Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 mx500 ve mx300 vardı logitech fareleriyle gayet ortama hakim ilerliyordu daha sonra optik fare tirenini kaçıran Razer'in Viper'ı çıktı 1000 dpi ile en yüksek hassasiyetine rağmen mx510-310 ile boy ölçüşemedi daha sonra Diamondback'i(1600 dpi hassasiyet altın bağlantı noktasıyla 10 kat hızlı 1 m/s lik tepki süresi , asla uyku moduna geçmemesi ve teflon tabanı sayesinde 2 yıl sonunda bile fsp oyuncularının korkulu rüyası performans düşüşünü yaşatmayan mouse) çıkardı Razer ve arkasından aynı özelliklere sahip ancak 2000 dpi hassasiyete sahip coverhead(Türkiye'ye gelen kargo halen yolda)'i çıkardı, mx518(Türkiye'ye gelen kargo hazırlık aşamasında) mx 510 a oranla hassasiyetini 2 kat artırarak 1600 dpi hassasiyet ile ve uyku modunu kaldırarak piyasaya çıktı , hemen arkasından G5 mx518'in devamı olarak 2000 dpi hassasiyet , teflon taban ve uyku modu olmadan duyuruldu(bu mous optik falan değil lazerle çalışıyor) evet Boomstrong modeli tekerlekli mouslarda ilk tercihlerden olan ve optiğe geçişte sesi soluğu çıkmayan Razer'in ortaya çıkması ile son birkaç haftada kullandığımız mouslardan aslında kat kat iyisinin çatır çatır yapılabileceği gerçeği ortaya çıktı mx510 büyüktü sadece sağ elliler içindi mx518 sanırım küçültüldü solaklar mx310 modeline mahkumdular , Razerin tüm modelleri her 2 ele hitap etti ve mx300 serisi gibi minik mouslar şeklindeydi[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 büyük mouse kullanıcıları Diamonback'i küçük mous kullanıcıları mx'i taşladılar ama şimdi mx500 serisinin küçülmesiyle büyük mous kullananların sığınacağı bir liman kalmadı(yazık adamlara) mx518'den 3-5 tane satıldıktan sonra(Ki zaten mx510 alıcıları kızgındı) bir anda G5 haberi epey ilginç oldu şahsen ben 2000 değil 1600 dpi hassasiyet istiyorum oysa logitech'in mx518 inde teflon altlık yeterli küçüklük ve yeterli tepki süresi yok(G5'de de yok) Siz hangi mousu hangi mouspad'le kullanmak istiyorsunuz? Razer'in padinin diamondback ve coverhead ile uyumuna şüphe yok ama thunder9'la veya func'la daha iyi olur mu?[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bende microsoftun microsux faresi var.. hoş ben hayatımdan memnunum profesyonel değilim ama optik teknolojisinin hastasıyım[signature][hline]Akıl defterim (blog) HeadShot Studios S.D.N. Türkler Orta-Asya'dayken günlük ihtiyaçları için savaşırlarmış; "-Hanım, baltamı getir. Ekmek almaya gidiyorum" Bir filminde Şahin K. buyurmuş ki; Yalayın lan beni allahsızlar! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nameless Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 abi başlığı okuyunca mouseun patladı sandım[signature][hline]...rrue... gizli lamer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bende :D[signature][hline]Fistan, 24 Eylül 2005 16:09 tarihinde demiş ki: peki o zmn tüm hayvanları yavşaklaştıralım hiç vahşi hayvan kalmasın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gerab Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 said: nameless13, 03 Kasım 2005 15:43 tarihinde demiş ki: abi başlığı okuyunca mouseun patladı sandım bu +1 ne diye hep merak etmişimdir demekki böle birşeymiş :D[signature][hline]We all shine like stars Then we fade away Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 mx 1000 kullanıyorum mutluyum huzurluyum[signature][hline]Legions of Ebonlore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 mx510 kullaniyorum,huzurluyum fakat bunun da daha iyisi vardir elbet,ona gecmeyi dusunuyorum en yakin zamanda.[signature][hline]"A mind stretched by a new idea never goes back to its original dimensions." Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 ne fare patlaması yaf bi farenin nesi patlayabilir ki?[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bende microsoft intelli explorer vardı bir akşam oun ornarken mousedan çat diye bir ses geldi sonra çalışmaya devam etti ama sallayınca içinden sesler geliyordu oluyor bir şekilde[signature][hline]Legions of Ebonlore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rahan Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 oyun oynarken sinir olursun, çat diye masaya vurunca basınçtan patlayabilir, tabi bu fantastik bişi olurdu, matrixvari falan.[signature][hline]Try Reality! the invisibile and the non-existent look very much alike! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Şimdiiii, mouse konusu olurda bendeniz Mouse Freak'iniz bu konuya el atmaz mı? atar tabiki. Razer Viper'ın başarısızlığının nedeni inanılmaz sensör hatasıydı. Mouse hızlı bir hareketinizde hemen tracking sorunları yaşıyordu. Tabikide böyle bir mouse FPS oyuncuları için berbat bir mouse'tu. Öte yandan her ne kadar Logitech MX serisi başarılı olsada Negative Acceleration gibi bir sorunları vardı. Bu sorun veri yolunun 8 bit ile sınırlı olmasından kaynaklanıyordu. Bu dar veriyolu hız ile artan veri akışını darboğaz'a sokuyordu, böylece mouse'u ne kadar hızlı çevirirseniz cursor'unuzun o kadar yavaşlamasına neden oluyordu. MX300, 310, 500, 700 ve 900 bu sorundan müzdaripti malesef. Eğer driver'sız kullanırsanız bir sorun yoktu ama o zamanda 400 DPi çalışıyordu meret. Logitech hemen olayı düzeltti ve MX510'u sürdü piyasaya. Veriyolunu 12 bit'e çıkardılar ve sorundan kurtuldular. Ama o sırada Razer sessiz ve derinden geliyordu. Ve Diamondback'i patlattılar. 1600 DPi, 16 bit veriyolu ve "neredeyse" hatasız tracking ile liderliğe oturdu. Bana kalırsa şuan hala lider Diamondback. Nedenine değineceğim. Logitech buna sessiz kalamazdı elbette Hemen MX518'in yapımına başladılar. Bu arada belirteyim Logitech ve Razer optik sensörlerini aynı firmadan yani Agilent'ten temin ediyor. Agilent yeni bir sensör çıkarıyor, Logitech ve Razer bunu mouse'larında kullanıyor. Herneyse MX518 başarılı bir mouse'tu ama Diamondback'in popularitesine ulaşamadı. 2005 kışında Razer yeni mouse'unu geliştirmeye başlamıştı bile. (Razer Agilent'e biraz daha yakın olduğu için önceden çalışmalar yapabiliyor ve Agilent'in mühendisleriyle ortak geliştirmeler yapabiliyor.) Ben Şubat ayında Razer'ın yeni mouse'unun Copperhead adını taşıyacağını ve özelliklerini falan öğrenmiştim, falat forumlarda bişey söylememen rica edildi benden, bende uydum tabiki ve sadece duyurulacağı tarihi söyledim. Nitekim Ağustos geldi ve Copperhead kullanıcılara duyuruldu. Copperhead 2000 DPi, 1000 Hz USB Polling rate ve upgrade edilebilir Firmware özellikleri ile şuan piyasadaki en güçlü mouse. "En İyi" diyemiyorum çünkü hala küçük problemler mevcut. Fakat haftada 2-3 firmware çıkarıyorlar ve problemleri gideriyorlar. Ayrıca Laser teknolojisi hala optik sensörler kadar başarılı değil, ne yazık ki yüzey seçiyor yani her pad ile düzgün çalışmıyor. Logitech'in Copperhead'e rakip olarak çıkardığı G5'te aynı problemleri yaşıyor. Fakat G5'in firmware olayı olmadığı için sorunlar ilelebet kalacak. Fakat Razer yeni firmware'ler ile bir çok pad ile uyumluluk sağladı bile. Sonuçta şuan lider olan mouse Razer Copperhead, ondan sonra ise Diamondback. Fakat "sıradan" kullanıcılar için Copperhead biraz fazla pro ve uğraşılması gereken bir mouse. Bu yüzden standart oyuncular için Diamondback'i, benim gibi Mouse Freak'ler, teknik bilgisi iyi olanlar ve turnuvaya katılan FPS oyuncuları için Copperhead'i öneriyorum. Umarım bilgilendirici bir yazı olmuştur. Mouse'lar hakkında sorularınızı cevaplayabilirim burda.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 aslında iş oyuncunun tekniğinde bitiyor 1600 dpi'lik mousla 2000 dpi kullanan bir oyuncu rahatça sömürülebilir :-) ch alacağıma diamond alırım bi mousepad parası da cebime kalır ooooh bir de ben diamondback alıyorum bunun razer mousepad ile uyumuna laf yok ancak thunder 9 la veya func la daha iyi performans gösterme ihtimali var mıdır?[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki: saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Dimondback her yüzeyde iyi sorunsuz çalışıyor. Sorun yaşamazsın. Birde tabikide 2 mouse arasında oyuncunun yeteneğine bağlı. Fakat teknik olarak Copperhead'e sahip bir oyuncu Diamondback'e sahip olan diğer oyuncudan çok daha üstün. Ama tabi bu üstünlük derecesini Fatal1ty seviyesindeki oyuncuları baz alarak söylüyorum :). Bir kere CH'de tepki süresi 1 ms'e kadar düşüyor. G5 2 ms, diğerleri 8 ms.