Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı sınırlaması kalkmalı mı ?

PZero

Öne çıkan mesajlar

Kalkmalı.

Yukarıdaki iki örneğe Sadece "Ajax" demek istiyorum. Yurtdışından nasıl ucuza afrikalı alınırın en güzel örneğini verdiler yıllarca. Aynı adamların yanında Hollanda futbolunu bugünkü seviyesine taşıyacak alt yapıyıda oluşturdular.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

istemeyenlerin cogu zaten. fb de para var. dolduracak yabancilarla ve basarili olacak diye korktuklarindan istemiyor.
evet buyuk ihtimal. ama turk futbolu icin daha hayirli olacak bence. buyuk takima transfer olma istedigi daha da artacak bu nedenle.
ayriyetten diger anadolu klupleride yabancilara yonelecek. neden derseniz. gerci her konusu acilinca bundan bahsediyorm ama. bu yabanci sinirlamasi yuzunden turk futbolculari ve menajerleri "bana mahkum, mecbur beni alicak, mecbur oynatacak" diyerek fiyatlarini acayip arttiriyorlar.
mesela song, tomas su an turkiye liginde onlardan iyi defans yok yabanci olarak. 1-2 turk futbolcu haric turkiyenin en iyileri. bu adamlar 300-500 bin dolara oynarken. ibrahim toroman, ali gunes vs.. 1 trilyonun ustunde oynuyorlar.
yani yonetici olsaniz, 500bin dolara oynayan cameroon kaptanini mi transfer edersiniz, 1.1 trilyona oynayan ibrahim toromani mi. song gibi tomas gibi futbolcular kayniyor yurt disinda.
bu tip oyuncular oynayinca, turk futbolcular klupler icin hem ekonomik yonden cazip olucak. hemde turk futbolculari ekmegi icin oynamak isteyecek ve performansi articak, en azindan profesyonel dusunmek zorunda kalicaklar ki bu zaten turk futbolunun ve insaninin en buyuk eksigi. su an oynayanlar icinde ekmegini dusunen pek fazla kisi oldugunu sanmiyorum. kiminle roportaj yapsalar, avrupa hayellerinden bahsediyor ama oynadiklari futbolla sadece hayalde kaliyor.[signature][hline]dahi'ye gore bisi yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanki kimse bizdeki klüpleri bilmiyor, o uygulama çıksın bakalım kaç türk kalıyor kadrolarda. Fenerle felan alakası yok bunun, ki fenerbahçeninde elindeki 6 yabancının 2 si kalan 4 ünün standartlarının altında. Daha iyi adamlar alabilirler, bunun için limiti abartmanın lüzumu yok. Asıl korkulan küçük takımların yapacağı dandik transferler, ki birsürü klüp başkanı iyi olur dediğine göre siz düşünün artık.

Ayrıca dediğim gibi chelsea modelindeki başarıların bizi memnun edeceğini sanmıyorum. Sanki sırf klubün adı bizim gerisi yabancıların olacağı bir sisteme döncekmiş gibi geliyor. Milli takımın hali içler acısı olur kesin.

[Bu mesaj Darksun tarafından 07 Kasım 2005 11:25 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sadece iyi olan turkler kalacagı icin. Hepsi cok daha iyi oynayacak. ve işte o zaman Turkiye'den de gercek yıldız oyuncular cıkmaya başlıcak.

Şuan ki sistemle başarılı olunamadıgı ortada işte hala nasıl ısrar ediyorsunuz anlamıyorum.[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

