Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ekran Karti Secimi

Penthesilea

Öne çıkan mesajlar

Kredi kartinda cikan bi problem sebebiyle bilgisayar alma isini bu haftaya erteledim ve bu arada da ekran karti konusunda düsünme, daha dogrusu sorusturma firsatim oldu.

Simdi arkadaslar, ben 6600GT seviyesinde bir kart alacagim yani max. 250-260 dolara kadar bir bütcem var ekran kartinda. 6600GT, X800 ve 6800LE civari kartlar alabiliyorum bu parayla da.
Bana neyi önerirsiniz? Ben sahsen 256 MB ASUS EN6800LE HTD DDR3 PCI-X 256 BIT alicaktim ama OC yapmadan iyi performans alamazsin bundan dediler, oc kasmak da istemiyorum pek acikcasi, yeni aldigim sorunsuz kullnacagim bilgisayari kastirmakta mantik bulamadigimdan, oc yapmadan rahatca kullanabilecegim bir ekran karti önerir misiniz bana? PCI-E olacak, 256 bit olmasi tercihimdir ama hangisi daha iyi performansliysa artik

256 MB ASUS EAX800 2DTV SILENCER 256BIT PCIEX

256 MB WINFAST PX6800 TDH PCIEX 256BIT DVI

256 MB ATI RADEON P.COLOR X800GT PCX DDR3

Bu yukaridakiler de güzel akrtlara benziyor mesela.
Simdiden tesekkürler[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess, proud member of Pain Train
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 19 Kasım 2005 03:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartinin oyun icin istiyorum söylemeyi unuttum, ama tahmin etmissinizdir zaten : ) Video options i acinca WoW'da sorun yasamayayim ve ileriye dönük olsun, yeter bana : )[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 19 Kasım 2005 03:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Abi piyasada Asus 6600GT yi bulamiyorum, olsa alicam zaten.
Bi tane Silencerli düz Asus 6600 var, onu da düz oldugu icin istemiyorum
250 dolar civarindaki en iyi secim

ASUS ATI RADEON AX800/2TDTV, Silencer, 256 MB, PCIEx16, DDR3, TV/DVI Out,Video in, 256 Bit, Box

gibi gözüküyor ya[signature][hline]WoW EU - Magtheridon
Emilo, Gnome Warrior

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 19 Kasım 2005 06:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
paramecium, 19 Kasım 2005 09:19 tarihinde demiş ki:
selam,

atilerin görüntü kalitesi nvidialara oranla daha iyidir.
fps yüksek görünebilir ama grafik kaliteleri eşit değil.

ben tercihimi ati ürünlerinden yana yaparım. bütçene uygun marka/model seçimi ise sana kalmış.

saygılar.

"atilerin görüntü kalitesi nvidialara oranla daha iyidir"

Birisi seni feci kandırmış... Hangi ekran kartı daha iyiyse ben onu alırım doğrusununda bu olması lazım yoksa sen daha çok üzülürsün ati ati ati alıcam dersen...

@Penth 6600gt mi 6800le mi hakkındaki belki sana daha iyi fikir verebilir diye şuraya bir bak http://forum.donanimhaber.com/m_4655232/tm.htm

ayrıca x800gto lar 6600gt lerden iyi bunu biliyorum o yüzden penth bulabilirsen x800gto al powercolor, sapphire, his farketmez arkadaşınınki bir driver problemine benziyor.Dediğim gibi 6800le yi bilemiyorum tom'shardware in sitesine girip bulabilirsen oradan test sonuçlarına bak hangisi daha iyimiş diye...[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
LorathTauren/Druid @ Sylvanas
-What is done , can not be undone-
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

ayrıca iyi kavramı görecelidir. sana göre fps olabilir ama bana göre görüntü kalitesi olabilir veya kartın mühendislik işçiliği olabilir. bir başkası da overclock kabiliyetine bakabilir.

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik

[Bu mesaj paramecium tarafından 19 Kasım 2005 11:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

tomshardware.com adresinde arama yapıp eski karşılaştırmaları veya şuan yayında olan x1000(modeli yanlış hatırlıyor olabilirim) vs nvidia karşılaştırmasındaki grafiklere bakıp görebilirsin.

bulamam dersen akşama eve gittiğimde sana bulup linkleri verebilirim. biraz daha yumuşak ve hesap sorar tarzda bir dil kullanmazsan sevinirim.

