Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

bu da yasağın siyasi olmayan başka bi boyutu

zarek

Öne çıkan mesajlar

said:
Nefr, 29 Ekim 2005 13:56 tarihinde demiş ki:
Öte yandan,

said:
LordOfBlood, 29 Ekim 2005 02:58 tarihinde demiş ki:
Ya saçmalama 1 kişi takarsa ideolojik mi olurmuş! SAÇMA SAÇMA SAÇMA!!!!!!
O zaman mini etkleride kaldırsınlar onlarda mini etekli teksişz ayrımı için giyiyorlar:
!

Bu üslupta tek bir mesaj daha görürsem topici kilitlemekle kalmayacağım. Böyle abuk subuk bir fikre sahip olmak tek başına sadece acınacak bir durum olabilir; ancak bunu paticik forumlarında dile getirmeye kalkışmak ban nedenidir.

Sana o hakki kim verior arkadasin acincak bir durum da oldugunu sen nasi solüorsun??sen onun uslubunu elestirmissin o zaman verdigin cevap la elestirdigin duruma düsüorsun..?bide ne demek üstü kapali tehtih basligi kapatlamkla kalmicam.... evt gerisini getir..cok merak ettim?Peki kime göre sen bir fikrin abuklugunu ölcüorsun ban atiorsun??peki ben ce senin yada baskasinin fikri abuk subuksa nolcak??kardesim artik bir fikre abuk subuk deyip isin kolaynina kacip ok hapse atarim yok ban atarim gibi bilmem kacinci yüzyülda gülüncek sözleri,eylemleri,tutumlari geride birak olmaz mi??Sen burda yöneticiysen senin fikrinin karsisindakine bu hakki bence vermez..burda sende GAZA gelmissin bence..!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
forgiver, 29 Ekim 2005 13:16 tarihinde demiş ki:
insanların seçimine bırakıyor.

ikincisi dinle alakalı konularda daha dikkatli msj atmanı tavsiye ederim.
ne diyom Allah hepinizi ıslah etsin

+89347698346538945634985634

Belli bir kesmin ilahi anlam yükledigi seylere karsi saygili davranmak zor olmasa gerek die düsünüorum...!İnanip inanmicagin zerre kadar burda kimsenin umrunda deil..ama sen kalkipda saygi sinirlarini istemedende olsa asarsan birileri seni uyarir arkadasim..bence o mesaj biraz LOL denecek cinsiden..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grimwolf, 29 Ekim 2005 04:19 tarihinde demiş ki:
Tam altlara inmişken gene bu başlığı "up"layanın ben te...

Bu baslik senin Gocunma noktanmi?ilgilendirmeyn bir basliga yazi yazip ortam mi yapmaya kalkisiorsun??yada amacin ne yukardaki ifadeyi sölerken..istersen gerisinide getir seviyen akil yasin belli olsun..sen simdi gerisini sölemiiyince o küfrü etmemismi oluorsun..insanlarin akli algida bütünlestiricilik ilkesine bagli olarak gerisini 3 asagi 5 yukari tamamlliyamiormu yoksa??eee bunca sey varken bir tartisma platforumda ettigin bu KÜFÜR ve KENDİNİ BİLMEZ tavir icin seni KINYORUM arkadasim.

ASlinda senin yazdigin seviyesiz küfre daha agir benim durumumdaki cogu insan cevap verir..ama seviyeyi koruyamayan insanlarla ugrasmak istemem...KAHVE agziyla uslubuyla konuscaksan burda durma..!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 29 Ekim 2005 11:23 tarihinde demiş ki:
@warum; halkın çoğunluğu istiyor diye sen devletin düzenini değiştiremezsin, demokrasi ve cumhuriyetin anlamı "halk kafasına göre ülkeyi yönetir" değildir. devlet kurumunun tarafsızlığını, güvenilirliğini zedeleyecek herhangi bir hareket yasaktır.

halkın %99u şeriat rejimi bile istese Türkiye Cumhuriyeti'ne şeriat hukuku getiremezsin. ülkeyi yıkarsın, binlerce kişiyi katledersin, yerine yeni devlet kurarsın ona da şeriat dersin.

