Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Neden alo deriz?

jupiter

Öne çıkan mesajlar

Benim değişir bazen "Kimsiniz" "Kim O" KİMSİN LAN" gibi sorular sorarım, kimi zaman "hıı?" "neee?" "haaa?" gibi anlamsız sesler kullanırım belli olmaz...

Ya bikere eğer ALO gerçekten birisinin adıysa kesin kaşarın tekidir... Düşünsenize bi süre sonra bütün telefonlarda herkes ALO dio... Herkesin sevgilisimi bu yaa herkes niye alo desin?

Buarada olayı paradoksa bağlıyalım:
ALO Matik nedir?[signature][hline]SoulCube, 22 Ekim 2005 20:17 tarihinde demiş ki:
İşiyorum öyleyse varım..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
ExhaulteD, 01 Kasım 2005 15:22 tarihinde demiş ki:
said:
Penthesilea, 01 Kasım 2005 01:34 tarihinde demiş ki:
Hollandalilar da ælo diye bakiyo mesela

niye bagiriyosun arkadasim?

Biz Hollandada hallo diye bakiyoruz nerden uydurdun ?
dalga geciyordum orada æ harfiyle de mmo geyigi neyse[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Sosyal ağlarda paylaş

benim erkek arkadaşım slovenyali onlar telefonu prosim diye açıyolar.. prosim slovence lütfen demek... ama nie lütfen dediklerini çözebilmiş degilim. lütfen die tlf.u açacagima alo derim daha iyi :D[signature][hline]"Confess ten times and it becomes a habit, confess a hundred times and it becomes an obsession, confess forever and it becomes your destiny"
Ms. Bega
Sosyal ağlarda paylaş

said:
jupiter, 01 Kasım 2005 00:43 tarihinde demiş ki:
Mucit Graham Bell, telefonu icat ettiğinde ilk kez sevgilisi Alessandro Lolita Oswaldo'nun evine bir hat çeker. Başka birisinin kendisini arama lüksü olmadığından, ayrıca iki sevgili de sürekli olarak görüşmek istediğinden telefonu çalan Bell, ahizeyi kaldırdığı anda sevgilisinin uzun adının tamamını söyleyerek onu karşılar. Ancak aramalar o kadar sık olmaktadır ki, Bell bu uzun adı giderek kısaltmak durumunda kalır. Alessandro Lolita Oswaldo giderek önce Ale Lola şeklini, en son olarak da ALO şeklini alır.
Bizler de Bell'e saygısızlık etmemek için hala sevgilisinin adını söyler dururuz telefonlarda.

anlattığı doğru +1[signature][hline]zoru herkes basarir, imkansızı ben :D ScsBg
Sosyal ağlarda paylaş

Sadece türkler alo diyo diyenlere sadece gülmek lazım heralde eheuh.
dünyanın bir çok ülkesi telefonu alo diye açar.
google'da alo diye grafik aratırsanız çıkan resimlerin çoğunda telefon vardır.
adamlar resimleri alo diye kaydetmiş aa ne ilginç dimi?
türklere özenmişler "ahah türkler alo diyerek açıyo telefonu hadi alo diye kaydediyim ben bu telefonlu resmi" demişler heralde?
Aaa? polonya kaynaklı bi site bu resmi alo uzantısıyla kaydetmiş?

hade yav ne tesadüf buda bi alo uzantısıyla kaydedilmiş bi resim.site ispanyolca :/

Olmadı şimdi.. macaristan kaynaklı (hr uzantılı) bi sitede alo uzantılı telefonla konuşan kadın? niye alo diye kaydetmişki bu resmi? alla allaa

hadi resimlerden bişey anlayamadınız ve hala iddia ediyosunuz alo'yu sadece türkler kullanıyo diye.
peki
bu site ne ozmn? http://www.alosmart.com/

ya da bu? telefon kartı sitesi sanırım?
http://www.alocards.com/
ha türkler alo diyo diye şirketlerinin ismini bu şekilde mi yapmışlar yoksa? abooww.

Araştırmadan desteksiz sıkmayın sadece türkler alo diyo diye.
Bide ben efendim diye açıyorum hede diye açıyorum diyenler var :P
topicde siz ne diye acıyosunuz diye bi soru göremedim ben.Alo nereden cıkmış hakkında konu.
efendim diye açıyosanız bundan bizene ya da alo'nun tarihçesi ile alakası ne?heh.[signature][hline]Satılık bir kaç donanım parçası (ucuz)

[Bu mesaj Jedi tarafından 01 Kasım 2005 20:10 tarihinde değiştirilmiştir]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...