Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kürtaj!!!

PZero

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaşlar başlık hakkında düşündükleriniz neler?
Kürtaj olması gereken bir durum mu?
Yaşam şansı olan bir insanın hayatını elinden alma olayına nasıl bakıyorsunuz?
kürtajın olumlu ve olumsuz yönleri?
gelin tartışalım....[signature][hline]2pac
erkek adam renkli takım tutmaz . . .
www.edepom.com * www.temizmutfak.com
Sosyal ağlarda paylaş

valla duruma bakar.Anlatılanlara bakılırsa cok pislik kızlar varmış.Tabi korunma yontemlerı de bı yere kadar.
Misal bi kız bana bu tarz kotu bısı yapsa ve kurtaj yapmıom ayaklarına gıtse ya dover dusurturum ya da oldururum herhalde.
Kürtaj lazım[signature][hline]Supreme
----------
n3mrut, 11 Ekim 2005 03:48 tarihinde demiş ki:
Evet sonuçta burda oyun oynuosunuz.
Yaptıgınız işi önemli kılmaya neden çalışıosunuz hehe
Kabiliyet gerektirecek şeyler arıosanız gidin gitar davul vs vs çalın
Sosyal ağlarda paylaş

suark cocuklugunda ufak tefek problemler yasayip psikopatlik yasam tarzini benimsemiz bir manyak gibi konustun ;).kiz oyle bir pislik yaparsa birakirsin biter.tabikide bu benim fikrim hic bir aile hic bir sekilde kiziyla beni zorla evlendiremez kardesim!!!. isterse benden 545546 tane cocugu olsun.beni birkalamaz.ama maalesef bu tarz kizlar ortalikta cok yane regl si ile "kizligimi aldin" diyende cok.wallahi bana oyle demese yemin ediorum "banyoda ayagim kaydi supurge sapina oturdum" dese bile daha iyi.bilahare kürtaj ufak yasta ise 20-22 gibi bence.. sart cunku yane o kiz gelecegini heba edecektir farkinda deildir..[signature][hline]Through purity and through light
And the grace of the night
We sing and we dance
To our black heart romance
Sosyal ağlarda paylaş

hehe işte sorun orda, evlenme muabbetine ve ayrıca doğacak çocuğa yazık ya.Kıyamam ben bırakamam yani,ama bi yandan kendi hayatının karakma olayı var.
Berbat bişi ya çok tehlikeli,Allah bize hayırlı kızlar denk getirsin =)[signature][hline]Supreme
----------
n3mrut, 11 Ekim 2005 03:48 tarihinde demiş ki:
Evet sonuçta burda oyun oynuosunuz.
Yaptıgınız işi önemli kılmaya neden çalışıosunuz hehe
Kabiliyet gerektirecek şeyler arıosanız gidin gitar davul vs vs çalın
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Penthesilea, 14 Ekim 2005 01:29 tarihinde demiş ki:
Kisisel haktir, kadin ve erkek karar verir aldirir veya aldirmaz. Ama iki kisinin de rizasi olmali.
[signature][hline]Absolut, 22 Eylül 2005 14:11 tarihinde demiş ki:
Belki yenildik ama dana gibi bağırdık diye hava atan bir biz varız herhalde
Sosyal ağlarda paylaş

şahsi fikrim kürtajın olmaması gerektiğinden yanadır. (tabi anne karnında ölü bebek.vs gibi olağan dışı durumlar haricinde) bunun için tabi ki öncelikle toplumun doğum kontrol yöntemleri, cinsellik konusunda bilinçlendirilmesi gerekiyor. hamileliğini bile bilinçsizce yaşayanlar var, ya da çocuk yapıp bunu abuk sabuk şekilde şantaj için kullanan eksik zekalılar var, bi de kalkıp mazoşistçe kürtaj yöntemlerine başvuranlar var.
insanlara insan oldukları ve tavşan gibi ürememeleri gerektiği öğretilmeli.
kürtaj hamilelik ilk 3 ayında yapıldığı takdirde yasal kabul ediliyor (buna ne kadar uyuluyor o ayrı) ancak embriyo oluşumundan sonra 25. günde kalp atmaya başlıyor ve bence bundan sonra ki kürtajın kendi çocuğunuz katili olmaktan bir farkı yok.[signature][hline]aslında kötülüklerin en kötüsüdür umut, çünkü insanın çektiği eziyeti uzatır.
hani pamuk prensesi öpmüştü de prens uyanmıştı pamuk prenses; bizde tam tersi olsa, ben O'nu öpsem gerçek bitse rüya başlasa..
Sosyal ağlarda paylaş