şu topicte hiç kimse inananları, inançlarını sorgulamadı. sayfalar boyunca aynı şeyleri söyledik, türbanın neden yasak olduğunu söyledik, dinletemedik. yasak olması tabii ki iyi bişey değil, ancak gerekli.

..

Evt isde ne kadar kücük düsünen bir fikir..yazdiklarimin hangi noktasinda devlet rejimi sistemi degisir die bir ifadem var..sadece bi arkadasimiza bi ifademde bir ütopic örnek verdim..bir nevi empaty yapmamiz acisindandi..aslinda benim yazdigimi okursan eger bir sistem yasakci olcak,özgürlügü kisitliyici olcak ve adi cumhuriyet olcak..olr tabi ama ancak MUZ CUMHURIYETİ olur..Ben ülkemin muz cumhuriyeti fikirli inanlarin eline birakmiyacak kadar kararliyim..devlet 1 kesmin devletidegil tüm halkin devletidir..devlet o topraklarda yasayan insanlara esit mesafede durur..her kesmi ortak bir noktada bütünlestirir eger bunu saglayamiorsa..o sistemin isleyisinde bir problem vardir..ve bencede bu acik sacik ortada..eger öle olmaza suanda bunu tartismazdik..bir sorun bir ihtiyac varki burda özgürlüklerden bahsedip tartisiyoruz..!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
cursed_one, 29 Ekim 2005 14:51 tarihinde demiş ki:
@warum:

bu kadar kafeinli içicekler tükeyme, daha az çalış, kendini bu kadar strese sokma arkadaşım, kendini yıpratıyorsun.

Agresfliğine başka mantıklı sebep ve açıklama bulamadım da...

bazen insanlarin begenmedigi fikirleri söleyince agresiflik olur..bu kaybeden insanlarin tipic bir kalkanidir...seninde hakkin kullancaksin tabi..ama dikat et artik kalkan eriyor...

Neyse simdilik hoscakalin....
Sosyal ağlarda paylaş

Evet ortam yapıyorum varmı itirazın?
Sen kimsin necisin asıl ne bu gaz?
Tam konu kapanmışken gene fitili belli insanları tahrik etmek neden?
Tek mesaj atmak yerine her defasında ardarda 3 mesaj atarak forum kültürünü de gayet belli ediyorsun yoksa post mı kasıyorusun?
Küfür edecek olsaydım oraya yazardım ben okuyanın insifiyatine bırakmışım eee sen küfür anlıyor isen o seni ilgilendirir...
Akıl yaşımı sormuşsun 19 yani biyolojik yaşımla aynı senin yaşını merak ettim bi zahmet sallamadan yazabilirmisin?
Ha son olarak patiye zorla siyaseti, dini ikonları, yazışmakla çözülemeyecek tabuları dogmaları yazan ortamı geren saçma salak siyaset yapan herkesin ben te...
Anladın sen...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...

Yeniden, FantasTurk ...!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Warum, 29 Ekim 2005 14:54 tarihinde demiş ki:
said:
cursed_one, 29 Ekim 2005 14:51 tarihinde demiş ki:
@warum:

bu kadar kafeinli içicekler tükeyme, daha az çalış, kendini bu kadar strese sokma arkadaşım, kendini yıpratıyorsun.

Agresfliğine başka mantıklı sebep ve açıklama bulamadım da...

bazen insanlarin begenmedigi fikirleri söleyince agresiflik olur..bu kaybeden insanlarin tipic bir kalkanidir...seninde hakkin kullancaksin tabi..ama dikat et artik kalkan eriyor...

Neyse simdilik hoscakalin....

