Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Warrior Talent: Protection ağırlıklı karma build tartışması

Qui

Öne çıkan mesajlar

dışarda ; pvp , 5-15man instance , bg
zaten def warrior gereksizlik derecesinde saçma ,raid instance larda ise ;
gereken tek şey = defiance ,
onun dışında işe yarabilecek(ufakda olsa katkısı olacak şeyler)=
imp revenge , imp bloodrage , laststand
10 def skill de yani hiç yoktan iyidir
ben şahsen shieldle bloklama olayini çok salakça buluyorum
keza bi mob size 1k 1k vururken 10-15% şansla 60-80 dmg blocklamak pek bi fark yaratmiyor açikcasi , shieldin tek olayi 2.5k gibi güzel bir ac vermesi

ki zaten benim düşüncem , Tank = aggro tutar (yok saglam olayim yok dmg almıyım kaygısı olmamalı , tabi bunuda crit falan veren item giyip tanklayin anlamında söylemiyorum)
Healer'lar = Tank 'i canli tutar
zaten unbuffed 5.7k-6k hpniz varsa , 400 defense skilliniz varsa , tuber-ndb-majorhealpot u yada shieldwall 'u nerde
basacagınızı biliyorsanız canlı kalmak adına gerekeni yapmışsınız demektir , defiance +yerli yerinde sunder-heroic kullanımı = kralından MT :)[signature][hline]A.k.a Baaluo
Sosyal ağlarda paylaş

Improved heroic strike + Julies Dagger mükemmel. Ayrıca improved sunder armor da çok daha hızlı SA spam'lemenize yardımcı oluyor. Defience zaten tartışılmaz, ama +10 defense'i az görmemek lazım. Defense %10 armor class'tan da, iron will'den de daha önemli bence. Zira sadece crit yeme şansını azaltmıyor, ayrıca sizi ıskalama şanslarını da arttırıyor. Parry, dodge ve block'u da arttırdığını es geçmemek lazım.

Block olayına gelince. Block edilen damage çok sayılmaz. Ama shield block skill'i global cooldown içermiyor. Yani herhangi bir şeyle aynı anda kullanabilirsiniz (rage'iniz olduğu sürece). Improved shield block'a 1 puan verirseniz 5.5 saniye içinde 2 attack block'layabilirsiniz. High end instance'larda cooldown bittikçe shield block atabilecek rage oluyor zaten genelde, bu sayede nerdeyse her atağı block ediyoruz.

Block ettiğimizde engellediğimiz damage cidden komik. Uzun süren bir savaşta 50 atağı 50'şer dmg indirsek, toplam 2500 damage eder ki pek de bir şey ifade etmiyor ilerki instance'larda. Ama şöyle bir şey var ki, yanlış bilmiyorsam, ya da değiştirilmediyse bir skill block'landığında tamamen block'lanıyor. Yani sizi 50 feet geriye fırlatıp bilmem kaç bin damage veren bir skill'i block'ladığınızda 1 dmg bile almazsınız. Mortal strike gibi direk damage veren skill'lerin de bu şekilde bloklanabiliyor olması lazım.

Bu arada ben prot talentlerine geçmek istediğim için BWL tecrübesi olan warrior arkadaşlara sorular soruyordum. Nihilum'un main tank'ı Sephastius improved shield wall'ın bazı BWL boss'larında çok işe yaradığını söyledi. Bugün Nihilum BWL son boss'u Nefarian'ı öldürdüğüne göre bir şey biliyordur. 5 saniye az bir süre değil, yarım saat cooldown'ı olsa bile...

Julies Dagger ve Improved Heroic Strike kombosunu daha deneme fırsatım olmadı. Ama 100 rage'iniz varken ve bir çok yaratık size vuruyorken bile shield block + revenge + heroic strike spam ederek boşaltabiliyorsunuz. Bir yerden sonra rage bitiyor ve beklemeye başlıyorsunuz, çok az bir gecikmeden sonra devam ediyorsunuz. Eğer improved heroic strike olursa rage'den tasarruf etmiş oluyoruz. 10 heroic strike'ta 30 rage az kullanmış oluyoruz, bunla da shield slam vurabiliriz mesela.

Yukarda dediğimi daha denemedim. Eğer BWL'de falan tank'larken rage hep 100'de kalıyorsa, ne yapsak da indiremiyorsak o zaman anlamsız tabii. Ben warrior karakterimi satmadan MC'de magmadar'a kadar gelmiştim, orda da boss'lar rage'i tavana dayamaya yetmiyordu, illa ki harcayabiliyordum rage'i bir şekilde.

