =p

bu arada onları başörtüsü takıyor diye dışlarsak bu ne halkçılığın eşitlik ilkesine ne toplumsalcılığa ne de bir şeye girer.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
gunlerdır tuyumde dıl bıttı bugun dını ınancı dıye turbana ızın evrırsen yarında baskasının okula cıplak gelmesıne ızın vermek zorunda kalırsın

basbakan dahıl kısmenın kafası almıyor bunu dunayda bır tek ıslam dını yok ve unıverstelerde tek yasak turban degıl[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...
31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi...
Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara...

"If your enemy has a choleric temper, seek to anger him."
Roy Mustang
Mesaj tarihi:
viktör tüyündeki dillere acıyorum tabi ama;

kadınların %75'inin başı kapalıyken, sen bir hamlede bu kadar insanı geri nasıl itersin? nasıl sokmuyoruz üniversiteye dersin? ayrıca çıplak olmakla türban takmanın farkını anlayabiliyoruz ikimiz de ama sende tartışma tecrübesi olduğu için araya böyle kıl şeyler sokuyorsun eaeh :)

ayrıca laikliğe de aykırı değildir demin anlattığım gibi.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
biliyorum da. kimse dışlasın demiyorum ki. ben ilgilenmem diyorum. benle ilgilenen bi kız farkedip çıkarır belki.ya da dışlayalım, heil sly.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Mesaj tarihi:
ya tamam başörtülü kızlara asıl demiyorum eğitim haklarıyla oynamayın diyorum eah =p[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
ya sımdı bugun turbana ızın evrdın yarın eleman dedı ben sith dınıne ınanıyorum dını ınancım darth maul oalrak gelıcem okula dedı cuppeyle surattakı dovmelerle fılan geldı okula bu adama ne dıyceksın
mıktır gıt senın dının onemlı degıl dersen anayasanın esıtlık ılkesıne aykırı davranmıs olursun dını sımgeyle bırı gırıyor dıgerı gıremıyor olur ve adam avrupa ınsan hakları mahkemesıne gıtse resmen rekor tazmınat davası acar ve kazanır

dın kısıden kısıye degsıtıgı ıcındır bu kural okula dını sembolle gıremessın olay bu ha bu sembolelrden bırını serbest bırakırsan dıger hepsınıde serbest bırakman gerekır o zaman ayıkla pırıncın tasını[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Mesaj tarihi:
sly-one'ın da dediği gibi bizim okulda serbest. daha hiç darth vader, örümcek adam, superman, atom karınca görmedim ben derste.

sen teorisini söylüyorsun ama bende pratiği var.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
sımdıye akdar olmamıs olması gelecektede olmıycagını gostermez bırısı azıcık uyanık olsa oyle gzuel kullanırkı o acıgı
yarın hın bırı cırılcıplak gelıp ben ask tanrısı eros a ınanıyorum ve ınancım geregı cıplak gezmem gerekıyor turban serbest ıse buda serbest olcak kardesım nıhahaha derse resmen şapa otururlar ızın versen bı turlu vermesen bır turlu ben sahsen yeterınce bos zamanı olan bır ogrencı olsaydım sızın okulda boyle bırseyı suphesız denerdım[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Mesaj tarihi:
ya okula çıplak gelebilcek insan yoktur bir kere, hadi geldi diyelim; bu da toplumun genel ahlak kurallarına aykırıdır.

ha darth vader falan gelebilcek olan vardır belki (mesela sen gelirsin =p ) o da protesto amaçlı olur, en fazla bir iki gün gelir. çözülür yani olay.

ya viktor kendi kendine sor, başını kapamakla çıplak gezmenin ya da darth vader veya jedi olmanın farkını bilmiyor musun. bütün toplum bilir bunu yani. kimse tutturmaz böyle saçma şeyler.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Mesaj tarihi:
butun toplumu tek bır cerceve ıcını koyuyorsunuz

herkes musluman herkes sunni degil

yukarda bıle ornegını goruyoruz sly bıze sahane bır ornek teskı lettı farkında olmadan

