Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

scandiske noldu ya

PrudenT

Öne çıkan mesajlar

Ntfs bence daha iyi. Neden dersen ; Bir kere daha hızlı, fat32'deki dosyaların kopyalanmasındaki sınır sinir bozucu bu ntfs'de yok(varsada ben bilmiyorum), bu yüzden daha kullanışlı. Ntfs'nin kötü yanı elektrik kesintilerinde veriler kaybolabiliyor, (windows göçebiliyor) fat32'de yaşamadım böyle bir sorun.

Hdd'nin yanmasının dosya sistemleri ile alakası olduğunu zannetmiyorum. Büyük ihtimalle kısa devre vardır yada aşırı voltaj gelmiştir.

edit : win2k dışında ntfs'yi tanımıyor diğer işletim sistemleri ve dos ortamında çalışmıyor.

[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary

[Bu mesaj huntercik tarafından 19 Kasım 2005 02:28 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

altında siyah kare bi çipi var o yanıyo 2 dir. ko oynarken yaktım. fazla kökleyince nedense yanıyor. peki bu voltaj olayını nasıl ayarlayabilirim? onu dengeleyebilicek bi aygıt var mı?[signature][hline]unholy ownz u
*dont throw rocks when u r living in a house of glass.
Sosyal ağlarda paylaş

Topraklama priz kullan, sigortalarini kontrol ettir.

Voltaji sabitleyen bir alet var "regulator" ( biraz büyük bi alet :) ). Şahsen ben kullanmıyorum evde ama bir arkadaşım cafesinde kullanıyor ve çok memnun. Gelen voltaj ne kadar olursa olsun sabitliyor ve ondan fazlasını yollamıyor elektronik eşyalara. Şu ufak güç kaynaklarıda elektrik akışını sabitliyor diye duydum ama bilemiyorum, tam öğrenmek lazım.[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

ntfs, nt tabanlı windowslar tarafından kullanılan bir dosya sistemi.

gerek güvenlik ve gerekse indexleme özelliği sayesinde fat32'e oranla çok daha kullanışlıdır. desteklediği HDD boyutu da fat32'e oranla oldukça yüksek.

wXP eğer gerekli görürse scandisk ile HDD'i tarar. ntfs'nin elektrik kesintilerine hassas olduğunu ilk defa buradan duyuyorum. eğer siz elektrik kesilirken sistem ile ilgili dosyalarda yazma falan yapıyorsanız, fat veya ntfs fark etmeksizin windows bozulur. dosya sistemiyle alakası yok bunun.

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Elektrik kesintilerinde ntfs'nin bir zaafı var, bunu ben şu an uydurmadım. Başına gelmedi diye "Böyle bir sorunu yok" şeklinde yorum yapman ne kadar doğru ? Elektrik kesintilerinde birçok kez ntfs olan windows'ların göçtüğüne şahit oldum, fat32'de görmedim ne ilginçtir değil mi?

Bu sorun şu an sp2 ile engellenmiş gibi görünüyor, hiç yoktan sp2'den sonra bu sorunla karşılaşmadık(belki hala bu sorun mevcuttur bilemiyecem).[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

başıma gelmediği için yoktur diye bir yorum yaptığımı nereden çıkardın? ben olaya mantık penceresinden bakıyorum ve ntfs elektrik kesintilerine karşı hassas cümlesi oldukça havada kalıyor.

elektrik kesilince ntfs bozulur tabiri şu açıdan yanlış;
elektrik kesildiğinde senin bilgisayarın ne yapıyordu? hdd'den okuyormuydun? yazıyor muydun? mevcut dosyaları move mu ediyordun? sistem dosyalarıyla ilgili bir işlem mi yapıyordun? oyun oynuyordun ve sadece cpu'mu aktifti? daha bir sürü soru çıkabilir.

mantık der ki;
bir olayı neticesinde yorum yapmak gerekirse, olayın gelişimi anındaki çevresel faktörlerin de tanımlanması gerekir. aksi halde yapılan yorum çok evrensel olur ve olayları bağlayıcılığı sadece o an/olay ile sınırlı kalabilir.

windows2k'dan beri ntfs kullanıyorum. onlarca kullanıcı arkadaşım, dostum var. şimdiye kadar bu tarz bir soruna hiç rastlamadım ve duymadım. deney yapmak için yeterli çoğunluğa sahip olduğumu düşünüyorum. sonuçta 10 kişi ile sınanmadı bu problem.

elektrik kesildiğinde bozulma riskini tüm dosya sistemleri(ntfs, fat32, fat16...) taşır. ntfs ile bağdaştırmak yanlış bence. ama windows'un veya ciddiye alınabilecek bir kuruluşun böyle bir açıklaması varsa onu bilemem.

saygılar.[signature][hline]www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Oyun oynarken, web'de dolaşırken yada birşeyler izlerken olmuş bir durumdur(kesin bir durum söz konusu değil). Birçok cafede ve arkadaş çevremde gördüğüm bir olaydır bu, senin veya arkadaşlarının başına gelmiştir/memiştir onu bilemem tabiki. fat32'de bu şekilde bir sorunu olanada rastlamadım. Herhangi bir yerde bununla ilgili bir açıklama varmıdır bilemiyecem araştırmak lazım.

Buda ntfs'yi kötülediğimde yok, zaten bende ntfs formatını kullanıyorum. Dediğim gibi bu sorunu sp2'den sonra duymadım, rastlamadım. Belki de windows xp'nin bir açığıydı.[signature][hline]swift,silent,deadly
mercenary
Sosyal ağlarda paylaş

Bu elektrik kesilince ntfs'in windows'a zarar vermesi olayını ilk kez duyuyorum. Uzun süredir ntfs kullanırım bir çok defalar elektrikler kesildi ama hiç bişi olmadı. Sanırım senin donanımınla ya da şansınla alakalı birşeydir.

Birde o hdd'nin siyah çipinin yanmasında muhtemelen kasanın içi aşırı ısınıyor hdd de daha fazla dayanamıyor ve patlıyor. (2 ez tekrarlamışsa öyle muhtemelen ısıdandır.)[signature][hline]TABU Kelime: Kırbaç
Anlatan: Adam dövmekte kullanılır. Ayrıca Sextede kullanılır.
Anlayan: MALA.... MUŞTA...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...