Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

20 yaş dişi

Alexi_Septimus

Öne çıkan mesajlar

• 2 ay sonra ...
20lik diş erkende çıkabiliyor. Lise 3teyken bizim arkadaşta çıkmaya başlamıştı :/

Değişiyor bide hani kimisine ızdırap çektiriyor kimisinde ise birşey hissettirmiyor. Çektirmedim ben öyle mutlu mesut yaşıyorum dişimle. İlk başlarda falan birşeyler yerken sorun çıkartıyordu ama sonradan çok sorun çıkartmadı
Sosyal ağlarda paylaş

ya bende 2 kere falan birisi alttan alttan çıkmaya çalıştı, ağrı falan yaptı 1 hafta kadar süreyle, ama anlmadım bişeylerin altında mı kaldı noolduysa, ağrıdı hayvan gibi sonra gitti yok oldu. çıkamadı çıkamıyor mu noluyor ya, hiç ses etmesem o da gelmese kalsa öylece nolur ki? istemiyorum doktora gitmeyi ya ühühü
Sosyal ağlarda paylaş

20 lik dişimi 2 hafta önce çektirdim. Çene cerrahı çok profesyoneldi sadece baş kısmının birazı yamuk çıkmış olan dişimi 10 saniyede çekti.

20 yaş dişi illa çektirilmek zorunda deildir. Çektirileceği durumlar şunlardır;

1- Diğer dişleri itme suretiyle baskı yapıyorsa
2- Devamlı ağrı ve apse yapıyorsa
3- Yamuk çıkıyorsa ( bir zaman sonra yanağınızı ısırmaya başlarsınız)
4- Çürümeye başladıysa (diğerlerini de çürütür)

bu durumlarda acil çekilmeliymiş. 2 şekilde çekiliyor bu dişler. 1. yöntem direk diş köküne adam tornavida şeklindeki aleti dayıyor çok hızlı bir şekilde kanırtarak çıkarıyor dişi. 2. si gömülü 20 yaş dişi ,ki bu sizde varsa ölün daha iyi. Çünki damak veya ağzınızın iç kısmını yararak dişin köküne ulaşılıyor bu tip dişlerde. Eğer kök çıkmamakta diretiyorsa 2 ye bölüyorlar dişi ve o şekilde alıyorlar.

Hayvani araştırdım zamanında :) Şu an iyiki çektirdim diyorum
Sosyal ağlarda paylaş

• 9 ay sonra ...
şimdi aldırınca ne oluyor
acıyor ya, kanıyor bi de
10 dakika da söktü galiba, 4lü bir kök çıktı
baya bir ufak tıpan tarzı bişey ve kerpeten le girişti
sallandıra sallandıra aldı

tamponu çıkardım kanama tam durmadı daha
peçeteyle tükürüğü kanı topluyorum filam
şimdibu baş ağrısıyla ancak arama yaptım
önceki sayfaları okumadım ne bekliyor beni
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2 gun once cektirdim, oyle bisey yasamadim, gecmis olsun baya zorlamis ne diyelim.
doktor agrim olursa herhangi bi agrikesici kullanabilecegimi soyledi ben de vermidon falan ictim. ayrica disi cok temiz tutman gerekiyo dedi, kulak temizleme cubuklarini oksijenli suya batirip yemeklerden sonra falan temizlemek lazimmis, yoksa şişebilirmis.
tekrar gecmis olsun, 20 yas disi cektirmek cok onemli bi adim insan icin. giderken yokda 10 defa öldüm reslendim ama basardim. boyle dusununce iyi hissediyosun ehu.
Sosyal ağlarda paylaş

abi bende 3 tane var yahu :/ hani tırsıyorum baya.. dişçiye bi gitsem bi daha çıkamıcam gibi bi his var içimde en son dolgu yaptırırken boğuluyodum zaten :D o ağza takılan hortum sulu dolgu makinasının suyunu çekmeyince zor anlar yaşadım yani haha
Sosyal ağlarda paylaş

ağrı kesici aldım şimdi zonklamalar durdu inş. ağrı kesicinin etkisi geçince geri gelmez, zaten boğazım ağrıyor ilaç kullanıyorum hepsi üst üste geldi
gerçi doktor iyi dedi antibiyotik buraya da fayda eder
ama benim bünyem öyle çabu iyileştirmiyor genelde, bu biraz daha dışarıya doğru çıkıyordu çürük/dolgulu dişi de çektiremedim gitti sapasağlam diş.
sağlık olsun
hala kan geliyor yalnız ama yemek yedim super bişey
Sosyal ağlarda paylaş

20 yaş dişini çıkar da çektirmezsen çabuk çürüyor. Gömülü diş ise seninki yani içeriden zorluyor, yaptıgı apse yüzünden ağzını açamıyor yada bişey çiğneyemiyorsan bunun için acil şekilde çene cerrahına gitmeni tavsiye ederim.

Geçen sene apse yüzünden çenemi açamıyordum antibiyotik falan verdi doktor. Bunun yanında bademciğe bakılan tahta çubuklardan aldırttı çenemi açabilmem için.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...