Turbanlıları yok farzedıyorum muhattap olmuyorum dıyor

bugun bunu dıyelım bır ogrencı yapıyor
yarın ya hoca yaparsa bunu turbanlı dıye bırıne fazla not veya eksık not verırse kım ıtıraz edebılıcek?
veya ayrın obur gun turban dusmanı bırı cıkıp o kıza saldırırsa kım ne halt dıyıcek

herkes musluman ve sunnı degıl ehrkezın deger yargıları ve ahlak anlayısı bır degıl delının bırı cıakr ve herseyı mahveder bır gun

o yuzden boyle ortamalrda dınını ve sıyası dusuncenı bellı eden semboller yasaktır
su anda ortam boyle degıl ama 70 lerın sonuna gıdelım hep beraber o atmosferı yakalıyalım
solcular cumhurıyet gazetesıyle doalsıyor sagcılar kendı gazetelerıyle mılelt kımın ne oldugunu gazeteden goruyor ve hayddaaaa sosyal faşistler emperyal komınsıtelr dıyı baslıyorlar bırbırlerıne gırısmeye
sıze hıkaye gelsede bu turkıyenın yasadıgı bır donem ve bu olaylar oldu

yemakhanede bedava ama kalıtesız yemek verılmesı nden yana olanlar ıle kalıtelı ama apralı yemek verılmesını ıstıyenler ayrıldılar ve bence parasız olsun dıyen bırı vay komınıst dıye katledıldı bu ulkede kı adamın sıyası gorusu ıle komunızmın alakası bıle yoktu

bu tıp kuralalr aynı seyelr bır daha yasanamsın dıye konuldu bız barıs ortamında anarşiden kısmen uzak buyuduk ve cogu kısme ıcın bu olayalr gerıde kaldı ama bu olayalr gercek ve bazı sıkı kuralalr konulmassa yenıden tekerru etme ıhtımalı her zaman mevcut

Istanbul unıverstesını bılenler ne demek ıstedıgımı hala analr bu olayların benzerlerı kısmende olsa orda hala mevcut ve en ufak bır kıvılcım bıle onlenemez bır yangına donusebılır[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Mesaj tarihi:
eğer hoca başörtülü diye eksik not veriyorsa işte bu yasak yüzündendir. toplumu öyle bir yönlendiriyorsunuz ki (senin düşüncende olanlar) başı örtülü olan insanları dışlıyorsunuz. hadi dışlamıyorsun diyelim, dışlayana, ezene karşı çıkamayız diyorsun. bu mu sizin toplumsalcılık ve halkçılık anlayışınız? bu mu dini ayrım yapmadan herkese eğitim verilmesi hakkı?

ayrıca üniversitelerde siyaset yasak mı ki siyasi semboller yasak olsun? yoksa o da mı bizim üniversitede serbest bir tek. che guevera tişörtü de serbest, duvarlara asılan anarşist ve sosyalist fikir kulüpleri afişleri de serbest, Türkçülük faaliyetleri yapan kulüplerin faaliyetleri de serbest. herşey serbest ama en az olay burda. bana bunu açıklasın biri.

ya da türban yasaklancaksa siyasi birşey diye bu saydıklarımın hepsi yasaklancak mı?

not: ben ist'e gidiyorum birazdan sonra devam ederiz.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?

[Bu mesaj metboy tarafından 20 Kasım 2005 22:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ee biz türbanlıları dışlıyoruz, sanki türbanlılar başı açık kadınları dışlamıyor mu?heybeli adada yaşananları unuttunuz mu? saçı açık kadınlara tükürmeler, laf atmalar..bunu yapanlar bağrı kıllı magandalar değil, türbanlılar. toplumda halen böyle bir gerginlik sözkonusuyken, aynı gerginliği bi de üniverstelere mi taşımak lazım?

dini ayrım diye bişey yok üniverstelerde. kurallara uyan herkes, dini veya siyasi görüşü ne olursa olsun eğitimini paşa paşa alıyor.

türban takmayan kişi müslüman değil midir?esas sorulması gereken soru bu.

ayrıca saydığın her tür siyasi obje devlet üniverstelerinde zaten yasak. olay olup olmaması apayrı bir konu, yetiştirilme tarzı, ekonomik statü, havası suyu herşey bir etken olabilir yani.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Mesaj tarihi:
normalı o su anda sızın orda bır garantı yok olay cıkmıycagına daır sımdıye akdar olmamıs olamsı gelecektede olmıycagını gostermez tarıhın bıze ogrettıgı en buyuk derselrden bırıdır bu

turbanlıları dıslamam aksıne dıslıyana kıl olurum
laık ım dıyorsan sen onun turbanına saygı duyup karısmaman lazım
ama toplumda laıklık dın ve develt ıslerının ayrılması olarak ogretıldıgınden kımse laıklık terımını bılmıyor

aaa antı laık turbanlı karafatma oghhhh dıyor aslında antı laık kendısı oluyor ama fakrında degıl

eger bu dunya ustundekı butun ınsanalr bırgun bırdenbıre ıyı akıllı uslu cocukalr olmazlarsada malesef boyle olucak

sen bır ınsanın turbanlıalra kıl olmamasını nasıl saglayabılırsınkı
adama dogru duzgun egıtım vererek ama zaten egıtı mcagını gecmıs ve laıklık= dein ve develt ıslerının ayrılması + turban dusmanlıgı dıye ogretılen bır cocuk buyuyunce halıyle nefret edıcek turbandan vea tam aksını yapıcak

Laıklık = dın ve devlet ıslerının ayrılamsı degıl

Laıklık=tanrıyla kul arasına 3. kısıelrın gırmemesı
ınancın kısıye ozel bır sey olamsı
ınsanalrın dınelrını kendı bıldıkelrı gıbı yasaması

ama toplumda bellı alanalrda ozgurluklerımızı toplumun hayrına kısıtlamak zorunda kalırız sımdılık turbanda bunalrdan bırısı
soyle bır ornek verıyım gamalı hac denen sey budıstlerın yıllarca kullandıgı bır dını semboldu dınelrı geregınce sembol oalrak kullanıyorlardı ınancları geregı

sonra hıtler kenk geldı gamalı hacı aldı nazı sembolu yaptı sımdı budıstler gamalı hac kullanamıyorlar unıversteyı bırak ustlerıne takamıyorlar bıle cunk ıdırek nazı muamelesı goruyorlar tıpkı turban gıbı carpıtılan bır dını semboldur gamalı hacta

hatta 3-4 yıl once bır pokemon kartındakı tapınagın ustunde vardı gercek bır tapınagı cızmızler kartın avrupa basımını gectım japon basımı bıle amerıkada kıyametı kopardı bıssuru dava acıldı nıntendoya aıleler orgutler kurdu nazı propagandası yapıyor pokemonlar dıye

aslında cok masumca kullanılan bır dını semboldu o

bugun budıstler serbestce kullanamıyor gamalı hacı kı onalrın hıcbır gunahı yok cunkı sıyasetle alakası yok garıban budıstlerın

hatta bugun dunayda gamalı hacın budıst orjınlı bır dını sembol oldugunu bılen sayısı bıle cok az takan dırek nazı damagası yer ve sen elestrı yapamassın cunk ıkac ınsana analtıcan bunu ve kac kısı bu hıkayeye ınanıcak[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Mesaj tarihi:
said:
metboy, 20 Kasım 2005 21:23 tarihinde demiş ki:

kadınların %75'inin başı kapalıyken

oeh yok daha neler arkadaşım Anadolu'nun kırsal kesiminde yaygın olan baş örtüsünü türban saysan dahi bu orana ulaşamazsın.
Mesaj tarihi:
said:
viktör tüyündeki dillere acıyorum tabi ama;

kadınların %75'inin başı kapalıyken, sen bir hamlede bu kadar insanı geri nasıl itersin? nasıl sokmuyoruz üniversiteye dersin? ayrıca çıplak olmakla türban takmanın farkını anlayabiliyoruz ikimiz de ama sende tartışma tecrübesi olduğu için araya böyle kıl şeyler sokuyorsun eaeh :)

ayrıca laikliğe de aykırı değildir demin anlattığım gibi.

kadinlarin 75%'i kapaliysa ben o kadar sansliyim ki cevremde 20%lik modern turk kadini var en az. ha bu cogunluk gercekse de allahin verdigini kuldan mi esirgemeyen dinine bagli erkeklerin karilarinin karnindan cocugu eksik etmeyip tavsan gibi turemesindendir, baska aciklamasi yoktur. gun isiginda 75%lik kapali kesim ancak varoslarda elde edilebilir.[signature][hline]agostos 2005

Hit Single'im
Mesaj tarihi:
Bu kararın doğruluğunu bi kez daha anladım

Dershane sınıfımda 4-5 türbanlı kız var...(Antalya'da tek dil bölümü olan dershaneye gidiyorum) çok güzel bi yer aslında..insanlarıda iyi bu da başta sorun değildi ama gerekse muhabbet olsun gerekse derslerde bulunulan durum olsun herşeyde bi örgütlenme başladı..Bence niyetleri din değil..tamamen siyasi amaçlı...Çünkü dewamlı tartışma içindeyiz
en sonunda olay patlak verdi tabi

Dinin yeri ayrı olmalı..

Bunu geçtimde gerçektekten harika bir yazı..Ata mız bu toprakların başına gelebilecek en güzel liderdi ve öyle kalacak..

bu toprağa hayat veren,sanayileştiren kalkındıran milletini yücelten ve biz gençlerin birçok haktan yararlanmamızı sağlayan yüce insan..Yolundayız.

Bu ülkede izinde olan insanlar olduğu sürece ne orduya nede al bayrağa şeriatın izi girer..

konuyu açan arkadaşa teşekkür ederim bu arada..

(birçok arkadaş saçmalamış yine. yazık ki ne yazık...kemalist düşünceye karşı olan arkadaşıma iran'a yada bi ortadoğu ülkesine gitmesini tavsiye ediyorum..eğer arada bi fark görüyosan bu Atatürk 'ün sayesindedir.. bazı şeyleri anlarsın umarım..)[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
ehue evet konuya geri donersek, simdi turban mucadelesi veren kesim, ataturke vaktinde acik acik dil uzatmis kesim, ataturk olmasaydi dusman yat dediginde yatip kalk dediginde kalkacakti, istegiyle namaz bile kilamayacakti belki. dualarina ve sukurlerine ataturku, silah arkadaslarini, aydinlarimizi ve sehitlerimizi ekleseler, bu yanlistan donseler keske.[signature][hline]agostos 2005

Hit Single'im
Mesaj tarihi:
Keşke...
ama demekle olmuyoki
bu kesim Nuh diip peygamber demeyen tiplerden (Örnekte uydu haa )

En güzeli afaroz ediceksin :P[signature][hline]It's a lie. A kiss with opened eyes.
And she's not breathing back.
Anything but bother me.
It takes my pain away
Mesaj tarihi:
so whattt abisi[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi...

Roy Mustang
Mesaj tarihi:
said:
kadınların %75'inin başı kapalıyken

Sevgili Kirk, sana laflar hazirladim.

Abicim hep ayni seyi diyorsun, basörtüsü ile türban ayni sey degil. Türkiye'nin 75% i türbanli mi? Hayir, daha o kadar batmadi Türkiye. Özellikle kirsal kesimlerimizde yasayan, Türk geleneklerinden gelen basörtüsünü kullanan kesimden bahsediyorsun sen. Onlara kimsenin karistigi ettigi yok ki, türban muhabbetine neden onlari sokuyorsun hep? Ben senin iyi niyetinin farkindayim abi sen sadece o noktaya saplanmissin ve bizim basörtüsünü kastetmedigimizi anlatamiyoruz bir türlü : ) Bak kisaca özetleyeyim;

Basörtüsü kafayi, türban beyni örter.[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
said:
Penthesilea, 20 Kasım 2005 23:19 tarihinde demiş ki:
Basörtüsü kafayi, türban beyni örter.

imza yapıyorum[signature][hline]Ex Malruthion...
All I imagine is heaven on earth,
I know it's you
Mesaj tarihi:
Ya neyi tartisiyorsunuz?

Biz america nin emperyalism e olan katkisinin Turkey iye olan negative efeklerini tartisiyorduc..

P.S: Nasil birisi Bikini ile gelemiyorsa okula turban ilede gelemez gelemedi gelmeyecek bu kadar acik..
Bunu enine boyuna tartismaniza gerek yok. Kilik kiyafet duzenlemesi denen birsey var
Mesaj tarihi:
hmm bir daha düşündüm de şu son mesajdan sonra.serbest olsun, ama bikini giysin isteyenler de. budur :p haha[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
  • Yeni Oluştur...