Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

"Karadeniz'de tufan olmadığını ispatladık. Bulacakları arkeolojik eserlerin, batıkların da eski bir

unity100

Öne çıkan mesajlar

iki paragraf alinti var milliyetin internet sitesinden sonra verip veristircem bu "bilim" adamlarina "

".....İki bilim adamının 1997'de 'Marine Geology' dergisinde yayımlanan tezleri, Türk bilim adamlarınca aynı dergide yayımlanan karşı bir makaleyle çürütülmüştü. Bu 10 Türk bilim adamı arasında bulunan Prof. Dr. Naci Görür, Milliyet'e yaptığı açıklamada, Karadeniz ile dökülen nehirlerin seviye farklarının, Ryan ve Pitman'ın tezinin doğru olmadığını kanıtladığını belirtmişti. Prof. Görür, Ballard'a çağrıda bulunarak, "Karadeniz'de tufan olmadığını ispatladık. Bulacakları arkeolojik eserlerin, batıkların da eski bir medeniyetle ilgisi olmadığını biliyoruz" diye konuşmuştu..."

ve

".....Ekipten Arkeolog Fredrik Hiebert de, Sinop Valisi Zeki Şanal'ı makamında ziyaret ederek başvurunun hızla yanıtlanmasını istedi. 'Herkül' adlı robotun derin sularda ilk kez kullanılacağını belirten Hiebert, 15 günlük araştırma için beş milyon dolarlık bütçeleri olduğunu kaydetti. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Önder Bilgi de, Nuh Tufanı'nın izlerinin Sinop'ta bulunmasının mantığa ve bilime aykırı olduğunu savunarak, "Sinop'ta petrol aramalarının gündemde olduğu bir dönemde ekibin apar topar bölgeye gelmesi düşündürücü. Bizi bu araştırmanın gerçekliğine inandırsınlar. Biz de yanılmış olabiliriz" dedi. Ballard'ın yapacağı araştırmayla ilgili vize almadığı ortaya çıktı. Bu nedenle 35'i bilim adamı 70 kişilik araştırma ekibine araştırma için izin verilmedi......"

Simdi su yukaridaki iki "bilim" adamimimizin soylediklerine dikkat cekmek istiyorum. ben bu tur bilim adamlarina "oturdugu yerden evrenin sirlarini kesfeden" bilim adami olarak adlandiriyorum. bu tur bilim adamlarinin ellerinde kaynak yoktur, imkan yoktur, fakat bu bilim adamlari baskalarinin on, belki de yuzyil once yayinladiklari calismalarini inceleyip ondan alinti bundan alinti yaparak kendince bir calisma olusturup sunun dogrulugunu ya da bunun yanlisligini ispatlayiverirler. ha demiyorum ki bu insanlarin altinda hic imkan, olanak yok. fakat bakiniz, arastirma yapmaya gelen yabanci grup sadece bu arastirma icin BES MILYON DOLARLIK butceyle gelmis. ellerinde 6500 metreye dalabilen denizalti robotu var. sorun bu degerli bilim adamlarina, her ikisinin de bagli oldugu fakulteler tarihlerinde kac defa bes milyon dolari bir arada gormus. sorun bakalim turk silahli kuvvetlerinde dahi 6500 metreye dalabilen bir arac var miymis. ama hayir, bu adamlar turk bilim adami. oturduklari yerden iki yayinla insanlarin milyonlarca dolari basip yerinde arastirdiklari seylerin yanlisligi ya da dogrulugunu ispat ediverirler.

ha bakiniz bir de sey demis biri, o bulduklari eserlerin batik bir medeniyetle alakasi yok. haaa. evet. 400 metre deniz altinda iki uc bin yillik kasaba kalintilari var. o zaman bunlar oraya kendiliginden geldi. ya da turk muteahhitler yapti bunlari oraya 80 oncesi insaat sektoru patlamasi sirasinda. adamlar robotu atmis denize, goruntusunu cekmis, hala bizim "bilim" adami cikip bunlarin batik bir medeniyetle alakasi yok diyor. yahu, DENIZIN 400 METRE ALTINDA KASABA VAR BE ADAM ! bu karadeniz bolgesinde vaktiyle yasamis yerel kulturlerin bir uzantisi olup da su altinda kalmis bir yerlesim olsa dahi varolan tarihsel bilgilerimizin uzerine paha bicilemez bir katkidir. oturdugun yerden neyi iptal ediyorsun sen.

boyle bilim adami OLMASIN. gitsin tuccarlik yapsin bakkal olsun daha fazla faydasi olur. arastirmaya ogrenmeye ket vuran adamdan bilim adami olmaz, olsa olsa herhangi bir muhafazakar partinin uyesi olur. gitsin politika yapsin.

bu orumcek kafali adamlar bir de demis ki, ispat etsinler bize, izin verelim. YAHU NE ISPATI ! deniz dibinde batik kasaba var ne o nasi ogrenilecek izin vermeden ? gozun de mi kor goremedin mi.

ha bir de petrol demis. ya bilim adamisin bu kadar mi cahilsin be adam. karsindaki adam robert ballard, adam titanigi buldu, bismarki buldu, kenedinin batik hucumbotunu buldu, adam national geographic finansmaniyla calisiyor. insan biraz dusunur oyle hede hodo etmeden once. dunyanin en onde gelen bilim egilimli kurumlarindan birisi vermis destegi yollamis, ates olmayan yerden duman cikar mi. adamin ne ihtiyaci var petrol bulmaya national geographic nerede petrol isi yapmis bu gune kadar. ben buna kiskanclik derim, ben buna cirkeflikle bilim dunyasinda adini duyurmaya calismak derim iste.

olmasin boyle bilim adami. adamlar nuh tufaninin pesinde heriflerin dedigi seye bak.[hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com
Sosyal ağlarda paylaş

*!Gaza gelir alkışlar*
Her zaman öyle olmadımı dışardan birileri bişey yapar. Üstüne eklenti yapar geliştirir. Modası geçtikten sonra bizimiler ötmeye başlar. İnsan tam anlamıyla ÖKÜZ olunca sadece birilerinin artıklarına talim ediyo. Bi kere kafa yok adamlarda. Beyin yok. Mantık denen bişey yokki böyle konusuyolar. Gidip bide aydın yazar cart curt oluyolar.[hline]www.rpgcorner.com
Head, 25 July 2003 12:45 tarihinde demiş ki:
valla en çok kutluyoruz arkadaşı

Nooooo!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
unity100, 30 July 2003 18:45 tarihinde demiş ki:
ben bu tur bilim adamlarina "oturdugu yerden evrenin sirlarini kesfeden" bilim adami olarak adlandiriyorum. bu tur bilim adamlarinin ellerinde kaynak yoktur, imkan yoktur, fakat bu bilim adamlari baskalarinin on, belki de yuzyil once yayinladiklari calismalarini inceleyip ondan alinti bundan alinti yaparak kendince bir calisma olusturup sunun dogrulugunu ya da bunun yanlisligini ispatlayiverirler. [hline]referanslar :
www.mizzah.com
www.tokaci.com(oscommerce customization)
turkiye.bookturkey.com
aaa bunu unutmusum pek severim: www.bookturkey.com

hjehehehe bu laf bana duygu asena'nın can yücel'e ettiği lafı hatırlattı bi anda. Tabi can yücel'in cevabını akabinde.. Allah rahmet eylesin ne diyelim =) severdim.. Konuyla alakası yok gerçi kusura bakmayın ama.[hline]G-power a.k.a gehena
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bonecrusher, 30 July 2003 19:25 tarihinde demiş ki:
Türkiye'de doğru dürüst profesör yok ki zaten.

ne bicim bir sözdür bu ya?! Nasıl profesör olunur var mı bir fikrin? varsa nasıl bu kadar büyük bir genelleme yapabilirsin, anlayamıyorum.Umarım ne kadar hatalı bir söz soylediginin farkına varırsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Bizim bi üniversite hocasının sözü vardır. "Televizyona medyaya vs e demeç veren, bokpüsür programlara cıkan cogu kişi hiç birşeyden anlamaz.Yapacakları işleri yoktur da ondan oralarda boy gösteriolardır. Hakikaten alanında bilgili ve duaeyn olan kişilerin de işleri başlarından aşgındır. Pek göremezsiniz onları..

Ne kadar dogru bi laf anlatamam..
Sosyal ağlarda paylaş

Cidden ço doğru malesef ki Türklerde bir servet düşmanlığı war genel olarak herzaman zengine düşmanız fakire dost
O bahsedilen aramalar deniz aldı batık şehir'i aylar önce National Geographic de izledim
bu profesörler o programı izlememiş yada o sırada arkadaşında dediği gibi muhafazakar partinin seçim propagandasında fln olacaklar ki haberdar olamamışlar.
Ozaman da mı petrol warmış karadenizin dibinde yahu aylar öncesinde
hatta takip eden warsa birkaç yıl öncesinden itibaren sürekli olarak werilen Nuh Tufanı programı ile ilgili reklamların enazından 1 tanesine rastlamıştır.

Unity gereken herşeyi söylemiş ek yapmaya bile gerek yok.[hline]< V ò d à n >
Sosyal ağlarda paylaş

benim verdiğim sadece bir örnektir. şimdi lafımı çarpıtmanın manası yok. bilmiyorum ne asıllıdır nedir. annesinin kızlık soyadı nedir.. ama çok TÜRK olduğu bi gerçektir. şimdi uraştıramyın beni araştırma yapmakla gecenin bu saatinde. daha doğrusu sabahın.[hline]G-power a.k.a gehena

[Bu mesaj hella tarafından 31 July 2003 01:34 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
hella, 31 July 2003 01:10 tarihinde demiş ki:
Türkiyeden çok büyük prof.lar çıkıyo. İlk aklıma gelen isim, gündemde olduğu için Mehmet Öz.. Dünyaya ismini bilimle duyuran küçümsenmicek miktarda türk var. Milletinizi bu kadar küçümsemeyin.[hline]G-power a.k.a gehena

ama onlarda avrupada veya america da kendilerine sunulan daha iyi hizmeti geri tepmiyorlar. iyilerinii elimizden kacırıyoruz kotuleri burda. yazık halimize.[hline]ALI G. MY BITCH
Sosyal ağlarda paylaş

said:
CEDAY, 31 July 2003 01:16 tarihinde demiş ki:
Bizim bi üniversite hocasının sözü vardır. "Televizyona medyaya vs e demeç veren, bokpüsür programlara cıkan cogu kişi hiç birşeyden anlamaz.Yapacakları işleri yoktur da ondan oralarda boy gösteriolardır. Hakikaten alanında bilgili ve duaeyn olan kişilerin de işleri başlarından aşgındır. Pek göremezsiniz onları..

Ne kadar dogru bi laf anlatamam..

Pehh. Bence son derece saçma. Eminimki her hoca karşılığını aldıktan sonra televizyon'da bilgilendirici açıklamalar yapmak için herhangi bir programa katılabilir. Bunun pek vakit ile alakası yok, senin hocanin bu lafı söyliyecek vakti varsa eminimki televizyon'a çıkmaya vaktide vardır. Hocalar arası kıskançlığın ne olduğunu çok iyi bilirim. Ayrıca televizyona devamlı çıkan hocalardan hangisi sence kalitesiz hocadır bana bunuda söylersen sevinirim.[hline]5

