Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Arka Bahçe Yayıncılığın BÜYÜK ayıbı!!!!!!!!!!!!!!!!


wraog

Öne çıkan mesajlar

Aranızda yeni çıkan Işık&Karanlık'ı alan var mı?Peki bu kitapta koskoca "CÜCE" Flint Fireforge'a kitap boyunca "GNOM" dendiğinin farkında mısınız??

Bu nasıl bir hatadır?İlk defa böyle bir kitap yayınlıyor olsalar hadi ilk defadır denir ama bunca güzel çeviriden sonra...cık cık cık.Hiç yakıştıramadım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yok ya başta iyiydiler ama şimdi saçmalaya başladılar..

druid yazıp altında bilmiyoruz gibisinden şeyler yazmalar, dwarfa gnom demeler...

ilk başta plate maili, plaka zırh, chain shirti zincir yelek olarak görmek çok güzeldi. dwarfa cüce diyorlardı ama elfi elf olarak bırakmışlardı. Şimdi herhalde alakasız insanları çevirmen yaptılar, saçma şeyler çıkıyor.

NOT: o kadar ünlem koymana gerek yoktu[hline]Ankara'da FRP oynuycak grup arıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ingilizce bilmek ve çeviri yapmak aynı şey diildir. sen tıp kitabı çeviriyosan tıptan anlaman, kullanman gereken terimleri bilmelisin ki kitabı çevirdiğinde kırk yıllık bıdıbıdıyı, hedehödö yapma, okuyanlar da anlasınlar, sevsinler.

her türde çeviri için geçerli bu. sonra microsoft türkiye aksanı ile çeviriyolar kitapları böyle oluyo... ya da en iyi ihtimalle farsçaya çevirmiş oluyolar sonuçta.

kaldı ki dwarf'a gnom diyince bunu hangi dilde çevirmiş olursun o da tartışmaya açık bi mevzu tabi ki...[hline]You have questions, my friend, but are you prepared for the answers?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben ilk okuduğumda sinirden küplere binip kitabı duvara fırlatmıştım (Cüce ırkı hayranıyımdır). Fakat sonra arkadaş birşey dedi (gerçi beni kesmedi ama bide size yazıyım belki sinirleriniz yatışır) : "bilinidiği gibi cüceler ve kenderler gnome lardan ortaya çıkıyor. yani hepsi bir nevi akraba gibi birşey, bence bu nedenle gnome demişlerdir" dediydi. Elbette bu açıklama alıpda kitabı okumama yetmedi hatta sinirlerimi bile yatıştırmadı ama belki size bi etkisi olur.[hline]''Ben ilk lanetlenmiş olanım; zamanın başlangıcından sonuna ve hatta zamanın ötesinde sonsuza kadar.Ben kardeşinin etini ilk tatmış olanım.İlk kanı ben akıttım, ilk defa ben kıskandım.Çılgınlığın boşluğundayım...bir ruhum yok benim.Ne insan, ne melek, ne de şeytan.Ben...vampir''
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk smithler, benim bildiğim şu anki gnome'lar zaten. Gri taş yüzünden smith'ler öncelikle 2'ye, sonrasında 2. parçadan 3.ye atlıyor (kenderler 3. oluyor)

Ama kimse bunun doğru olduğunu söyleyemiyor hiç bir kitapta, güzel olanda bu :)

Kitabı çeviren adamın bu olayı bildiğini sanmıyorum bonecrusher, selamon'a bir arkadaşı anlatmış bunu, kitabı çeviren değil :)

Diğer yandan arlo doğru söylüyor, adamlara bildirin bunları. Son dönemde yaşadıkları sorunlar yüzünden, arkabahçe'nin durumunuda göz ardı etmemek lazım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Smith'ler karakteristiklerine göre 2'ye ayrılıyorlar, gnome'lar ve dwarf'lar olarak

Yani
Smith = Gnome ve Dwarf, İkisi arasında olan savaşta meraklarına yenik düşenler ve bu özellikleriyle ayrılanlar ise Kender[hline]There, look, the willow clings over the river,
like a person who bows down, crying for the lover.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

buralarda bişi okumuştum
sanırım Reorx bi daş mı ne yaratıp etrafına ruhlar koyuyodu
Taştan kaçanları Gully Dwarf, Taşı yürütmeye çalışanları Kender yapıyodu.

Cücelerle Gnome'ların ne yaptığını hatırlamıyorum. Bu forumda bi yerlerdeydi..[hline]horacegoesskiing, 15 July 2003 00:51 tarihinde demiş ki:
skini göremedim..


[Bu mesaj Eraq tarafından 27 July 2003 18:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

reoxs kendisiyle dalğa geçen insanları gnom yapıyor ceza olarak sonra bir olay vardı bir adada kara cüppeli bir büyücü gri cevheri tutuyordu bu gnomlarda gri cevherin peşindeydi falan bir makine yapıp büyücünün kalesine saldırdılar
saldırı sırsında gri cevherin etkisiyle ikiye bölündüler bir grup taşı almak işlemek parçlamak deyerini öğrenmek isitiyordu öbür grup taşın güzelliği karşısında sadece onu elde etmek isityordu merak ediyordu falan ilk grup gri cevherin yani kaosun büyüsüyle aç gözlülüklerinden dolayı cüceye ikici grupsa meraklarından kendere dönüşüyordu işin sonunda ben böyle hatırlıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Oha sacmalıga bak bır cuce degerlı bır madene veya tasa sahıp olmak ıster cunkı cuceler ıcın daglardan cıkan hersey mukemmel olmaya layıktır ve mukemmellık de tıtız ve narın bı ılgıden gelır (bu boledır hos ben DL den anlamam yoksa DL cucelerı manyamıs)[hline]Cuce iste bildigin cuce
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

silver'in anlattığına ek;
bu sırada bir sur yıkılıyor ve bir grup gnom yaptıkları kuşatma makinesi ve sur arasına sıkışıyor.onlar gricevherin büyüsünden etkilenmiyor ve gnom olarak kalıyor
gnomların ortaya çıkışı:
Reorx,insanlardan bir kısmını alıyor ve onlara sonsuz yaratma gücünden bir parça veriyor.Onlara demiri nasıl işleyeceklerini,nasıl silah-zırh yapacaklarını gösteriyor.İnsanlar yapıyorlar bunları sonra satıyorlar ohh gelsin paralar rahat içinde yaşıyorlar ve Reorx'u unutuyorlar.Ona tapmıyorlar yani.Bunun üzerine kızan Reorx,"bundan sonra hep birşeyler yapmak için çalışacaksınız ama diğer tüm ırklar size gülecek" deyip onları gnomlara çeviriyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Istersen Flint gnome dan cuce bozmasi olsun, ona gnom denmesi yanlistir. Cunku Flint Fireforge nedir Dragonlance serisinde? bir cuce, dwarf, gnome ya da kender degil, bir cuce! Cuce ki kenderin meraki ya da gnome un heyecanini tasimiyor, yasli adamlar gibi surekli sikayet ediyor, fazla wise, ve odun sekillendirmeyi cok seviyor (bu ailesinden gelen bir seydi)

Senin arkadasin kendini avutmaya calismis uzgunum :)

Ama unutmayin kimse mukemmel cevirememz, boyle hatalari gordukce okuyucu olarak sikayete deceginize allah belalrini versin ben boolelerinin taaa diye adamlara kafa goz dalacaginiza, sakin kafa ile, duzgun bir sekilde, listeleyerek, sayfa numarasindan satira kadar herseyiyle bu cevirme de ki hatalari yazarsini. FRP ile olan ilginizin bu cevirim hatalarini gormenize yardimci oldugunu, bir daha ki baskilarda bu hatalarin duzeltilip duzeltilemeyecegini, duzeltilirse bunun pek cok okuyucuyu mutlu edecegini soylersiniz. Adamlar o kzaman anlarlar biz yanlis yapmisik, bohuhu diye ve bir sornaki baskida guzel bir sekilde karsiniza cikar.

Hic bir kitap, ozellikle ceviri kitaplari daha ilk baskida iyi degildir.[hline]28:06:42:12
That, is when the world will end
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya o değil de neden Türkçe alıyorsunuz ? Gerek istanbulda gerek Ankara'da gerek izmir'de bu kitapların ve daha Türkçe'ye çevrilmemiş peek çok kitabın orijinalleri bulunuyor.. Hatta bazıları türkçelerinden daha ucuz.. Ortalama olarak 8 Usd gibi bir fiyatları var özellikle de dolar düşmüşken şu aralar gayet mantıklı yeni çıkan kitapların fiyatlarının 16 milyon vs gibi uçuk rakamlar olması karşısında orijinalleri hala dolar fiyatı üzerinden direk satılıyor..
Hem adam gibi orijinalini okumuş olursunuz hem ingilizce vs. gelişir...[hline]
IT Geek, NooBi C# Developer, Network Associate, System Admin, VoIP Technician, Ex Online Gamer.. Addicted to Paticik..

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...