paspatur Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 peki ya Harry Potter ve felsefe taşı yada crazy frog...[signature][hline]her kiminki devesi vardır o zengindir.Ama her kimki Ferrariye biner o şanslıdır arap atasözü oldu mu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: İnsan ya melek düşünceli ya da köpek düşünceli yaşar. bu ne be lol[signature][hline]| tóqqíé || sadece.gen.tr | | drum-tr || tama || víc fírth | Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sabrina Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Melek soyut bi kavram.Girdiği de görünmez girmediği de.Gereksiz bi konu.[signature][hline]-Yirim ben bu aşkımı.. -İnternete resim yüklemek -by Sabrina- -Hay muchos de falses; -Pero hay apenas una verdad.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
VipeR Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Krusty, 14 Kasım 2005 03:12 tarihinde demiş ki: panter emel'de peygambermiş aslında ama evine cebrail giremiyomuş :-P dalga geçme istersen peygamberlik ciddi bi konu![signature][hline]DIDO! No one ever die from wanting too much! «::: V :::» .«::: I :::» .«::: P :::» .«::: E :::» .«::: R :::» Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Angelotti Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 ajansda kıralmış 13[signature][hline]. v a n i l l a . m i x e d . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: İlahiyatçı Orhan Çeker zamanında demiş ki: Melekler 3-5 metre uzaktan da işlerini görür.böyle bir yorum olabilir mi? şimdi bu bir yorumsa, söylemeye gerek yok. eğer bu bir bilgi ise kesin bir uzaklık yok mu? 3-5 metre ne demek? ya da ben evin tam ortasında durursam noolcak? belki de evim çoook büyük ve 32453246 tane köpeğim var. olur mu öyle şey allah aşkına ya..[signature][hline]anonymity brings out the worst in people BandRoLL Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 meleklerin iradesi var mı ki eve "banane ben bu eve girmem" diye kapris yapsınlar, patron napar adamı. yani bu konu hakkatten salak bişi, birileri komşusunun köpeğinden korkuyor herhal. inancın çıkar için kullanılabilirliğine örnek gibi durmalı kenarda.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
geffen Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 komik.[signature][hline]G3NK-Ster paradayzo! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 *!habertürk'ün avatarı olarak değiştirir*[signature][hline]* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matematik Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Viktor, 14 Kasım 2005 02:05 tarihinde demiş ki: sımdı soyle bır bılımsel mantıksal denklem kurdum hemen Köpek olan eve melek girmez Azrail de bir melektir o zaman köpek olan eve azrail de girmez ehehe olumsuzlugun yolunu bulduk turkler olarak tebrıkler artık kımse olmıycek her eve bır kopek alınırsa azraıl turkıyeye ugramaz bu sekılde bı 100 yıla akdar çin in nufusunu gecer dunyayı turk yaparız heyyt beaaa İşlerini uzaktan da (evin dışından da) yapabiliyormuş melekler. Dolayısıyla hala ölebilirmişiz. Ayrıca köpekli eve girmiyormuş ama sokakta karşımıza çıkabilirmiş. miş de miş. Edit: Bunlar var ya. Komşusunun köpeğine kızıp bi taraflarından dini yasa uyduran kişiler. Resmen insanları uyutuyorlar dini kullanarak... [signature][hline]U-D-O-R-K ":)" Garbage [Bu mesaj matematik tarafından 14 Kasım 2005 11:34 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mayhem Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Yalan bunlar yalan.[signature][hline]I still feel the pain.. I still feel your love.. I still feel the pain.. I still feel your love.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bonjo Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 doğrusunu zekeriya beyaz hoca bilir dince caizmi bi danışmak lazım :D[signature][hline]SéuL Roì Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Narstil Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 baglarız girer canım nolcak yada bi bakıma iyi iste ölmeye yakın eve gir acrail giremesin :) azrail: cek lan köpegi canını almaya geldim adam: hadi lan sıkıyosa gel tut bobi[signature][hline]:))) !!! ........................ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 osman girermiymiş=? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Eve melek girince ne oluyor? Temizlik falan mı yapıyor veya cinleri mi kovuyor yani girmesi ile girmemesi arasındaki fark nedir?[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Janitschar Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Melek gibi melek olmadı köpek gibi köpek. Fazla uykum var ahaha[signature][hline]Seni Senden Başka, Kimse Affedemez... Msn Spaces Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunch Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 abi çok pis kokuyor ama köpek olan evler.. acayip seviyorum köpekleri ama evde olmuyor yaw :S[signature][hline]My Space Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Shagrath Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 said: Narstil, 14 Kasım 2005 13:52 tarihinde demiş ki: azrail: cek lan köpegi canını almaya geldim adam: hadi lan sıkıyosa gel tut bobi bide bende eve köpek alıyorum azrail girmesin =) [signature][hline]--Borgır-- [ quote ]zydar, 14 Ekim 2005 11:41 tarihinde demiş ki: chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ] [Bu mesaj Shagrath tarafından 14 Kasım 2005 14:09 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Bu olay hakkında araştırma yaptım, gerek aile büyüklerimden aldığım cevaplar gerekse araştırmalarım sonucu ulaştığım yargılar beni tatmin etmedi. said: Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Çeker, birçok insanın evde köpek beslemenin dini açıdan sakıncası olup olmadığı yönünde sorularıyla karşılaştığını söyledi. Prof. Çeker, İslamiyet’te bir yasaklama bulunmadığını, ancak peygamberimizin konu ile ilgili sözlerinin ölçü alınması gerektiğini bildirdi. İslam hukuku dersleri veren Prof. Çeker, şöyle konuştu: Her ne cins köpek olursa olsun evin içinde beslenmemeli. Köpek beslenen eve Cebrail de dahil hiçbir melek girmez. Bunu bize peygamber efendimiz haber veriyor. Meleğin girmediği eve de şeytanlar dolar. Şeytanların bulunduğu yerde ise fesat ve huzursuzluk hakim olur. Öyle ki köpek beslenen evde biri ölürse onun canını almak için Azrail bile o eve gelmez. Ancak, köpekler bahçede ya da evin avlusunda beslenirse bu durum meleklerin girmesine engel olmaz Hımmm. Bu adam profesör olmuş. Hocama 1-2 sorum var ;) 1-) Şeytan da bir melek değil mi? 2-) O zaman herkes evine köpek alsın bin yıl yaşasın, e madem azrail giremiyor 3-) Peygamber Efendimiz ( S.A.V ) konu ile ilgili ; said: Ebû Talha el-Ensarî'den: Ebû Talha: Resulullah (s.a.s)'in "Melekler, içinde köpek ve resim bulunan eve girmez" buyurduğunu işitim, dedi. Zeyd b. Hâlid el-Cühenî dedi ki: Hz. Âîşe'nin yanına geldim ve; şu (Ebû Talha) Resulullah (s.a.s)'nin "Melekler, içinde köpek ve resim bulunan eve girmez" buyurduğunu haber veriyor. Resulullah (s.a.s)'in bunu söylediğini işitin mi? dedim. "Hayır, yalnız ne yaptığımı sana haber vereyim. Bir gazasına çıktığını gördüm. Resimli bir örtü alıp kapıya örttüm. Resulullah gazadan dönüp perdeyi görünce yüzünde hoşnutsuzluk alâmetleri gördüm. Hemen perdeyi çekip yırttı ve "Allah bize, taşları ve çamurları giydirmemizi emretmedi" buyurdu. Hz. Âîşe devamla dedi ki: "Biz o perdeden iki yastık yaptık. Ben içlerini hurma lifiyle doldurdum. Benim bu yaptığımı ayıplamadı" (Nevevî, Müslim Şerhi, XVI, 86). Söylemiştir ki ben burdan Saygıdeğer Profesör (!) ümüzün dediklerini çıkaramdım. BKz : ( ! ) said: MEHMET NURİ YILMAZ: BAZI hastalıkların ev halkına bulaşacağı ihtimaline karşılık o günkü şartlarda köpeğin evin içinde değil, dışında bulundurulması tavsiye edilmiş, işin aslı bu. Köpek ve resim olan eve melek girmez diye bir hadis olduğu rivayet ediliyor bazı kitaplarda. Ancak bu sağlam bir rivayet değil. Hocamız bu zayıf rivayete dayanarak böyle bir açıklamada bulunmuş. Köpek beslenen eve melek girmez diye de bir şey yok, hocanın bu sözlerine katılmıyorum. Olay çok güzel özetlenmiş. Zekeriya Beyaz 'da 1-2 bişiler fısıldamış tamam adam belki doğru şeyler söylüyor fakat ben ûslubundan rahatsızım. said: SÖZ konusu hadis, peygamberimizden 200 küsür sene sonra ortaya çıkmıştır. Yok köpek olan eve Cebrail bile gelmezmiş, Azrail girmezmiş... Eve giren çıkandan sana ne? Bunlar saptırmaca yorumlar. Cebrail, peygamberlere vahiy getiren bir melek, bizim evde ne işi var?.. Gelirse de bizden izinsiz niye giriyor içeriye. Köpeğe karşı alerjinin temel sebebi, o dönemdeki sokaklardaki kirli şartlar yaşayan köpeklerin hoş olmayan durumlarıdır. Bizzat köpegin kendisine karşı bir düşmanlık söz konusu değildir. Günümüz dünyasında ise köpekler yeterli kadar temizlik şartlarına uygun şekilde beslenmekte. Herneyse kısa ve öz olarak. Köpek ve put (resim) olan eve melek girmez denirken ; köpekten kasıt 1-) Hijyen açısından olabilir, 2-) O zaman ki gayrimüslimlerin köpeklere tapmasından olabilir. Ki olay başından kopmuş rivayet denilmiş. Saygılarla efenim.[signature][hline]Güzel Sözler Arşivi karala bişiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=kopek+giren+eve+melek+girmez%2F%238514997#cid[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Peki :)[signature][hline]Güzel Sözler Arşivi karala bişiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 şimdi oncelıkle şeytan bır fallen melek degıldır fallen bir cindir melekelr ıslerını 3-5 metre uzaktan yapabılırler demıs pekı azraıl can almaya gelırken benım bıldıgım ruhla bedenı ayırıyor pekı azraıl basucunda kopek olan bır adamın ruhuyla bedenını 3-5 metre uzaktan nasıl alıcak kaldıkı bu 3-5 metre evın sınırları ıcınde dıılmı zaten[signature][hline]Bizim apartmanın en geniş anime ve görüntü kalitesi en düşük arşivi... 31 CD ve 4-5 DVD tutan arşivi... Görmek için mail filan atmayın,ben sizi ararım bir ara... "If your enemy has a choleric temper, seek to anger him." Roy Mustang Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zeytin Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Şahan ın cevizkıran skeç inde tartışılır anca bu.[signature][hline]retard1: pwned originated with quake retard2:no it started with warcraft nonretard: Its a fucking typo, like 'teh'or 'pron'. I you were older than 11 you'd know typos happened even before 1337 made tham 'cool'. otherguy:you faggots just got pwned! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rarebee Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 bir deli kuyuya taş atıyor 40 akıllı çıkaramıyor yine :)) ben açık bir şekilde hadislerle ve ayetlerle ispatlanmamış şeylere inanmam.köpek de sokarım kedi de sokarım eve.[signature][hline]RareBee Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 14, 2005 kedinin oldugu eve de cin girmez diorlar.ama hepsi palavra gibime geliioorr[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar