Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

mozartın türk senfonisi


kkk_87

Öne çıkan mesajlar

değerli okuyucular tarihimizde osmanlının yıkılışına hani o alman sempatisi zamanına dönersek modern ordu diye başımıza getirilen alman kumandanlarını hatırlarsak o zaman ordumuzun milli marşı mozartın bu senfonsi seçilmişti.geçenlerde alman lider shöller amcanın sayın basbakanımızla iftar yemeği sırasında arka fonda çalan müziğe dikkat eden oldumu hiç?sizce burada uygulanan küçük diplomasi türkiye açısından nasıl bir yorum taşımakta?lütfen cevaplarınızı bekliyorum[signature][hline]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

fazıl say ve sertab erener de bunun caz cover'ını yapmıştı. biçok insanın cep telefonunun melodisi bu. hepsi alman hayranı olabilirler mi? bence alakasız.[signature][hline]SeaGle, 19 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
çogu metalci geçinen insan From cradler to enslave nin klibini dinlerken odadan kaçıyo biliyo musun?Az bişi deil oki?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bence o kasıtlı yapılmamıştır...yani hem bundan ne gibi bi anlam çıkarılablir ki?
"bakın bizim ülkemizin bestecisinin bestesi sizin ülkenizde çalıyo baaaaaaak!gördünmüüüü!"[signature][hline]Savaşlardan kimse masum çıkmaz., bazıları ise hiç masum çıkmaz. Sonsuz bozkırların, kıtlığın ve yaşayan hemen her şeyin düşman olduğu bir dünyada ise savaş kaçınılmazdır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Mozart'ın yaşadığı dönemde Almanyada Türk modası var. Almanların yüksek sosyatesi Türk modasına uymak için elinden geleni yaparmış. Mozart'ında içinde bulunduğu opera tartışmasında herkes ya İngiliz ya da İtalyan usulu olması konusunda tartışırken Mozart herkesin düşüncesinin çok kılışe olduğunu söyleyip Türk marşını yapalım demiş. Fikir beyenilmiş fakat risk göz önüne alınmış. İlk sahnede büyük bir beyeni kazanınca Mozart'ın adı yayılmaya başlar.

Mozart yaşadığı dönemde son derece sıradışı bir kişi. Malesef sıradışı olan kişiliği üstün yeteneğinin önüne geçmiş ve öyle bir sefalet içinde ölmüşki cesedi 40 kişilik fakirler mezerana gömülmüş. Mozart'ın besteleri ölümünden sonra tekrar derlenmiştir.

O dönem olay diplomasiden çok modaya uygunluk ve bir fark yaratmayla alakalı. Çünükü Türk kültüründe operaya yer yoktu.

AB mücadelesinden galip çıktık. Almanya bize en çok destek veren ülke. O yemek sırasında Alman marşı çalsaydı ya da Türk marşı çalsadı çok komik olurdu. Mozart'ın Türk marşı en iyi seçim. Komploya gerek yok.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...