Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'a 200 katlı Gökdelenler...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Burj El-Arab ın sahibi Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Rashid El-Maktum, Dubai International Properties adına İstanbul'a 5 milyar Dolarlık yatırım yapıyor...

İstanbul Levent ve Zincirlikuyuya yapılması planlanan gökdelenler 650m yüksekliğinde olucak.

Muhalif görüşler , Bu gökdelenlerin İstanbul'un 3000 yıllık Silüleitini ve zaten zorlanan altyapısını bozucağını savunuyor.

Yapılan 5 milyar $ lık anlaşma Meclise taşındı.

Dubaili firmanın “İETT’nin Levent’teki otobüs garajı, Yedikule’deki bazı belediye arazileri, Kurtköy’de milli emlaka ait araziler, Kartal çimento fabrikası gibi bölgelerde yatırım yapabileceğini açıkladı. Dubai limanı ve serbest bölgesini işleten Dubai Properties, İzmir limanı ve Telsim ihalelerine de girmeye hazırlanıyor.[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Mesaj tarihi:
Allah korusun, ben depremlere ne kadar dayanıklı dense de güvenemiyorum bu gökdelenlere.

Tepesinden aşağı atlamak lazım o gökdelenlerin, ama ölmemek şartıyla :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Renksiz Pati, Tarafsız Pati
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Yapsınlar bakalım. Para bol adamlarda =)[signature][hline]Count to Six and Die
1 - 2 - 3 - 4 - 5 - 6.

CaNNiBaL_CoRpSe
Her insan fenerbahçeli doğar. Ama arada bozulmalar olabilir.
Bir ülkede hayat ne kadar pahalıysa namus o kadar ucuzdur.

Mesaj tarihi:
gzel olursa tarihi yerlerden uzak olsun ben eminönünde o tarihi mekanların içinde evlerin olmasına bile karşıyım gökdelene hayli hayli ilber ortaylının sanırım milliyette bir yazısı vardı şehzadepaşa yı anlatıyordu karşısınabelediye binası dikmiş zihniyet neler yapar tarihe önem verirmi bilemiyecem... ama düzgün bir yerde yapılırsa güzel olur
Mesaj tarihi:

Dubai Veliaht Prensi Şeyh Muhammed Bin Raşit El Maktum'la imzalanan anlaşma, uzmanların tepkisini çekti.
Prensin yapmayı planladığı, Zincirlikuyu'daki Karayolları Genel Müdürlüğü'ne ait arazide, 'dünyanın en yüksek binası' olmaları planlanan tam 650 metre yüksekliğinde, ortalama 200 katlı 3 gökdelene uzmanlar karşı çıktılar. Bu gökdelenlerin Dubai'ye benzetilmeye çalışılan İstanbul'un siluetini ve altyapısını bozacağını savunan uzmanlar, "Gökdelen İstanbul'a yatırım değil" ifadesini kullandılar. İşte görüşler:

'Altyapı çöker, siluet biter'
Ali Rıza Nurhan Şehir Plancıları Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri:
"Fulya'ya yapılan gökdelenler Beşiktaş'ta kanalizasyon sistemini çökertti, 3 yıl altyapı çalışması yapıldı. Bu gökdelenlerse Beşiktaş, Şişli ve Levent'te altyapıyı mahveder. Üstelik, Zincirlikuyu, şehrin en yüksek kesimlerinden birisi. Buraya bir de çok yüksek bir gökdelen kondurursanız İstanbul'un silueti bozulur, çok çirkin bir görüntü yaratırsınız. İstanbul için mutlaka güzel bir şey yapmak istiyorlarsa, kentin göbeğindeki son yeşil alan imkânını sadece para için yok etmesinler."

'Dubai İstanbul'a benzesin'
Eyüp Muhçu Mimarlar Odası İstanbul Şube Başkanı:
"Son dönemde, Büyükşehir Belediyesi yönetiminde İstanbul'u Dubai'ye benzetme çabaları arttı. Bu, tarihi miras olan İstanbul'a ihanet. Halbuki Dubai'nin İstanbul'a benzemesi için nelerini vermezler. Dünya kültür mirası kabul edilen İstanbul'un simgesi şu andaki tarihi siluetidir. Bunun yerine küresel sermayenin simgelerini koymaya kimsenin hakkı yok."

'İstanbul sömürge şehri değil'
Oktay Ekinci Mimarlar Odası Genel Başkanı:
"Bu proje İstanbul'a yatırım değil sömürme anlamına gelir. İstanbul dünyadaki rant zenginlerinin mimarlık gösterisi yaptığı bir şehir olamaz. İstanbul için yılların özlemi olan bir girişim, 500 uzmanın çalıştığı Metropoliten Planlama ve Kentsel Tasarım Merkezi hayata geçerken, aynı belediyenin prensle yaptığı anlaşmayı bağdaştırmak mümkün değil."

'Yanlış yerde yanlış proje'
Prof. Dr. Şükrü Ersoy YTÜ Öğretim Üyesi:
"Yüksek binalar depreme karşı daha dayanıklıdır. Ancak trafiğin bu kadar sıkışık olduğu bir noktada tahliye sorunu yaşanır. İstanbul'un ihtiyacı bu değil. Sadece para için bu yapılmamalı. Yanlış yerde, yanlış bir proje."[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Nostalji Mp3 : Ace Of Base - All That She Wants | arşiv***********
Yukardaki linkler bir süre çalışmayacaktır.
Mesaj tarihi:
said:
MartinLGore, 08 Ekim 2005 14:37 tarihinde demiş ki:
tamamen saçmalık. İstanbul'un tarihi yapısını bozacaklar..

sende haklı olabilirsin ama ben böyle düşünmüyorum. tarih tarih nereye kadar. niye yenilenmesinki bi şehir.
yani ben öyle filmlerdeki gibi fantastik bi şehir olarak istanbulu görmek isterim. ama tabi benim düşüncelerim bunlar.[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
öhhüenm![/b]
Mesaj tarihi:
Tarih, tarih ama gelişmeler olmadan, aynı kalınca da bunlar az gelişmiş, 3.dünya ülkesi diyorlar. Ben de bilimkurgu filmlerinden fırlamış bi istanbul görmek istiyorum... :)[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
Yenilenmek ile ne alakası var. Gökdelen yapılsın kimsenin karşı çıktığı yok. Ama en büyük gökdeleni dikicem diye silueti bozarsan olmaz..
Ve orada çalıştığım için biliyorum, dedikleri gibi zaten inanılmaz bir trafik problemi var o taraflarda.. İş çıkışında gidin bakalım..

Bir de böyle bir gökdeleni koyarlarsa biter zaten.
Yani her yönden saçmalık..[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Mesaj tarihi:
Tarih mi ?

Uzmanlar bugune kadar ne zaman tarih dediler ?

Tarih istiyorlarsa İstanbul un heryeri Tarih.
Surları temizlemekle başlasınlar önce.

Bir Kız Kulesiyle olmuyor bu işler.Tarihin korunduğumu var.Topkapı sarayı bile adam gibi korunamıyor sürekli birşeyler çalınıyor.
İstanbulun heryeri tarih.Levent,Maslak tarafı modern bir görünüm kazandı zaten.Bence yapılmalı.İstanbul un modern bir tarafıda olmalı.
Ama kalkıp Süzer Plaza gibi Boğazın dibine gökdelen yapılmamalı!

bu arada 650m ile biz İkinci SIraya oturucaz.Çünkü Dubaide 800m lik Gökdelen İnşaatı başladı 2008 de bitecek.[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Mesaj tarihi:
abi sağa sola gece kondular yapılıyor.. çarpık kenleşme desen İstanbuldan kralı yok.. binaların yarısından çoğu deprem raporsuz yapılıyor.. artık ihtiyaç olmasa bile sağa sola camiler yapılıyor.. boş bulunan alanlara park yapmak insanların en son aklına gelen şey.. adam iki üç gökdelen yapacak hemde depreme dayanıklı sermayesi kendinden vs vs ona karşı çıkıyorlar... ne garip bir ülke ne garip insanlar yarappim??![signature][hline]I was lost in the pages
Of a book full of death
Mesaj tarihi:
Bahsettiğiniz normal bir şehir değil. Unesco'nun Dünya Kültür Mirası listesinde olan bir şehir. Kimsenin gökdelen yapılmasına karşı çıktığı yok. Bir kere seçilen bölge çok yanlış inanılmaz bir trafik sorunu olan bölge.
İkincisi o kadar yükseği İStanbul'un tarihi-mistik dokusuna zarar verir.
Ve sürekli böyle davrandığımız için UNESCO listeden çıkaracakmış.[signature][hline]King Kong gelse de dans etse.. | nedanko...
Mesaj tarihi:
said:
Maxen, 08 Ekim 2005 15:11 tarihinde demiş ki:
abi sağa sola gece kondular yapılıyor.. çarpık kenleşme desen İstanbuldan kralı yok.. binaların yarısından çoğu deprem raporsuz yapılıyor.. artık ihtiyaç olmasa bile sağa sola camiler yapılıyor.. boş bulunan alanlara park yapmak insanların en son aklına gelen şey.. adam iki üç gökdelen yapacak hemde depreme dayanıklı sermayesi kendinden vs vs ona karşı çıkıyorlar... ne garip bir ülke ne garip insanlar yarappim??!

said:
horacegoesskiing, 08 Ekim 2005 15:16 tarihinde demiş ki:
gecekondular tarihi doku oldular da bu gökdelenler mi doku olmayacak.

şehir bu. görüntüsü değişir. normaldir. köprüler için de denilmişti bunlar...