Fury'de puan vermek bana çok anlamsız geliyor. Hadi cruelty neyse bir yere kadar... Ama daha fazlasını atın gitsin.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]
Kane | Level 60 | Orc Warrior | Magtheridon | Grimsoul Legion
Nepenthe | Level 20 | Undead Mage| Frostwhisper

[Bu mesaj Mirage tarafından 04 Ekim 2005 02:11 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

abi bu kadar warioru yakalamısken bişi soreem bare MS build dionuz tamam da fury warior nie olmasın bnm nickimde bi abilty(Bloodthirst benden ozenmiş blizz okuzu bunun yuzunden kach yıllık nickimi alamadım oyunda) war % 30 AP werio % 20 de death wish den bi de orc sa % 25 blood fury den AP gelir e bu adam dual gidiosa deli damage koymasmı yane bnm gordugum kadarıylan dehset dps yapıo adamın yanında 5sn dursa adamı hayatından bezdirir tabii bi de flurry we crit yediginde engange felan da war onları hiç saymıom bunun ni pvp olmadıgını soolerseniz sevinirim
not. adam gibi furry warior dan bahsediom eline AR alıpda ben furry im die gezenden deil[signature][hline]Your blood is my water
Sosyal ağlarda paylaş

said:
naddz, 03 Ekim 2005 12:48 tarihinde demiş ki:
ya konuyla alakasız ama alakalı olan başlığın altına mesaj giremiyorum (artık şu kural kaldırılsın ya!)

overpower skilli aktif olduğu zaman aktif olduğunu gözüme gözüme sokan veya otomatik overpower atan bir addon var mı acaba? bir de priest in üzerinde bir mob varsa beni uyaran..
çok teşekkürler..

warrior kasıyorum bu aralar mage den sonra anca warri keser beni.

Konu ile alakasız soruya bende konu ile alakasız bir cevap vereyim. Olmaz mı var oyle bir addon legal hemde yasak ta degil.

aha şurda : http://www.curse-gaming.com/mod.php?addid=121
, bence warriorların bunu kullanması gerek.

tanklık yapan warrirolar icinde aha bu addon http://www.curse-gaming.com/mod.php?addid=1354harbiden çok kolaylaştırıyor.

ve ayrıca özellikle tanklar için şu addon tavsie olunur.
http://www.curse-gaming.com/mod.php?addid=1333
aslında bu addon herkese tavsie olunur.

neyse biraz konu ile alakasız oldu ama.Warrior konusu gecince bu addonlar kalabalık ortamlarda cok kolyalaştırıyor warriorun işini, zaten yeterince zor.[signature][hline]Nemo me impune lacessit.-Karşılığını ödemeden kimse bana zarar veremez.
Utinam tam facile vera invenire possem quam falsa convincere.-Keşke neyin doğru olduğunu da , yanlışı farkettiğim kadar kolay bulabilsem.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Phlox, 04 Ekim 2005 02:20 tarihinde demiş ki:
julie's daggerla tanklık yapmak saçma olmaz mı biraz ? heroic spam edersiniz güzel de, etrafta hammer of the vesper , quel'serrar fln varken komik kaçar biraz :)

ben yanımda 4 tane quel'serar'lı tank varken julie's dagger 'la taunt basmadan aggro aliyordum tiplerden ,kendi proc u zaten 30% falan gibi zirt birt procluyor bide crusader cakiyosun , coyur coyur healliyor ,one-hand ile dmg verme gibi bi ihtiyacımız yok zaten dimi ? maksat aggro tutmak
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi bir bakalım.

Protection Ağırlıklı Karma olarak tavsiyem şunlardır.

Birincisi, Tactical Mastery'i anlamıyorum.Bir Tank her an Defencive Stance'de kalmak zorunda.Charge ile Pull yapmak iste bence tehlikeli, ve gereksiz.Neden olarak da Charge yaptığında ve direkt olarak Stance değiştirdiğinde, Mob'a daha çok az aggro verebilmiş durumda olacaksın ve o da sana 2 veya 3. vuruşunu yapmaya hazırlanacak.

Bu Yüzden Arms'da verebileceğiniz bence tek bir Deflection(%5 parry)yeterlidir.

Fury'e gelelim.Fury'de Cruelty faydalı.Bu zaten Her build için banko olması gereken bir talent.
Tier 2'ye geçersek, burada biraz duralım.Bildiğiniz gibi Rage sisteminde en az Rage toplaması One Hand+ Shield kombinasyonunda geçerli.Demo Shout ise gerekli, ancak MT isteniz Rage'nizi daha önemli şeylere harcamanızı tavsiye ederim.Bu yüzden Rage Gain'i arttırmak için Unbridled Wrath'ı tavsiye ediyorum.
Tier 3'de, Birincil olarak Özellikle Aggro kaybettiğinizde zaman kazandıracak talent Piercing Howl olacak.Buna 1 Puan kesinlikle verilmeli.Devam edelim: Battle Shout'a gelirsek, Bizim işimiz damage olmadığından açıkçası fazla fazla vermeye gerek yok.Bu yüzden Bloodcraze'yi tercih edelim.Böylece Critical'dan yediğimiz fazla damage'yi geri kazanabiliriz nispeten.Bu yüzden Buna 3 puan yeterli.
Tier 4'e inmek gerekli değil.BS'ye 1 puan verip Execute alınabilir.Ama gerekli değil.

Protection'a gelelim.Birincisi Buraya bol puan gidecek.Önemli Talentler açıkçası başlarda.Tier 1'e full puan verelim.Defence Skill ve %100 Rage gain kaçırılmamalı.Alt tarafta(Tier 2), Iron Will Dışında Toughness ve Bloodrage'ye de full puan verilmeli.
Tier 3'de, Last Stand özellikle gerekli.
Improved Shield Block'a 1 puan veriyorum.Nedeni, 2 vuruşa karşı kendimizi korumak.Çoklu moblarda özellikle gerekli.Burada Revenge'ye de 1 Puan veriyorum.Bunu Fullemek gereksiz, Zaten Stun'lara Resist geldi, Yüzde %40 gibi gözükse de aslında çok düştü.Ama Stun şansını var edebilmek için 1 puan gerekli.Burada Fulleyeceğimiz Defiance var.
Tier 4'e gelirsek, Burada Sunder Armor önemli.Treat oranı arttırılmış ve çabucak Sunder'i 5. seviyeye getirilmiş bir Boss'un ölümünü daha çabuk yapmanızı sağlayacak.Diğer yandan Taunt'a da 2 puan.2 Saniye az değil, bu arada Sunder Armor ve Revenge bolca kullanılacak.Ancak Aggro'nun sağı solu belli olmaz.Bu yüzden daha Hızlı bir Taunt her zaman güzel.

Tier 5'e geldik.Burada Shield Bash güzel.Hem Treat alacağız hemde Silencemiz olacak.Mage'lere zaman kazandırmak herşey bence Casterler Mob ve Bosslarda.Kullanılması gerek.Şu an 2 puanımız kaldı.Bunları Consussion Blow ve Shield Slam'da kullanarak Talent Puanlarını bitirebiliriz.Consussion Blow'u kullanmanız tavsiye olur.Özellikle Moblar Priestlere doğru koştuğunda.Shield Slam'de Spamlanamayacak durumda, son anlarda kullanılabilir.Damage'si tatmin edilebilecek bir ölçüde.

Toparlamak gerekirsek,

Arms Talents - 5 points
Deflection rank 5/5

Fury Talents - 14 points
Cruelty rank 5/5
Unbridled Wrath rank 5/5
Piercing Howl rank 1/1
Blood Craze rank 3/3

Protection Talents - 32 points
Shield Specialization rank 5/5
Anticipation rank 5/5
Improved Bloodrage rank 2/2
Toughness rank 3/5
Last Stand rank 1/1
Improved Shield Block rank 1/3
Improved Revenge rank 1/3
Defiance rank 5/5
Improved Sunder Armor rank 3/3
Improved Taunt rank 2/2
Improved Shield Bash rank 2/2
Concussion Blow rank 1/1
Shield Slam rank 1/1
Talent Calculator'deki hali

Eéroverian

[Bu mesaj Eeroverian tarafından 04 Ekim 2005 13:59 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj Eeroverian tarafından 04 Ekim 2005 14:01 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Mocking blow vurmak zorunda kaldiginda 0 rage ile vurimde rage dolsun yada intercept atmak zorunda kaldiginda ah keshke verseydim dersin tac masteye. Tank dediin adam oldugu yerde tek stance de kalacak diye birsey yok. Kotu durumlari da dushunmek gerekior.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Kötü Durum nedir?Priestlere dalar, Priestler ölürse zaten Wipe kaçınılmaz.Bu durumda senin Charge yapman ne işe yarayacak?Yada Rage'n full olsun, Aggron olmadan ve Arkanda Healer olmadan ne işe yarayabilirsin ki?Bloodrage orada Her zaman için zor durumda yanında olacak zaten : ).
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Eeroverian, 04 Ekim 2005 14:20 tarihinde demiş ki:
Kötü Durum nedir?Priestlere dalar, Priestler ölürse zaten Wipe kaçınılmaz.Bu durumda senin Charge yapman ne işe yarayacak?Yada Rage'n full olsun, Aggron olmadan ve Arkanda Healer olmadan ne işe yarayabilirsin ki?Bloodrage orada Her zaman için zor durumda yanında olacak zaten : ).

6-7 Priest 3-4 Paladin/Shaman 3/4 Druid i 5 sn de alacak mob varsa zaten birak yaklashma o moba. Oldurse oldurse 1 tanesini oldurur ki genelde agro kactiginda gidip healerlara saldirmaz kosuyorsa ilk hedefi overnuke yapan bir magedir o da ice block acar. O ice blocku actiginda zaten o mobun yaninda olup taunt / cs / mb vurmush/bagirmish olman yeterli olur. Boss ise bu dovushtugun zaten tum raid grubu Dmg i keser boss mt den ayrildiginda.[signature][hline]Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asîl kanda, mevcuttur!
:NSRq:üXrüt:irht:kök
Sosyal ağlarda paylaş

Tank icin improved demo shout nasil gerekli olabilir yahu? Demo shout'un yarattigi aggro belki sunder armor'un 10'da biridir, belki biraz az yada cok. Istediginiz kadar spam edin aggro tutmaya yetmez. Sadece, kolay instance'larda poly yada schackle ile cekilmisse, onlara kosan moblari üstünüze almaya yarayabilir. Sonra mob'lara tek tek sunder armor, revenge, heroic strike falan vurmazsaniz; ilk heal'dan sonra priest'e gideceklerdir, isterseniz 5 tane demo shout atin...

Unbridled Wrath ve Blood Craze'i ise gereksiz buluyorum. Deli'nin dedigi gibi Blood Craze'in iyilestirdigi deger cok yetersiz. Unbridled Wrath'tan gelecek rage de cok yetersiz bence. %40 sansala 1 rage nedir yahu? 1 rage'ten bahsediyoruz. Elinizde 2.0 hizli bir silah olsa, 1 dakikada 30 kere vursaniz, balli oldugunuzu düsünsek 15 rage alirsiniz. Bunun icin 3 talent verilir mi? Bence verilmez. Ha eger illa ki fury tier 2 talentlerini acacak olsaydim (piercing howl isteyenler icin falan) 5 demo shout yerine 3 unbridled wrath'i tercih ederdim. Cünkü unbridled wrath bence pek ise yaramasa da, improved demo shout daha beter.

Piercing howl'un ürettigi aggro da demo shout gibi rezalet. Hatta daha az olmasi lazim. BWL'ye gitmedim daha, ama Delidumrul orda crowd control icin ise yariyor diyorsa dogrudur. Ama ben yine de fury'ye bu kadar puan vermeyi yararli bulmuyorum. Ilerde BWL'ye girip illa gerekli oldugunu düsünmeye baslarsam düsünürüm.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]

[Bu mesaj Mirage tarafından 04 Ekim 2005 15:04 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle değiştirelim o zaman,

Bloodcraze'den vazgeçelim.Bunun yerine Tactical Mastery alalım.3 Puan için.

Unbridled Wrath için ise, Tank olduğundan hit yiyen biziz.Yani bu da bizim %40 daha fazla şans ile Rage toplamamıza yardımcı olacak birşeydir.Demo Shout'u başkaları da yapabilir, ama MT için bence gerekli.

Piercing Howl, Aggro için alınmıyor burada.Piercing Howl Mobun Ranged'lere koşmaya başlarda kullanılacak birşey.Yani Hem Sana hemde Ranged'lere yarar sağlayacaktır.1 Puana değer çünkü etrafındaki her mob(sayıya bakmadan) bundan etkilenecek.
Sosyal ağlarda paylaş

Sorun 1 puan değil, o 1 puanı piercing howl'a vermek için tier 2'ye verilen gereksiz puanlar.[signature][hline]Icq: 50896214 / Msn & E-Mail: [email protected]

[Bu mesaj Mirage tarafından 05 Ekim 2005 09:27 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

piercing howl threat yaratmiyor bile , 0 threath yani , şöyleki
sadece mobun önünden koşarak geçen birinin arkasinda koşan 5 adet orc varken , ben onun peşinden moblarin arasinda 5 kere falan piercing howl basiyorum , moblar yinede bana dönmek yerine slow olarak aynı targeti kovalamaya devam ediyorlar , ki zaten bu böyle olmasaydı bwl de sadece horde ilerleyebilirdi , daha ilk odayı bile gecemezdi alliance
Sosyal ağlarda paylaş

ya sonuc olarak , bwl dede mc dede
size tek gereken defiance , ve biraz beyin
sunder armor x5 > revenge > 3-4 x heroic > sunder x5 (sunder gectikten hemen sonra ) yaptiktan ve grup dmg ini ayarladiktan sonra her türlü aggro tutulur zaten
o bakima ben
tac mastery x 5
imp charge x 2
imp overpower x 2
cruelty x5
booming voice x5 (15 yard demo shout range pwnz)
tavsiye ediyorum

[Bu mesaj Peka tarafından 05 Ekim 2005 12:16 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...