dasaaa Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: DoGMeaT, 11 Kasım 2005 23:41 tarihinde demiş ki: onlar yaşıyor,hapishanede hergün dayak yiyor,mahkemeleri sürüyor. Tayfun Gönül'e bişi olmamıştı galiba, ama vicdani retçi olupta içeriye alınan ilk eleman Osman Murat Ülke imiş. Sonra davaları falan sürmüş. Büyük ihtimal AB bu konuyu şart sürecektir. Keza ne olursa olsun "sağlam bir temeli, nedeni" varsa ret hakkı olacaktır. Ha Türkiye'de kaç kişi kullanır bilmem valla ;)[signature][hline]MONO(b)LOG Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: XedoX, 11 Kasım 2005 23:45 tarihinde demiş ki: ben asla boşa ölüyorlar demedim, başkası demişti sanırım onu. o kompleksli insanlar dediklerimde askerdeki bazı üst rütbeli insanlar. şehitler konusunda yorum yapmam, vatan için canlarını vermişler. inançları varmış. benim inancımda ahiret olmadığı için tek hayatım var ondada "vatan" için ölmem diye düşünüyorum, yoksa diğer herkesin fikrine saygım var. o zman senın bagımsızlıgın için canını feda den sehitlerizmöize borcunu odemek için savs[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili Üç boyutlu bir dünyada Seve seve kaybedilen Şike şike kazanilan Ağır siklet bir oyundur hayat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: aquila, 11 Kasım 2005 23:33 tarihinde demiş ki: herkes savasa gidip olucekse kimin icin savasiyosun? 70 milyon svasa katılıp bagimsşligini kazandiysa ve bu savas sonucunda sadece 1 tana bile turk hayyata kalsa . ne mutlu turkum diyene[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili Üç boyutlu bir dünyada Seve seve kaybedilen Şike şike kazanilan Ağır siklet bir oyundur hayat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: Cuma, 11 Kasım 2005 23:50 tarihinde demiş ki: o zman senın bagımsızlıgın için canını feda den sehitlerizmöize borcunu odemek için savs sorun şurda, ben kendimi türk gibi hissetmiyorum malesef, vatan ve din duygularım pek gelişmemiş sanırım. bu konularda kalbimle değil mantığımla hareket ettiğim içinde böyle sonuçlar çıkıyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 senınde dmarlarında turk kanı var bence herseyi zmana bırak o gun gelicek ve miliyecilik duyguların kabaricik emın ol bundan[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili Üç boyutlu bir dünyada Seve seve kaybedilen Şike şike kazanilan Ağır siklet bir oyundur hayat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Yaa sen onca sene dirsek çürüt, eğitim sistemiyle becelleş, sonra git askere, hayatın 30 ykr lık kurşunun sana isabet edip etmemesine bağlı olsun, bütün o hayat, öğrenim, umutlar 30 ykr lık bir mermiye bağlı olsun... Olldu... Şehit olmak belki diğer yollarla ölmekten daha iyidir ama Bütün o öğrenimin daha meyvelerini bile vermeden gidip askerde ölürsem bu mu sizi mutlu etçek? Sevindirikmi olcaklar evet şehit oldu filan diye? Şehitlik filan boş iş yaa hele bide "Huelaaayn ben şehit olacam" diye kafayı siperden uzatırsan bi ..... olamazsın, ha belki ancak .... olursun dağdaki bayırdaki otlara gübre olursun... Onca senenin eğitimin karşılığı ölüm olur... Ben şahsen şehit olmaya hazır değilim. Şehit olmak= ölmek, mefta olmak. Bence o kurşunla beyninin dağılmasıyla herhangi bi yolda ölmek arasında fark yok, tek fark ailene madalya hedehödö filan yollarlar belki... Tabii ki askerlik yapıcağım(e yani maalesef) ama bütün o öğrenimi acemi askerlik adı altında tehlikeye sokuyolar ya daha saçma bi sistem varmıdır acaba? Bu ülkenin öncelikle ciddi bir orduya ihtiyacı var, 1 yıl eğitim almış adamı savaş alanına sürersen ancak mefta olur başka bi işe yaramaz yani... Profesyonel(doğrumu yazdım?) Ordu lazım Türkiye ye[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki: hep dedim dinsizlikte bir din olmalı. sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki: "allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anathema Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 bi deget kardeşim onları dusundugun anda bir sigara yak bak nasıl kendine geliyon :D[signature][hline]Vedalar dogru degil Sevgiler Yalan Degil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 senın hiç mi sehitlrer saygın yok ne demeye calişiyosun . o insnlar slak miydi ne gl ewlerinde pasaşa pasşa yasiyorlardi ne die gittip senın için orda canlarını feda etiler. zaten senın gibi binelrce insan cıkmıs kurtulus savasinda ordunun yarısı kadar kaçak cıkmıs ama turk milleti yılmayip . bagimsilizgini korumus. bence kendinden utanmalisin . sahsn ben senın turk olmandan utandim. bolye bir ,indan olabilir mi ya[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili Üç boyutlu bir dünyada Seve seve kaybedilen Şike şike kazanilan Ağır siklet bir oyundur hayat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ayayekokocambo Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 en iyisi paralı askerlik, isteyen girer parasını alır, isteyen girmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: ShadowFury, 12 Kasım 2005 00:02 tarihinde demiş ki: Yaa sen onca sene dirsek çürüt, eğitim sistemiyle becelleş, sonra git askere, hayatın 30 ykr lık kurşunun sana isabet edip etmemesine bağlı olsun, bütün o hayat, öğrenim, umutlar 30 ykr lık bir mermiye bağlı olsun... Olldu... Şehit olmak belki diğer yollarla ölmekten daha iyidir ama Bütün o öğrenimin daha meyvelerini bile vermeden gidip askerde ölürsem bu mu sizi mutlu etçek? Sevindirikmi olcaklar evet şehit oldu filan diye? Şehitlik filan boş iş yaa hele bide "Huelaaayn ben şehit olacam" diye kafayı siperden uzatırsan bi ..... olamazsın, ha belki ancak .... olursun dağdaki bayırdaki otlara gübre olursun... Onca senenin eğitimin karşılığı ölüm olur... Ben şahsen şehit olmaya hazır değilim. Şehit olmak= ölmek, mefta olmak. Bence o kurşunla beyninin dağılmasıyla herhangi bi yolda ölmek arasında fark yok, tek fark ailene madalya hedehödö filan yollarlar belki... Tabii ki askerlik yapıcağım(e yani maalesef) ama bütün o öğrenimi acemi askerlik adı altında tehlikeye sokuyolar ya daha saçma bi sistem varmıdır acaba? Bu ülkenin öncelikle ciddi bir orduya ihtiyacı var, 1 yıl eğitim almış adamı savaş alanına sürersen ancak mefta olur başka bi işe yaramaz yani... Profesyonel(doğrumu yazdım?) Ordu lazım Türkiye ye çok haklı olduğun konular var.çanakkale savaşından sonra ülkede okumuş adam kalmadı.ama şehitlik farklı bişey.sizin milli duygularınız yokmu kardeşim. ve ordu sürekli değişio yani profesyonel dediğin ordu nasıl olacak onu anlamadım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 kursundan korkmanin bi mantigi yok kursun ansizin gelir yani farkinda bile olmazsin.bi bakarsin gogsunde bi delik.v.s. v.s. bu konulara fazla younlasma.younlasicaksan mantikli bi sekilde younlas.uni okumazsam askere gitmeme daha 4-5 yil var diosun o zaman cok yersiz.olacagi varsa olur.ayrica sehit olanlarda sehit olmaya belki hazir deildi.ama bu guzel ölüm onlara sunuldu..[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Anathema Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 abi vatan severlik sadece dusman larına kursun sıkmak deyildir be okucan tan tabi okucan da bi faydan olcak bencil dusunme hoca.[signature][hline]Vedalar dogru degil Sevgiler Yalan Degil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoGMeaT Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 askere gitsenizde bi görseniz önce,kararlarınızı öyle alsanız,daha ilk akşam tanınmadığınz onca adamla palaştığınız karanlık ve soğuk veya cok sıcak o odada ailenizi,arkadaslarınızı,daha gecen gün sarılıp sacını koklayıp öptüğünüz sevgilinizi özleyin,bu aylar nasıl geçiçek diyin,ben neden burdayım?ne yapıyorum?sroun bunu kendinize,bu ayrılığa dayanabilrmiyim?daha gecen gün sevgilimin yanında yatarken bu gün niye tanımadığım bu adamların yanındayım diyin,annenizin sizi yola cıkarirken niye ağladığını düşünün,görün bazı şeyleri sonrada olmak gerekrise gözümü kapamadan olurum diyenler,bunların hpsini aylar boyunca değil sonsuza kadar kaybetmeyi,bir daha o kızın elini tutamayıp annenizi göremeyeceğinizi düşenerek hala şehit olucaım diyosanızi vay be derim,nefesim kesilir,o kadar. ole işte.[signature][hline]bizim ev cok soğuk,dondum [Bu mesaj DoGMeaT tarafından 12 Kasım 2005 00:19 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 ne yapalim peki kaçip sag solda sefa mi surelim dier insanalr vatani için savasirken[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili Üç boyutlu bir dünyada Seve seve kaybedilen Şike şike kazanilan Ağır siklet bir oyundur hayat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 haklı olduğunuz konular var.heralde okuyacan.ama yarın öbürgün emperyalistler kapıya dayanınca okumak işleri çözmez +o kadar ölen adamı anlatiom iki saattir.yazık günah.biz türkler olarak daima tehdit altıntayız çünkü kıskanılacak biryerdeyiz ve çok güzel şeyler yapmışız. şu an modern ülkelerle yarışamioz(ordu konusu dışında) ama okuyup onuda yapacağız ama savaşan bir gücün olması şart.bu dünyada şehitlik en çok bu ülkede kutsaldır.dünyada savaşa bizim kadar insan veren kaç kişi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Frasier Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Şehit olmak istiyorsun ve bunuda direk cennete girmek için. ama yalnız şehit olmazsan ne olacak? şehit olamazsam nasıl cennete girebilirim diye düşünürsen şehit olmakta isteyebilirsin ama biraz düşünürsen şehit olamazsam bunu yaparsamda cennete girerim diyebilirsin. Allah hepimize hayırlı ölümler nasip etsin. Fazla söze gerek yok. Hepimiz elinde sonunda öleceğiz ki buda belki yarın belki yarındanda yakın misalidir..[signature][hline]Gerçek Taraftarın Sitesi Sakaryaspor / Tatangalar >> O Bir SakaryaLı >> Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuma Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 dini duygularla miliyetcilik karıstırılmamamali bence[signature][hline]Üç sıra halatlarla çevrili Üç boyutlu bir dünyada Seve seve kaybedilen Şike şike kazanilan Ağır siklet bir oyundur hayat... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: DoGMeaT, 12 Kasım 2005 00:18 tarihinde demiş ki: askere gitsenizde bi görseniz önce,kararlarınızı öyle alsanız,daha ilk akşam tanınmadığınz onca adamla palaştığınız karanlık ve soğuk veya cok sıcak o odada ailenizi,arkadaslarınızı,daha gecen gün sarılıp sacını koklayıp öptüğünüz sevgilinizi özleyin,bu aylar nasıl geçiçek diyin,ben neden burdayım?ne yapıyorum?sroun bunu kendinize,bu ayrılığa dayanabilrmiyim?daha gecen gün sevgilimin yanında yatarken bu gün niye tanımadığım bu adamların yanındayım diyin,annenizin sizi yola cıkarirken niye ağladığını düşünün,görün bazı şeyleri sonrada olmak gerekrise gözümü kapamadan olurum diyenler,bunların hpsini aylar boyunca değil sonsuza kadar kaybetmeyi,bir daha o kızın elini tutamayıp annenizi göremeyeceğinizi düşenerek hala şehit olucaım diyosanızi vay be derim,nefesim kesilir,o kadar. ole işte. o insanların mutlu yaşaması için yap bunları.binlerce genç ölürken sen sevgilinin yanında rahat yatabilirmisin.VİCDANIN RAHAT EDER Mİ.allaha şükü şu an öyle bir problemimiz yok. pkk yavaş yavaş öldürüo bi anda binlerce insan ölmüo ama ben şu an bile ölenlere haksızlık olduğunu düşünüom. şehit abisi için ağlayan kızı görünce içim parçalandı.şehit ailelerine ne diicen senin olun nie gittiki gitmeseydi mi diicen? savaş çok kötü birşey ama bu millet kendini bu vahşi şeyden kurtaramaz.daima bizi parçalamak isteyecekler. okuyanıyla,savaşanyla birlik olmak zorundayız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 dogunun son mesajına katılıyorum. Ben hiç bir dine mensup değilim. Ama şehit olarak ölmek gerekiyosa canımı feda ederim. Sizce bu salaklıkmı? Hayır hiçde değil... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 said: Cuma, 11 Kasım 2005 23:25 tarihinde demiş ki: said: Suark, 11 Kasım 2005 23:20 tarihinde demiş ki: valla önce vatan vatanmı ona bakmak lazım.Onümde iyi bir lider olursa eyvallah,ama beni ha 300 km otedeki denyo yonetmiş ha 3000km otedeki denyo yonetmiş farketmez.