@Darksun avrupada yabancı ulkelerın bırcoğunda sınırlama varkı zaten.Ilk 18 ınde altyapından bılmem kac tane yabancı oyuncu bulundurman lazım vs..bu sekılde yapılırsa mıllı takıma zarar verecegını sanmıyorum.
Anadolu kuluplerı ıle 4 buyukler arasında dağlar kadar fark var.Yabancı sınırlaması kalkarsa bu ucurumun azalacagı kanısındayım.Nitekım yabancı sınırmalasından dolayı avrupada 5 para etmez turk futbolcusu burada fahıs bonservıs bedellerıyle satılıyor.Sınır kaldırılırsa turk futbolcusunun degerı dusecek(olması gereken degere gelıcek).Anadolu kuluplerı ıstedıklerı yerlı futbolcuyu zorlanamdan transfer edebılecek ayrıca ucuza bolca yabancı oyuncu bulunabılen brezılya gıbı ulkelerden toplayacagı futbolcularla kuracagı kadrolarla buyuk kuluplerle bas edebılecek duruma gelıcek.Bu da lıgın kalıtesını artıracak dolayısıyla turk futbolu gelısecek..[signature][hline]Yeni bir ortam,yeni bir heyecan fly-forum.com
msn
Sosyal ağlarda paylaş

Ümit Özat, Türk milli takımının sol beki, Ümit Özat sol bek olarak en iyi oynadığı dönem yedekte Fabiano'nun beklediği dönemdi. Ümit Fabiano'yu kesebilmek için deli gibi koştu, çalıştı ve Fabiano'yu yedek kulübesine gönderdi.

Kalkmasın diyenlerin bir savı var, yabancı sınırlaması kalktığında her zaman alınan yabancılar oynayacak. Neden çünkü o kadar para verilmiş oynasınmış... Alakası yok, sen Türk futbolcuya da para yerine boncuk vermiyosun. Hangisi iyi ise o oynayacak...

İkinci kalkmasın savı da sürekli "Afrika'dan ucuza gelen futbolcular bizim gençlerimizin önünü tıkıyacaklar" oluyor. Eğer benim ülkemin futbolcusu Afrika'dan gelen adamla başa çıkamayacaksa zaten hangi ülke futbolundan bahsediyoruz ki biz...

Bir üçüncü kalkmasın savı da "Parası olan kulüpler yabancı sınırlamasının kalkmasıyla arayı daha da açacak" Bu sanki bugün geçerli değil... Kayseri'nin Anelkayı, Malatya'nın Ailton'u ister 10 kontenjan ister 1 kontenjan olsun alabileceğini sanmıyorum. Parası olan her şekilde zaten düdüğü çalıyor.

Sonuç olarak, örnek verdiğimiz liglere bakıyoruz, İspanya ligini gıpta ile izliyoruz, İtalya ligi ilgimizi çekiyor, İngiltere ligindeki futbolu öve öve bitiremiyoruz, Üç takımın da milli takım klasmanında uzun zamandır bir başarıları yok, ancak takımlar bazında hep ilk üçteler.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

Gariptir, burada herkes kalksın diyor, tam tersine sürekli kalksın diye örnek gösterilen ingilterede de "sınırlama getirilmeli mi acaba, milli takım futbolumuzun kalitesini yükseltmek lazım." diye tartışıyorlar.. Birileri feci yanılıyo ama hangi taraf..[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 07 Kasım 2005 12:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

ingiltere hiçbir zaman milli takım seviyesinde avrupanın en iyisi olmadıki? hatta bir ara özellikle iskadinav ülkelerine karşı oldukça kötü sonuçlar aldılar , o zamandan sonra ingiltere liginde bir iskandinav oyuncu furyası yaşandı...

ingiltere çok iyi bir örnek değil. Hollandaya bakıcak olursak , son zamanlarda genç yetenek yetiştirme açısından en yüksek seviyede ülke hollanda. ama bakıyorsun liginde yabancı sayısı non-eu da olmak şartıyla sınırsız. 25 tane afrikalı oyuncu bile oynar bu ligde.. ama robben , van der vaart gibi yıldızlar bu ligden yetişti..

oyuncu yetiştirmek ile , yabancı sınırlamasının bir alakası yok. oyuncu iyi oyuncu ve sağlam karakterli olmadıktan sonra , yabancı sınırlaması olduğunda bile oynayamaz. (bkz. okan koç)

yukarda ümit özat örneği çok iyi açıklamış olayı ... daha bir çok örnek gösterilebilir bu konuda..[signature][hline]My Space
Sosyal ağlarda paylaş

ayrıca parası olan takım çok yabancı alır bilmemne bilmemne demişsiniz.. fenerbahçe alsın 25 tane yabancı , avrupada başarılı olsun , ülkeme puan kazandırsın , fenerbahçenin kazandığı puanlarla beşiktaş avrupada her sene oynasın tevrübe ve para kazansın oda yabancıları alsın yine ülkem kazansın...

bu olayı gören türk futbolcusu , türk futbolcunun menejeri , türk futbolcuyu yetiştiren teknik direktör uyansın biz ne yapıyoruz kardeşim desin , avrupada nasıl oyuncu yetiştiriliyor ogrensin , kendi oyuncusunu önce kendi liginde rekabete soksnun sonra avrupa göstersin...

çok avantajlı çooook[signature][hline]My Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 07 Kasım 2005 13:00 tarihinde demiş ki:
Ben eminim 1-2 türk dışında kimse kalmaz. Volkan kalır, Tuncay M.Yozgatlı falan yedek olarak kalır, Önder kalır başka da kalan olmaz pek Türk

peki o kalmayan futbolcular çöpemi gidecek? hyr. türkiye ligindeki fnerbhaçe dışındaki klüplerde top oynıyacaklar. şu anda fenerbhaçenin kadrosuna bakıp gıpta eden taraftarlar , seneye belkide o futbolculardan bazılarını kendi kadrolarında , kedni stadlarında görücekler. o futbolcuları izlemeye tribünlere gidecek , o futbolcuların formalarını alıcaklar...

olaya at gözlüğüyle bakmayın rica ediyorum...[signature][hline]My Space
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancı sınırlamasının kalkması sayesinde milli takıma çağırılan futbolcularda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ağırlıklı olmaktan kurtulur belki de...

Rewendor'un verdiği fenerde kalacaklar listesinde Volkan-Casillias, Tuncay-Raul, Önder-Helguera benzeşmesi yapıyorum ve FB ile avrupa kupalarında kora kor, başa baş mücadele edecek bu 3 oyuncunun milli takıma, Fenerbahçede %100 forma şansı bulamayan ancak milli takıma çağırılan 7 futbolcusundan daha çok katkıda bulunacağını idda ediyorum.

Yabancı sınırlamasının kalkması ile beraber belki FB'de, GS'de ve BJK'de yerli sol bek olmayacak ama bu seferde sol bek olarak sivas'tan hayrettin'i görebiliriz milli takımda...

Ek olarak, bu kararla birlikte bir takımdan 7 oyuncu milli takıma çağırılmaz ve milli takımın akibetisadece bir takımın form durumuna kalmaz.[signature][hline]rtc
Sosyal ağlarda paylaş

said:
tunch, 07 Kasım 2005 13:07 tarihinde demiş ki:
said:
Rewendor, 07 Kasım 2005 13:00 tarihinde demiş ki:
Ben eminim 1-2 türk dışında kimse kalmaz. Volkan kalır, Tuncay M.Yozgatlı falan yedek olarak kalır, Önder kalır başka da kalan olmaz pek Türk

peki o kalmayan futbolcular çöpemi gidecek? hyr. türkiye ligindeki fnerbhaçe dışındaki klüplerde top oynıyacaklar. şu anda fenerbhaçenin kadrosuna bakıp gıpta eden taraftarlar , seneye belkide o futbolculardan bazılarını kendi kadrolarında , kedni stadlarında görücekler. o futbolcuları izlemeye tribünlere gidecek , o futbolcuların formalarını alıcaklar...

olaya at gözlüğüyle bakmayın rica ediyorum...

Turk futbolcusu rekabet etmetı ogrenır ıste buyuk kuluplere gelıp sabahlara kadar dısko bar gezemezler ıste calısırlar forma ıcın.17 yas altı sampıyonasında fınal kadar cıktık neden ?cunku yeteneklı oyunculara sahıbız avrupalı o yaslarda bızım futbolcular kadar yeteneklı degıl.Pekı neden ılerleyen yaslarda o avrupalılar bızım futbolcuların sevıyesıne ulasıp sonrada gecıyorlar ? Cunku adamlar calısıyorlar...[signature][hline]Yeni bir ortam,yeni bir heyecan fly-forum.com
msn
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Şimdi olaya at gözlüğüyle bakmakla hiçbir alaka kuramadım ben. Komik ve yersiz bir iddia olmuş bu.