[Bu mesaj Oky tarafından 31 July 2003 03:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sabancı üniversitesinde ders weren bi profesörün tv ye çıkan bir hocayı kıskanmasına hiçbir sebep yoktur zaten kendisi kıskanılan biyerde görev yapmaktadır bir söz söylemekle tv ye çıkıp açık oturuma katılmak arasında takdir edersinki çok uzun zaman farkı war[hline]< V ò d à n >
Sosyal ağlarda paylaş

said:
quamor, 31 July 2003 02:06 tarihinde demiş ki:
ama onlarda avrupada veya america da kendilerine sunulan daha iyi hizmeti geri tepmiyorlar. iyilerinii elimizden kacırıyoruz kotuleri burda. yazık halimize.[hline]ALI G. MY BITCH

E tabiiki geri tepmicekler.. Türkiye'de onlara fırsat verilmiyoki.
Desteklenmeleri lazım. Çalışmalarını yapmalarını sağlamak lazım. Burda olmayınca bakıyolar, ABD vesaire diyor ki, bak güzelim, sen gel bana çalış ben senin paranı veririm. Şimdi noldu ? Adam dünyanın en iyi kalp cerrahı ( ? ). Yani bunu sadece mehmet öz içinde düşünmeyin, tam bilmiyorum yani nasıldır..[hline]G-power a.k.a gehena
Sosyal ağlarda paylaş

Ben savunayım hemen Türk profesörü. Başlamadan belirtmeliyim ki konuyla ilgili bilgim yok, sadece iki alıntıdan çıkardığımı yazacağım, belki daha sonra detaylı bilgim olursa daha ciddi bir fikir sunabilirim ortaya.

Öncelikle "bu adam bilimadamı, ne işi olur petrolle?" mantığı hatalı bence. Adamın işi olması gerekmiyor, kendisi çıkarmayacak zaten varsa. Olduğunu tespit etmesi yeterli. Şimdi "olduğunu bilseler ne olacak, Türkiye çıkarabilecek mi sanki oradaki petrolü?" demeyin, bu ayrı bir konu.

Sonra, bu kadar aşağıladığınız Türk profesör o yazıda unity'nin dediği gibi "kasaba olduğunu ispat et" demiyor; "araştırmanın samimiyetine bizi inandır, yanılmış olabiliriz ama ikna olmadık şu anda" diyor, ki bence çok haklı bir yaklaşım.

Diğer yandan, unity "adamlar atmış robotu denize, çekmiş resmini" diyorsun ama, daha vize bile almamışlar araştırma için, ne resmi ne robotu? Taraflı bakıyor olabilir misin biraz?

Dediğim gibi burada okuduklarım dışında bir bilgim yok olay hakkında, fakat açıkçası bu topici biraz klasik "bilim için çalışan batı vs geri kafalı Türkiye" senaryolarına benzettim, bakış açısını biraz genişletme ihtiyacı hissettim.

Birdenbire "Türkten bilim adamı olmaz" noktasına gelmiş topic, oysa ben o yazılardan Türkiye'nin veya Türk bilimadamının hatalı olduğu sonucunu çıkaramıyorum.

Nedense Türkiye'de bir geri kafalılık ve bilim düşmanlığı olduğu öne sürülünce hemen +1 yazılıyor, oysa sadece buradaki alıntılara bakarsak böyle bir anlam çıkarmak zor.

Niye izni bile lütfedilip alınmamış bir araştırmaya göz yumulsun ki? Veya araştırma için geçerli bir kanıt sunulamıyorsa, bölgedeki bilimadamları ve araştırmacılar ikna edilemiyorsa yabancı bir gruba araştırma için neden izin verilsin ki? Madem bu adamlar bu kadar ciddi ve inançlı, çok zor mudur ortak bir çalışma yürütmek? Bütçe mi yetmiyor Türkiyede konuyla ilgilenen araştırmacılarla beraber çalışmak için?

Özetle, kusura bakmayın ama, "Türkiye'de bilim olmaz, Türkten bilimadamı çıkmaz" desem altına en az 35 kişi +1 yazacak birisi "neden" diye sormadan önce.

Hiç sevmem ırkçı/milliyetçi duygularla Türkiye aleyhine edilen her lafa atlayan insanları; fakat maalesef son zamanlarda bunun tersi daha sık gözlenmeye başladı galiba.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...