Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tikky Felsefesi

Misafir Guest

Öne çıkan mesajlar

Konuyla ilgili düşüncelerimi zaten mesajda yazdım, isteyen 1-2 sayfa geride okuyabilir de bir şeye takıldım ben.

Niye herkes beni ayırmaya çalışıyor kardeşim? İlla bi tarafa ayrılıp bir gruba dahil olmak zorunda mıyım ben? Böyle kendim olamaz mıyım ben tek başıma?

edit: Hayır şimdi biri de gelip "sen yanlız kahramanlar grubuna dahilsin onlara özeniyosun" diyecek onu bekliyorum.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...

[Bu mesaj Rewendor tarafından 08 Kasım 2005 00:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 08 Kasım 2005 00:29 tarihinde demiş ki:
etiler ortamı yüce bir ortam mı?çok kültürlü, çok derin felsefenin tartışıldığı, insanların birbiriyle gerçekten kültürel bir alışveriş yaptığı, ayrıca içten ve sevgili/saygılı yaklaştığı bir ortam mı?öyleyse hemen geliyorum..
bak,etiler ortamı genel olarak istenen aranan kızların ve erkeklerin bulunduğu bir ortam(göreceli tabi bu) antimodes da diyoki imkanın varsa niye katılıp hayatın nimetlerinden faydalanmıyosun? imkanın yoksa da çamur atıp bunlar tiki yok hepsi salak kafaları boş deyip kendini avutuyosun mesela ferrariye binen adam kültürlü olamaz mı? size göre olamaz çünkü parası var kesin salak olması lazım..neyse uzar gider bu konu çıkışı da yok herkesin hayatı kendine tartışmaya gerek yok artık[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 08 Kasım 2005 00:33 tarihinde demiş ki:
Konuyla ilgili düşüncelerimi zaten mesajda yazdım, isteyen 1-2 sayfa geride okuyabilir de bir şeye takıldım ben.

Niye herkes beni ayırmaya çalışıyor kardeşim? İlla bi tarafa ayrılıp bir gruba dahil olmak zorunda mıyım ben? Böyle kendim olamaz mıyım ben tek başıma?

edit: Hayır şimdi biri de gelip "sen yanlız kahramanlar grubuna dahilsin onlara özeniyosun" diyecek onu bekliyorum.

ei beklentilerin bosa gitmesin madem ben diyim

sen yanlız kahramanlar grubuna dahilsin onlara özeniyosun[signature][hline][b]Ellerini Kullanmanın KAleciye Verdigi Avantaj!![b]
Sosyal ağlarda paylaş

Yani resmen destan yazmışsınız, neyse ben bu taksimdeki punkçılardan bi diyalog vereyim ?

" Hey moruk ne bakıyorsun! Hey, Hey Evet Sen! Bana bak ben punkçıyım, gerekirse altıma da sıçarım, birayla da yıkanırım! Anladın mı ha ?"[signature][hline]bu ülkede yaşanmaz diyenler, bu ülkeyi yaşanmaz hale getirenlerdir. bu ülkede yaşanmaz diyenlerin suratına tüküresim geliyor.

[Bu mesaj zarek tarafından 08 Kasım 2005 00:38 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 08 Kasım 2005 00:33 tarihinde demiş ki:
antimodes komikleşiyorsun. insanların tikky olmamasının sebebi parasızlık degil. cennetleştirmişsin bi de tikkyligi. çarpıtıyosun demişsin bi de.

dejenere bir toplumun neferi olmaktansa kulturlu aristokrat bir kesime tekabul etmek çok daha akıllıca.

kültürlü aristokratlardan kastın tikkylerse.. yaık c,dden.. çünkü daha türkçeyi doğru düzgün konuşamayan insanlardan bahsediyoruz burda
Sosyal ağlarda paylaş

ilk mesajdaki "tikky nedir ?" sorusuna cevap vermek istiyorum

Çankaya Üniversitesindeki kızların %90 lık kesimi tikky olarak adlandırılır. Bunları doğal ortamlarında incelemek gerekir. Gelin görün derim :)[signature][hline]Her sabah yolunu gözlerim ,
Buğdayların arasındaki yeşil okyanusları görebilmek ,
Kır çiçeklerinin kokusunu duyabilmek ,
Beni sevdiğini hayal edebilmek için...
Gokart
[Bu imza zgrw tarafından 02 October 2005 01:13 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

malruthion, benim hiçbi mesajımda öyle bir ibare yok, tabii ki ferrarisi olan adam çok kültürlü olabilir, ben ona karışmam. ama hayatın nimetleri gayet görecelidir. benim aradığım ortam taksimde, kadıköyde mevcut, etilerde mevcut değil, nedenlerini de sıraladım. kendimi avutmama gerek yok, her tür ortamda tanıdığım var. ama siz herkesi bi şekilde kategoriye soktunuz ve tikkyleri eleştirenler hakkında bitakım genellemeler yaptınız. benim söylediğim şey "tikky" kavramının kendimce yorumuydu, caddedeki herkes tikkydir demedim. taksimdeki herkes de çapulcu gotik, veya liberal sol değildir.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

said:
elvyn, 08 Kasım 2005 00:33 tarihinde demiş ki:
antimodes komikleşiyorsun. insanların tikky olmamasının sebebi parasızlık degil. cennetleştirmişsin bi de tikkyligi. çarpıtıyosun demişsin bi de.

dejenere bir toplumun neferi olmaktansa kulturlu aristokrat bir kesime tekabul etmek çok daha akıllıca.

Cennetleştirmiyorum hiç bir şeyi.
Sadece tüketim dediğimiz olayın herkesin boyuna göre yaptığı bir şey olduğunu söylüyorum. O "kültürlü artistokrat" kesimin parçası olan insanların %90'ı nedense bu yaşam tarzına yetişemedikleri için böyleler bugün.
Bu hayat tarzına gücü yetmeyenler, bu hayat tarzını kötülemekte ısrarcılar diyorum.
Hayat tarzının iyi yada kötülüğünden bahsetmiyorum.
Ancak dediğim gibi, nedense benim tanıdığım böyle zengin olan bol parası olan sonra da gidip taksimde liberal solcu ayaklarıyla gezen yada metalci gotikçiyim diyen adam tanımıyorum ben, nedense tanıdığım taksim hayat tarzı tiplerinin hepsi fakir değil, orta gelirli insanlar.
Kısadan hisse demek istediğim, bu hayat tarzına bu kadar çamur atıp aşağılamaya bayılan insanlar fırsatları elverseydi bu hayat tarzının bir parçası olmak için can atıcaklarını kendilerine bile itiraf edemiyorlarsa onlara yazık diyorum çünkü günümüz dünyası modern burjuvazi dediğimiz parayla hayat tarzı satın almaya dayalı bir hayat ve istediğiniz kadar "kültürlü ve aristokrat" olun hepiniz bu modern burjuvazinin bir parçası olmak için can atardınız.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 08 Kasım 2005 00:39 tarihinde demiş ki:
malruthion, benim hiçbi mesajımda öyle bir ibare yok, tabii ki ferrarisi olan adam çok kültürlü olabilir, ben ona karışmam. ama hayatın nimetleri gayet görecelidir. benim aradığım ortam taksimde, kadıköyde mevcut, etilerde mevcut değil, nedenlerini de sıraladım. kendimi avutmama gerek yok, her tür ortamda tanıdığım var. ama siz herkesi bi şekilde kategoriye soktunuz ve tikkyleri eleştirenler hakkında bitakım genellemeler yaptınız. benim söylediğim şey "tikky" kavramının kendimce yorumuydu, caddedeki herkes tikkydir demedim. taksimdeki herkes de çapulcu gotik, veya liberal sol değildir.
haklısın ortaçağda yaşamıyoruz toplumu sınıflara ayırcak halimiz yok tartışma bu yöne kaydı nedense[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki:
nesi güzel abi.
düşünsene , rus kızları filan hepisi türk.
aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki:
bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege...
gerab, 6 Kasım 2005 17:29 tarihinde demiş ki:sarayda banyoyu geçtim tuvalet yokmuş o matmazellerin şişik büyük etekleri ne için zannediyorsun sen hanımlar yürürken tuvaletlerini bırakırlarmış arkadan bide çöpçü dolaşırmış

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor, 08 Kasım 2005 00:33 tarihinde demiş ki:

edit: Hayır şimdi biri de gelip "sen yanlız kahramanlar grubuna dahilsin onlara özeniyosun" diyecek onu bekliyorum.

sir gibi sen de aynı noktayı tartışmıyorsun benimle, ben ipin iki ucundan bahsediyorum, türkiyede gittikçe büyüyen bir sosyoekonomik problemden bahsediyorum, orta yolu bulmuş adam zaten bulmuştur ancak o da zaten "tikileri döveyim, tikiler mal, tiki şöle tiki böle etiler mal" diye ortalıkta dolaşmıyor.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah antimodes, yok öyle bişey, sen de özel okulda okuyosun, ben de özel okul mezunuyum, sonuçta belli bir gelir düzeyinin üzerinde kişiler okuyo özel okulda, ve benim 20 tane "etiler" ortamından arkadaşım varsa, 30 tane "taksim" ortamından arkadaşım var, hiçbiri de özenmiyo birbirine, nasıl böyle bi genellemede bulunuyosun aklım hafsalam şaşıyo bazen. hayatlarımızın belli dönemlerinde kişiliklerimizle ilgili seçimler yapmışız, belli bir karakterimiz oluşmuş, buna göre arkadaşlarımızı, ortamlarımızı seçmişiz, bunu tamamen ekonomik güce bağlaman inanılmaz saçma.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

Zaten ikinizin bahsettiği kavramlar bir değil ki, bu kavram karmaşası sürdükçe de uzlaşamayacaksınız. Benim mesajdaki "tiki" olayını mı kastediyosuınuz yoksa her "metroseksüel"i mi tiki yapıyorsunuz ya da ne bileyim kriterleriniz farklı[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

E zaten tikkylik ergenlik çağının bir parçasıdır diyorum ben, parası olan tikkydir demiyorum.
Ancak tüketim çılgınlığı her zaman varolur, tikkylik evresi geçen insan bile bu çılgınlığın bir parçasıdır. Ve parası olursa en "kültürlü, aristokrat" adam bile bu çılgınlığın SEVE SEVE bir parçası olur.
Dolayısıyla bana körü körüne tüketim yapmaktan ve zararlarından bahsetmeyin çünkü günümüz hayatındaki modern burjuvaziden herkes nasibini almaya çalışıyor.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

ancak sen şu an başka bişeyden bahsediyosun, tüketmek başka şey, "tükettiğiyle övünmek" ya da "hava atmak" veya "yalnızca tükettiğiyle var olmak" başka şey.

in the end, the things you own, end up owning you hede hödö[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

Yanlış tanımlar yazılmış Tikky'likle ilgili. Bir kere Tikky'nin ne olduğu açık. Çevresindekilerle giydikleri ile bir popülerlik yarışına giren, para harcamanın kendisini daha popüler kılacağına inanan, kişiliğini yansıtmaktansa parasını yansıtmaya çalışandır Tikky.

Tikky,
* 5 derece havada göbeğine uzanan V yaka T-shirt ile cadde'de dolaşana denir,
* "kırmızı ayakkabı mı giyilir ahaha" dedikten 1 yıl sonra kırmızı ayakkabı giyene denir,
* arkadaşlarıyla geceliğin arto gibi bir adama gittikten sonra ertesi gün "ben 2 milyar harcadım dün.." "O da bişey mi ben 4 milyar harcadım" diye konuşabilene denir.

Böyle bişeydir Tikky.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth)
Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor

[Bu mesaj LathspeLL tarafından 08 Kasım 2005 00:52 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Taksimciler etilercilere özeniyor demiyorum.
Taksimcilerde, etilercilerdeki fırsatlar olsa, etilercilerinki kadar dejenere bir tüketim çılgınlığına kapılırlardı diyorum. En azından %90'ı kapılırdı, geri kalan %10 da yine sir gibi rewendor gibi adamlar olurdu işte.
Kusra bakmayın da 20 yaşını geçip hala tiki takılan adam sayısı çok azdır, nitekim öyle adamlara kısaca kro diye tabir edilir, kendileri etilerde 14 15 yaşta kızların yanındaki sakallı makallı takım elbiseli 25 yaşındaki adam tiplemeleridir, kimse de sevmez bu insanları. Dolayısıyla bu örnekle gelmeyin bana:)[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Antimodes52, 08 Kasım 2005 00:46 tarihinde demiş ki:
E zaten tikkylik ergenlik çağının bir parçasıdır diyorum ben, parası olan tikkydir demiyorum.
Ancak tüketim çılgınlığı her zaman varolur, tikkylik evresi geçen insan bile bu çılgınlığın bir parçasıdır. Ve parası olursa en "kültürlü, aristokrat" adam bile bu çılgınlığın SEVE SEVE bir parçası olur.
Dolayısıyla bana körü körüne tüketim yapmaktan ve zararlarından bahsetmeyin çünkü günümüz hayatındaki modern burjuvaziden herkes nasibini almaya çalışıyor.

Açıkçası ergenlikle alakalı bir durum olduğuna inanmıyorum. O dönemde başlayabilir, ama tamamen onla alakalı değil.

İkinci olarak şimdi tüketim çılgınlığıyla gösteriş merakı farklı şeyler oluyorlar. Yani herkes bu yarışta yer almaya çalışıyor diyorsun (ki bu bile baştan hata bence) ama çevremde milyon tane buna yetecek mali gücü olduğu halde "öyle" davranmayan insan gösterebilirim sana.

Kısacası bunu ne ergenlikle ne de maddi güçle bağdaştıramazsın. Biraz kişilik biraz çevre biraz da tercih meselesi.[signature][hline]Kalın odun zırh içindeki şovalye ruhu...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
LathspeLL, 08 Kasım 2005 00:50 tarihinde demiş ki:
Tikky,
* 5 derece havada göbeğine uzanan V yaka T-shirt ile cadde'de dolaşana denir,
* "kırmızı ayakkabı mı giyilir ahaha" dedikten 1 yıl sonra kırmızı ayakkabı giyene denir,
* arkadaşlarıyla geceliğin arto gibi bir adama gittikten sonra ertesi gün "ben 2 milyar harcadım dün.." "O da bişey mi ben 4 milyar harcadım" diye konuşabilene denir.

Böyle bişeydir Tikky.

Şu anda direk yüksek gelirli bir ailenin ergenlik çağını geçirmekte olan bir çocuğu tanımlıyorsun tiki ismi altında. Olgunlukla beraber bu triplerin çoğu da yok oluyor işte.[signature][hline]L'enfer c'est l'Autre.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...