Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dünyanın en iyi ilk 15 üniversitesi

Finrod

Öne çıkan mesajlar

İngiliz Times gazetesinin hazırladığı dünyanın en iyi üniversiteleri listesinde, Harvard Üniversitesi ilk sırada yer aldı.
Gazetenin 2005 Yüksek Eğitim Eki'ndeki liste, 2 bin akademisyenin görüşü alınarak hazırlandı. 31 ülkeden 200 üniversitenin bulunduğu listede, ABD'den 54, İngiltere'den 24, Avustralya'dan 17 üniversite yer aldı.

1 Harvard Üniversitesi (ABD)
2 Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (ABD)
3 Cambridge Üniversitesi (İngiltere)
4 Oxford Üniversitesi (İngiltere)
5 Stanford Üniversitesi (ABD)
6 Berkeley California Üniversitesi (ABD)
7 Yale Üniversitesi (ABD)
8 California Teknoloji Enstitüsü (ABD)
9 Princeton Üniversitesi (ABD)
10 Ecole Polytechnique (Fransa)
11 Duke Üniversitesi (ABD)
12 London School of Economics (İngiltere)
13 Imperial College London (İngiltere)
14 Cornell Üniversitesi (ABD)
15 Pekin Üniversitesi (Çin)[signature][hline]Yeni bir ortam,yeni bir heyecan www.gencx.net
msn
Sosyal ağlarda paylaş

iyide sacma bi liste bu. yani her okulun her dali ayni degildir ki. asil onemli olan bunlarin alanlarina ayrilmis olanlari. yani muhendislik alaninda dunya siralamasina harvard ya da oxford girmez mesela... onun icin "ahanda ilk 500 de yokuz" denmesi cok normal. ozellikle bizim universitelerimiz muhendislik alaninda yogunlasmisken...[signature][hline]Tulahr
Sosyal ağlarda paylaş

Abd, İngiltere, Çin
Bunlar olmayacakta Türkiye mi olacak?

Geçiniz efenim :)[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
her ba$arili tikky'nin arkasinda oha falan olan zengin bi baba vardir...
Sosyal ağlarda paylaş

Gayet mantıklı olmuş, zamanında araştırmıştım yurt dışı eğitim olaylarını bekledğim gibi çıktı liste[signature][hline]Absolut, 27 Eylül 2005 00:59 tarihinde demiş ki:
Daha fazla paticik söyle idi, böyle oldu, ancak şöyle kurtarılır, yok şunları, atalım bunları büyütelim, ilerde işe yararlar tipi yazılara son verelim artık. Paticik şu an ne ise odur. Sıkıntı bastı kaç gündür x ayrılmış y kurtarma operasyonu yapıcakmış c ağlamış. Adam gibi konu açın, insan gibi yazı yazın. Dedikoducu teyzeler gibi 1 lafı 50 kere döndürüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ülkemizdeki üniversiteler ile yabancı üniversiteleri karşılaştırmak biraz komik oluyor.Bizim üniversitelerimizin çoğu son 50 yıl içinde açılmış sadece liseüstü eğitim veren kurumlar.Yabancı üniversiteler hem eğitim veriyor hem de bilimsel araştırmalarla ün ve saygınlık kazanıyor.Kendi yağında kavrulan yurdum üniversitesi nasıl yarışsın elin milyon dolar bütçeleri olan üniversiteleriyle.Bizimkilere devletten AR-GE için,bilimsel araştırmalar için bütçe ayrılıyor da bizimkiler mi araştırma yapmıyor?Dediğim gibi adamlarla daha aynı kulvarda bile değiliz.Eğitim kurumlarına gereken ilgi ve desteği sağlamadıkça da olamayacağız...[signature][hline]Barbar Conan:Barbarizm, insanlığın doğal durumudur, medeniyetse doğal dışı. Bu, geçici bir durumdur ve barbarizm, önünde sonunda her zaman kazanacaktır...

Yeniden, FantasTurk ...!
Sosyal ağlarda paylaş

said:
riglous, 28 Ekim 2005 16:28 tarihinde demiş ki:
iyide sacma bi liste bu. yani her okulun her dali ayni degildir ki. asil onemli olan bunlarin alanlarina ayrilmis olanlari. yani muhendislik alaninda dunya siralamasina harvard ya da oxford girmez mesela... onun icin "ahanda ilk 500 de yokuz" denmesi cok normal. ozellikle bizim universitelerimiz muhendislik alaninda yogunlasmisken...

walla harika bi tespit. kim yapmıs bu arstırmayı ki ingilizler falan işte. adam gelip oxfordun yerine odtu bogaziçi ituyu mu koycak. salıwırın yaaa[signature][hline]pazi snajper !
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...