Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

kimler audi kullanıcısı?

paramecium

Öne çıkan mesajlar

selam,

şenyıldız malesef anadolu yakasında şube sahibi değil :(

bmw 3 serisi aldı keskin hatlar ile karizma yapayım derken içine etti bıraktı. insan en azından 5 serisinden ders alır ama nerdee. bakınız yeni A4 veya A6 :) A8'e değinmiyorum bile :P

saygılar.[signature][hline]paramecium
www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

7 serisini çok kaba yapmışlardı ama aracın büyük boyutları bunu kamufle edebiliyordu. fakat aynı tasarımı ailenin diğer üyelerinde uygulayınca felaket oldu :( ama hala audi ye işçilik ve malzeme kalitesidne rakip olabilecek tek marka bmw. inşallah dizaynı tekrar güzel günlerine döndürür ve kıyasıya rekabet devam eder.

www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

ya aslında dünya üstündeki en prestijli araba markalarındandı bmw... en basitinden kaç model olursa olsun araçlarını kesinlikle taksi olarak kullandırmıyor bmw. ama babamdan aldığım duyumlara göre almanyada audiler felan baya taksi niyetine kullanılıyormuş.

şimdi ise.. ya napıyo bu bmw.. nereye gidiyo? yazık, cidden yazık. harbi iiydi bmw. audiyi tek geçerim ama ilk 3ü içindeydi bmw.

neyse çok dağıttım.
Sosyal ağlarda paylaş

Pardon da... Almanya'da taksi yapılan araçlar sırf Audi değil, Volvo S80, Mercedes 500 sel midir nedir o heyula gibi arabalar. Taksicilik mantığı oralarda bize ters işler, en lüks ve büyük arabalar taksi olurlar ve adım başına 30 euro gibi paralar isterler. O bakımdan BMW'nin taksi vermemesi ancak "Bizim arabalarımızın hepsi spor ruha sahiptir, yok öyle taksi maksi" gibi bir anlayışın meyvesi olabilir. Öbür türlü havaalanındaki taksi durağı bile Nispetiye caddesindeki oto galerilerden daha pahalı araçlara sahipken BMW'nin taksisi olmaması ancak onu ezer.[signature][hline]Working for the weekend...
Tüm Metalciler bir gün Led Zeppelini tadacaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

almanya, hollanda, belçika ve bir çok ülkede taksiler;
opel omega
audi a6 (sedan ve avant)
mercedes E series
bmw 5 series
ford mondeo

o taksi olarak kullandırmıyor bilgilendirmesi yanlış. yukardaki bütün araçlar diesel olarak hizmet veriyorlar. bizzat gittim, gördüm, bindim ve geldim :)

audi diğerlerine nazaran almanyada daha çok taksi amaçlı kullanılıyor. bunun nedeni ise diesellerinin fiyat/performans olarak rakiplerinden daha iyi olmasıydı. şuan için diğerleri de diesel de rekabeti kızıştırdı ve CDI teknolojisini ilerletti. bir de audi %3-4 daha düşük fiyatla araçlarını satıyor. bu da diğer bir faktör.

www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

Almanya'yı bilmem ama ülkemde ve ülkemin avrupada yaşayıp arada sırada yurda tatile gelen vatandaşlarının elinde bmw de mercedes de öyle hallere düşmüş durumda ki o prestij, kalite falan sıfırlanmış. Biraz parası olunca bakkaldan şeker alır gibi koşup, her ne halde olursa olsun bir bmw veya mercedes almak genel davranış şekli oldu yıllarca. :)

O yüzden belki avrupada çok farklı yerde bu araçlar ama Türkiye'de "bu adam keşke bu aracı ticari taksi yapsaymış" diyebileceğimiz binlerce araç var. Hoş sorun yine araçlarda değil, onlar yine neyseler o ama direksiyonda camdan pet şişe atan veya balgam atan şahsiyet pek uymuyor o araçlara.

Yanlış anlaşılmasın böyle tipler her aracın sırtında rastlanabilecek tipler belki ama en azından diğer araçlarda görünce insan pek yadırgamıyor.[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BlackRose, 11 Ekim 2005 20:36 tarihinde demiş ki:ama direksiyonda camdan pet şişe atan veya balgam atan şahsiyet pek uymuyor o araçlara.

Portakal kabuğu atmak sayılır mı camdan hocam :D , hani organik ve hijyenik, doğaya da zararı yok o açıdan sordum hehe.

said:
BlackRose, 11 Ekim 2005 20:36 tarihinde demiş ki:
Almanya'yı bilmem ama ülkemde ve ülkemin avrupada yaşayıp arada sırada yurda tatile gelen vatandaşlarının elinde bmw de mercedes de öyle hallere düşmüş durumda ki o prestij, kalite falan sıfırlanmış.

Abicim, genel yöneticim :=) , bu araba ve prestij olayı bence sahibinin karekteri ile orantılı değil. Pahalı araba kullanıyor olmak, dünya standartların da düzgün bir adam olmak anlamına gelmiyor, prestij açısında yaydığı tek slogan "Param var aldım, senin yok mu ?".

Yani benim BMW 7 serim var demek ben düzgün bir adamım, çevreye insana , kuşa, kelebeğe, solucana sevgim olmasamda saygım var, trafik kurallarına uyarım, vs vs gibi bir anlam taşımıyor.

Kaldıki TR den dışarıya çıkınca Parasal olarak da bir güç göstergesi değil artık arabalar, eğer söz konusu ferrari, porsche gibi cihazlar değilse.

Nedir ? ben bu gün ayda 500 dolar taksit vereyim desem gider 2006 model istediğin cihazın en üst modelini altıma çekerim. Ayda 500 dolar nasıl kazanabilirim, bir Diner'da ( bizdeki işkembecinin amerikalısı ) iki hafta sonu part time garsonluk yapsam, al sana ödedim taksidi.

Uzun lafın kısası, ekonomik açıdan rahat ülkelerde, binilen araba prestij den öte kişisel tercih göstergesi oldu artık.

Benim fikrim budur, benim fikrim beni bağlar efenim :=D[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

Tabi ki kullanıcının karakteri ile alakasız bir durum var ortada ama genel bir yargıya varabiliriz yine de, o da;

parası olan böyle bir seçimi yaparken elbette belli kriterleri gözetir ama parayı normal olmayan bir ivme ile kazananlar bu kriterleri gözetmeden "baba param var ne alayım? bmw ya da merso olsun" anlayışındalar genellikle

Bu da sonucu yukarıda dediğim yönde etkiliyor işte. Yani taksi olmaktan beter oluyor bu araçlar bahsettiğim zihniyette insanların elinde. Yahu hani önünden geçen aracın sürücüsüne bakarsın da "ulan bu adam bu arabayı nasıl almış ki" dersin ya, işte o...

;)[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Ya da daha basitçe söyle söyleyebilirim; her bmw veya mercedes'i olan kıro değildir ama genellikle her kıro bmw ya da mercedes alır. ^_-[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Sosyal ağlarda paylaş

Kastettiğimiz kesim görmemiş diye anılan kesim anladığım benim, derler ya görmemişin parası olmuş, bla bla .... Tabi görmemişlik para ile ölçülmüyor, karışık mevzular, en iyi eğitimleri alırsın, en güzel okullar da okursun, fakat adam olmazsın.

Ben genellikle bu mevzuyu daha derin bir konu olan aile terbiyesine bağlıyorum.Çeşit çeşit, cins cins insan olunca dünya da, her telden değişik adam da mevcut oluyor :)

Ya aileler şımartıyor çocuklarını, ya eleman bir şekilde dediğin şekilde ivmeli bir şekilde kısa zamanda çok parayı buluyor kendinden geçiyor, bişiler oluyor yani.

Ama benim asıl görüşüm, bu olaylarda ki etken mevzu, aldığı aile terbiyesi, içinde büyüdüğü aile ortamı, vs vs..[signature][hline]Quod non mortiferum, fortiorem me facit.
Sosyal ağlarda paylaş

selam,

hatırlar mısınız bilmiyorum bir ara audinin reklamları vardı bu yönde. 'bizde bunu göremezsiniz' diye. yumurta topuk bir ayakkabı ve tabiki topuğu ezilmiş şekilde gaz pedalının üstünde.

sonradan gelen tepkiler üzerine reklamlar kaldırılmıştı. zamanında gerçekten doğruydu ama artık yukarıda bahsedilen zihniyet kendini her türlü gelir seviyesinde gösteriyor.

www.audiworld.com
Vorsprung durch Technik
Sosyal ağlarda paylaş

kalır ya öyle demeyin. 7 serisi, S serisi ve A8. sizce hangi ikisi daha fazla tercih ediliyordur? ben istanbulda 1 saatte 10-15 7 serisi veya S serisi görüyorsam... haftada belki 1 ya da 2 defa A8e rastlıyorum. ya bu üst sınıf araçlarına bir örnekti.

ama sonuçta audi kaliteli araba üretiyor ve yakında mercedes ve bmw gibi aşırı piyasa olursa çok da şaşırmam.[signature][hline]ALL I EVER WANTED WAS YOU TO MYSELF.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...