Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

[HELP]Fallout 2


Othranx

Öne çıkan mesajlar

ya sonuna kdr geldim, başkanı öldürdüm,kartı da aldım ama nereye sokcam ya?bi yer buldum,tamam dio ama hala açık turretler fln..daha önce de oynamıştım buraya kdr gelmiştim bitirememiştim yaw,bu kez bitiricem de yardımınıs lazım..[hline]Halfmumi, 08 June 2003 06:13 tarihinde demiş ki:
açıkcası evlenince karım olursa o yöntemi uygulayacam.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

turretları halletmek zorunda değilsin
ama yardımı da olur tabii yaparsan

oradaki amaç enclave i havaya uçurmak
ama mainland i de kurtarmak lazım FEV den

bilim adamı var bi tane
onla konuşup ikna ediceksin onu mainland in sandığı gibi olmadığına

sonrasını da anlatırım istersen, gerçi pek birşey kalmamış bitirmene bence kendin bul[hline]It's all a puzzle, isn't it, Joseph? Like a game of chess, perhaps. The pieces move, apparently aimlessly, but always towards one single objective: to kill the king. But who is the king in this game, Joseph? That is the question you must ask.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahaha,fallout topici,ne kadar mutlu oldum bunu görünce anlatamam,başkandan kartı almadn önce gidip bi doktordan ortama gaz salmasını istsen ii olabilirdi,öyle hatırlıom,başkandan aldığın kartla,bi konsoldan,(etrafta baya war)çıkış kapılarını aç ama turretleri çıkışta(bölgeye ilk girdiğin yerde)aaçarsan senin için daha ii olur,aksi halde çıkışta franklin payne(dew eleman)la yanındaki acaip güçlü 3 askerlede savaşmak zorunda kalıosun,ama turretleri çıkışta açarsan o adamları yanında savaşmaya ikna edebiliosun,yapman gereken alt katlardan bi jenarötörü patlatmak,hangisi olduğunu bilmiom,sonra bi konsoldan ana kapıları açmak,çıkışta 3 askeri seninle savaşaya ikna etmeek,dewasa nbossla kapışmadam çnce turrtleri açmak[hline]less talk,more glock!
infected, 30 July 2003 23:02 tarihinde demiş ki:
yaşım 15 bi adam daldı o da hafifçe dokundu yani
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 5 yıl sonra ...
fallout 3'ü oynamadan önce 2yi bi oynayayım dedim, hep içimde kalmıştı oynayamamak zaten. (evet itiraf ediyorum şimdiye kadar hiç oynamadım fallout serisini)

şimdi karakterimi yarattım güzelce int' 7 charismayı 6 yaptım geri kalanlar avarage yani 5.
skillerde de doctor, first aid ve hafif silah skilline verdim.

buraya kadar güzel. oyuna başladım, mağra var girdim içine. 2 tane karınca aha dedim gelin sizi bi öldüreyim, başladım combata ve 2 hp ile mi ne kurtuldum. Dedim noluyoz fln neyse abandım doctor'a first aid'e, ilerlerken akrep geldi bi tane onla kapışırkene ÖLDÜM!!!. oyunun 3.yaratığında öldüm yaf. abi nası bi oyundur bu, ne hardcore oyunlar bitirdim böyle bişi görmedim.
nası bi oyundur bu, nasıl oynamayı başardınız sizler???
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ahaha o kadar da kötü değil ya oyun. Biraz şanssızlık olmuş seninki, keza dandirik tabanca ve az bişey small gunsla rahat geçebilmen lazım oraları. Ama bence yeni bi karakterle oyuna tekrar başla, skill ve stat seçimin pek iyi değil.

Fallout 1 ve 2de 3ün aksine energy ve heavy weaponları hemen oyunun başında bulamıyorsun o yüzden temel bi combat skilli şart. Ben small guns tavsiye ederim o kalsın. Ama perceptionı yükseltmen lazım 5 az kalır (çünkü 3ün aksine oyun bi rpg ve statların combatı etkiliyor).

Diğer iki skillden biri speech olsun. Hem diplomat karakteri oynamak zevklidir falloutlarda, hem de konuşarak quest çözdüğünde genelde fazla xp alırsın.

Son skill oyun sonu için energy yada bigguns olabilir (gerçi çok da lazım değil sağlam small guns buluyosun), FA yada Doctor olabilir (bunları hiç almadım stimpackler zebil gibi), science/repair falan olabilir (bunlarla bazı sidequestleri yapıp bilgi toplayabiliyorsun ama çok az yerde kullanılıyorlar) yada sneak/steal/lockpick üçlüsünden hoşuna giden bişey olabilir. İlla combat skilli olsun diyorsan throwing de olabilir ama outdoorsman, gambling, traps benzeri skilllerden uzak dur bunların implementasyonu (bunun türkçesi ne ya) baya zayıf olmuş oyunda.

Perk olarak fallout 1 ve 2nin cheese perki gifted al bi kere, yüksek int le skill açığını kapatırsın. Böylelikle statların biraz daha adam olur. İkinci perk sana kalmış. Small frame de fena değildir mesela.

Pek öyle hardcore değil ama alışana kadar zorlayan bi oyun fallout. Ama bi kere hikayenin içine girdin mi sonuna kadar götürür kesin. İyi eğlenceler.

edit : Fallout1 tavsiyesi vermişim ama sen 2 demişsin. Valla o temple of trials zor biraz. Çoğu insanı oyundan soğutan mekan hatta. Cidden biraz şans gerekiyor hehe. Norakın vur kaç taktiği işe yarar ama.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Jadelith dediğin gibi walkthrought'a bağlı kalarak oynamak sıkar yaf adamı, adventure oyununu tam çözümüyle oynamak gibi bişi olcak.

ben şimdi axedice'ın dediği gibi bi charla yeniden başlayayım oyuna, baktım hiç beceremiyorum oynamayı o zaman kullanırım walkthroughtu.

bide bu oyunda gün nasıl geçiyor? mesela first aid'e çok abanınca çok yorgunsun diyor, o yorgunluğu atmak için rest tarzı bişi yapmak lazım heralde ama öyle bişey bulamadım, belki mağranın içindeyim diye yapmıyordur?

bide oyundaki AC ne oluyor, hp'nin hemen altındaki? ara sıra 5 oluyor arasıra 12 anlayamadım.

mobların, düşmanların fln action pointi neye göre belirleniyor? kimi zaman 5 adım atıyorlar, kimi zaman daha fazla yürüyorlar, veya bir saldırılarında ne kadr action point harcadıklarını nasıl bilebilirim?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Pipboy açıyorsun orda bir zil vardı yanlış hatırlamıyorsam. Ona basıp ne kadar vakit geçiriceğini seçebiliyorsun. Pipboyu f2 de o tapınaktan çıkınca alıyor olabilirsin tam hatırlamıyorum.

Tur sonu üstünde kalan actionpointler bir sonraki turuna kadar AC olarak eklenir sana. O artıp azalan sayılar onu gösteriyor. AC = Armor Class rakiplerinin seni vurma ihtimalini düşürüyor. İki türlü savunman var yani. İlki AC, avoidance gibi düşün. Vuramazlarsa hasar da almazsın. Bir de zırhlardan ve başka kaynaklardan gelen (perk, ilaç vs) damage reduction lar var. O da vurulduktan sonra alıcağın hasarın ne kadar azalıcağını belirliyor.

Düşmanların APsini veya skillerinin ne kadar AP harcadığını göremezsin ama oyuna dikkat edersen limitlerini kolayca bulursun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

doğru aslında, ben de ilk wt'siz oynamıştım

AC = armor class.

değiştiren şeyler: kamikaze trait'i (düşürür hallice), agility (yükseldikçe artıyo olması lazım), giydiğin armor, ve bir turda harcamadığın AP'ler.

perkler filan da var değiştiren ama gereksizler genelde.

perk olarak, awareness, bonus move, action boy, better criticals, living anatomy.. bunlar güzel.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

axedice said:
FA yada Doctor olabilir (bunları hiç almadım stimpackler zebil gibi), science/repair falan olabilir (bunlarla bazı sidequestleri yapıp bilgi toplayabiliyorsun ama çok az yerde kullanılıyorlar)
yok artık. kitaplarla filan zaten yükseltip rahatça kullanabileceğin skilleri adam niye taglesin? energy weapon iyidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Abi of canım cekti acayip. Hiç oyunu HArdda oynayan varmı? Ben hardda oynuyorum hep Miss çekip duruyor ama sonra önüme kimse geçemiyor alayını çiziyorum.ILk bölümler hardda çok can sıkıcı.Sonra açılıyorsun Critler falan öküz gibi koyuyorum :D Birde Squence ile Gifted alınca :D OY OY :D

indirip oynamak farz oldu ya :)

gerçekten oyunu en zor da falan deneyin ve Squence inizi oldukça yüksek tutun. Özel nişan alma ile Göze,kafaya Kola falan vurduğunuzda adamı direk uçurabiliyorsunuz.GEckoları ben öyle öldürüyorum misal :D
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sam tırsıyormusun yoksa bit kadar karıncadan? :D

Ben sadece hedefe doğru giderken önüme cıkanları öldürüyordum scorpion falan hiç uğraşmıyorum.Direk kapıyı patlatıp , Sondaki adamla konuşarak geçiyorum bu bölümü.


of abi nası gaza geldim ya :D


Traits :
Finesse %10 crit chance yumm :D
Gifted

Skills :
Small guns
Speech
Steal


Stats :
Strength : 6
Perception : 9
Endurance : 6
Charisma : 7
Intelligence : 6
Agility : 8
Luck : 5

valla iyi olucak herhalde :D bakalım
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...