Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kapalı Efsanesini Bitiyor ....


bLackcha0s

Öne çıkan mesajlar

Geçen gün radikal de yazı okudum mburaya yazıcaktım baktım forzabesiktas.com forumlarına yazmışlar.


"İnönü Stadının futbolseverler gözündeki yeri her zaman ayrı olmuştur. şimdi beşiktaşın olan stad tarihi boyunca bütün İstanbul kulüplerine ev sahipliğ yaptı bilindiği gibi... Dolaysıyla artık kendilerine ait olan stadları ( biliyorsunuz artık -cehennem deniyor özel stadlara ) olsada Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarlarının gözündede İnönünün yeri ayrıdır.

Ve İnönünün kalbi-KAPALI TRİBÜN-. Bir zamanlar üç büyük kulüp taraftarlarının ele geçirmek için şavaşlar verdiği , uğruna karda kışta sabahlanan o kutsal mabed. Doğal olarak Beşiktaş taraftarı için çok ama çok özel bir mekan. Lafı çok dolandırdım, sadede geleyim: Beşiktaş yönetimi İnönü stadındaki kapalı tribünün üst katına loca yapıyor.Evet tribün havasını solumayanlar için belkide hiçbirşey ifade etmeyen düz bir haber bu. Ama inönü stadında bir kez bile maç seyretmiş bir futbolseverin yüreği cız edecektir, buna eminim. Şimdi siz varın birde bu tribünü kendine yurt bellemiş Beşiktaş taraftarının halini düşünün. Gerekçe "UEFA istiyor". Ancak kapalı tribün seyircisi pek ikna olmuş değil.
geçtiğimiz hafta internet forumlarında sadece bu konu tartışıldı, isteyen herkesin katılabildiği birde açıkhava toplantısı yapıldı. Beşikptaş tribününün kendine has "birlikte karar alma" tavrı buradada ortaya çıktı ve ne yapılacağı tartışıldı. Yönetimin önerisi açıktı:'alt katı size verelim, kombine bilet alın , orası sizin olsun ya da siz bilirsiniz.işte kale arkası. Amigo Aleninde katıldığı toplantıda mevzileri terketmeme, kapalıyı localara bırakmama kararı alındı. Evet futbolseverler, size işte buradan duyuruyorum, şöhretini yıllardır duyduğunuz kapalı tribün artık yok.

Gerçekten beni ve birçok taraftarı hayli yaralayan bir karar oldu bu... Hatta eminim tribün ruhu denen şeye önem veren Galatasaray ve Fenerbahçe taraftarının sevmeyeceği bir karar olacaktır bu. Ama 'savaşçılar 'herhalde pek sevinecektir. Çünkü gerçekten inönü stadının kapalısı herhangi bir tribün değildi. oranın bir 'ruhu' vardı. Taraftarın coşkusunu , hırsını, delifişekliğini, gücünü , fırlamalığını temsil eden , birleştiren bir ruh. Ve Beşiktaş taraftarının en büyük gücü idi o tribün.Sadece diğer tribündeki Beşiktaş taraftarının değil, futbolcular, yönetim, hakem, , rakip takımın futbolcuları ve taraftarlarının her maç sürekli gözledikleri 'ne tapki verecek acaba' diye merak ettikleri tribün. Ve sadece maçı yönlendiren bir tribün değildir Beşiktaş kapalısı. Ortak karar alınan, gerektiğinde yönetimle ya da takımla nasıl bir mesafe konacağını birlikte saptayan, hatta yönetim bile deviren bir yerdir Beşiktaş kapalısı. ( kimbilir belkide bilgili yönetimide birazda bu kaygı ile 'UEFA' talebini birazda emir telakki etmiş, hatta vur deyince öldürmüştür. Zira kapalı üst katının sadece bir bölümü değil, komple üst kat localara ayrılmış durumda). Ama kapalıyı bir cümle ile tarif etmek gerekirse; o 12. adam dedikleri varya , işte o 12. adamın oturduğu ve futbol takımına asıl itici gücü veren yerdi kapalı tribün. Dolaysıyla Beşiktaş yönetimi sadece bir geleneği , bir ruhu değil en önemli avantajınıda kendi elleriyle çöpe atmış oldu.

Şimdi gelecek cevaplarıda kestirebiliyorum.'Kapalıyı üç kat yapacağız, o zaman taraftar eski yerini alacak' denecektir. Ama ben pek emin olamıyorum, belki o zamana kadar loca ve kombine satmanın daha avantajlı olduğu görülür, yeni yönetim kriterleri çerçevesinde...Bir başka cevap ise 'UEFA böyle istedi'. 'Ypacak birşey yok olacaktır. Ama az önce söylediğim gibi bu gücü bu geleneği çöpe atmayacak yeni bir formül bulunabilirdi. Aklıma gelebilen son ve en soğuk cevap ise şu:'yeni kulüp yönetim tarzı, bu tür gelirlere önem veriyor.artık futbolun yeni kuralları bunlar'.Bu tabi en kan dondurucu cevap olacaktır.Buna söyleyecek pek bir şeyim yok. Bir tek şunu söyleyebilirim; Futbol alemi , teknik ve mekanik kararların alındığı bir mühendislik, 'businnes' alemi değildir, katı kurallara gelemez. Futbolda her zaman rasyonalite kazanamaz...

BEŞİKTAŞ HERŞEY DEĞİLDİR, ONDANDA ÖTE BİRŞEYDİR...

Radikal -Yetvart Danzikyan-
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu olayın tek kurtuluşu stadı yıkıp yenisini yapmaktır.
Neymiş efendim eski açık tarihi esermiş... İngilizler 100 yılllık Wembley stadyumunu bile yıktılar da inönü ne diye tarihi eser olarak kalıyor.

Fenerbahçe ne güzel yaptı satadını. Gs de yıkıp yapacak (Mecidiyeköyün ortasına o sıkışıklıkta nasıl insaat yapacaklar onu bilmiyorum ama)

3 sene sonra bunun acısını beşiktaş çekcek. Oysa ki mekan olarak inönü stadının yeri mükemmel.

Şimdi diyorsunuz ki kapalıyı da kaybediyoruz. Oh ne güzel 6 seneden sonra takım ilk defa bu kadar güzel hale gelmiş (hala yerterli değil) şampiyonlar liginde oynayacaksın ama seyriciyi de stada alamayacaksın.[hline]icq:108382340
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...