Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bizim ordu

dogu

Öne çıkan mesajlar

Tamam amaçları öyle:) ona birşey demiyorum.
Ama amaçları belirliyip o şekilde gidiyorsun.
Sonuçlara bakarsan yıllardır törenler yapılıyor. Adam gibi töreni dinliyen bir topluluk gördünmü hiç?
Ben görmedim, dinliyorlarsada tokattan korktuklarından dinlerler, saygılarından değil.
Açıkca söyliyim, Atatürk e saygı duyarım, ama bunu içimden duyarım. Yeri gelirse bunu gösteririmde. Ama yazıda Atatürk yazarken sürekli baş harfleri büyük yazarak yada törenlerde sessiz durarak göstermek hiçbir işe yaramaz, yanımdakileride saygıya yöneltmeli benim davranışım. Törende gidip şiir okasam 2 hafta şiirci olur ismim önüne gelen dalga geçer:).
Çünkü törenlerin amacı iyi olsa bile işe yaramıyor, İşe yaramadığını ve yanlış yapıldığını anlatan şiirler bile törenlerde okunuyor ama gene işe yaramıyor çünkü okuldaki törenler dinlenmiyor, dinlenmedi ve dinleniceğinide sanmıyorum. yüzbinlerce öğrenci aynı anda törenleri dinlemeye başlamaya karar vermeside zor birşey.

Kaç yıldır törenler yapıldıktan sonra hala öğrenciler törenlerde dalga geçiyorsa törenlerde bir sorun vardır değilmi?

Zaten bu tarz şeyler en çok ülkemide olur. Adamlar gider kapının kolunun olduğu yere "çekiniz" yazar. Kapıyı açarken koluna bakan insan varmı? yok. Önce iter, sonra çeker.
Ama sen gidip o kapıdaki yüzlerce kredikartı reklamını söküp göz hizasında bir yere "çekiniz" yazarsan o yazıyı görür ve okur. çeker.
Burada "çekiniz" yazısını görmiyen insanda sorun varmış gibi gözüküyor. Ama yıllardır bilinen bişiydir, o kapıyı açmaya 50 kişi gelse 49 u kesin iter. 1 i de şans eseri çekiniz yazısını farketmiştir.
Sonra insanlar "BAK O ÇEKİNİZ YAZISINI GÖRDÜ! SEN NİYE GÖREMİYORSUN?" diyor.[signature][hline]guns don't kill people, bullets do.
Sosyal ağlarda paylaş

biz buna ceptolise diyoruz. mezun ol liseden sonra gel pls.
özlersin o 9.05 leri sonra.
ayrıca evet gördüm öyle bir topluluk bugün. bir salon dolusu doçent profesör vs. turgut özakman'ın konuşmasını dinledik. çok da güzeldi.bu arada o büyük harfle yazmak diyosun da özel isimler büyük harfle başlar bu türkçenin dilbilgisi kuralıdır.
bir de böyle göstermelik saygı diyorsun ya.o da olmassa türkiyede bilinçsizlik ve cahillik her zaman en önde giden özellikler olmasından dolayı, sonra ne kadar önemli olduğunu bile anlatamassın ilköğretimde göstertmessen o saygıyı.[signature][hline]abeo nihilum demonstrere
quod abolesco dum te defendoa.k.
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical ; Yapılan törenlerin , yapaylığı ve sıkıcılığı konusunda belki de haklısın (okul korosu , zorla okutulan şiirler vs.) Ama yapılmasın demek yanlış , sadece işin üslubu yanlış çünkü =) Bu tür törenlere ihtiyacı var dejenere gençliğin..
Milliyetçi geçinip ülkü ocaklarında sigara içmeyi , tesbih sallamayı , kavga etmeyi , reisliği öğrenen ve vatanını sevdiğini , koruduğunu sanan liseliler de bu dejenere gençliğin sadece bir bölümü..

Eğitim şart :) Doğru bir eğitim..[signature][hline]Jazz'ı yaşatıjazz

[Bu mesaj dufrasne tarafından 10 Kasım 2005 20:53 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

kendi silahlarımızı üretemedikçe dünyanın öyle 1.kara orudus fln olamayıız,türk milletinin savaşlarla dolu bir geçmişi ve savaşçılığa yatkın bir kültürü var,vatan için kendini feda etmek kültürün bir parcası,sorgulanamaz bir şey bu,sadece vatan için ölmek gerekiosa ölceksin,bunu yaparakta kahraman olmassın,sadece yapmak gerkeni yapmıs olursun.kültürümüz bişiyi işte
bu ordumuzu güçlü kılar mesela,ama hala 1950 üretimi gmc kamyonlar kullanıp,tamamen elekntronik aygıtlarla donatılamyan tankalra tank denilemyen günlerde hala tamamen modernleştirlmemeiş m60 lar kullanıp üstüne askerimiz hala 14 ay boyunca bi şarjor mermi sıkıosa eğitim için öle birinci mirinci olamayız,bikere zorunlu askerlik varken olamayız,gereken profesyonel ordu.
mesela ileri olduğumuz bir konu var,aselsan say4esinde telsiz ve orduya ait dijital haritaları fln kendimiz yapabilyoruz,aselsan gidereknte büyüyor,bu büyük bir şey.
he
de höde başım ağrıo[signature][hline]bizim ev cok soğuk,dondum