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Diamondback'te de bu süre 1 m/s öyle olmasa Copperhead alırdım zaten[signature][hline]NuKe, 04 Kasım 2005 01:03 tarihinde demiş ki: Hayır efendim olmaz oyle şey. Kadın erkek eşittir. Kızlar da lol desin. Hatta kızlar da ayakta işesin. !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 DB'de süre 8 ms ama bazı programlarla 2 ms'e kadar düşürebiliyorsun.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mathias Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 G5-G7'nin katı plastik yüzeyle sorunu var mı? Yani metal ve cam yüzeylerde logitech'in bayağı sorun yaşadığını biliyorum. Ancak acaba bu pad'de yaşar mı? Steel S&S gaming pad. 2.link'te diğerleri de var ama önemli olan S&S ; yani plastik olan. Hatta review koyalım 2 tane ; şu 1.şu 2.[signature][hline]What we do in life, echoes in eternity. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 4, 2005 Steelpad'in durumunu bilmiyorum ama buraya tıklayarak G5'in uyumlu olup olmadığı pad'lerin listesine ulaşabilirsin.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor [Bu mesaj LathspeLL tarafından 05 Kasım 2005 00:55 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 you might want to change your USB polling rate to 1ms from the default 10ms. bu işten pek anlamam ama sanki mouse un özelliği ne olursa olsun tam randıman almak için bununla oynamak gerekiyormuş gibi geldi[signature][hline]Legions of Ebonlore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 said: Mighty_THoR, 05 Kasım 2005 03:00 tarihinde demiş ki: you might want to change your USB polling rate to 1ms from the default 10ms. bu işten pek anlamam ama sanki mouse un özelliği ne olursa olsun tam randıman almak için bununla oynamak gerekiyormuş gibi geldi O yazı nerden?[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 ben mx 1000 kullanıyorumda dpi üzerinde değişiklik yapılabileceği dedikoduları dolaşıyordu onu ararken bunu buldum http://floam.sh.nu/index.xhtml?page=guides§ion=mx1000[signature][hline]Legions of Ebonlore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Bir kere default response time 10 ms değildir, 8 ms'tir. Size neden 8 ms olduğunu açıklayayım. USB'nin çalışma frekansı (Refresh Rate, Polling Rate) normal olarak 125 MHz'dir. Bu ise 8 ms demektir. Son çıkan mouselar USB Polling Rate'ini overclock ederler. Bu değer 250 MHz olursa 4 ms, 500 MHz olursa 2 ms, 1000 MHz olursa 1 ms olur. 1000 MHz genelde önerilmez çünkü bazı sorunlara neden olabilir (bu sorunlar her anakartta görülmez). Başlıca sorunlar şöyledir: - Diğer USB kullanan cihazlar çalışmayabilir. - Mouse'un bazı tuşları çalışmayabilir. - CPU üzerine çok güç bindirir. (%30'a kadar çıktığı görülmüştür.) Bu nedenle genelde 500 MHz tercih edilir. Bu arada bence polling rate'i arttırmanın en önemli özelliği tepki süresi değil, bilgisayara giden verinin daha fazla olması nedeniyle imlecin (cursor) çok daha yumuşak hareket etmesidir. Dediğim gibi tepki süresinin yarattığı fark çok ama çok düşüktür, siz farkedemezsiniz bile ama cursor hareketindeki yumuşaklığı anında fark edersiniz.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mighty_THoR Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 valla alllah için zerre anlamam sen sonuçta linkde yazan ayar yapılmalı mı yapılmamalımı onu söyle :D[signature][hline]Legions of Ebonlore Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AMO Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 bi de bu mouse ların fiyatlarından bahsetseniz 1 2 gun icinde almayi dusunuyorum da..[signature][hline]Salla Bakarızzzzz :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LathspeLL Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 5, 2005 Diamondback'in fiyatı 60 Euro (kdv dahil 115 milyon) Copperhead 150 milyon Bu iki mouse 15 kasımda gelecekmiş (dijitalcenter) Logitech G5'in fiyatı belli değil ama gelecek mouselar arasında gözüküyor Hızlı Sistemin sitesinde.[signature][hline]LathspeLL (a.k.a seth) Taurelilomea-tumbalemorna Tumbaletaurea Lomeanor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar