Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Org veya Piyano


Zerglingtr

Öne çıkan mesajlar

arkadaşlar sol el ile ne yapiyoruz lutfen yardimlarinizi bekliyorum ritm mi veriyoruz ? ne yapiyoruz lutfen yardim[signature][hline]GM Gören Masum PLAYER!! Koçum Benim!!
Tek istediğim var !!! Adminlik
Herkez post kasıcı gelir bana...
Balık baştan!!! Paticik sondan kokar... !!!!!
Pati yabaniyim ben !!! Girerim Paticik'inize hepinizi yerim ben !!!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sol elle herşeyi yapabilirsin. ama genelde akor basmak veyahut bas sesleri vermek için kullanılır. piyano çalmaya başlamadan önce armoni hakkında çok sağlam bilgi sahibi olmanı öneririm. misal majör ve minör sayısı batı müziğinde sabittir :) kaç tane nota varsa o kadar majör ve minör vardır. 12 yani. bi de bunun oktavları var işte piyanoda.[signature][hline]SeaGle, 19 Ekim 2005 19:40 tarihinde demiş ki:
çogu metalci geçinen insan From cradler to enslave nin klibini dinlerken odadan kaçıyo biliyo musun?Az bişi deil oki?

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya bak al bi beyer boyle bastan anlatır herseyi,once belirli kalıplar vardır sol el icin onlarla calısırsın ki bu sırada farketmeden armoni kapıosun cunku adam hersesi yazmıs..bi sure sonra ismini bilmeden seslerini sırasıoyla bildiğin akorlar oluo.. zamanla ozgurluk kazanır dilediğini yaparsın...[signature][hline]Her dişi antiöstro olarak dogar,onu ailesi veya cevresi ostrolastırır:..........
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
sir, 21 Ekim 2005 23:33 tarihinde demiş ki:
sol elle herşeyi yapabilirsin. ama genelde akor basmak veyahut bas sesleri vermek için kullanılır. piyano çalmaya başlamadan önce armoni hakkında çok sağlam bilgi sahibi olmanı öneririm. misal majör ve minör sayısı batı müziğinde sabittir :) kaç tane nota varsa o kadar majör ve minör vardır. 12 yani. bi de bunun oktavları var işte piyanoda.

Ek olarak orgda switch vardir akor icin, ebata ve marka/yapima gore degisir gerci ama ornegin standart bir klavyede ilk C -B arasi akor switchine duyarlidir.

[Bu mesaj Djan tarafından 22 Ekim 2005 04:44 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Zerglingtr, 21 Ekim 2005 22:03 tarihinde demiş ki:
piyanoda kac minor ve kac major var acaba ?


Her enstürman için ayrı ayrı minör majör sayısı yoktur.Minör ve majörlerin sayısı sabittir.Öncelikle sol elle sadece minör ve majörleride basmazsın,armonin iyi ise 7li,9lu,Eksik,Artık aklına gelebilecek hertürlü akoru basarsın.Yalnız nota ve armoni bilmen gerekiyo doğal olarak.zaten bildikten sonra sol elin ister istemez bişeyler yapar.[signature][hline]o . o .. o/ . o/ .. o/ .. o/
|. | . /|/. /|/ .... |__ .. |__
_______/___/___/_____/____

Kuğu Gölü..
Made by Çukulatalı Korax
[Pati halay ve bale ekibi kurucusu]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

nası çözdün banada anlat bende çözmek istiyorum take the time ın solosunu tek elle atmak istiyorum aynı anda solla akor basmak istiyorum ama yapamıyorum arkadaş yapamıyorum..metropolisi tek elle çalmak istiyorum öbür elle bend yapmak istiyorum..bu arada arkadaşlar bildiğiniz iyi güzel bir eğitim cdsi falan varmı..jordan rudess'inki dışında
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • Genel Yönetici
Org dememelisiniz - eğer org derken dir drawbar'ı kastetmiyorsan-. Klavye hakkında bilmen gereken ilk şey doğru kelimenin klavye olduğudur.

Piyano için hangi elini kullandığın fazla fark etmez. Klavyede ise modulation ve pitch bend ile sorunlar yaşayabilirsin hızlı sololarda.

Eğer Piyano ve elektronik klavye gibi klavyeli aletlere yeni başlıyorsan tavsiyem bunu alman. Sonra da bir Alesis'e geçersin.[signature][hline]GERGE - Concerto for Electric Guitar No.1 Op.30
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ritm, arpej, blok akor ya da bas yürüyüşü yaparsın işte. Karıştırırsın, yayarsın sana kalmış. Sağa da melodiyi/soloyu atarsın tek takılırken. Grupta sana kalmış napacağın.

El koordinasyonunu kolaylaştırmak için Beyer ve Czerny'nin yanında Bach'ın invansiyonları tavsiye ederler. Dilersen bakabilirsin.

Armoni kitabı olarak, Walter Piston'un Harmony, CounterPoint ve Orchestration eserlerini, Mark Levine'in Jazz Theory Book ve Jazz Piano book adlı eserlerini, Berklee'nin Harmony 1,2,3,4 adlı kitaplarını, gamlar için de Adam Kadmon'un yazdığı Keyboard Grimoire'ı tavsiye ederim. (Emule'da var hepsi) Eğer kulaktan akor ve gamlara aşinalık kazanırsan, bu kitaplara derinlemesine girmeden de işin içinden çıkabilirsin. Kulak eğitimi olunca ilerlemek çok kolaylaşıyor bence.

Türkçe kaynak

POP & JAZZ - Armoni,Orkestrasyon ve Düzenleme Bilgisi". Yazarı Adnan Özalaşar.

Caz Müziğinde Akor Dizileri". Yazarı Nail Yavuzoğlu..

Daha fazla bilen arkadaşlar eklemekten çekinmesin. Türkçe kaynak olarak bilgim az.

Kolay gelsin.

[Bu mesaj Mino tarafından 23 Ekim 2005 16:42 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...