[Bu mesaj DoGMeaT tarafından 10 Kasım 2005 21:03 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Chemical e +8

Ya şimdi tamam tören yapıyoruzda hersene aynı şey şiirleri ezberledim artık...
Bide Sarı Zeybek belgeseli vardır. 11 senedir okula gidiyosam bu belgeseli en azından 25 kere filan izlemişimdir... Ezberledim artık, tamam güzel bişiyde... Nasıl anlatsam...

Gençleri orda 2 saat dikip soğukta bekletirseniz, olacak şey nedir? Bu gençler gazamı gelcek milli duygularımı kabarcak? Tam tersine gıcık olcaklar "Hay biyerine koyduumun müdürü yine dikti bizi buraya" fısıltıları aynı anda söylense Türkiye inler yaa...
Tamam bu tür şeylerin hatırlatılması güzel de çok yanlış yapılıyo... Yani kaç kişi o şiirleri dinlerki? Çocuklara bu fikirleri aşılamak, onlara ölümünü değil yaptıklarını öğretmek lazım.[signature][hline]beybin, 02 Kasım 2005 20:51 tarihinde demiş ki:
hep dedim dinsizlikte bir din olmalı.

sir, 06 Kasım 2005 23:15 tarihinde demiş ki:
"allahın sopası yok" lafı cuk oturuyo ama kafiriz be abi lol
Sosyal ağlarda paylaş

askerlikte sadece onemli olan silah veya teknoloji deildir. haa onlarda onemli hem de cok ama asıl farkı yaratan askeri zeka ve stratejidir. ayrıca turkiye sanılanın aksine kendi silahlarını ,askeri gereclerini uretmeye basladı. hatta pek askeri olmamakla birlikte gecenlerde american ''colt'' markasıyla bir sozlesme imzalanmıs. artık bu silahların uretimi turkiyede olabilecekmis. gene yakın bir zamanda tv ler gosterdi. tamamen turk yapımı bir tank. 40km icinde hedefini hemen saptıyıp nokta atısı yapabiliyor diye duyuruldu.ayrıca diger tanklara gore de hızı ve manevra kabiliyeti daha iyiymis. avrupa ulkeleri bu tank icin istekte bulunmuslar.

[Bu mesaj barbu tarafından 10 Kasım 2005 21:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle diyelim şu an Türkiye helikopter,uçak,gemi vs. satın alıyor orduya ama 2006'dan itibaren Black Hawk helikopterlerini ve F-16 haricinde bombardıman,hayalet vs. gibi uçakları da Türkiye kendi üretecek.

Bu orduyla ilgili bir konum vardı bi arama yaptırıp bulursan baya kişi yorum yazmıştı bilgi edinebilirsin :)[signature][hline]Xanator Wegauge
Master Rifleman-Master Combat Medic
Eclipse Galaxy
Star Wars Galaxies
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ShadowFury, 10 Kasım 2005 21:32 tarihinde demiş ki:
Chemical e +8

Ya şimdi tamam tören yapıyoruzda hersene aynı şey şiirleri ezberledim artık...
Bide Sarı Zeybek belgeseli vardır. 11 senedir okula gidiyosam bu belgeseli en azından 25 kere filan izlemişimdir... Ezberledim artık, tamam güzel bişiyde... Nasıl anlatsam...

Gençleri orda 2 saat dikip soğukta bekletirseniz, olacak şey nedir? Bu gençler gazamı gelcek milli duygularımı kabarcak? Tam tersine gıcık olcaklar "Hay biyerine koyduumun müdürü yine dikti bizi buraya" fısıltıları aynı anda söylense Türkiye inler yaa...
Tamam bu tür şeylerin hatırlatılması güzel de çok yanlış yapılıyo... Yani kaç kişi o şiirleri dinlerki? Çocuklara bu fikirleri aşılamak, onlara ölümünü değil yaptıklarını öğretmek lazım.

her on kasım oturup izlerim "Sarı Zeybek" i çok faydalı, duygusal bi belgeseldir bu toplumdaki insanların bi çoğu bırak sarı zeybeği deil oturup haberleri bile izlemez alıp eline gazete okumayan bi çok insan var hala ama adamlara sor kurtlar vadisi kaçta başlıyor diye hemen söyler. ( genelleme yapıyorum, ben izliyorum hede hödö diye atlamayın)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...