Ceday Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Arkadaslar kısa veya uzun dönem olayı genelde tamamen şans deniliyor, şu girilcek sınavı hic mi sallamıyorlar?? iyi yapınca sanırım direk uzun dönem olunuyormus?? kısa dönem için boş mu bırakmak gerekiyor :) bir de uzun dönem (subay) olunca sadece ankara, istanbul veya balıkesirde yapıldıgı dogru mu?? kısa ve uzun dönem arasındaki farkları, avantajları, dezavantajları bilen var mıdır?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bLackcha0s Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Eğer 4 yıllık üni mezunuysan Uzun dönemde güzel para alıyorsun aylık 1.5milyar falan Kısa dönemde Er olarak yaptığın için bişey olmuyor 300milyon mu ne veriliyor galiba[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime Artardım bile Şimdi ne yapsam nafile!... Ve Kim demiş "can eskimez" diye Bu can tedirgin bu tende Can da eskimiş ben de /Bedri Rahmi Eyüboğlu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tellos Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 ben de yeri gelmişken soriyim ben deilim ama bu acık ogretimlerde yararlanabiliyomu 4 yıllık unv avantajlarından?[signature][hline]DN 41 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 2, 2005 uzun dönem : 3 ay acemilik + 9 ay subay dimi?? abi para olayınından ziyade biraz nerede yapacagın da önemli. er olarak yaparsan sanırım her tarafa gidebilme ihtimalin varmıs, ama subaylar sadece belirli kentlerde yapıomus die duydum, ne kadar dogru bilmiyorum.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
khala Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Ceday er olarak evet belli olmuyo nereye çıkacağın mesela benim kuzenim kısa dönem er olarak Kars Sarıkamış'ta yaptı geçen kış ;) .[signature][hline]Hey kids feel your balls So you don't get cancer Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 subayda olsan er de olsan her tarafa gidebilirsin. Kisa donem veya uzun donem olman ordunun ihtiyaciyla ilgili. Ornegin cumhuriyet tarihinde kisa donem yapan doktor yok. Bilgisayar muh lerde genelde uzun donem yapiyor. Tamamen ordunun ihtiyaciyla ilgili. kisa donem olursan 6 ay askerlik yaparsin aylik maasin 10 milyon civari(evet dogru okudun 10 milyon) uzun donem yaparsan, ilk 3 ay egitim normal ersin, sonra astegmen olursun 1 milyar in biraz ustunde maasin var. astegmen olursan saat 5 ye mesain biter istedigini yaparsin. Haftasonu serbestsin. Er olursan 7/24 askersin. Kisa veya uzun donem olucagin askeriyenin ihtiyacina bagli, birde aklinda bulunsun aralik ayi en cok kisa donem yapilan donemdir. Cunku egitimli askere gidenlerin sayisinin en yogun oldugu donemdir. Varsa baska sor just ask. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 eyw cok saol. yaf simdi ben kısa mı uzun mu yapıyım daha tam onun kararını veremedim. uzun yapmak istersem zaten kesin yapabilirim, bilgisayar mühendisiyim zaten. ama kısa yapmak istersem cıkma ihtimali zaten düşük. subay olarak rahat rahat yapsam mı yoksa bi ihtimal de olsa kısa dönememi kassam diom :) bu arada eminmisin subayların yine heryerde yaptıgına?? en azından bilgisayar mühendislerini sanırım direk büyüksehirlere veriolarmıs?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
TiReSiAs Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 biraz daha detaylı bi yazı ile anlatabilirmsiinz?, bayaa ciddi bi konu çünkü.. ve genelde kimse tam bilgi vermez... yok mu bi ordu oğlu aramızda prawler??