Sakat doğacağını bildiğin bir bebeği doğurmak cidden çok büyük sorumluluklar da getirir. Tabi ki bir kez doğurduktan sonra anne baba hiçbir zaman bunu inkar etmez veya yük olarak görmez denilse de ebeveynler içinde çocuk içinde çok zor zamanlar demektir.
Tabi bu bir bebek sahibi olmak isteyen aileler ile ilgili yoksa evlilik öncesi veya istenmeyen bir gebelikte kürtaj bence gayet normal karşılanabilir çünkü henüz bir bebek (o zamanlara fetus deniyor ve bebek olarak görülmüyor tıbben) veya daha doğrusu bilinçli bir canlı yok anne karnında.
17 yaşında hamile kalan bir gençkızı anne olmaya zorlayan yasa bence hata yapıyor olabilir. Yani korunmayı dahi beceremeyen veya aklına getirmeyen birinden anne olmasını istemek hele de bu zorla ise tamamen saçmalıktır.
Şahsi görüşümdür belirteyim.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Abso

Sosyal ağlarda paylaş

Kürtaj kimi zaman gerekli, o yüzden yasaklanması anlamsız bu bir. Örneğin çocuğumun down's syndrome ile doğacağını öğrenirsem o iş orada biter, bunun "Allah verdi öyle olacakla" da alakası yoktur. Bence bir çocuğa onları çektirmektense, çocuğun hiç olmaması iyidir. İki yanlış bir doğruyu götürmez diyebilirsiniz ama kromozomları yamuk yaptı diye bir çocuğun 25 yaşına falan kadar bir sürü acı yaşayıp sonra herhangi bir organ yetmezliğinden ölmesi de bence hakedilebilir bir şey değil.

İkincisi, kürtaj bir tercih ve özgürlüktür. Sonuçta, ebeveynlerimiz biz kendi başımıza hareket edebilene kadar bizden sorumlu. Doğada yeni doğanı ebeveynlerine bu kadar bağımlı olan da tek ırk biziz herhalde. Bu ne demek? Bizi doğurmaya karar veren insanlar biz kendi başımıza hareket edebilir hale gelebilene kadar bizim üstümüzde hak ve sorumluluk sahibi demek, bu bakımdan kürtajın bence anlamı var. Dinsel açıdan bakılırsa da, sonuçta günahı sevabı onların üzerine, sorumluluk onlarda.

Bir bebek de henüz doğmadan bir kişiliğe sahip değildir, 25 günlükken kalp atıyor olabilir ama sonuçta bir benliği yok, yaşayan hücre grubu sadece. Kanunlar bile bir bebeğin haklarını "sağ salim doğum gerçekleştikten itibaren" diye belirliyor. Bu bakımdan kürtajı bir cinayet olarak da görmüyorum.

Bazı sosyolojik durumlarda da bakarsak, kürtaj "Daha büyük kötülüğü önleyecek küçük kötülük" olarak görülebilir (Bu İngilizce bir deyimden tercüme olup, sözün aslı "A lesser evil to prevent the greater evil" şeklindedir). Sonuçta problemli doğacak, sakat veya doğduktan sonra normal bir yaşam süremeyecek bir çocuğu doğurmak bence kürtajdan daha az insancıldır. Siz bilerek ve isteyerek o kusurlu canlının acı çekmesine izin veriyorsunuz, bırakın hiç olmadan bitsin, kimse acı çekmesin, doğduktan sonra günahı ne. Aynı zamanda ailesel problemlerden dolayı sapık bir kişiliğe sahip bir bireyin kendine ve topluma problem yaratmasındansa, doğmaması bence daha iyidir. Belki bu tezimin arkasında durulacak pek kanıt veya fikir yok ve "faşizan" olmakla itham edilebilir, ama bence durum bu. O bebek 25 günlükken kalbi atıyorsa, istenmediğini de hissedecektir emin olun, çocukların ana karnında dil öğrenmeye başladığından bahsediliyor ne de olsa.

Benim fikrim bu, ayyyy bebeklere kıyıyorlar diye düşünmeden önce neden bu gerekli diye düşünün. O zaman ineklere ve tavuklara da kıyıyoruz çünkü onları yiyoruz. Atları da vuruyorlar çünkü hayvanın acı çekerek ağır ağır ölmesindense işinin direk bitmesi daha iyi. Böyle bir uygulamanın dayanağı vardır her zaman, karşı çıkmadan önce madalyonun diğer yüüzünü de düşünmek gerekir.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eldar_Knight, 14 Ekim 2005 10:38 tarihinde demiş ki:
belli bir doneme kadar kabul edilebilinir..
Bu doğrudur. Cenin belli bir olgunluğa erişene kadar kürtaj kabul edilebilir. Bir yerden sonra cinayete giriyor. Sanırım ilk üç ya da dört ay olabilir. Dini açıdan incelediğinizde bile bunun doğru olduğunu görebilirsiniz çünkü kürtajın sebepleri sadece çocuğu istememek olmuyor.

Gerçekten bakamayacağınız bir bireyi dünyaya getirmemelisiniz. Bunu yaşamayanınız cidden bilmez. Eminimki çok kolay geliyordur bazılarınıza hayata göğüs germek ama işin aslı öyle değil işte.

edit : ilk üç dört ay olabilir yazarken sanırım eklememişim. kesin bir bilgi değildir bu. sadece öyle hatırlıyorum yaptığım konuşmalardan.[signature][hline]Image Resizer | Selçuk Erdem'den önce de zopik'tim ben...
direct-link
Fikir Yurdu

[Bu mesaj Zopik tarafından 14 Ekim 2005 12:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Gerekli mantıklı ama keyifli olmadığı bi gercek.

25 gun gibi komik sınırlar koymanın manası yok zaten.

Kimse bu işi keyifi çin yapmıyor herkezin kendine göre ciddi sebepleri oluyor.

ne 16-17 yaşında bi genc kıza annelik sorumluluğu vermenin manası var (hanı eşide o yaşlardaolsun ama aynı şey değil cocuğu emzirmiyecek sonucta) ne hastalıklı bir bebeği doğurmanın, nede ekonomik olarak bakılamıyacak/ veya istenmiyen (cok normal bişey cocuk istememek) bir bebeği dunyaya getirmenin.

Işi kaderciliğe vurucaksan baştan candom kullanmak hata zaten...[signature][hline]Beş Hececiler
64K RAM SYSTEM 38911 BASIC BYTES FREE
Eskiden herzaman boş yer olurdu
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 14 Ekim 2005 02:13 tarihinde demiş ki:
Sakat doğacağını bildiğin bir bebeği doğurmak cidden çok büyük sorumluluklar da getirir. Tabi ki bir kez doğurduktan sonra anne baba hiçbir zaman bunu inkar etmez veya yük olarak görmez denilse de ebeveynler içinde çocuk içinde çok zor zamanlar demektir.
Tabi bu bir bebek sahibi olmak isteyen aileler ile ilgili yoksa evlilik öncesi veya istenmeyen bir gebelikte kürtaj bence gayet normal karşılanabilir çünkü henüz bir bebek (o zamanlara fetus deniyor ve bebek olarak görülmüyor tıbben) veya daha doğrusu bilinçli bir canlı yok anne karnında.
17 yaşında hamile kalan bir gençkızı anne olmaya zorlayan yasa bence hata yapıyor olabilir. Yani korunmayı dahi beceremeyen veya aklına getirmeyen birinden anne olmasını istemek hele de bu zorla ise tamamen saçmalıktır.
Şahsi görüşümdür belirteyim.

daha bısı demeye gerek yok abso gereken cogu soylemıs bana gore..[signature][hline]--Borgır--
[ quote ]zydar, 14 Ekim 2005 11:41 tarihinde demiş ki:

chip var ayağın daha az kokucak. yada daha rahat olucak. e o zmn bu chipten bide götümüze takalım, osur osur kokmasın.. [ /quote ]
Sosyal ağlarda paylaş

bız de okulda bu olayı tartıstık kafam cok karişti ya
sımdı anormalı olan bebekler istendığınde alınabılıyomus yanı kanunı bı engel yok tabı cok buyumeden alınması anne için onemlı,ama o bebklerın de yasama hakkı war ne kadar ozurlu olurlarsa olsunlar bu cok garıp zor bı durum budurumda olsak ne yapardık acaba hersey anne babaya kalmış...
ancak isteğe bağlı kurtajlarda 10-12 haftadan sonrası suc sayılıyormus tabı buna uymayan doktorlar da mutlaka wardır ama tespıt edılırse mesleklerıne buyuk zarar gelıomus cunku nerdeyse cınayetle eşdeğer ama bunda bence doktordan cok anne babanın sucu war bazı ebeveynler cok baskı yapıyolarmış doktora we sucun buyuğu de doktorun oluyor. ben isteğe baglı kurtaja buyuk sınırlama getırılmesı taraftarıyım insanlar bukadar rahat olmamalılar...[signature][hline]wazgecersen kaybedersın....
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...