Neyse konuya dönelim. Evet "şu ankiler" başka kulüplere gidecek. Bunda laf yok. Ama "gelecekte" bu oyuncuların yenileri yetişmeyecek. Çünkü Nasıl örneğin bir Selçuk ya da Servet gelen yabancıyla beraber artık FBde oynayamayacağını biliyorsa gelecekte yetişecekler de ona göre düşünecek ve en başta 3 büyüklerde oynama hayali olmadıkça (ki çoğu kişide kalmayacak) da yetişen oyuncu sayısı azalacak.

Şimdi illa at gözlüğüyle bakan biri arıyorsan burada o ben değilim heralde kısıtlamayla konuşup sadece şimdiki nesili düşünen ben değilim çünkü?[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 07 Kasım 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
said:

Şimdi olaya at gözlüğüyle bakmakla hiçbir alaka kuramadım ben. Komik ve yersiz bir iddia olmuş bu.

Neyse konuya dönelim. Evet "şu ankiler" başka kulüplere gidecek. Bunda laf yok. Ama "gelecekte" bu oyuncuların yenileri yetişmeyecek. Çünkü Nasıl örneğin bir Selçuk ya da Servet gelen yabancıyla beraber artık FBde oynayamayacağını biliyorsa gelecekte yetişecekler de ona göre düşünecek ve en başta 3 büyüklerde oynama hayali olmadıkça (ki çoğu kişide kalmayacak) da yetişen oyuncu sayısı azalacak.

Şimdi illa at gözlüğüyle bakan biri arıyorsan burada o ben değilim heralde kısıtlamayla konuşup sadece şimdiki nesili düşünen ben değilim çünkü?

ozaman ispanyollarda bıraksın oynamasın top flan nasolsa ronaldinho ronaldo roberto carlos gibi yetenekler war onların yerini alamıcaklar. at gözlüle bakanın kim oldunu anlayan anlamıştır
Sosyal ağlarda paylaş

Şu at gözlüğü yakıştırmasını zaten baştan komik bulmuştum. Çünkü anlamını bilmeden konuşuyorsunuz. Sırf saldırı amacıyla durduk yere, ve hiç alakası yokken çıkardınız lafı ortaya. Öyle ya burası futbol bölümü akıllı mantıklı tartışmak ne mümkün. İlla atlar böyleleri ortaya..

İkinci olarak evet ispanyol örneği vermişsin, fakat ispanyolların altyapısını farkındaysan "büyük takımları" real madrid barcelona değil daha küçük takımlar oluşturuyor.

Türkiyede bunu yapamazsın. İspanyada ortalama bir kulüp örneğin Fernando Torres gibi bir oyuncuya 5-6milyon dolar veriyor senede. Bunu 3 büyükler veremezken Türkiyede hangi ortalama kulüp versin Tuncay'a Necatiye 1.5 - 2 milyon dolar? İspanyollar top oynamayı bırakmıyor çünkü R.Madrid ya da Barcada oynamasa da çok para kazanabileceğini biliyor. Türkiye'de bu mümkün mü? İki ülke arasındaki farkı bilmiyor musun? Ya da biliyorsun da inadına söylüyorsun ki hani maksat ortaya laf atayım da yutarlar belki.

Şimdi saldırgan tavrı olanlar lütfen cevaplamasın, adam gibi cevap yazacak varsa cevap yazsın. "İyi o zaman öle olsun" diye mahalle ağzıyla konuşup işine gelmedik yerde yersiz kullandığı terimlerle at gözlüğü falan diye saldırıya geçen kişilerle tartışmak istesem sokakta elimi sallasam ellisi.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 07 Kasım 2005 14:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...