Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhuriyetin ilan tarihini bilmeyen efsane tarih hocamız!

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

29 Ekim bayramı falan tarih hocamızla tartışıyoruz günün anlam ve önemini... Adam resmen bilmiyor kaç senesinde ilan edildiğini cumhuriyetin...
"İşte 29 ekim 1920 miydi 22 miydi hangisiyse işte..." falan dedi, bir anda sınıf höleley diye ayaklandı nasıl bilmezsiniz tarih hocası falan diye "ne ezberleyeceğim tarihini bilmek önemli değil olayları takip ettikten sonra..." cevabını verdi.
Ehah adamın düşünce tarzı çok hoşuma gidiyor açıkçası, baya sert çıkışanlar da oldu tabii ama süper bir tarih hocasıdır, 4 senedir sınavlarının hiç birinde bir tane bile tarih istememiştir hep yorum soruları sormuştur.
Siz ne düşünüyorsunuz, tarih hocasının bilmesi illaha gerekli bir şey mi sizce yoksa olmasa da olur mu? Benim şahsen çok hoşuma gitti düşünce tarzı, tabii yoruma açık.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Bu adam suçlu olmasa yargılanmaz.!
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Aynen bence de böyledir, bu yüzden çok hoşuma gitti.
Milliyetçiliği çok doğru tanımlayan, çok güzel analizleri olan ve her şeyin ötesinde olaylara iki taraflı bakabilen bir hoca, cumhuriyetin ilan tarihini bilmiyorum diyince benim gözümde hiç bir şey kaybetmedi...[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

said:
DarKRideR, 30 Ekim 2005 18:41 tarihinde demiş ki:
Önemli olan Cumhuriyet'in kuruluş tarihini bilmek değil , Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır.

Ne zaman kuruldugunu bile bilmedigin bir cumhuriyete nasıl sahip cıkacaksın?[signature][hline]Trust No One
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk, 30 Ekim 2005 18:54 tarihinde demiş ki:
said:
Önemli olan Cumhuriyet'in kuruluş tarihini bilmek değil , Cumhuriyet'e sahip çıkmaktır.

Ne zaman kuruldugunu bile bilmedigin bir cumhuriyete nasıl sahip cıkacaksın?
[signature][hline] Loves are masturbating now..
Sosyal ağlarda paylaş

said:

Üzgünüm ama önemli olan hem tarihi bilmek hemde cumhuriyete sahip cıkmak. CIkıyormuş gibi gözüküp takiye yapmak değil. örn : rte[signature][hline]Nightwish Power?? | McLaren |
Kimi Raikkonen

will be a jeolog
Sosyal ağlarda paylaş

Peki düşünki bu hoca karşısına almış aşırı dinci adamı fikirler üstüne tartışıyor bu aşırı dinci adam hocanıza " söyle bakalım cumhuriyet kaç yaşında " dediğinde hocanız isterse cumhuriyetin en güzel savunucusu olsun ne fayda??[signature][hline]Anakartına çay döken tek müstakbel Bilgisayar Mühendisi : SOLKİRANS
------------------------------------------
FM'ye geçiyorum part-time astronot olcam sabah 6'da takçam fanusu gitçem öğlen 1'de evdeyim oh mis...
Sosyal ağlarda paylaş

Açıkçası cumhuriyetin kuruluş tarihinin hiç bir önemi olduğunu düşünmüyorum, ha fazladan bilgi olarak öğrenilebilir o ayrı tabii.
Ancak ne bileyim, türkiyede nedense fazla abartılı bir tarih fetişizmi var gibi geliyor milliyetçilik duygusu öyle elde edilmez gibi geliyor bana...[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

Yok yok, öyle bir hoca değil, çok yakından alakalı tarihle yani olayların hepsini falan çok iyi biliyor, hatta yani ben inanamadım hafif cumhuriyet kuruluş tarihini bilmemesine, belki de bize bir şeyi anlatmak için hatırlamıyorum dedi diye düşündüğüm bile oldu, hani tarihe takılmayın bu kadar mı demek istediği için hatırlamıyorum dedi diye düşünmedim değil.[signature][hline]AthleT, 24 Ekim 2005 13:42 tarihinde demiş ki:
Gods&Slaves
Msn Space
Sosyal ağlarda paylaş

ya bunun savunulacak ne tarafı var
bunu bir vatandaşın.. sokaktan geçen birisinin bilmemesi bile ayıplanır
ki o adam yıllarca okumuş.. tarih bilimi üzerine çalışmış.. gelmiş tarih öğretmeni olmuş ama cumhuriyetin ilan tarihini dahi bilmiyor..
bunun savunulacak hiçbir tarafı yoktur arkadaşlar..

@darkrider
bilmediğin bişeye nasıl sahip çıkabilirsin??
sen solculuğun ne olduğunu bilmeden, solcuğulu savunabilir misin?
yada sağcılığı?
yada herhangi başka birşeyi

yada daha farklı bir şekilde
sen paticiğni bir forum olduğunu bilmeden onu başkalarına tavsiye edebilir misin?
birisi o ne biçim isim lan öyle gay misiniz dese savunabilir misin?

aynı şey[signature][hline]Turuncu Pati... Ne o öyle beyaz, mor, eflatun, çingene pembesi pati fln ya.
Msn:[/b][email protected]
Gmail:[/b][email protected]
Sosyal ağlarda paylaş

ben allaha inanıyorum dua bilmeye ne gerek varki demek gibi bişi...batılı batılı diyosunuz adamlar dindarın önde gideni..sorsak tarihlerini sonuna kadar bilirler sonuna kadar sahip çıkarlar..

neden biz illa birinden geri kalıyoruz..bizde hem tarihimizi bilelim hemde sahip çıkalım..boş yorumlar yapıyonuz koçlar..
Sosyal ağlarda paylaş

Abi bazı şeyler vardır bilinir. Yani hani "ne gerek var aklıma tutmaya" değil... Aklında tutmak için uğraşmazsın zaten öyle şeyleri. Örneğin, türkiye'nin telefon kodunun +90 olduğunu ezberlemedim, ezberlenecek bir şey değil, biliyorum. Aynı şekilde istanbul'un plakasının 34 olduğunu da ezberlemedim, biliyorum. 29 Ekim 1923'ü bilmemek, ezberlememek değildir bence. Öküzlüğün dik alasıdır... Bence adam sizi keklemiş, biliyordur elbet, ya da o an dalgınlığına gelmiştir. Böyle bir tarihi bilmeden TC'nin herhangi bir okulunda tarih hocası olmuş olması çok zor çünkü..[signature][hline]"Mph Rmph !!"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlaCk, 30 Ekim 2005 18:54 tarihinde demiş ki:
said:

Ne zaman kuruldugunu bile bilmedigin bir cumhuriyete nasıl sahip cıkacaksın?

sen nasıl yapıldıgını bilmedigin bir www.paticik.com die bi siteyi nasıl lamerlere karşı koruyorsan oyle...
Sosyal ağlarda paylaş

Edilecek fazla söz yok.

Sadece

Yazık :([signature][hline]Antimodes52, 29 Ekim 2005 21:28 tarihinde demiş ki:
Okan Bayülgen ise iş etiklerine her zaman saygılı, ayrıca saçmalamayan hiç bir konuğunu/izleyicisini ezmemiştir günümüze kadar.

BKZ : Okan'a açılan 6-7 hakaret davası
Yeni Yayın döneminde i$ etiğine baya bi saygılı ilk gün yayın yok. Mu ha ha
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...