Kesinlikle fikirlerini beğenmediğimden falan değil. Tartışmaya açık fikirlerin var. Ben de tartışmayı severim ama yazım dilin agresif onu anlatmaya çalışıyorum...[signature][hline]"la fée aimée"
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Grimwolf, 29 Ekim 2005 14:54 tarihinde demiş ki:
Evet ortam yapıyorum varmı itirazın?
Sen kimsin necisin asıl ne bu gaz?
Tam konu kapanmışken gene fitili belli insanları tahrik etmek neden?
Tek mesaj atmak yerine her defasında ardarda 3 mesaj atarak forum kültürünü de gayet belli ediyorsun yoksa post mı kasıyorusun?
Küfür edecek olsaydım oraya yazardım ben okuyanın insifiyatine bırakmışım eee sen küfür anlıyor isen o seni ilgilendirir...
Akıl yaşımı sormuşsun 19 yani biyolojik yaşımla aynı senin yaşını merak ettim bi zahmet sallamadan yazabilirmisin?
Ha son olarak patiye zorla siyaseti, dini ikonları, yazışmakla çözülemeyecek tabuları dogmaları yazan ortamı geren saçma salak siyaset yapan herkesin ben te...
Anladın sen...

1.bu kisima ilk defa ugruorum..
2.yeni gördüm basligi
3.bir baslik bloklanmadigi sürece kapanmaz..
4.küfür etme hakkini sana kimse vermez..
5.yasin kücükmüs daha cok sey ögrenceksin
6.ettigin küfürü sana cok basit bir cümleyle ters dönderirim
ama buna gerek yok..
7.tartismayi ögren küfür etmeyi deil.
8.benim kim oldugumun ne önemi var..fikrini söleyen bir insanim
9.gercek hayatta da tartisma kültürün yoksa tartisma
10.Ailesel bir problemimmi var?yada toplumdan dislanan bir tipmisin..

hani ettigi küfürü bile SANANE die banal bir cümleyle gecistirren bir insan bence bu tip insanlarda o bakimdan..!
Sosyal ağlarda paylaş

Pasif agresif olayına yeni bir bakış açısı getirdin helal olsun sana.Küfür etmiyorum dedin ama akıl yaşımdan girdin ailemden çıktın.Süpersin bab 10 numarasın daha ne diyebilirim tartışmayı bilmeyen ezuk bir kişiliğim ben ok mi bab the kenk?
Edit: yaşını cidden merak ettim çünkü konuşma stilindeki ergenliği aşamamış agresifim herşeyi bilirim havasıyla 16 yaşından dahi büyük olmadığını tahmin ediyorum
[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...

Yeniden, FantasTurk ...!

[Bu mesaj Grimwolf tarafından 29 Ekim 2005 15:23 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

@warum: devletin rejimi değişsin demedin tabii ki, ancak bu devlet senin bahsettiğin tarafsızlığı korumak, her vatandaşa eşit mesafede durmak istiyorsa kendi kurumlarına siyasi bir sembolün girmesine izin veremez.

herkesin bir sorunu bir ihtiyacı var, devlet herkesi mutlu edebilir mi?madem bu devlet herkesin devleti;birisi çıkar der ki, "ben türbandan nefret ediyorum, sağcıların sembolüdür, türban giyen herkes hapse atılsın." beğen ya da beğenme bu da ideolojik bir görüştür. bu da onun şikayetidir. devlet bunu kaale alır mı?almaz. alırsa tarafsızlığından kaybeder.

ayrıca konuyla alakasız ama cumhuriyet demek özgürlük demek değildir, tarih bölümünde açılan topiğe bakmanı öneririm.[signature][hline]Lopeth, 25 Ekim 2005 18:14 tarihinde demiş ki:
i see kız people

Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 29 Ekim 2005 15:33 tarihinde demiş ki:
@warum: devletin rejimi değişsin demedin tabii ki, ancak bu devlet senin bahsettiğin tarafsızlığı korumak, her vatandaşa eşit mesafede durmak istiyorsa kendi kurumlarına siyasi bir sembolün girmesine izin veremez.

herkesin bir sorunu bir ihtiyacı var, devlet herkesi mutlu edebilir mi?madem bu devlet herkesin devleti;birisi çıkar der ki, "ben türbandan nefret ediyorum, sağcıların sembolüdür, türban giyen herkes hapse atılsın." beğen ya da beğenme bu da ideolojik bir görüştür. bu da onun şikayetidir. devlet bunu kaale alır mı?almaz. alırsa tarafsızlığından kaybeder.

ayrıca konuyla alakasız ama cumhuriyet demek özgürlük demek değildir, tarih bölümünde açılan topiğe bakmanı öneririm.

biz icine demokrasi ve hukuk kvarami katilmis cumhuryyetten bahsediorsunz..yaban anlamda cumhuriyetin en anlama geldigini biliorum..
Sosyal ağlarda paylaş

kural mantikliysa uyarim,
ayrica lordofbloods ayni seyleri basbakanin 29 ekimle ilgili söyledikleri icin de yazmisti ,ayni tip düsünceleri..o yuzden onla muhattap olmak bile yanlis ,gerci yine o konuyu acmak istemiyorum cunku o kapandı ztn.ve burda kavga etmeye de gerek yok sonucta herkes kendi dusuncelerini yazıyor,kavga meydanı değil bura.ve asıl kotu olan basını açmıs kapamıs bu değil,ne hallere gelmişiz hala boyle seyleri tartısıyoruz..ben artık bişe yazmıyorum,burayı okumucam bile,ztn burası da kapanıcak gibi gozukuyor[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

burdaki bazı kişilerin lafı geldiği noktalar yuh denilicek şeikilde yok mini etekte giyilmesin ,allahından bul gibi laflar, inanmayanlar gibi tabirler... başörtüsü takmayan müslüman değil deyin de rahatlayın.
Ramazanda yemek yedi diye insanlara laf atıldğı,dövüldüğü,insanların çevrelerinden din konusnuda baskı gördüğü bir ortamda,türban yasağı kalkarsa türbanlı-türbansız diye ayrım olmayacağını garanti edebilen var mı arkadaşlar?
Ayrıca bu türban meselesinin aşıldığı kesimler var; Boğaziçi,Galatasaray,Sabancı gibi üniversitelerde kişisel gözlemlerime dayanarak söyleyebilirm ki başı kapalı olarak derse girmek infiale yol açmıyor.Yök de müsama gösteriyor gerginlik olmadığı sürece çünkü burada amaç herkesin başını açmak değil, huzursuzluk çıkmasını engellemek.
Ama aynı uygulamayı bütün Türkiye'de bekleyemezsiniz,halkın çoğunun eğitim seviyesi düşük , kafalardan örümcek ağları henüz atılamamış.Zamanla toplumsal mutabakata ulaşılıcaktır bence Türkiye aydınlandıkça,ilerledikçe ama aydınlanma toplumun bütün katmanlarında aynı anda başlamaz tepeden başlayarak yavaş yavaş bütün tabakalara yayılır.

[Bu mesaj eldar tarafından 29 Ekim 2005 16:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
eldar, 29 Ekim 2005 16:42 tarihinde demiş ki:
halkın çoğunun eğitim seviyesi düşük , kafalardan örümcek ağları henüz atılamamış.

1950de demokrasiye geçmemek için aynı sözler söylenmişti....
Siz kendi kendinize devam edin. Halk biliyor kimin kendisini adam yerine koyup koymadığını ve ona göre seçiyorda haliyle...[signature][hline]Acıların Patisiyim...
Siz Bana Bakmayın, KendiKendime Post Kasıyorum....