+9999999999999999999999999

Okadar tarih, silüet diyolarsa önce gecekonduları temizlesinler... Saçma sapan yerlere camiymiş mescidmiş kurmaktan vazgeçsinler, sonra konuşsunlar:D[signature][hline] zamo, 07 Ekim 2005 22:26 tarihinde demiş ki:
Genelde basketçilerin çoğu da zencidir.Ee basket adamı zenci mi yapar diyceksin?
Mesaj tarihi:
işyerine zamanında gitmek için 30 dk once fln asonsorun kapısın olmak gerekio sanırım.[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Mesaj tarihi:
yemişim unescoyu ya[signature][hline][b]porsuk, 03 Ekim 2005 23:10 tarihinde demiş ki:
herkez kopmuş yarılmış iptal olmus ama biz ingilizce bilmiyoz
bu ne kültür boyle. bu nasıl bir bilimsellik bu nasıl evrensel yaklaşım bu nasıl yitirilmemiş felsevi birikim betime uyum ahenk lisan skuhut u fosforik cümle kapitalitik osturafyon
[/b]
Mesaj tarihi:
ya bırakın artık tarihi bozulcak falan demeyi bence.
gökdelen yapılsın bunun istanbula hiç bi zararı olmaz
aksine kat kat yararı olur.
trafik sıkıntısı istanbulda her zmn var gökdelen yapılsa da olur yapılmasada olur bu trafik.
adamlar 5 milyar dolar yatırıyolar illaki trafik sorununun yukselcegini dusunurlerse ona da bu paradan bişeyler ayırırlar.o kadar hazırlıksız mimari yapmazlar.
Dünyanın en büyük gökdeleni olmasıda ayrı bir getiri zaten.
Turizm olsun tanıtım ticaret para para para =)
kötü yanı yok bence.Dewam!..[signature][hline]Film dl ediyom
Mesaj tarihi:
said:
Cintonik, 08 Ekim 2005 15:24 tarihinde demiş ki:
işyerine zamanında gitmek için 30 dk once fln asonsorun kapısın olmak gerekio sanırım.

hızlı asansorler var Taipai binasından şu an bunlar kullanılıyor 90sn de zirveye çıkıyor.
541m yüksekliğinde bir kule.

Tabi 650m de mahşallah en uzun İŞ Kuleleri 180m
yaklaşık 5 katı falan
fersah fersah gözükücek herhalde.
Çok merak ediyorum görüntüsünü Kocaeliden görülür galiba[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Mesaj tarihi:
Google earth'ten bakmak lazım.

3 tane mi olacak yoksa 2 tane mi. Bi 2, bi 3 dendi galiba ama...[signature][hline]"Bir şeyler ters gitti..."
In Rock We Trust
K.A.L Forever!
Her Şey Paticik İçin...
Mesaj tarihi:
said:
MartinLGore, 08 Ekim 2005 14:45 tarihinde demiş ki:
Yenilenmek ile ne alakası var. Gökdelen yapılsın kimsenin karşı çıktığı yok. Ama en büyük gökdeleni dikicem diye silueti bozarsan olmaz..
Ve orada çalıştığım için biliyorum, dedikleri gibi zaten inanılmaz bir trafik problemi var o taraflarda.. İş çıkışında gidin bakalım..

Bir de böyle bir gökdeleni koyarlarsa biter zaten.
Yani her yönden saçmalık..

abi maslakta oturuyorum zaten. senin bahsettiğin o yollardan hergün minimum 2 kere geçiyorum hepsinden. tamam trafik var zaten kimse olmadıgınıda iddia edemez . ama yani oraya gökdelen dikcekler öbürsü gün baska yere, yollar zart zurt. hepsi bi gunde olamazki yani . bi şehir yavaş yavaş değişir bence..

hani istanbulu dubai ye benzetmeye çalışıyolar diyolar ya. şimdi belkö görgüsüzlük olucak ama ben dubai yi gordum. zaten hepiniz ordan burdan az cok biliyosunuz. benzese kötü mü olur? bana kalsa çok iyi bile olur. yine benim görüşlerim tabi..

he tarih olayına gelince blackchaosa katılıyorum. bi kız kulesiyle olmaz bi işler. o tarihi dediğiniz istanbulun her tarafı dökülüyo, pislik içinde her taraf. ortalık gece kondu dolu. evimin karsısında full bi gece kondu mahallesi var. ya harbi gece kondu yanı. 1 hafta once mahallenın ortasında cocukların top oynadıı böle ne ufak ne buyuk bi yer vardı. hatta cocuklara bakıyodum camdan. ertesi gun ordan ev cıktı. düşünün yani.

ben yapılması taraftarıyım. eski bi istanbulda ortadaln löp diye fırlayan 3 gökdelen silüet bozabilir ama zamanla digerleride degişecek. işte ozaman yepyeni ve cokda guzel bi siluet olusacak diye dusunuyorum.[signature][hline]her$eyim var ama hiçbirşeyim yok
öhhüenm![/b]
  • Yeni Oluştur...