Vorsprung durch Technik

[Bu mesaj paramecium tarafından 19 Kasım 2005 11:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartlarına iyi kavramı nasıl göreceli olabiliyor bunuda açıklarsan sevinirim kartı alırken aa bak ne güzel rengi kırmızı diye mi alıyorsun?yoksa test sonuçlarından hangisi daha iyiyse onu mu alıyorsun?+ sadece ati ekran kartı üretmiyor + şuan nvidia tüm segmentte lider, ati konsollara gpu yapıcam diye işleri aksatırsa durum böyle olur...3 aydır ati x1000i çıkarmaya çalışıyor nvidia anında 6800gs si ile yanıt verdi...

Edit:yumuşak tarzda tartışıyoruz bir kabalık yapmadım herhalde sadece saçmalıyorsun bende bunu ispat etmeni istiyorum
[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...

[Bu mesaj Arloth tarafından 19 Kasım 2005 11:32 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Ekran kartına iyi kavramı görecelidir demedi ki, görüntü kalitesi görecelidir dedi.
Üstelik ATI daha iyidir, nVidia daha iidir demek yanlış olur. ATI bi aralar Xhede serisiyle ezerken, şimdi de nVidia 7800GTX ile eziyo. Rekabet ortamında böyledir, birbirleriyle rekabet edebilen firmalardan biri bi an öne geçer, bi süre sonra diğeri öne geçer.

6600GT iyi bi kart ve LE almanı tavsiye etmem. Light Edition kartları almak hata olur gibisinden bi şey demişlerdi bi forumda.s[signature][hline]"I pwned your head with my awp."
"I just pwned your ass noob!"

Murtaza, 10 Kasım 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
saklanbaç oynarken 2 abiyle kömürlüğe girdiğin hikayeyi anlatıcaksan anlatma HasMez..
Ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

Koji benim açıklamak istediğimi açıklamışsın ama ben nvidia taraftarı fln değilim zaten penth'ede bulabilirsen x800gto al 6600gt den daha iyi dedim ayrıca arkadaş ati tarafarı ve ati lerin bu dönem için daha iyi olduğunu söylüyor bende hayır değil diyorum test sonuçları belli diyorum.

Ati konsollara gpu yapmaya devam edersede bu piyasada daha fazla tutunamaz zaten...

Herhangi birisine kabalık ettiysem özür dilerim...[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

kusura bakma ama yanlış bir dil kullanmadım derken, yukarda belirttiğim fikrime saçma sıfatını yakıştırıyorsun. yanlış diyebilirsin ama saçma, hayır.

ben ekran kartının soğutma sisteminin sessiz olmasına bakarım. onun kalitesi benim için önemlidir ve 3-5 fps daha düşük vermesini kabul ederim. uzaktaki textureların detaylarının daha güzel görünmesini ve ışık efektlerini daha gerçekci vermesini tercih ederim, bu detaylar için de 10-15fps daha düşük vermesine katlanırım. sen gidip fps'si daha yüksek kart alabilirsin. ben ne feci kandırıldığını söylerim, ne de saçma bir fikir ile gidip o kartı aldığını söylerim. zevkler ve tercihler tartışılmaz.

http://graphics.tomshardware.com/graphic/20051006/ati_enters_the_x1000_promised_land-10.html
bu adreste örnek SS'ler mevcut. ati de ışık efekti ve zemin textureları daha kaliteli. en azından bana öyle göründü. oyun anından fark edemezsin diyebilirsin ama benim için önemli detaylar bunlar.

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

nvidia da gpu harici kuzey köprüsü yapımına girdi mesela. ama gelişimlerini hiç bir zaman kesmedi.

9800 zamanlarında da nvidia tu tarz texturelardan detay kısma yapıyordu. tomsda birçok defa boy boy yer verildi buna.

ati taraftarıyım evet ama fanatiği değilim. taraftarı olma nedenim de grafik kalitesinin daha iyi olması. eğer nvidia bu detayları düzeltirse, ben de onu tercih ederim. kartları değerlendirme kıstaslarımız faklı seninle. özür için de teşekkürler. böyle bir konuda birbirimizi kırmak oldukça manasızdı.

Vorsprung durch Technik

[Bu mesaj paramecium tarafından 19 Kasım 2005 12:07 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

X1800XT çıktı/geldi mi ülkemize? :D
Bu aralar takip etmiyodum, bilmeden/görmeden konuştum ama ATI X1800XT resmen ezmiş 7800GTX'i. AAA açınca görüntü kalitesi inanılmaz derecede artmış, ki bu durumda bile fps'de 1 puan düşüş olmuş.
Yeni kartlaradki bu az fps düşüşü beni çok şaşırttı; bendeki Ti4200'de AA açınca gidip uyuyun daha iyi, fps o derece düşüyo.[signature][hline]"I pwned your head with my awp."

saklanbaç oynarken 2 abiyle kömürlüğe girdiğin hikayeyi anlatıcaksan anlatma HasMez..
Ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

şuan için mevcut kart stokları bitmeden getireceklerini sanmam.

bu tarz grafik kalitesini gösteren dosyalar 9800 zamanında da vardı ama onları taramama rağmen bulamadım. temelde demek istediğimi vurgulamıştır sanırım. nvidia biraz daha fps hedefli tasarımlar yapıyor.

Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Sen efendi şekilde tartıştığın ve benim anlamak istemediğimi bana güzel bir şekilde açıkladığın için ayrıca teşekkür ederim.Böyle anlatınca ne demek istediğini daha iyi anladım atinin çıkardığı yeni x1000 serisi kartları ile 90-nm kartlara geçiş yaptı ve görüntülerde iyileştirmelere gitti.Yüksek fps veren kart iyidir demek yanlış, direkt olarak fps ye bakmam ama en az 1280x1024 32bit aa ve af açıkken 50-60 fps veremeyen kart ile ilgilenmem çünkü stabil görüntü sağlamaz.Atinin yaptığı grafik alanındaki iyileştirmeleride kendi açımdan az bir fark olarak gördüm.Sonuçta dediğin gibi kart seçimindeki kıstaslarımız farklı...[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

DarkHardware'da bozuk sürücülerle yapılan testlerde bile benim en düşük ayarda çıkan fps değerlerinin iki katı kadar değerler çıkmış AA açıkken filan (FarCry'da).
İki PCI slotu kadar yer kaplamasına ve muhtemelen güç canavarı olmasının yanında, performans ve görüntü kalitesi canavarı bi ekran kartıymış bu. Her eve lazım; mükmünse 2-3 tane :P[signature][hline]"I pwned your head with my awp."

Ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kojiroh, 19 Kasım 2005 12:18 tarihinde demiş ki:
X1800XT çıktı/geldi mi ülkemize? :D
Bu aralar takip etmiyodum, bilmeden/görmeden konuştum ama ATI X1800XT resmen ezmiş 7800GTX'i. AAA açınca görüntü kalitesi inanılmaz derecede artmış, ki bu durumda bile fps'de 1 puan düşüş olmuş.
Yeni kartlaradki bu az fps düşüşü beni çok şaşırttı; bendeki Ti4200'de AA açınca gidip uyuyun daha iyi, fps o derece düşüyo.

Baya geriden takip ediyorsun :), bende yeni sistem aldım komple Leadtek Ti4200üm vardı Msi 7800gt + yeni sisteme geçtim tabi inanılmaz bir fark oldu oyunlarda vs...
http://www.tomshardware.com.tr/graphic/20051116/index.html[signature][hline]Arloth Orc/Warlock @ Burning Legion "You shall burn in flames"...
Sosyal ağlarda paylaş

Oho benim kartım PNY midir nedir; o derece geriden takip ediyorum. Hatta işlemcim bile tarih oldu sayılır; Athlon 2500+. Bellekler ona keza, 512MB toplam.
Upgrade yaptıım zaman X1800XT çıkmış olursa aç gibi koşa koşa gidip alcam. Çıkmamış olursa da 7800GTX alırım; zamanının en ii kartları hep uzun süre dayanıyo ne de olsa.[signature][hline]"I pwned your head with my awp."

Ahaha
Sosyal ağlarda paylaş

selam

bu arada penth 250 dolar civarında 6800 modeli bulursan al
ama bulamassan o fiyata 6600gt asus un güzel kartları var
yanlız o/c ile uğraşıcaksan msi iyi gider bu işte.

saygılar.[signature][hline]Night Elf - Druid lvl xxx
(gelen tepkiler üzerine lvl ım saklı heheheh ( Kulak )

tee eskiden uo oynarken nickim Azeroth du
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...