Sosyal ağlarda paylaş

okur-yazarlık oranı
kişi başına düşen kitap/gazete/dergi sayısı
internet kullanımı
kişi başına düşen eğitim harcaması
sivil toplum örgütü ve üyesi sayısı
bunlardan hangisinde gelişimiş herhangibir ülkeyle aynı ya da daha yüksek değerlere sahibiz sorarım?
halk napıcağını biliyor gibi popülist söylemleri geç cevap ver,ben halk aptalmı dedim öyle düşünüyorsam kaçıyım zaten daha durmamın bir anlamı yok buralarda ama daha aydınlama, geniş bir dünya görüşü gibi şeyler yerleşmemiş.
Türkiye'de okuldan çok cami var,tam sayıyı unuttum 40 binde dernek mi ne var; bunların çoğu cami yapma derneklri ve ilçesini,köyünü vs. kalkındırma derneği adındaki kıraathaneler...nerde sivil toplum,nerde bilinçli halk?
Sosyal ağlarda paylaş

bu türban meselesi görüyorumki ilginç boyutlara ulaşmış.

önce savları ele alalım
kimse kimseye karışmasın: böyle bir savı ileri sürdüğümüzde toplumsal yaşama karşı çıkmış oluruz. elbetteki birileri birilerine karışacaktır. çünkü insanlar bu yüzden devletleri meydana getirmişlerdir. devlet insanların kontrol mekanizmasının önemli bir elemanıdır ve bunuda yasa ve kolluk kuvvetleri ile sağlar. günümüzde geçerli sistem budur. daha iyi bi sistem bulunana kadar devlet böyle konulara müdahale edecektir.
anneannemde başörtüsü takıyordu: bahçesinden domates toplayan, torunlarına patik ören anneannelerin hiçbiri "X partisini destekliyorum, o yüzden türban takıyorum" demiyor. kaldıki türban başörtüsü demek değildir.ayrıntılarına değineceğim.
o zaman mini etek de yasaklansın eğer mini etek bir siyasi görüşü empoze etmek için giyiliyorsa eşitlik sağlanması için yasaklanabilir. ancak bugün muhafazakar olmayan hiçbir parti "benim vatandaşımın mini eteğine dokunamazsın" şeklinde bir propaganda yapmıyor. fakat türban muhafazakar kesim tarafından propaganda konusu haline getiriliyor. yani yarası olan gocunur şeklinde bir durum var ortada.

buradan çıkarabildiğim bir sonuç var:
"türban" kelimesi herzaman aynı anlama gelecek şekilde kullanılmıyor.
bazı kesimler dinin sembolü olarak görüyor
bazı kesimler partilerine propaganda aracı yapıyor
bazı kesimler yönetime başkaldırı olarak algılıyor
aynı şekilde türban takanlar da farklı görüşlerde...
bazısı dinin gereği olarak takıyorum diyor
bazısı bu benim siyasi görüşüm diyor
bazısı yakıştığı için takıyorum diyor
burada da farklı görüşler hakim...

buradan çıkardığım sonuç şu:
türbanı savunanlar olsun takanlar olsun karşı çıkanlar olsun hiçbiri tam olarak ne istediğinin farkında değil. dolayısıyla türbanın tam olarak ne olduğu tarif edilmeden üzerinde yorumlar yapmak böyle sosyal buhranlara neden oluyor.
öncelikle ne yaptığını ne istediğini bilen bireyler yetiştirelim
ondan sonra neyi tartışacaksak tartışalım

cumhuriyetimizin kuruluşunun 82. yılında durup düşünelim, bizim için öncelikli olarak ne önemli? eğitim...
eğitimi sağladıktan sonra bunları sağlıklı bir şekilde tartışabiliriz...

"efendim bakın ecnebi ülkelerde din problem değil bizde de olmasın"
hayır, onlarda da problemdi (bkz. 15-17 yy arası avrupa tarihi) ama artık değil. önce neyin ne olduğunu öğrendiler sonra bu konuları aştılar ve hedeflerini farklı yönlere çevirdiler

unutmayalım ki bireysel gelişim olmadıkça toplumsal gelişim mümkün değildir...[signature][hline]dreams make the future, but the past never lies...
Sosyal ağlarda paylaş

türban siyasi bir simge gerçekten. bunda herkes hemfikir olmuş.

peki türban siyasi simgeyse başörtüsünün dini bir simge olduğunu kabul edersiniz. yani başörüsüyle türban farklı şeyler. peki üniversiteye öğrencilerin ve bu tür turistik geziye gelenlerin başörtüsüyle girememesi mantıksız değil mi? sonuçta devlet çalışanları devleti oluşturduğu için dini bir sembol de giymemeli derseniz o doğru, ama bunlar devlet çalışanı değil; vatandaşlar. bu vatandaşlar arasında dine bağlı ayrımcılıktan başka birşey değildir.[signature][hline]Biziz | Değiliz
twistedemo, 16 Eylül 2005 tarihinde bana demiş ki:
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

Ya metboy, basörtüsüyle bi yere girmeye calisip giremeyen yok zaten.
Bir kere oldu o olay, o da bir hataydi bi anneyi mi ne sokmadilar bildigim kadariyla türban degil basörtüsü vardi kadinda.

Ayrica, her türlü dini simge yasak, sadece türban falan degil.[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Zergling, 28 Ekim 2005 12:33 tarihinde demiş ki:
haydi turkiye kim tutar seni..
cevap: Recep Tayip ERDOĞAN...

[Bu mesaj Penthesilea tarafından 29 Ekim 2005 21:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

türban değil dinin gereği sünnet bile değildir olamaz

eğitim seviyesi yeterli düzeye ulaştığında halk türbanı siyasete mal edenlerden hesa sorduğunda ancak başörtü/tanga insanların vicdanına kalacak[signature][hline]Dynun, 15 Ekim 2005 22:56 tarihinde demiş ki:
saça öyle denir ya. güle güle kullan denir. denmez mi?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kreese, 29 Ekim 2005 21:26 tarihinde demiş ki:
türban değil dinin gereği sünnet bile değildir olamaz

eğitim seviyesi yeterli düzeye ulaştığında halk türbanı siyasete mal edenlerden hesa sorduğunda ancak başörtü/tanga insanların vicdanına kalacak

bence bu yaklaşım yanlış siyasete alet edilmesi kısmına tamamen katılıyorum ama sünnet bile değildir olamaz diye konuşmak hem çok iddialı,hem gereksiz gerginleşitirci oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

@eldar: neyini anlamıyorsun. başörtüsünü takmaya inanan öğrenciler üniversitelere giremiyor, inanmayanlar giriyor. işte gördüğün gibi dine dayalı ayrımcılık demişim.

ayrıca aynı görüşü paylaşan başörtülü kadınlar giremezken, ondan çok daha fanatik görüşlü olan bir erkek girebiliyor. bu da kadın erkek eşitsizliği oluyor.

@penth: bütün dini simgeler kime yasak? devlet çalışanlarına değil mi. devlet çalışanları devletin organlarını oluşturduğu ve devletin dininin olmadığı için bu mantıklıdır. peki oraya okumaya gelen öğrencinin içeriye girememesinin ne gibi bir mantığı vardır? o kızların oraya girip girmemesi laikliği nasıl etkiler anlatsın biri bana.

ayrıca başörtüsüyle girilebiliyor üniversitelere demişsin. öğrenciler vs. girebiliyorsa eğer tamamdır olay boşuna yazıyorum sana bunları. katılıyor musun yani öğrencilerin o şekilde girmesine?[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

düşünün ki Türkiye'de üniversitelere kızların başörtüsü takmadan girmesi yasaklanmış; bu ne kadar ilkelse başörtüsü takıp girmenin yasaklanması da o kadar ilkeldir.[signature][hline]Biziz | Değiliz
genk ne demek?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...