[signature][hline]Mübarek Sazan - given by BabacumMostors AR-GE (araştırma geliştirme) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 bilgisayar muhendislerini buyuksehirlere veriyorlar olayi ne kadar dogru bilmiyorum ama diyarbakirda babamin yaninda calisan bir astegmen bilgisayar muhendisi var:) diyarbakirda buyuksehirdi dimi:) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Teri sorularini sor cevap vereyim yani ne yazicam bilmiyorum Onun disinda ceday sinavda ilk bese girersen gidicegin birligi secme hakki veriyorlar deniyor, ama ben omrumde ole birsey oldugunu gormedim duymadim. Giricegin sinav tamamen sacma, yani orada ne cevapliginin onemi yok. Sinav olsun diye yapiliyor. Bunun disinda kisa donem yapayim uzun donem yapayim vs geyiklerin hic girme. Ne gelirse onu yaparim deki sonra hayal kirikligina ugrama. Birde Yanlis bir mantk var bilgisayar muh leri(Bende bilgi muh um) Batida kalir diye alakasi yok. Ordunun her yerde ihtiyaci var , ha ama kimse bilgisayar muhendisini guneydoguda sahaya cikarmaz. Sen karargahta gorev yaparsin. Onun disinda dua edin doguya dusmeyin. Su an bir savas var orada. Babam butun hastalari goren kisi o bolgedeki ve net soyliyim televizyonda soylenenden cok daha fazla sehit ve yarali geliyor her gun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dooman Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 asteğmen bilgisayar mühendisi olursan baya rahat etmen muhtemel olur. haftaiçi sıkıcı ama basit bir işte çalışıyor gibi olursun ve kısa döneme göre çok daha iyi muamele görürsün. ama kısa dönem de 5 ay yapıosun askerlik. o da işin başka bir tarafı. ama asteğmen olarak yaptığın askerlik sana 12*1220 ytl = 15milyar gibi bir para geçirir. ve en fazla 1-2 milyar harcarsın bu vakitte çünkü askeriyenin herşeyi ucuz. güzel bir para biriktirme şansı olabilir. tabi yeni mezun bilgisayar mühendisi dışarda 6 ay fazla çalışarak birikteribilir mi bu parayı tam bilmiyorum. ama 5-6 ayını komple koğuşta erbaş olarak geçirmenin asteğmenlikten çok daha zor olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 uni bitirince asteğmen mi yapıyolar ben yedek subay biliyorum.[signature][hline]be the vanquisher, to forgive Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
by_SeaGle Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 1 ay askerlik yapıp kaçmayı başarırsanız kısa dönem olur yakalanırsanız bayaaa uzun dönem olur bence :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 uzun dönem tercih etmek istiyorum mümkünse[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Misafir Guest Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 said: Ceday, 03 Kasım 2005 02:39 tarihinde demiş ki: eyw cok saol. yaf simdi ben kısa mı uzun mu yapıyım daha tam onun kararını veremedim. uzun yapmak istersem zaten kesin yapabilirim, bilgisayar mühendisiyim zaten. ama kısa yapmak istersem cıkma ihtimali zaten düşük. subay olarak rahat rahat yapsam mı yoksa bi ihtimal de olsa kısa dönememi kassam diom :) bu arada eminmisin subayların yine heryerde yaptıgına?? en azından bilgisayar mühendislerini sanırım direk büyüksehirlere veriolarmıs?? haha sen öyle sen abi burdurda yaptı acemilini orda şöyle bi dialog geçmiş -Aranızda bilgisayar mühendisi var mı? -Var komutanım benim -Tamam şu tarafa git bilmemkimi bul. -ok komutanm 1 saat sora bilg mühendisi ark.larının yanına döner oflaya puflaya... -abi noldu ne bu hal -sorma ya heriflr sen bilg. mühendisisin iyi bilg. taşırsın diye bi depodan büroya blg. taşıttılar -muhahahaphauhauhaha olay bu sevinme yani bilg. mühn.ym diye=)[signature][hline]HymnOfSnuk, 15 Eylül 2005 19:22 tarihinde dünyanın Türk olması konusunda demiş ki: nesi güzel abi. düşünsene , rus kızları filan hepisi türk. aquila, 16 Eylül 2005 04:58 tarihinde demiş ki: bana kimse msnden ya da cepten mesaj atmiyo, cakiim bole felege... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Çevre mühendislerinede ot yoldurtuyolarmış:D Ehehe ben kısa dönem yapmak istiorumda oda çok zorlu oluyo diyolar, uzun dönem yapsam hayatım kaydı 1,5 sene filan uzun Ehehe gerçi daha üniversiteye girip giremiyceğim bile belli deil ama:D[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki: İşiyorum öyleyse varım.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 1.5 sene değil 12 ay 1 ay acemilik 11 ay de bi de 1 ay izin 10 ay[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kojiroh Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Bi de bu hemoroid, kıl dönmesi gibi hastalıklar için ameliyat olanlar ve uzuvlarında problem olanlar (mesela ayak başparmağı genetik bi olaydan dolayı diğer parmaklardan kısa olanlar ya da düztaban olanlar gibi) askerlikten muaf oluyolar diye duydum ne kadar doğru ki bu?[signature][hline]bareme, 30 Ekim 2005 11:33 tarihinde demiş ki: Bu kesin Kominist a.q heryerde karşıma çıkıyor Turkiye ve müsliman karşıtı sloganlarla Ulan sana kayacam.. az kaldıı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Kıl dönmesindne ameliyat olanlar askerlikten muaf değil. Yok öyle birşey. Gİidn paşa paşa vatani görevinizi yapın gelin.[signature][hline]Everytime I see you falling I get down on my knees and pray. I'm waiting for the final moment you say the words that I can't say... SAKLI SOKAK | Yiyorsa tıkla! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kreese Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 said: Ceday, 03 Kasım 2005 01:52 tarihinde demiş ki: uzun dönem : 3 ay acemilik + 9 ay subay dimi?? abi para olayınından ziyade biraz nerede yapacagın da önemli. er olarak yaparsan sanırım her tarafa gidebilme ihtimalin varmıs, ama subaylar sadece belirli kentlerde yapıomus die duydum, ne kadar dogru bilmiyorum.. hehe kuyruklu yalan edit: bir defa görevi subay olarak değil yedek subay olarak yapıyorsun(asteğmen rütbesi) üstelik hakkariye de yedek subay lazım olmaz öyle saçmalık [Bu mesaj Kreese tarafından 03 Kasım 2005 12:12 tarihinde değiştirilmiştir] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ceday Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 belirli kentlerde yapılanlar, astegmenlerin acemeligi olabilir o zaman tam bilmiyorum. aselsana felan gitme şansımız olmaz mı ki acaba, orada felan da askerlik yapma imkanı oluyomus, bunun hakkında hiç bi bilgisi olan var mı?? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Birincisi olay bu degil. Essek gibi programlama yapicaginiz ADA da programlar yazicaginz yerler var. O yuzden bu kadar emin olma. said: Malruthion, 03 Kasım 2005 10:47 tarihinde demiş ki: said: Ceday, 03 Kasım 2005 02:39 tarihinde demiş ki: eyw cok saol. yaf simdi ben kısa mı uzun mu yapıyım daha tam onun kararını veremedim. uzun yapmak istersem zaten kesin yapabilirim, bilgisayar mühendisiyim zaten. ama kısa yapmak istersem cıkma ihtimali zaten düşük. subay olarak rahat rahat yapsam mı yoksa bi ihtimal de olsa kısa dönememi kassam diom :) bu arada eminmisin subayların yine heryerde yaptıgına?? en azından bilgisayar mühendislerini sanırım direk büyüksehirlere veriolarmıs?? haha sen öyle sen abi burdurda yaptı acemilini orda şöyle bi dialog geçmiş -Aranızda bilgisayar mühendisi var mı? -Var komutanım benim -Tamam şu tarafa git bilmemkimi bul. -ok komutanm 1 saat sora bilg mühendisi ark.larının yanına döner oflaya puflaya... -abi noldu ne bu hal -sorma ya heriflr sen bilg. mühendisisin iyi bilg. taşırsın diye bi depodan büroya blg. taşıttılar -muhahahaphauhauhaha olay bu sevinme yani bilg. mühn.ym diye=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 said: cembone, 03 Kasım 2005 10:31 tarihinde demiş ki: allah nasip ederse bu yaz er olarak doguya gitmek için müsade isteyecegim muaynede. gönüllü gidenleri alıyorlar direk doguya. Tam tersi isteklileri mumkun oldugunca gondermiyorlar. Bu gercek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
matama Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Ceday ve prawlar ve diger arkadas:) Maas 9 ay veriliyor 12 ay degil bu bir. 3 ay normal ersiniz. Forgiver yedek subay=astegmen Kil donmesi fitik hemorois vs hastaliklarda, istersen sana bir senelik erteleme verebilirler duruma gore. Ama kesinlikle askerden muaf degilsin. Baska sorular:)? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Private Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 Paylaş Mesaj tarihi: Kasım 3, 2005 İnşaat mühendislerine de tuğla muğla taşıtmasınlar?[signature][hline]"Success comes in cans ... not in can'ts" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar