Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Değişik bir bakış açısı...


tunch

Öne çıkan mesajlar

Yemen Ekşioğlu'nun 06.10.2005 tarihli , Fanatik gazetesinden yayımlanan yazısı..

Cerrah'a mektup!

Üsküdar'da oturan Özlem adlı bir Beşiktaşlı kız kardeşimiz, cebinde 6 milyon lira parayla motora binip, Beşiktaş-Samsunspor maçına gidiyor...
06.10.2005

Yanında arkadaşı olduğu için 2 milyon vermesi gerekiyor, 5 YTL kağıt para verip, 3 YTL demir para alıyor. Bir de cebinde 4 YTL... Stada girecek, cebindeki 4 YTL alındı, bisküvi kutularına atıldı. Bisküvi kutularına Samsunspor maçında para dışında, her şey de atıldı.
Özlem Üçyıldız'ın 4 YTL'si de bisküvi kutusuna gitti. Maçtan sonra arabama binmek isterken, yolumu keserek sıkıntısını anlattı ve ben yardımcı oldum kendisine, evine döndü. Bir genç kız, gecenin o saatinde beni görmeseydi, Allah yardımcısı olsun...
Şimdi asıl konuya geliyorum, yukarıda adı geçen kız kardeşimizin parası alınmış, alınmamış... Bu beni pek ilgilendirmiyor. Ama o kızcağızın parasının alınması, bugünkü yazımın da konusu. Yıllardır hep merak ederim, bu paralar nereye gidiyor diye... Çünkü ne hesap tutan var, ne yazan, ne de çizen? Eskiden çok bozuk para yoktu, şimdi 1 YTL, yani 1 milyon lira var. Bu parayı Türkiye genelinde düşünün, trilyona yakın bir rakam ortaya çıkıyor. Sadece ben Cerrah müdürümden, İstanbul için bir bilgi istiyorum. Bu toplanan paralar nereye gidiyor?
Bir rivayet; Kızılay'a gidiyor... Bir rivayet; Çocuk Esirgeme Kurumu'na... Bir rivayet; Polis Vakfı’na...
Acaba istenen yere gidiyor mu? Bununla ilgili bir belge, bir evrak, bir şey var mı? Cerrah müdürüm, çünkü bunlar sokakta açık açık çok net konuşuluyor, "Bu para nereye gidiyor?"
Sayın Cellalettin Cerrah'tan ikinci beklentim...
Samsun maçı yağmur değil, anormal bir sağanağın altında oynanıyor. Seyirci stada geliyor ve ellerindeki şemsiyelerin tamamı alınıyor. Bu şemsiyeler nereye gitti? Artı, bu insanları potansiyel suçlu göstermek, insan haklarına sığar mı? Bunu niye yazdım biliyor musunuz? Hani Avrupa Birliği müzakereleri var ya şu sıralar, acaba bu, Avrupa Birliği'ne gitmenin bir hediyesi mi acaba? Şemsiye ve o paraları toplamak!
..Ve son bir şey daha sormak istiyorum Cerrah müdürüme...
Beşiktaş'ta 50'nin üzerinde loca var. Bu insanlar localarını almışlar, aynı zamanda da mesai saatleri içinde bu localarını özel büro olarak kullanıyorlar. İçinde televizyonları, buzdolapları, faksları var. Kısacası bir yazıhanede bulunması gereken her alet var. Maçtan iki saat önce bu localardaki kül tabloları dahil, bütün meşrubatlar ve pet su şişeleri toplanıp bir odaya kilitleniyor. Bu localarla ilgili arama izniniz var mı? En kötüsüne 75-100 milyar lira veren bu insanları, nasıl potansiyel suçlu ilan edebilirsiniz? Aynı ciddiyeti ve hassasiyeti, Fenerbahçe ve Galatasaray localarına gösterebiliyor musunuz? Kameralarda gördüğüm kadarıyla, orada su ve kola yok, viski var. Acaba bunun altında başka bir şey mi var?[signature][hline]www.kemirgen.net
Heyd - Jedi Padawan
Deadem - Master Bio-Engineer - Master Ranger
series, 30 Ağustos 2005 19:55 tarihinde demiş ki:
pardon


[Bu mesaj tunch tarafından 07 Ekim 2005 10:51 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

9 milyon kaptırdım öyle! arkadaş 4 diğeride 7 milyon mu ne bıraktı.
3 kişiden çıkan paraya bakarmısınız ?

ben tahmin etmiyorum o paraların oralara gittiğini.

ayrıca yazı çok güzel gerçekten şu insanların potansiyel suçlu olarak ilan edilmesinden vazgeçilmeli.
Müzakereler başladı artık insana değer vermeyi kurumlarımız öğrenir umarım.[signature][hline]Eskiden yeterdim kendime
Artardım bile
Şimdi ne yapsam nafile!...
Ve Kim demiş "can eskimez" diye
Bu can tedirgin bu tende
Can da eskimiş
ben de

/Bedri Rahmi Eyüboğlu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Statlar ve statlardaki güvenlik hakkında yeni öneriler var fededasyona.
$imdi cafedeyim. Yazı evde kaldı. İlgili kısmı gidince yazarım. Gerçekten duayenlerden güzel istekler var.[signature][hline]Birgün Ressamlar Türk'ün Simasını Yitirirseler Yıldırımı Alıp Resmetsinler.. M.Kemal
| Mail | : [email protected]
| Radio | : Wj ErgenekoN
| Forum | : Insight

Insight'ı Kalbimde Ya$atıyorum.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

simdiye kadar hic para kaptırmadım.stada girerken ayakkabımın icine koyarım girdigimde de cıkartırım =)

toplanan paraların o kurumlara gittigini pek zannetmiyorum.yazar gayet guzel bi bicimde dile getirmis.insallah yakın zamanda bu paraların nereye gittigi acıklanırda suphelerde ortadan kalkar.[signature][hline]-DoruK-, 21 Ağustos 2005 21:17 tarihinde demiş ki:
gayet penatıydı o be. görmedim etmedim ama penaltı olduğundan eminim

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben de kız çocuğunun o saatte eve dönüş parasız kalışına takıldım

insafsız adamlar madem aldın 4 lirasını kızın, versene yerine 5 milyon kağıt para! "o kadar ekmeğimizi yedin şerefsiz" diyesim geldi birden[signature][hline].:. He who fights with monsters should look to himself does not become a monster...When you gaze long into the abyss, the abyss also gazes into you .:.
- Friedrich Nietzsche
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

benden bi kac tane yontem bozuk para ve cakmakları iceri sokamayanlara.
1- bozuk paraları elinize alırsınız. avcunuzu hafif yumruk sekline getirirsiniz. ustunuzu aramaya baslicakları an eller havaya. kimse avuc icine bakmaz.
2- eger kot giyiyorsanız kalın kot kemeri tokası ile pantolon arasına sıkıştır.
3-maç çekirdeksiz izlenmez diyosan çekirdek külahının içine at.

daha cok var ama bunlar en basitleri. kaptırmayınız paranızı aç kurtlara

[Bu mesaj BlackRose tarafından 07 Ekim 2005 15:41 tarihinde değiştirilmiştir]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

sok ayakkabının içine bozuk paraları devam et.[signature][hline]Cmabridge Üinversitesi
Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Merhaba,

Hemen celallenmeyelim derim. Şöyle bir derin nefes alıp bakalım olaya.

Böyle bir uygulamamın doğruluğu olmadığı gibi yanlışlığıda yok bence, sonuçta bu uygulama havadan gelmiş bir uygulama değil, eğer biz seyirciler tribünlerden sahaya birşeyler atmasaydık, tribünlerde olaylar çıkarmasaydık bu tarz uygulamalar olmazdı. Avrupa'daki stadlarda olduğu gibi bira içer, adam gibi maç izlerdik.

Gelelim yazarın yapmış olduğu yoruma.

Şimdi, bu ülkede maç girişlerinde bozuk paraların toplanması epeyden beri süre gelen bir alışkanlık. Bunu artık maça giden herkes biliyor, bunu bile bile cebinde bozuk para ile gitmek ne kadar mantıklı acaba.

Ben maça giderken kullandığım pipo çantasına niye kibrit koyuyorsam, o maça gelen kızımızında buna dikkat etmesi gerekmez mi?

Evet keşke bu tarz uygulamalar olmasa, ama bu uygulamalar var diye de çözümü kendimiz üretebilecekken sorunu başkalarına atmak ve cevap beklemek ne derece mantıklıdır.

Sağduyu ve aklın yaşam için vazgeçilmez olduğunu unutmamak dileğimle.

İyi akşamlar
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Sahaya cesıtlı maddeler atmasaydı zamanında holigan taraftarlar bunlar basımıza gelmezdı bende cok memnun degılım her maca gıderken bozuk paralarımı we cakmagımı corabımın altına sokmaktan ama vazıyet boyle...[signature][hline]Apache, 05 Eylül 2005 12:20 tarihinde demiş ki:
ankara bes tepe iki tepe acıgı var atom bombası yıyebılırız
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...