hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: Penthesilea, 12 Kasım 2005 01:18 tarihinde demiş ki: said: paspatur, 11 Kasım 2005 11:07 tarihinde demiş ki: Haber: Türban siyasi İslam'ın sembolü İcinizde patlasin ccukk! oturdu[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 penth has ended the conversation :-)[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 paticik plus[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paticik Messenger 1.0 its now available !! :P[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hulahoppadanayar Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 yeni sistemde[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya. Msn:[/b][email protected] Gmail:[/b][email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Tokat gibi bir karar, harika... Erdoğanın haberi duyduktan sonraki suratını ve hayali "ŞLAP" sesini kafamda canlandırabiliyorum. Süper, süper...[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 said: Predator, 12 Kasım 2005 01:37 tarihinde demiş ki: Bırakalım artık bu kıyafet özgürlüğü zart zurt özgürlüğü. Kimin ne için türban taktığını herkez biliyo. türkiyede şeriat yanlısı sünger beyinliler olmasaydı, sivas gibi bir olay, ramazanda kantine satırla giren öküzler olmasaydı. türban da şapkadan farksız bişi olabilirdi. ama ümmetçiliğe takılmış kalmış zevzekler yüzünden böyle. şu ana kadar tangalıdan tut, bira içene, heavy metal konserine gidene kadar bir ton türbanlı duydum gördüm genellemek hatalı olduğu için söylüyorum bunu. ayrıca ayrımcılık deniyor bir kaç yerde hayır o türban yasağı ayrımcılık değildir, türban kafaya japon yapıştırıcısıyla yapışık bişi değildir. çıkabilir. aynı benim liseye spor ayakkabıyla veya jöleli saçla veya uzun gibi bi saçla gitmem gibidir. (ne yani uzun saç benim inancım olamaz mı?) ha eğer ki müslümanlar okula alınmayacak denseydi o zaman ayrımcılık olurdu ve ben de sonuna kadar karşısında olurdum. amam öyle değil.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 said: Predator, 12 Kasım 2005 01:37 tarihinde demiş ki: Bırakalım artık bu kıyafet özgürlüğü zart zurt özgürlüğü. Kimin ne için türban taktığını herkez biliyo. Çok iyide bi karar olmuş. Nefr'inde belirttiği gibi bu tip objeler , sadece türban değil , yasaktır ve bu asıl eşitliği sağlar. [signature][hline]U-D-O-R-K ":)" Garbage Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 said: Penthesilea, 12 Kasım 2005 01:18 tarihinde demiş ki: said: paspatur, 11 Kasım 2005 11:07 tarihinde demiş ki: Haber: Türban siyasi İslam'ın sembolü İcinizde patlasin Tarihi bi yorum yaaa:D Süper özetlemişsin=))[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zlorwf Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Doğru ve açıklayıcı bir karar. Sevindim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Valla +1 :) diyom Bu arada bizim ünidede (uludag üni) Türbanlı bi kac kızda gördüm ne igrencliktir o türban kaslarına kadar geliyo üzerinede peruk gecirmis mide bulandırıcı bir sekilde bıyıklı bıyıklı geziyo komedi diyorum bizim sınıftada var türbanlı ama kız okula girince acıyo ve gayet güzel bir sekilde derslerede giriyor madem acmak yasak o neden acabiliyo zaten sadece yaptıkları siyasi oyunlar baska bisi demiyom[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 ömer hayyam'ın rubaiat'ından bir dörtlük koyacağım 11. İçin temiz olmadıktan sonra Hacı hoca olmuşsun, kaç para! Hırka, tespih, post, seccade güzel; Ama Tanrı kanar mı bunlara?[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 @narstil:napalım,o açan kız akıllılık edio,bari dio biz adam olsakda türbanlılardanda okuomuş geri kafalı değillermiş falan denmesinide istio olabilir..değiştirecek olan da bu zihniyet bazı saçmasapan kısıtlamaları,eğitimsiz elemanlar konuştuundan da başörtüsü sorunu oldu,yoktu ondan öle bi şey.yakın zmana kadar dimi?ne halk arasında ne de başka bi yerde..işte bahsettiğin böle ii türbanlılarıda arada kaynattılar rübanlılar öcüdür,defolsunlar diyerek..çok gönlünden yapacağını zannetmiorumo kızından başını açma işlemini,değildir de..bu arada bahsettiğin kızlardan bende iğreniorum ama sadece olayı türbana bağlamak yannış yani ne tipi şaftı kaymış adamlar var,her görüşten.. o da kendine bakmıo,üstüne başına dikkat etmio,millettende kendine laf söletio,sanki türbanlılar bedevi hayatı sürolar gibi.. @estel:rubainin dediği topici çok gsl de konuyla alakası varmı sence,yok bence.. karalama defterine beklioruz bu tür yazılarını..[signature][hline]hadi diyelim toz pembe yaşıyorum,koz bende biçimi takılıyorum, bozukluklarımı cebimde taşıyorum. Saygım senin o..pun olsun kaygım benim aşkım [Bu mesaj malik tarafından 12 Kasım 2005 21:38 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Estel_Anorien Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 türbanı siyasal bir simge haline getirenlere bu tarz şeylerin islamla alakası olmadığını hatırlatır belki...[signature][hline]Aklımı kaybettim hükümsüzdür. DeviantArt Gallery Hür ve özgür şarap ve lezzet portalı [Bu mesaj Estel_Anorien tarafından 12 Kasım 2005 21:46 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 12, 2005 yüzyıllar önce söylemiş adam söylenmesi gerekenleri :) kapak dolu bir topic olmuş doğrusu..[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mardox Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 yanlış hatırlamıyorsam bu karar 10 kasımda acıklandı... Atatürk'ün ilkelerini yikmak isteyenelere Atatürk'ü anma gününde çok güzel bir tokat oldu[signature][hline] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
streamin Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 türban ,erkegin kadin üzerindeki ekonomik ,siyasi ,sosyal baskısı ve siyaseti dine bulastirma gayeleri bitmeden devletin icine sokulamaz ,ama yarin bir gun turk kadinida ciddi anlamda ekonomiye, siyasi,sosyal hayata ve kendi dinini kendi belirleme hakkina kavustugu zaman yani özgür oldugu zaman evet ! birileri bilmemnerelerini ne kadar cok actiklariyla medeni sayiliyolarsa bu insanlarda muhafazakarliklarini diledikleri gibi yasayabilir ama yeterki bunu kendileri secebilsin ;2005 icin konusacak olursak,türkiyede kadinin adi yok..[signature][hline]Forum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Yillardir soyleyip de bir turlu anlatamadigimiz seyi AIHM yapti.Ama anlamasi gereken kisilerin ya islerine gelmedi ya da yine anlamak istemediler...Yani sonuc yine degismedi. Hamam da tas da yerli yerinde duruyor.Nitekim aziz milletimiz ne hamamcilar ne tellaklar gordu, gecirdi. Bu milletin iradesi boluculukle, populizmle, teror ile simdiye kadar yenilmedi ve yenilmeyecek. "Topum, tufegim, cephanem yok"diyene damarlarindaki asil kani tavsiye ediyorum... Saygilarimla[signature][hline]Porsche Cayenne Turbo-Minstrel-11L-ML10 Audi A6-Paladin-9L-ML9 VW Polo-Buffbot-3L-ML6 Hyundai Tucson-2L-ML3 Volvo S40-4L-ML5 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
armra Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 13, 2005 işine gelince adalet yok! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 http://www.yenisafak.com.tr/arsiv/2005/kasim/17/g01.html AİHM dini özgürlükleri ihlal etti İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) AİHM'nin başörtüsü konusunda verdiği karar ile dini pratik ve ifade hakkını açıkça ihlal ettiğini açıkladı. Türkiye'de başörtülülere karşı ayrımcılık yapıldığının altı çizilerek, özgürlük fırsatının kaçırıldığı belirtildi said: AİHM dini özgürlükleri ihlal etti İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch) AİHM'nin başörtüsü konusunda verdiği karar ile dini pratik ve ifade hakkını açıkça ihlal ettiğini açıkladı. Türkiye'de başörtülülere karşı ayrımcılık yapıldığının altı çizilerek, özgürlük fırsatının kaçırıldığı belirtildi. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin başörtüsü konusunda aldığı kararı eleştiren İnsan Hakları İzleme Örgütü (Human Rights Watch), bu kararın Türkiye'de ayrıcımlığı pekiştirerek özgürlüklere darbe vurduğunu açıkladı. Türkiye'de binlerce kadının başörtüsü taktığı için üniversitelere alınmadığını ve kamu sektörüne çalıştırılmadığına dikkati çeken Örgüt, AİHM'nin verdiği kararla Türkiye'deki özgürlük fırsatının kaçırıldığını açıkladı. Merkezi New York'ta bulunan İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden yapılan açıklamada, AİHM Büyük Dairesi'nin Leyla Şahin'in temyiz davasında verdiği karara değinilerek, dava sahibi tıp öğrencisi Şahin'in başörtüsünü çıkarmayı reddettiği için eğitimine yurtdışında devam etmek zorunda kaldığına dikkat çekilerek açık bir ayrımcılık olduğu vurgulandı. İnsan Hakları İzleme Örgütü'nün Avrupa ve Orta Asya Direktörü Holly Cartner "Türkiye'nin uyguladığı başörtüsü yasağı dini pratik ve ifade hakkının açık bir ihlalidir. Bu kararla AİHM, Türkiye üniversitelerinde eğitim hakları engellenen binlerce kadını çaresiz bırakmıştır" dedi. AYRIMCILIK YAPILIYOR Başörtülü kadınların kamu sektöründe çalışamadığını, seçilerek parlamentoya giremediğini, mahkemelerde avukatlık yapamadığını, özel okullarda ve üniversitelerde öğretmenlik yapamadığının belirtildiği açıklamada, başörtüsü yasağından dolayı her yıl binlerce kız öğrencinin üniversite eğitimi almasının da engellendiği ifade edildi. AİHM DE YASAKÇI AİHM kararının yasağın diğer kurbanlarının başvuruları konusundaki umutlarını da kararttığını kaydeden İnsan Hakları İzleme Örgütü, bu kararın binlerce kadının eğitimlerine kaldıkları yerden devam etme ve kamu sektöründeki işlerine iade edilme umutlarını da sona erdirdiğine dikkat çekti. Hükümetin bu yasağı sona erdirmek istediğinden de bahseden Örgüt, açıklamasında "AİHM'nin Şahin'in şikayetine destek olması durumunda hükümet bu kısıtlamaları hafifletecek adımlar atabilecekti. Ancak bunun yerine bu kararla, şimdi görülebilir bir gelecek için Türk kadınları eğitim ve profesyonel hayatlarını sürdürebilmek için yurtdışına çıkmak zorunda kalacak" denildi. Türkiye'de aşırıcı siyasi hareketler bulunmasına rağmen, son 25 yıldır başörtüsü hakkını savunan kampanyanın hiçbir zaman şiddet içermediğinin de belirtildiği açıklamada, Cartner'ın "AİHM, Türkiye'de temel özgürlüklerin genişletilmesinde güçlü bir unsur olabilirdi, ancak bu davadaki tutumuyla inanç ve düşünce özgürlüğü ve ayrımcılığa karşı önemli bir fırsatı kaçırmıştır" görüşlerine de yer verildi. n NEW YORK (AA) Örneklenen yasaklar Eğitim hakları ellerinden alındı Parlamentoya giremiyor Avukatlık yaptırılmıyor Kamu kurumlarında çalıştırılmıyor Dini semboller özgür olmalı ABD'li konsolos Deborah K. Jones, farklılıkların ayrımcılık nedeni olmamasını istedi. SEVDA ALKAN Kadınların sosyal hayatta yer alması için daha çok uğraş verilmesi gerektiğini söyleyen Amerika'nın İstanbul Başkonsolosu Deborah K. Jones, dini ve coğrafi farklılıkların ayrımcılığa neden olmaması gerektiğini söyledi. Kadın Girişimciler Derneği'nin (KAGİDER) Kadın Fonu Projesi'nin toplantısında konuşan Jones, "Her ülkenin dini hayat şekli vardır. Hırıstiyanlık için de İslam için de bu böyledir. Her kültür dinini kendine göre yaşıyor. Dini politikaya bulaştırmadığı sürece dini semboller özgür olmalıdır" dedi. "Dünyanın neresinde olursa olsun kadın benzer problemler yaşıyor" diyen Jones, insanların kadınlara karşı en yargılı davrandığını savundu. 'Çözüm AİHM'de değil Türkiye'de' OKTAY MEHMET /İSTANBUL İmam Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Yusuf Ziyaettin Sula, binlerce öğrencinin okullarını yarıda bırakarak mağdur olmasına neden olan başörtüsü yasağının çözüm adresinin ne AİHM ne de başka bir ülke olduğunu belirterek, en doğru adresin Türkiye olduğunu söyledi. AİHM'nin Leyla Şahin kararını "komik" bulduğunu açıklayan Sula, "Türkiye'de başörtülü öğrencilerin eğitim göreceği bir okul var da bu öğrenciler kasıtlı olarak mı bu okullara gitmiyorlar? Yoksa, Fransa dahil herhangi bir Avrupa ülkesinde başörtüsü yasağı mı var?" diye konuştu. Son genel kurulda ÖNDER'in genel başkanlığına seçilen Sula, Mülkiyeliler veya Harbiyeliler dernekleri, tabanlarıyla ne kadar ilgileniyor ve yakın duruyorsa kendilerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Rahan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 hani yasağın saçma olmasını savunsanız tamam, yanlış olduğunu savunsanız tamam, herkes için siyasi simge değildir diye savunsanız yine tamam da, ayrımcılık ne demek yau? takıp çıkarılabilen bir şeyin ayrımcılığı mı olur? inanç kuralları ihlal etmek için özür müdür? hukuk, din kurallarını umursar mı ya laik devlette? adam öldüren biri "o adam kafirdi katli vacipti" dese hafifletici sebep mi sayılacak? 10 yıl yerine 5 yıl mı yatacak? bu adamın hapse atılması inançları yüzünden mi olmuş olacak? giyim kuşam özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü savunacağınız yere kalkıp laiklikle tokuşmaya çalışıyorsunuz. sinirlerimi en tepeme kadar çıkarıyorsunuz.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 17 Kasım 2005 17:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… huun Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 tamam turban siyasal islamin sembolu bunu kabul ediyorum aihm karari oyleyse ne diyebiliriz ki di mi ? ab ülkelerinde neden universiteye turbanla gidebiliyor insanlar . ab de siyasal islam baska turkiyede baska mi ? turkiye nin onune boyle osuruktan konularla bakin siz bizden farklisiniz dedirtecek cok gundem konusu atarlar . ulan biz ab ye ab gibi olmak icin mi giriyoruz nedir ben anlamadim . mahkemenin verdigi karar turban yasagi haklidir degil devletin turban yasagi koymak hakkidir gibi nedugu belirsiz bir karar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Rahan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 avrupanın şartları özgür olmasına uygun orda şeriat yanlısı insanlar yok bireylerin hareketlerinin sadece kendilerini bağlayacağının bilincindeler, türkiye'de de şu saçma sünger beyinli şeriatçı tipler olmasa da burda da uygun olsa bende sevinecem.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… ruby Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 cok mantıklı bir karar. ve gerçekten de öyle ,yani siyasi islamın sembolu.bunu tartışmaya bile gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Önceki 1 2 3 Sonraki 3.sayfa (Toplam 3 sayfa) Paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği… Takipçiler 0
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 hani yasağın saçma olmasını savunsanız tamam, yanlış olduğunu savunsanız tamam, herkes için siyasi simge değildir diye savunsanız yine tamam da, ayrımcılık ne demek yau? takıp çıkarılabilen bir şeyin ayrımcılığı mı olur? inanç kuralları ihlal etmek için özür müdür? hukuk, din kurallarını umursar mı ya laik devlette? adam öldüren biri "o adam kafirdi katli vacipti" dese hafifletici sebep mi sayılacak? 10 yıl yerine 5 yıl mı yatacak? bu adamın hapse atılması inançları yüzünden mi olmuş olacak? giyim kuşam özgürlüğünü, ifade özgürlüğünü savunacağınız yere kalkıp laiklikle tokuşmaya çalışıyorsunuz. sinirlerimi en tepeme kadar çıkarıyorsunuz.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! [Bu mesaj Rahan tarafından 17 Kasım 2005 17:13 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
huun Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 tamam turban siyasal islamin sembolu bunu kabul ediyorum aihm karari oyleyse ne diyebiliriz ki di mi ? ab ülkelerinde neden universiteye turbanla gidebiliyor insanlar . ab de siyasal islam baska turkiyede baska mi ? turkiye nin onune boyle osuruktan konularla bakin siz bizden farklisiniz dedirtecek cok gundem konusu atarlar . ulan biz ab ye ab gibi olmak icin mi giriyoruz nedir ben anlamadim . mahkemenin verdigi karar turban yasagi haklidir degil devletin turban yasagi koymak hakkidir gibi nedugu belirsiz bir karar . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 avrupanın şartları özgür olmasına uygun orda şeriat yanlısı insanlar yok bireylerin hareketlerinin sadece kendilerini bağlayacağının bilincindeler, türkiye'de de şu saçma sünger beyinli şeriatçı tipler olmasa da burda da uygun olsa bende sevinecem.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ruby Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 17, 2005 cok mantıklı bir karar. ve gerçekten de öyle ,yani siyasi islamın sembolu.bunu tartışmaya bile gerek yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar