Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kürtaj...ACİL!!!

Keyzar

Öne çıkan mesajlar

prezervatifi oneren birinin bebegini emziren bi anneden tahrik olacagini dusunuosan vede maalesef tahmin ediosan, bukadar gaddarlasma derim.herkes bildigini yazior.bukadar yorum icerisinde yararli olanlarda cikacaktir yararsizlarda.herkes doktor kesilip yok boyle yapilsin soyle yapilsin dicek hali yok.bilen yazior.bu konu hakkinda onlemler dahil ne varsa yazilior.sozlere dikkat edelim bence.bu kadar kutsal birseyi; bir annenin bebegini emzirmesini, kimse tahrik edici bulmaz.ve evet dostum prezervatifi onerenlerde..[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance

Darkness WebPage | msn : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

@matama;

anladim..ama olabilior.konuyu acan kisi sadece bu yazilanlardan kendi yarari olanini alirsa onun icin daha iyi olur yane milletin yazdiklarina hatta konuyu acan arkadasa soyluorum beni bile kaale almamasi yerindedir.cunku ben isin uzmani deilim ve bildigim kadari ile yardimci oluorum sadece ufak tefek fikir alisverisleri.. sonuc olarak haklisin.ciddi bir konu vede laubalilik yapilmamasi gerektigini dusunuorsun.ve kizginligin sonucu postunda olagan ustu ofkeyide sezmedim deil hani =)[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance

Darkness WebPage | msn : [email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

kürtaj bir doğum kontrol yöntemi değildir.

ayrıca illahaki riskli bir işlemdir. sayı arttıkça risk de artar.

kan kaybından ölüme kadar yolu olan bir işlemdir zira genelde özel muayenehanelerde yapılıyor. acil kan lazım olsa durum tam bir kabusa dönüşebilir. ayrıca uterusun yırtılması v.s.den başlar, oluşacak yapışıklıklardan bir daha çocuk sahibi olamamaya kadar gidebilir.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Baluu, 11 Kasım 2005 03:57 tarihinde demiş ki:
Ben bir zarari oldugunu sanmiyorum ama acikcasi bu konuda bir uzamanligim yok. Sadece daha once tecrube ettigim bir olaydan bahsedeyim, ilişki sonrasindaki ilk 24 saat içinde dogum kontrol haplari ile engellenebilen bir şey, yani cocuk olunabilirliginden suphelenildiginde bunu bir dogum uzmani doktor arkdan ogrenmiştim. 10 d.k.h alinir 12 saat sonra bir 10 dkh daha alinir. Boylece sanirim rahim uretimi durduruyor. Ama kurtaj konusunda hiç bir fikrim yok. Probleminin cozulmesi dilegiyle..

öncelikle :lol: yok başlığa ya da sadece alıntıladığım mesaja değil Genel.. Zuahah! Komik
Ertesi gün hapı ve benzer adlarla satılan ilaçlar, hormonal dengede ani bir bozulma yaratır ve sonuç olarak yumurta döllenecek ortamı bulamaz. Ancak tüm hayat boyunca 2-3ten fazla kullanılmasını tavsiye etmez doktorlar. Kullanırsanız ne mi olur? Kız arkadaşınız Melda, sizden daha kıllı ve kaslı bir dönüşebilir Mahmud'a. Hormonlar tehlikelidir.
Kürtaj da ise misal vakumlu yöntem ve kaşıklı yöntem mevcuttur. Vakumlu yöntemde cenin yerinden çekilir ve artıklar alınır (artık diyince iğrenç durdu, çocuk o, canlı o!) kaşıklı ile bildiğimiz kürtajdır (yani kazıma işlemidir) Tehlikelidir ve riski yüksektir.
Öncelikle x.kürtajdan sonra hamile kalınmazmış, zarar verirmiş demek zor. ilk operasyondan sonra dahi sorun çıkabilir. Zaten fiziksel bir sorun çıkmasa dahi psikolojik sorunlar ve büyük ihtimalle uzun bir süre hormonal sorunlar çıkacaktır. Kadın vücudu zaten hormonal denge konusunda hassatır. Dış etkiler hemen her şeyi bombok edebilir.
Tavsiyem senin de gidip operasyonu izlemendir. BElki bi daha ki sefere korunursun. Bunun dışında o üstte ilaçla ilgili yazar dozajlar ilaçtan ilaca farklılık gösterir. Misal o "ikişer kere alın bundan" şeklinde rivayet olan hap Ginera'dır ve doğum kontrol hapıdır, kürtaj hapı değil. Doz aşımı hormonları öper atar. Melda'nızın Mahmud'a dönüşmesinde atılmış altın bir adımdır sadece.

Ha ayrıca bu sadece kısa bi zevk için korunmasız yapılmış ilişki sonucu yapılacak bir operasyon olacaksa... (buraya bol küfürler yazdım ve beddua ettim ama içinde bulunduğun durumu bilmediğim için boş bırakmaya karar verdim...)[signature][hline]MONO(b)LOG
Sosyal ağlarda paylaş

Valla Ankara'da yanlışlıkla böyle bi olaya rastladım ama tabi bilmiyordum hanımefendinin kürtaj olduğunu.

Ankara'da Adın İnternet'e gitmiştim arkadaşların yanına neyse meğersem üst katında jinekolog varmış. Merdivenleri çıkarken bi bayan gördüm korkuluklara dört elle sarılmış yürümekte aşırı derece zorlanıo hatta ayakta bile durmakta zorlanıodu. Yaşıda zannedersem en fazla 19 - 20 falandır. Neyse bende bilmeyerekten yardım etmek istedim merdivenleri inmesi için.

Elimi uzattım yardım ediyim die daha yardım ediyim lafı ağzımdan çıkmadan suratıma yedim tokatı kendi kendime oha lan noluo birden bire böle dedim. Sonradan kız demezmi kusura bakmayın kürtaj oldum sinirlerim çok bozuk falan filan. Ben böle bi baka kaldım 19 yaşındaki kız kürtaj oldum falan die birden bire. Neyse sonra taksi falan çağırdık kız gitti evine falan ama.

Zannedersem en azından gördüğüm kadarıyla 2 yada 3 gün yürümekte zorluk çekebilir kürtaj olan biri. Yani o derece kötü bi operasyon herhalde. Bu arada bi ara imzanda vardı. Kasksız girme inşaata canın yanar kondomsuz girme ilişkiye hayatın kayar :)

Edit : Bu arada bu kızlarda öpsek hamile kalıo kardeşim bu kadarda hassas olunmaz ki.
[signature][hline]Female Body Inspector

[Bu mesaj Davion tarafından 11 Kasım 2005 12:26 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Bildiklerini paylaşan herkese teşekkür ederim...

Forumlarda beni tanıyanlar da var. Daha önce açıklama gereği duymasam da, şu anda buna zorunlu kaldım...

Hamile olan ben değilim, çünkü erkeğim, bu bir. İkincisi hamile kalan benim kız arkadaşım (sevgili, flört) değil. En yakın dostumun kız arkadaşı. "Peki konu niye bu kadar seni ilgilendiriyor ?" derseniz; oğlanın haberi yok bu seferkinden. Kızcağız zaten doğum kontrol hapı kullanıyordu buna rağmen 6 ayda bu ikinci vaka oldu. Prezervatif mevzusuna girenler kaç kere cinsel ilişkiye girmiş bilemiycem ama, düzenli bir seks yaşamınız varsa ve tek bir partner ile birlikte oluyorsanız, prezervatif iki taraf için de can sıkıcı ve kısıtlayıcı bir mevzu oluyor, bunu da belirteyim...

Oğlanın niye haberi yok? çünkü ilk olayda iki tarafta fazlasıyla sarsıldı ve psikolojik etkileri birkaç ay ilişkilerinin içine etti. Hatta evlenmeyi düşünecek kadar ileride gitti. O yüzden kız arkadaşı da durumu bana aktardı, ona söylememek kaydıyla. Olay bundan ibaret. Dipnotta belirtmeme rağmen okumadan yada göz önünde bulundurmadan beni zan altında bırakmışsınız. Eğer bunları baştan yazacak olsam "Kişisel" e açardım...

Son durumu merak eden varsa, pazartesiye randevu aldık. Vakum yöntemiyle çocuk alınacak ve doktorun söylediklerine göre ne operasyon anında, ne de ileriye dönük ciddi bir sorun çıkma olasılığı çok düşükmüş...[signature][hline]Hatalıysam 155
Sosyal ağlarda paylaş

İşte hassas bi konuda yardım isteyen bi adamı, arkadaşlarının özel yaşamı hakkında açıklama yapmaya zorlayan bu adamları sevmiyorum...

Geçmiş olsun Kayzer, umarım herhangi bir sorun çıkmaz.[signature][hline][b]Hayatım hayatın için
Hayatım ölümün için
Ölümüm hayatın için
Ölümüm ölümün için
Sosyal ağlarda paylaş

ii bari gecmış olsun once kıza sonra sana
bu durum senın basına da gelebılırdı sonucta doğal bısey zan altında kalıcak bişi yok yani bence.ama baska zamanlarda daha dikkatlı olurlarsa böle sıkıntı we strese hıc gerek kalmaz.[signature][hline]I'm gonna be your number 1!!!!
so much for my happy endıng...
PATİCİK KIZLAR KLUBU
Sosyal ağlarda paylaş

Konuyla ilgili bilgim yok ve ciddi konularda dalga geçer gibi yorum yapmaktan hiç hoşlanmıyorum. Ama yine de içinde bulunulan durumun ne kadar sıkıntılı olduğunu tahmin edebiliyorum ve bu yüzden geçmiş olsun dilemek istedim. Umarım her şey istediğiniz ve umduğunuz şekilde gerçekleşir...[signature][hline]"I pwned your head with my awp."
"I just pwned your ass noob!"

Murtaza, 10 Kasım 2005 22:57 tarihinde demiş ki:
saklanbaç oynarken 2 abiyle kömürlüğe girdiğin hikayeyi anlatıcaksan anlatma HasMez..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
dasaaa, 11 Kasım 2005 09:49 tarihinde demiş ki:
(buraya bol küfürler yazdım ve beddua ettim ama içinde bulunduğun durumu bilmediğim için boş bırakmaya karar verdim...)

Öğrendin artık, umarım tatmin olmuşsundur. Oğlanı aradım, başına şu anda kötü birşey gelmemiş, umarım bedduan uzun vadede başına bir işler açmaz!!!

Cinsel ilişki tek taraflı yapılmaz. Sonuçta hamile kalınması halinde, bunda iki tarafında sorumluluk payı eşittir. Yani korunmayan erkek pistir, kakadır gibi yorumlarla bütün yükü erkeklerin omzuna yıkmayın...

Famy

Sorun benim başıma gelseydi de problem olmazdı, yediğimiz haltın arkasında da dururdum. Dediğim gibi yanlış bir anlaşılma sonucu birisinin kulağına gitmesin böyle birşey diye belirttim...[signature][hline]Hatalıysam 155
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Keyzar, 11 Kasım 2005 15:13 tarihinde demiş ki:
Son durumu merak eden varsa, pazartesiye randevu aldık. Vakum yöntemiyle çocuk alınacak ve doktorun söylediklerine göre ne operasyon anında, ne de ileriye dönük ciddi bir sorun çıkma olasılığı çok düşükmüş...

Iyi, sevindim. Sorun çıkması olasılığı Abso'nun dediği gibi çok düşük normalde, ama 6 ayda ikinci kürtaj riski arttırıyor korkarım.

Tabii ki ortak çalışma sonucu bu, ama sanırım hanımefendinin haplarına biraz daha özen göstermesinde fayda var, aksama veya özensizlik kaldıracak bir konu değil bu; hele bundan sonra.

Prezervatif vs. doğum kontrol hapı konusunda haklısın, ama eğer haplar yeterli olmuyor ise ki sanırım olmuyor, bir adım ileriye gidilmesinde fayda var; muhtelif uzun vadeli korunma yollarından birine karar verebilirler beraberce bence.

Olmadı en azından takvim + hap kombinasyonu kullanılmalı.

edit: pardon ya, geçmiş olsun tabii arada.

[Bu mesaj Nefr tarafından 11 Kasım 2005 15:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Kuntz
Kızım yaptıracak diyorum(Tövbeeeeeeeeeeee)!!!

said:
Keyzar, 11 Kasım 2005 02:03 tarihinde demiş ki:
DipNot: Densiz birileri çıkıpta sen mi yaptırıcan, yada kız arkadaşın vs.. gibi özel sorular sorup, konuyla ilgisiz mesajlar atmasın lütfen!!!

Nefr
Bundan sonrası için ya cinsellik diyetine girecekler, yada dediğin gibi uzun vadeli çözümlere kayacaklar. Ama sorun, kızın oğlana bunu hissettirmeden, işi nasıl idare edebileceği:(. Bugünde aksi gibi arkadaşın doğumgünü, kızcağız da geceden beri ağlama krizlerine giriyor, nasıl götürücez bu sırrı bilmem...
[signature][hline]Hatalıysam 155

[Bu mesaj Keyzar tarafından 11 Kasım 2005 16:50 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Cenin alınırken uterusun zarar görmesi doğurganlık yeteneğine zarar verebilir ve arkadaşın ömür boyu bebek sahibi olamayabilir.
Ancak bundan dahada önemlisi ve hayati olanı bu operasyon duyulmasında rezil olmayalım düşüncesiyle merdivenaltı ortamlarda bilinçsizce yapılması nolursa olsun bu hatayı yapmayın kendinizi tecrübeli bi hekime emanet edin.Kürtaj tam emin olmasamda ilk 2.5 aydan sonra çok tehlikeli.(acele edin).Uzun lafın kısası ilk 2.5 ay içinde tecrübeli hekim tarafından gerçekleştirilen operasyonun hata yüzdesi çok düşüktür.(kürtaj sayısına bağlı bir rist artışı genelde mevcut değildir.)
-------------------------------------
Yorum : Keşke bu kadar özelin olan bi konuyu sende tabu gibi düşünseydin ve burda sakız etmeseydin insanlara.Umarım sorununuzu bian evvel halledersiniz.[signature][hline]Viski gibi asil,konyak gibi sıcak,şampanya gibi özel,şarap gibi tutkulu,kokteyl gibi muhteşem ol...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...