[vatanseverden alıntı =)] MUSTAFA KEMAL in genclige hitabesini hiç okumadin galiba ne dio birinci vazifen Türk istiklalini , TÜRK cumhuriyetini ililebet muhafaza ve mudafa etmektir.... istikbalde dahı senı, bu hazıneden mahrum etmek istiyecek. dahili ve harıcı, bedhahlarin olacaktir! sen bir turk sun bagimsizsin edwletin basındaki sen istersen sna hiç bir sekılde karısmaz sen dewletin basindakı için sehıt olmuyucaksin . mustafa kemal ve turk ulusu için bunu yapicaksin. Türk ulusu olsun muhafaza ederim mrk etme.Ama ben bir insana sadece kanı yüzünden türk demem,Etrafımda varlıkları gereksiz zarar ziyan veren okadar çok insan varki. Sen hangi türk ulusu diyosun?Sokakta kadınların çantalarını çalan türk ulusumu? Dunyada hırsızlıkta dolandırıcılıkta 1.liğe oynayan,yolsuzlugun kökünün devletin kendisinden kaynaklandıgı türk ulusumu? Asker harici hayatımızı emanet ettiğimiz polisin rüşvet delisi olduğu,2 kuruş için başkalarının guvenlıgını tehlıkeye attıgı 3 metre otesinde kanun çiğnenirken izlediği türk ulusumu? Ben bu insanlarla aramda hiçbir bağ hissetmiyorum.Gebersin gitsinler umrumda değil, Şeref,namus onur olmayan adama türk diyemem,bu adamlarla kendimi bir tutamam ve asla onlar için canımı vermem.[signature][hline]By blood and honor we serve dogu, 11 Kasım 2005 23:12 tarihinde demiş ki: şehit olmak heralde kutsaldırda.allah demiş şehitlerin yeri farklı(öyle duydum).o zaman hepimiz şehit olalım.hem onurlu ölüosun hemde bi işe yarıyosun tabi önce MİLLİ olmak lazım.(alay etmiyorum ciddiyim ama gencecikken ölmekte koyuyo insana) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MyDyingBride Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 +1 suark[signature][hline]Through purity and through light And the grace of the night We sing and we dance To our black heart romance Darkness WebPage | msn : [email protected] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 suark sana çok fazla katıldığımı söyleyemicem.öncelikle benim düşünceme göre, savaş son çare olmalıdır, ve insan içgüdüsel olarak hep hayatta kalmaya uğraşacaktır.ve şehit olurken vatanımı değil, sevdiklerimi, kendi acımı, yokoluşumu düşüneceğimden eminim, bu yüzden "şehit olmaya hazır" olmak elimde değil, ama gerekirse savaşa da giderim, elime silahı da alırım. evet çok pislik insanlar var bu ülkede, kokuşmuş bir sistem var, ama sanki başka ülkeler daha mı iyi bizden?iyi veya kötü, burası doğduğumuz, aşina olduğumuz, insanlarını dost bellediğimiz, dilini öğrendiğimiz yer..burada çok sevdiğim insanlardan birini, ailemden herhangi birini, bir komşumu, eski bir sevdiğimi kurtarabilecekse benim savaşta canımı vermem, hiç tereddüt bile etmem.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki: i see kız people Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Cleglaw- Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Ehehe e hadi o zamn seçelim kimler için şehit olcağımızı. (: Lütfen mantık çerçevesinde konuşun. Senin kuruyu yaştan ayırma gibi bi yeteneğin yok. Nasıl seçebilirsin kime şehit olacağını? Türkiye'deki herkes savunacaksın. 1-2 gerçek türkü bile savunsan sana yetmez mi? edit: skuark içindi bu mesaj... [Bu mesaj -Cleglaw- tarafından 12 Kasım 2005 01:02 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 şuan milletimizin çok büyük yamukları var ama atatürk ve arkadaşları o kadar uğraşmış.türk inanı bu insanların emekleri için savaşmak zorundadır.okuyup düzgün adam olnlar devletin başına geldiğinde ülkeyi düzeltir merak etmeyin.ama o ölenler boşuna ölmedi. AHANDA KANIDI:hala 70 milyon kişi olarak dünyanın en güzel yerinde her türlü pislik olmasına rağmen yaşıyoruz.bunun dışında toplam 250 milyon türk var ve hepsi ATATÜRK GİBİ BİR LİDERE İNANIYOR.arap dünyası dışında bütün müslümanlar bize inanıyor ve bizi örnek alıyor.türk olmak gurur veren birşey bütün o yolsuzluğa rağmen.bunlar düzeltilemeyecek kalıcı şeyler değil ama ATAMIZIN VE ONUN İÇİN ÖLENLER unutulamaz. işte türk insanı bu yüzden çalışmak zorunda.bu ülke için ölmek zorunda. bu kadar konuşma sonrasında bu ülke için inanılmaz rahatlıkla ölebilecek seviyeye geldim.tek korkum canımın yanması olacaktır.ölümden sonra yaşam olsada olmasada(olduğuna inanıyorum) şu an bile canımı verebilirim bu ülke için ve bu konuda çok ciddiyim. Ama tabi dediğim gibi önce MİLLİ olmam lağzım.bu konuda da ciddiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dogu Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 11, 2005 PARDON "KANITI" demem lağzım binlerce yıllık dilimizi yeterince rezil ettik internet ortamında. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar