Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Öğrencilik ve Oruç

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
çok saçma geldi bana.. fakire para vercek olan adamın zaten karnı toktur. açlık hissini bilmesi gereken asıl o değilmidir? fakir zaman zaman aç olabilir zaten.[signature][hline] harvester
Be gone, you foul enchantress of decay!
My thoughts and words will come to right
In my chamber where chaos conveys
Kneel down to my desire

lylidn...
Mesaj tarihi:
said:
arina, 05 Ekim 2005 21:05 tarihinde demiş ki:
said:
vaniLLe, 05 Ekim 2005 20:30 tarihinde demiş ki:
öf elinizden gelse forumda namaz kildirtacaksiniz.

ne alakası varki,niye öyle yapılmak istensin???

burada dinle alakasiz tartisilirken , durmadan dini araya katmaya calisanlaraydi benim lafim.
cünkü kac kere söylendi , din kismi tartisilmiyor , sadece ''saglik acisindan oruc '' tartisiliyor diye. yani tip. din degil.[signature][hline]lylide..
Mesaj tarihi:
insan toplum için değil kendisi için oruç tutar . gerisi düşünen birisi için çorap söküğü gibi geliyor.[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein)
Mesaj tarihi:
en çok kızdığım nokta ise her negatif şeylerle dini bağdaştırmaya çalışmanız. bunu da başarabilirsiniz. biraz daha gayret[signature][hline]iki sey sonsuzdor. insanların aptallığı ve evren ama ikincisinden o kadar emin değilim (einstein)
Mesaj tarihi:
En son orucu 5-6 sene once tutmustum...
Onu da 1 gunlugune...
Simdi kalkip da oruc falan tutmaya baslasam bayilirim, kahvem sigaram olmadan gecmiyor gun...
Hele ki aksamin 9 una kadar ders oldugu zamanlar.... argh[signature][hline]Bal adam...
Mesaj tarihi:
bütün topici okudum. hep aynı noktada dolanıp durulmuş bana göre.

oruç depo besinlerin yenilendiğinden ve yağda çözünüp saklanan toksitlerin (bunların başında çok zararlı olan ağır metaller geliyor) temizlenmesine yardımcı olduğu için yararlı diye biliyorum.

Bide bizim forumumuzda yobazlar kadar anti-yobazlar da var. Dinin haklı gibi göründüğü heryerde direk vatan elden gidiyor irtica geldi diye panikleyip kötülemeye komik duruma düşmeye başlıyolar.

said:
sir, 05 Ekim 2005 19:21 tarihinde demiş ki:
ömür boyu oruç tut o zaman madem sıhhat ve direnç sağlıyo. bi de şu 14 sayfayı da oku doğru düzgün.

O zaman sen de şarabın bi kadehi yararlı diye günde 2 şişe iç. oruç yararlıysa bi dönem yapılırsa yararlı yanlış anlaşılmalar olmasın :)

said:
Messor, 05 Ekim 2005 21:13 tarihinde demiş ki:
çok saçma geldi bana.. fakire para vercek olan adamın zaten karnı toktur. açlık hissini bilmesi gereken asıl o değilmidir? fakir zaman zaman aç olabilir zaten.

O tutamayacak durumda olanlar için geçerli. yoksa ben rahat rahat tutarken sıkıntıdan kaçmak için para verirsem kurtaramayız durumdan :)

said:

namaz kötü bişey mi??[signature][hline]ICQ#:149976315 | Msn: [email protected]
Kellindil
Mesaj tarihi:
Yaa kardesmmm!11 dinden imandan cikarmayin beni ramazan ramazan. o anlamda söylemedim.
gecen sayfada söylediydim.
kötü birsey degildir. caizdir hatta.[signature][hline]lylide..
Mesaj tarihi:
said:

ayıp!
hiç yakıştıramadım.[signature][hline]
Ya ben fazlayım bu dünya da yada bu dünya sensiz fazla bana

Mesaj tarihi:
allahım ya, şarabın 2 şişesi değil 1 kadehi yararlıdır dedik, hergünde içmek iyidir o kadar[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Mesaj tarihi:
ayrıca o vucudun yenilenme olayı ingilizcede fasting le olur. fasting diyet demektir, ama oruç anlamı da var. ingilizce makaleleri kendilerine göre çevirip oruç vucudu temizler diye yazı gönderiyorlar ortaya.[signature][hline] harvester
Kneel down to my desire

lylidn...
Mesaj tarihi:
mcfrenzy ben de onu demeye çalışıyodum orda, iyi söylemişsin işte :)
hem asıl sağlıklı olanı rakı.
[signature][hline]Xaenin, 26 Eylül 2005 19:26 tarihinde demiş ki:
Yat
Lütfen

[Bu mesaj sir tarafından 05 Ekim 2005 23:20 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
ne cins insanlarsınız ya,hadi yazdığım şeyi okumadınız hani demiştim ya tutamayacak olup kendisini zorlayanlar için yazmıştım bunu.Hadi onu okumadınız,ulan başlığıdamı okumadınız " Öğrencilik ve Oruç "
Mesaj tarihi:
said:
unac, 05 Ekim 2005 23:47 tarihinde demiş ki:
öğrenci oruc tutmasada bişi olmaz(bence)

Yaw kardeşim bir insan eğer bulüğ çağına girmişse o kişinin oruç tutması farzdır.Bu kadar basit yaw anaaa ne kadar evirdik çevirdik şu konuyu.[signature][hline]Click! | plz!
pogodi, 25 Eylül 2005 17:15 tarihinde demiş ki:
azmış bu
Mesaj tarihi:
Evet olay gelişimi

Öğrencilik ve oruç ile başladık

Öğrencilik - Oruç
Oruç - Din
Oruç - Besin
Besin - Besin Değerleri
Besin değerleri - enerji
Enerji - Oruç (burda fonksiyon oldu geriye dönüş)
Oruç - Din
Şarap/Sigara - Din
Hede Hödö - Din
Hede - Hödö
Hödö - Hede
Din - Hede
Din - Oruç

Ama harip birşey var.Öğrencilikti asıl konu fakat o başında fakirleşti
Mesaj tarihi:
tabi ki hayır.
alkol kullanıp da inancı olan insanların "bari bu zamanda biraz kendimi tutayım, hem biraz kendimi toplarım hem de etrafıma saygı göstermiş olurum" düşüncesiyle yapmış olduğu, sonradan da "höyt kafir, ramazanda içki mi içiyorsun" haline gelmiş olduğunu tahmin ettiğim bir davranış.
hiçbir islami yorum sistemi, özel zamanlarda günahların katlandığına dair bir yorum getirmemiştir.[signature][hline]Her hakkı mahfuzdur. ©2005
Mesaj tarihi:
Zaten günlere özel anlam yüklemek de bir nevi putlastirmadir, bu tür seyler Islamda yoktur, yasaktir.

Ramazan olayinin bile abartildigini düsünüyorum ben yani tarafsiz acidan duruma bakan bi insan olarak[signature][hline]WoW EU - Magheridon
Penthesilea, Night Elf Priestess
Emilo, Gnome Warrior
Mesaj tarihi:
alkol kanda kaldigi icin o galiba, gunah icin degilde orucu bozar manasinda seettim ben...

[Bu mesaj aquila tarafından 06 Ekim 2005 02:24 tarihinde değiştirilmiştir]
Mesaj tarihi:
Tarafsız yorum diye birşey yoktur Penthesilea, bir konu hakkında tarafsız olan kişi yorum yapmaz. ;)[signature][hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
  • Yeni Oluştur...